QUOTE(biti atskrend @ 2010 12 27, 20:25)
Spaikiui jau greit 1m 2men. Kaip ir nebe paauglys.
arti_ as nebezinau kaip daugiau jam pavaizduot ta valdzia. Man jis ir taip jau nuskriaustas atrodo
Nieko jam negalima, eda grieztai 2kart dienoj, visad po to kai mes pavalgom, bart daznai gauna (kartais gal ir ne visai pelnytai..), vaiksto uodega pabrukes.. Nu bet ne visad taip, buna smagiu akimirku, bet visokios mintys lenda i galva. Labai noreciau, kad apsislifuotume labiau. Vis primenu sau, kad bent negrauzia daiktu, neknisa siuksliu ir kasdien kampu neapmyza. O tas kelias balas per savaite galiu isvalyt ir neimt i galva ir i ji atlaidziau ziuret. Jis tiesiog toks yra turbut.
'Pagaliukas', kaip dukra vadina, arba Spaikigaliukas
biti, nemoku aš paprastai paaiškinti kaip. Va, pvz. vakar valgau džiovintus obuolius, Diva sėdi ant kelių ir užuodus bando iš rankų plėšt. Sakau ramiu balsu 'ne'. Dzin, plešia toliau. Laikau obuolį taip, kad neišpėštų ir nieko nedarau, kartais ramiai pasakau, 'ne'. Dar kurį laiką bandė išlupt, pamatė, kad nieko nebus, nieko taip nepasieks ir negaus, nurimo, sėdi ramiai toliau, o aš toliau ramiai valgau. Pagal mane, aš galėjau tarkim bart, užrėkt, galų gale numest nuo kelių, tačiau tai, kad tu fiziškai stipresnis, nereiškia, kad tu vadas. Dabar ji pati suprato, kad man iš rankų nieko neišplėš, ypač jei buvo sakyta 'ne'. 'Nestroinu' aš jos kažkaip ypatingai, nežiūriu ar pirma, ar paskutinė ėst gauna.
O sisiot ant kilimo gali ir todėl, kad užuodžia, jog ten jau padaryta. Panašiai kaip su palutėm
Ale, vargu ar čia paguodžiau
Gražuolis ir fainuolis Spaikiukas, metai tikrai nedaug, dar nėr galutinai subrendęs.
Man labai patiko viena mintis, per tokį seminarą pasakyta - iš šuns kažko reikalaut gali tada, kai esi išmokęs jį tai padaryt. Kitu atveju, pirma privalai išmokyt, gražiai, kantriai, kaip vaikus, o tik po to gali iš jo reikalaut. Terjerams ji vos ne idealiai tinka
Ir bart labai nereikia
Pameni, rašei, kažkurią savaitę, kai Spaikis gavo minimum dėmesio, kaip šilkinis buvo. Pabandyk atgamint, kaip tada su juo elgėtės (manau, kad bart tada irgi daug negavo ir nelabai dėmesio kreipėt kada ėda - ėdė, kai lako turėjot tam, tikriausiai) ir sąmoningai kokią savaitę taip elgtis - gal padės?