Įkraunama...
Įkraunama...

Parsono ir Džeko Raselo terjerai

Pasiautėjimai smile.gif

user posted image
Atsakyti
Arti, Spaikis niekada is ranku neplestu maisto ar dar ko nors kito. Man rodos, jis gana disciplinuotas (tik neklauso lauke, kai saukiu ateit). Nepridirba skadu kaip maziukas budamas. O sika-myza tai is streso, kad paliekam jauciu verysad.gif

Vakar su MB apturejom toki liudna pokalbi...
MB visai neseniai paliko ijungta filmavimo kamera virtuvej paziuret, ka veikia musu Spaikis, kai musu nera nemie. Dvi valandas be sustojimo filmavo, ir vaizdelis liudnas sad.gif Nemiega jis, o visa laika tupi prie duru galvele kraipydamas, tyliai painksdamas. Nueina, atsigeria, kaula pagrauzia minute kita ir vel prie duru laukia. Ir taip iki kol MB grizta pietu o paskui iki kol grizta is darbo. Nu zodziu sad.gif Pykstu uz tai, kad MB pasizadejo uzsiimt su juo, o dabar sako, kad dabartiniam musu gyvenimo budui suni turet yra jam kancia. Juk kai jau nusprendi turet ta suni, tai nusprendi ne metams i prieki ir as jam tai kartojau ir tuo metu jis su tuo sutiko. Dabar sako, kad nesuvoke, kiek daug su juo reiks uzsiimt ir kad del to nukentes laiko kiekis praleidziamas su vaiku ir tai pataps kancia, o ne malonumu. Bandziau sneket apie tai, kad ne amziais bus taip kaip dabar, keisis ir gyvenama vieta musu, gales jis pats kada nori i kiema iseit, o gal net tuomet bus galimybe jam draugeli isigyt ir du turet, galu gale vistiek turesim uz keliu metu antra vaikiuka, vel as namie busiu ir galesiu ilgiem pasivaiksciojimam kasdien ji pasiimt. Mano nuomone, gyvenimas keiciasi, o suo prisitaiko. Bet jis taip nemano ir pradejo sneket, kad tokius aktyvesnius sunelius reiktu tik pensininkam arba neturintiem vaiku turet vien del to, kiek laiko jiems reikia, nori ieskot musu Spaikiui nauju seimininku, gyvenanciu kaime ir turinciu daug laiko unsure.gif esu pasimetus, nes as jo nenoriu niekam atiduot, bet pati negaliu apsiimt su juo kasdien uzsiimt, nes nespeju ir taip visur ir is pat pradziu sutarem, kad tai bus mb darbas ... unsure.gif baisiai liudna, tikiuos, itikinsiu, kad situacija reikia sprest ne suns atsikratant o po truputi judant link visu gerbuvio. Bet jei jis savo nuomones nepakeis, tai nezinau, kuo viskas baigsis cray.gif Dar argumentuoja tuo, kad tik dabar tiek daug isigilino, jog pavirsine nuomone, kad Dzekai yra seimu sunys yra visiskai klaidinga. Nera jis 100% draugiskas musu dukros atzvilgiu. Ikast neisdristu, bet ir nemoka pabegt nuo jos, kartais urzgia. Taip neturetu but, mes irgi nevisad sukontroliuojam ir ja, buna kad uzvaziuoja su kokiu zaislu ir jis vistiek nejuda is vietos. Nesitraukia ir urzgia. Zinau, kad negerai taip.

Parasykit ka nors protingo sia tema. Ar teisingai galvoju, kad sunys prisitaiko? MB pasakoja turejes vaikystej bent kelis sunis, kurie pakeite seimininkus-vienas pas juos atkeliavo, o kitas is ju. Uztai gal jam neatrodo taip baisiai kaip man-uzaugau su vienu suniuku, kuri beprotiskai mylejau ir butu sirdis plysus jei butu reikeje atiduot.

Man tie sikimai-myzimai dabar atrodo kaip pati menkiausia problema.
Atsakyti
QUOTE(biti atskrend @ 2011 01 07, 14:53)

verysad.gif kaip graudu,lb gaila kad pas jus seimoje tokia situacija 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(biti atskrend @ 2011 01 07, 14:53)
argumentuoja tuo, kad tik dabar tiek daug isigilino, jog pavirsine nuomone, kad Dzekai yra seimu sunys yra visiskai klaidinga. Nera jis 100% draugiskas musu dukros atzvilgiu. Ikast neisdristu, bet ir nemoka pabegt nuo jos, kartais urzgia. Taip neturetu but, mes irgi nevisad sukontroliuojam ir ja, buna kad uzvaziuoja su kokiu zaislu ir jis vistiek nejuda is vietos. Nesitraukia ir urzgia. Zinau, kad negerai taip.

Man tie sikimai-myzimai dabar atrodo kaip pati menkiausia problema.

Sitoj situacijoj turetumet but atviri ir pasiskirstyt prioritetus. Mes irgi paskutiniu metu diskutuojam sitas temas, ir mano vyras manau yra teisus, nes jis maziau valdomas emociju, daugiau sveiko proto. Musu vyresnioji Jack'e irgi nemegsta mazu vaiku. problemos nebuvo, kol dukryte nereplinejo, o kai ji pradejo judet po namus, pastebejau, kad tai kelia suniui stresa, ji vengia, slepaisi po lova ar stalu, jei vaikas lenda prie jos guolyje- urzgia. Bijau pasakyt vyrui, bet du kartus maciau, kaip grybstelejo uz rankos, kai vaikas atsireme i ja. Ka mes turim daryt, sakysit auklet? ji puikiai isaukleta, tik jai nepatinka kudikiai! auklejom dar pries gimstant vaikui, gimus, rezultatas neguodzia..as pazystu savo suni, juolab matau kaip atrodo sveika reakcija i vaika musu antros kalytes. Nors ir liudna tai pripazint, bet manau teisingiau yra surast ramius namus, nei gyvent itampoje ir rizikuojant sad.gif Tiesiog suseskit ramiai ir pagalvokit, jus turit priimt sprendima, o nuomoniu tikiu bus visokiu, ypac is tu, kas neturi vaiku.
Atsakyti
Nesibaiminu as labai del to, kad ikast galetu ar panasiai. O ir dukra jau ne kudikis, po metu tures jau pilnai proto, kad reik draugiskai. Bandau ieskot, gal surastume ka nors, kas diena surenka kruva sunu ir veda visus issilakstyt, prisibendraut, paskui parveda visus namo. Butu liuks, tik kain, ar kaina ne kosmine.
Atsakyti
bigsmile.gif bigsmile.gif radau!!! tikrai yra tokiu, kas uzsiima! nu super butu! ir kaina nera jau tokia tragiska. Manau, tai ir bus musu sprendimas yahoo.gif Kam idomu, imetu kaip pavyzdi viena tinklapi, kuri radau siulanti paslaugas netoli musu thumbup.gif sunu vedziojimas
Atsakyti
QUOTE(biti atskrend @ 2011 01 07, 19:24)
bigsmile.gif  bigsmile.gif radau!!! tikrai yra tokiu, kas uzsiima! nu super butu! ir kaina nera jau tokia tragiska. Manau, tai ir bus musu sprendimas yahoo.gif Kam idomu, imetu kaip pavyzdi viena tinklapi, kuri radau siulanti paslaugas netoli musu  thumbup.gif sunu vedziojimas

o, jam turetu but smagu smile.gif jeigu taip issispresit problemas, tai tikrai thumbup.gif
Atsakyti
na, aš galiu pasakyt iš savo varpinės, kaip mūsų šunys ir vaikai sutaria. Kai įsigijom šunis, vaikam buvo 4-5 m. Jau ne kūdikiai, bet vistiek. Abiem buvo griežtai pasakyta, kad šunys - ne žaisliukai, negalima gniūcyt, tampyt, kad ir kaip patys mažiukai šuniukai lįstų. Ir, žinoma, tai reikėjo kasdien po kelis ar keliolika kartų primint ir vis prižiūrėt. Kaip galima žaist - tai mėtyt žaislą, kamuoliuką ar pan, bet biskį būna problema - atneša šuo tą žaislą, bet neatiduoda vaikui! Neklauso vaikų... bet niekada nekando, neurzgia, nieko panašaus. Bet aš ir dabar neleidžiu per daug artumo - jei tik meiliai būna su šuniu, bet per arti nosį kiša, ar rankas, -atsitraukt! visada žiūriu saugaus atstumo - dėl visa ko. O kai vaikai mažesni - manau, reikia dresuot ne tik šunį, net ir vaiką griežtai auklėt šitu klausimu. Kaip ir kitais tongue.gif

Biti atskrend, ginčuose gimsta tiesa, visada atsiranda problemos sprendimas wink.gif thumbup.gif
Papildyta:
o mes per Kalėdas pabendravom su viena dukra Pinkio ir Džiumbos, kokia fainuolė! Padresavom kartu su dukterėčia, labai staigiai suprato ko norim ir ką daryt, gudra kokia! štai pora nuotraukyčių:

user posted image

user posted image

o šiaip iš visko - grynai tėvo vaikas! thumbup.gif
Papildyta:
QUOTE(Akuna matata @ 2011 01 07, 08:33)
Pasiautėjimai smile.gif

smagumėlis wink.gif
Atsakyti
QUOTE(AmilkA @ 2011 01 07, 23:52)
Neklauso vaikų... bet niekada nekando, neurzgia, nieko panašaus. Bet aš ir dabar neleidžiu per daug artumo - jei tik meiliai būna su šuniu, bet per arti nosį kiša, ar rankas, -atsitraukt! visada žiūriu saugaus atstumo - dėl visa ko. O kai vaikai mažesni - manau, reikia dresuot ne tik šunį, net ir vaiką griežtai auklėt šitu klausimu. Kaip ir kitais  tongue.gif   

O man per 20 metu pirmas atvejis, kad suo gyvenantis seimoje rodo agresija vaikui. Nors visuomet namuose gyveno Vokietes, na dar Prancuze buvo, O dabar Jack'e, ir viskas, situacija nebevaldoma, ir man kyla toks itarimas, kad cia kazkokie veisles niuansai, daug energijos, noras dominuoti, velniskas gudrumas, net nezinau..nu nei vienas suo namie tiek nesamoniu nepridare kiek jinai, net stalai jos nagais subraizyti, nes likus viena, daro ka nori, pasimirsta visos gero elgesio taisykles, negalioja jos ir vaiko atzvilgiu, ypac jei valdzios ner salia blink.gif
Atsakyti
o man JRT - absoliuciai ne pensininkiskas suo... man atvirksciai atrodo - kad tai seimu su vaikais suo. nezinau, kaip buna, kai vaikai visai mazuleliai, bet siuo metu mums labai gerai(vaikams 7 ir 9m) - del demesio paskirstymo klausimu nekyla. atvirksciai - lauke kasdien visi kartu dukstam. namie duksta sunus su Gama - jie kamuoli varineja, futbola, as metau kamuoliuka sunui, o Gama dziaugiasi galedama ji pirma nuciupti:) gal is tiruju Spaikuko seimininkams reiketu kokiu bendru susigalvoti uzsiemimu - kad ir vaikas, ir suo galetu dalyvauti. pas mus tai yra privalomas bendras seimyninis kasvakarinis pasivaiksciojimas 19.30 bent pusvalandi.
del glaudaus bendravimo - mes visa seimyna tokie "ciupailos", megstam artuma, tai ir suo musu toks smile.gif nedzaudziu "buciuotis" vaikams su suniu, guli nosis sukise smile.gif tik jau jeigu vaikai tarpusavyje gincijasi ar musasi, tai gama kanda sunui smile.gif nesiaiskina, kuris kaltas. ir segasi bet kur - i ranka, koja, rubus. bet jei ateina sveciu su mazais vaikais, tai visgi profilaktiskai gama uzdarau su kokiu skanestu i kita kambari. ir visiskai sutinku, kad vaikus reikia mokinti su gyvunu elgtis smile.gif
sekmes Spaikiuko seimininkams!!!!!
Atsakyti
Sveiki tokia aktuali tema užkabinta. Mano Zara į mažąją reagavo labai gerai jai labai smalsu ką ten mes nešiojames, bet pauostyt leidžiam tai ji patenkinta. Šiaip Zaros niekada neuždarydavom kai ateidavo kas su mažais vaikais nebent tėvai prašydavo, tai šiaip ji į vaikus reaguoja gerai tik loja lauke ant kombinzuotų vaikų, bet ji pati jų bijo todėl ir loja per atstumą atsistojus
Atsakyti
Oi kokia aktuali tema, tikiuos leisit paprašyti patarimo blush2.gif

Taip jau išėjo, kad per Kalėdas va ši gražutė fokterjero kalytė atsidūrė pas mus:
user posted image

Jai du mėnesiukai... o pas mus sūnelis kuriam ką tik metukai suėjo.
Šiaip viskas ok jinai visai gražiai su juo elgiasi, jei žaisdama kanda tai labai švelniai.
Aš stengiuosi abudu mokyti 'nelysti' vienam prie kito, bet kur tau... Vaikui smagiausias užsiėmimas mėtyti visus žaisliukus šuniukui, o šuniukui juos gaudyti ir graužt doh.gif Paskui žiūrėk dar ir sūnelis pasičiupęs šuns žaisliuką pačiulpia doh.gif doh.gif
Bet vis tik širdį kažkoks kirmėliukas kirba man... Šuniuko aktyvumas auga dienomis. Įssiautėjus bando ir sūnelio veidą prabėgdama palaižyti ar tai krimstelti unsure.gif Steniuosi visiems aiškinti, kad nežaistų su šunimi 'rankomis' - pilni kambariai jau šuniui skirtų žaislų ale kur tau... Klauso komandos į vietą, bet kartais tenka ir su koja gerokai treptelti, o kai ir tai nepadeda ir už pakarpos papurtyti... Neturiu patirties, ar griežtai elgiantis su šitais šuniukais paskui likimas neapsisuks į kitą pusę ir neturėsiu netyčia agresyvaus šuns, o labiausiai bijau, kad tai neapsisuktų prieš vaiką unsure.gif
Ji dar mažutė, todėl dar ne vėlu būtų ją atiduoti kažkam... Nors jei viskas gerai vasaros pabaigoje planuojame keltis gyventi name. Tokiu atveju šunį vis tiek planavome įsigyti sargybai...
Ar ne per anksti (vaiko atžvilgiu) mums ją auginti? O gal kaip tik gerai kad abu dar maži ir kartu užgaus?...
Atsakyti