Įkraunama...
Įkraunama...

Parsono ir Džeko Raselo terjerai

spaikiui jau metai. Nuo tada, kai gavo visus skiepus, iskart buvo pratinamas i lauka, jokiu paluciu.tik anam bute turejom didesni kiema, kuriame jis daug laiko praleisdavo, ten buvo kur kasinet ir slept daiktus, o cia miniatiurinis kiemukas. Sausa maista jis labai daznai uzsidirba. Moka sokti, tai taip ir dirba biggrin.gif o is paskos ir dukra pradeda 'tarnaut', nu jei darzely pasakys, kad taip is tevu maisto praso, iskvies mum soc apsauga turbut biggrin.gif

maisto niekada neleidziam valgyt is karto, kad ir koks alkanas. Idedam, liepiam laukti kokia minute ir tik tada gauna leidima valgyt. Tik kai idedavom uzkandziu, ir nesuesdvao iskart tai jau muusu klaida, nebekartosim. Jis visada miegojo atskirai, tik pirmai koridoriuj, dabar virtuvej. Jam niekada negalima ant sofos ar lovos, ir jis niekad nelipa. Kaip dar jam ta valdzia parodyt? Pro duris nelekia pirmas tik kalbant labai grieztai ir pakeltu tonu, ka ir darom, ir su pavadziu sulaikom, bet kad jam iseitu naturaliai ir kitasyk prisimintu-nelabai.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo biti atskrend: 22 lapkričio 2010 - 09:46
QUOTE(biti atskrend @ 2010 11 22, 11:38)
spaikiui jau metai. Nuo tada, kai gavo visus skiepus, iskart buvo pratinamas i lauka, jokiu paluciu.tik anam bute turejom didesni kiema, kuriame jis daug laiko praleisdavo, ten buvo kur kasinet ir slept daiktus, o cia miniatiurinis kiemukas. Sausa maista jis labai daznai uzsidirba. Moka sokti, tai taip ir dirba biggrin.gif o is paskos ir dukra pradeda 'tarnaut', nu jei darzely pasakys, kad taip is tevu maisto praso, iskvies mum soc apsauga turbut biggrin.gif

Na, man kažkas nesiriša: maistą užsidirba, bet bliūdai pastoviai pripilti būdavo, lauke kaulai su mėsa mėtosi ar aš kažką jau maišau? Jei užsidirba kiekvieną kąsnį, tai bliūduose maisto nėra, jei yra, tai neužsidirba kiekvieno kąsnio. Vienžo, man panašiau, kad su maitinimu bardakas, kurį reikia imt ir sutvarkyt. Yra dienos norma, padalini į dvi dalis - ryte ir vakare kiekvieną kąsniuką užsidirba. Tai kažkiek kompensuotų ir veiklos trūkumą, smegenims dirbant irgi pavargstama biggrin.gif

QUOTE(biti atskrend @ 2010 11 22, 11:38)
Kaip dar jam ta valdzia parodyt?

Manau problema labiau tame, kad jam trūksta veiklos ir iškrovos. Tada ir prasideda visi 'išsidirbinėjimai', sisiojimai ir pan. nes stogas važiuoja. O kad veiklos trūksta sprendžiu iš šio sakinio "Neiseina darbo dienom jo vedziot triskart per diena po 30-40min kol nusisiks. Pasivaiksciojimai/pabegiojimai trunka po mazdaug 15min " - bet Valstietė jau visą tai surašius buvo. Plius, jei anksčiau, kaip minėjai, galėdavo lauke kiemuke ilgai būt, o po to net ir to neliko, nieko nuostabaus, kad prasidėjo visokie fintai.

Man atrodo, kuo greičiau priimsit tą faktą, kad jūsų šuo tikrai labai protingas, jis viską supranta ir lengvai mokosi, tačiau šioj vietoj būtent jums reikia atrasti KAIP jį mokyt, tuo bus geriau jums visiems mirksiukas.gif

Tas valdžios rodymas toks įdomus dalykas - kaip minėjai, vyro klauso labiau, vadinasi tai yra daugiau, nei neleidimas ant sofos, ėjimas pro duris ir pan.
Nemoku apibūdint, bet aš pvz visai nekreipiu dėmesio, kas pirmas pro duris eina. Tačiau, kai reikia išeit tik man, užtenka pasakyt, kad tik aš ir eisiu. Gali jos rikiuotis prie durų, ale jei ne - vadinasi ne. Žinoma, pas mane ne robotukai, kartais kokia 'apkursta' ir išeina į lauką. Nu ką, sakai 'ne, atgal' ir pareina namo.

Ką aš pastebėjau - vienodai auklėjant visada geresnių rezultatų pasiekia tie, kurie šuniui suteikia reikiamą fizinį krūvį wink.gif Gali atrodyt, kad kaip ir viską darai gerai, tačiau fizinė ir protinė veikla LABAI svarbi.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo arti_: 22 lapkričio 2010 - 10:41
Net neturiu ka ir pridurt smile.gif. Labai viskas gerai pasakyta.

Na, gal tik dar papildysiu, kad pvz maniskis miega sau sekmingai lovoj, ir ant sofos jam galima. Bet uztenka man pasakyt "zemen" ir suns ten nera. Lygiai taip pat komanda "ne" susbado ji, kai nori lipt ant jos, o as to nenoriu (pvz lova nepaklota, suo slapias). Valdzia susideda nes tik is to, kas pirmas, ir kiek leidziama ir draudziama. Valdzia yra autoritetas, kuri suo pripazista ir kuriuo seka. Gerai labai sake arti_ , labai sunku imt ir paaiskint. Tai kiekvieno suns ir seimininko rysys, kiekvienas turi savas taisykles ir pagal jas gyvena. Taciau pagrindine taisykle ta - kad seiminikas vadas, ir bus taip, kaip jis pasko - paskutinis zodis visada jo!
Atsakyti
Bandom pagal esamas galimybes is sudo gruda isspaust (atsiprasau uz toki issireikima). Siuo metu kazkoks atvirkstinis varijantas ir jau baigiu padaryt isvada-kad kuo maziau sokinejimo ir demesio, tuo jis elgiasi geriau. Dukra serga, rupinuos ja, MB labai uzsiemes su darbu, tai Spaikis, deja, paskutine savaite lieka paskutinej vietoj. Ir elgiasi pavyzdingai. Nesuprantu, turetu juk priestaraut, sikt myzt ant kiekvieno kampo del to demesio trukumo.

Gal kitos seimos, auginancios Dzekus, turincios mazu vaiku, ir kai abu tevai dirbantys, galetu pasidalint, kaip suderina ta suns nukamavima kasdienini lauke ir seimos kasdienini gyvenima? Man niekaip nesusistyguoja tas laiko planavimas, nzn.

Ir siaip, kokiu laiku (ryte, perpiet, popiet, vakare) nuo pavadzio kad issilakstytu? Nes jei ir pavyktu ilgesni jam pasilakstyma padaryt, tai tik kokia 9-10 vakaro. Man tai panika,kad pabegs ir neberasim unsure.gif Ir siaip, ka su juo veikt valanda laiko tamsoj ir salty, daznai per veja ir lietu, jei jis kamuoliuko negaudo, is paskos nebega, o keliauja uostinet visu pakampiu? Kai turi tiksla iki kazkur nueit ir pareit dar sis tas. O bandziau cia kuri vakara nusivest i pajuri, paleist, metyt kamuoliuka, akmenis, pabegiot. Nusispjaut jam-as begu jau toli, net nematau jo-neatvaro, gaunu visa susinervinus eit ieskot. Metau akmenukus, kamuoliuka (neberadau tamsoj jo...)-net nebando gaudyt. Kancia man tas kadieninis ilgasis vedimas, man rodos visi mes laimingesni su tais trumpais pasivaiksciojimais ir ilgesniais savaitgalio zaidimais. Bet vis sazine eda, kad nekokie seimininkai esam, jei neduodam jam kasdien tos valandos siautimo.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo biti atskrend: 27 lapkričio 2010 - 00:03
Sveikos!! turim namie ligoniuke- cherry naga iki pat kaulo nusilauze-taip gaila, nes mumi tik 5 men ir siaip tokia pasiutus ji pas mus, o db guli paslika..nors kai nori ir pabegiot gali, bet galimybes ta daryti maksimaliai, neturi, tei lb gaila..prireike narkozes, nes trys vetai nesutramde-naga nukirpo ar tai isrove tai turim dvi siules, ir vaiksto su batuku.. kai einam lauke- praeiviai juokauja kad suo ziemai pirstine turi smile.gif gal kam irgi buvo taip? man idomu kokia galimybe, kad ataugs normalus nagas? vetas garantuoti negalejo..ir kiek uztruks gyjimo procesas?
Atsakyti
[quote=biti atskrend,2010 11 27, 00:56]
Bandom pagal esamas galimybes is sudo gruda isspaust (atsiprasau uz toki issireikima). Siuo metu kazkoks atvirkstinis varijantas ir jau baigiu padaryt isvada-kad kuo maziau sokinejimo ir demesio, tuo jis elgiasi geriau. Dukra serga, rupinuos ja, MB labai uzsiemes su darbu, tai Spaikis, deja, paskutine savaite lieka paskutinej vietoj. Ir elgiasi pavyzdingai. Nesuprantu, turetu juk priestaraut, sikt myzt ant kiekvieno kampo del to demesio trukumo.

Taigi tai labai normalu! Kai jus aplink ji nesokinejat - taip jam parodot, kad jis nera pasaulio bamba. Turbut bus labai tiksliai arti_ ivertinus, kad vistik jis buvo valdzia namuose uzsiemes. Beje, prof dresuros vadovelau raso, kad reikia kartais i suni nekreipt demesi - t.y. ji ser, vest - bet jokiu zaidimu - taip suo labiau isiilgsta demesio, susikaupia. As pati esu pastebejusi, kad tokios pertraukos duoda naudos.

Na, del nukamavimo. Jei suo nesidomi kamuoliuku ir jokiais svaidomais daiktais ir ju nenesioja - nukamavimas gana sudetingas... Siulau vistik neieskot iseites - o bandyt ismokyt is sudomint ji daiktu nesiojimu JPRT tai tikrai labai patinka. Taip bus visiem tik lengviau - paprastai toks daikto metymas - nesiojimas suni "nuvaro" per pusvalandi. Kita vertus, taip jus suni prisijaukinsit ir islaikysit ji demesi, tai nebaisu bus ir paleist.
Taigi, pradekit nuo pradzios, idekit darbo ir po keliu men (net gal greiciau) turesit puiku rezultata. Jei gerai pamenu kamuoliuku jis nesidomi tik lauke - namuose jis jam idomus. Taigi, jau pasikartosiu - kamuoliukas - tik lauke, namie jokiu zaidimu. Suraskit jo mylimiausia zaisla ir pirmyn! Atkreipkit demesi, kad beveik visi terjerai pamise del tasymo zaidimu. Tam puikiai tinka kamuoliukas su virve, spec virve, lekste. Jusu tikslas - suni zaislu sudomint taip, kad jis jo noretu. Kai jau taip nutinka, imkit mokyt komandos atnesk. Is pradziu skatinkit kasniukais. Internete tikrai surasit net ne viena aprasyma, kaip tokia komanda mokoma. Siaip paprastai tokios komandos mokomos namie, bet kadangi jusu suo lauke "makalaika" siulyciau bandyti dirbti lauke, taip permusant jo nora myziot ir uostyt visur. Po truputi, po truputi tai virs idomiu zaidimu visiems. Beje ar suo moka komanda "pas mane" jei ne, siulau ja mokyt, jei primirsot, prisimint.
Viskas imanoma- tereikia noro, ir isradingumo, fantazijos. Beje, niekas jusu nesmerks, jei tik savaitgali skirst daugiau laiko suniui. Bet iverinkit, kad geriau 15 kamuoliuko metymo ir nesijimo, nei 25 min ramaus pasivaiksciojimo wink.gif.
Atsakyti
sveiki kolegos terjeristai! susidurem su beda, ir galvoju gal rasiu geru minciu pas jus wink.gif turim 2 kalytes, jack russell, ir russell parson, pirmoji viskas ok, o antraja isigyjom jau 6 men. ir tualeto yprociai tragiki, viska daro virtuvej, o lauke- nieko, ani lasiuko.. ka daryt? suo jau nemazas..gal kas esat tureje panasiu problemu? kokiu priemoniu emetes?
Atsakyti
chm..tyla. jus cia tiks su senbuviais kalbat ar tiesiog taip papuole, kad forume pauze? kaip bebutu, noriu pasidziaugt, kad jau isspaudem pirmus sysius ir kakus lauke! tam labai padejo narvas, tiesiog maista gauna narve, ir iskart paedus negali lekti kur jai patinka, po pusvalanduko i lauka ir rezultatas jau ant zolytes. Dar keistas dalykas - jinai vengia ranku, nesupranta paprasciausiu komandu, aisku galbut del to, jog pirkom is veislyno, ten kompanija buvo 13 suaugusiu JRPT o ir seimininkas anglas, gal tiesiog kalbos barjeras dabar, juk nelengva ta lietuviu kalba smile.gif ziuresim per kiek laiko sutvarkysim situs nesklandumus. Jei vis delto kas nors turetu kokiu vertingu patarimu 'you are more when welcome' smile.gif
Atsakyti
QUOTE(tss @ 2010 12 01, 13:46)
chm..tyla. jus cia tiks su senbuviais kalbat ar tiesiog taip papuole, kad forume pauze?

ei, c'mon, jau turejom sitam forume viskuom nepatenkinta dalyvi, nereikia cia peiktis.
Pauze, aisku! Pati svaite netikrinau, nes uzsiemus buvau..

Tai del jusu problemu. Mano parsoniuke namie ilgai sisiojo, palute laikiau praktiskai iki metu, bet lauke dare tvarkingai nuo 4 men, o visiskai susilaikyti ismoko apie 11 men. Cia ilgai, bet del to, kad as dienom dirbu, ir ne visada per pietus isvest galedavau.
Mokymasis dayti reikalus lauke labai paprastas - uz kiekviena sisiuka ir k*** reikia girti. ir labai labai girti. duoti skaniuka, kartu dziuagtis. Kvailai atrodo is sono, bet tikrai veiksmingas dalykas smile.gif Kol ipras lauke daryti, galit namie laikyti ja narve. paprastai sunys "savo namu", t.y. narvo, nedergia. Bet ir tas narvas turi buti is tikruju jos namai, kur ji mielai ilsisi.
Del dresuros, dabar jai pats laikas dresuotis, suo tikrai imlus. Tik reikia apsisarvuoti kantrybe ir kasdien dirbti patiems, arba vesti i dresuros mokykla.
Nepamirskit, kad sita veisle dresuojama skantinimu, bet ne baudimu.
Be to, gi turit antra suni, dzeko raselo terjera, tai jau jei viena isauginot, antras neturetu buti taip sunku, gi veisles giminingos! drinks_cheers.gif
Papildyta:
QUOTE(Ernesta D. @ 2010 11 27, 14:56)
Sveikos!! turim namie ligoniuke- cherry naga iki pat kaulo nusilauze-taip gaila, nes mumi tik 5 men ir siaip tokia pasiutus ji pas mus, o db guli paslika..nors kai nori ir pabegiot gali, bet galimybes ta daryti maksimaliai, neturi, tei lb gaila..prireike narkozes, nes trys vetai nesutramde-naga nukirpo ar tai isrove tai turim dvi siules, ir vaiksto su batuku.. kai einam lauke- praeiviai juokauja kad suo ziemai pirstine turi smile.gif gal kam irgi buvo taip? man idomu kokia galimybe, kad ataugs normalus nagas? vetas garantuoti negalejo..ir kiek uztruks gyjimo procesas?

Sveika Ernesta,

Mano Lile net 3 nagus buvo nusilauzusi. Bet jai juos isrove be narkozes. nezinau kaip ten buvo tavo Cherry, bet narkoze tikrai labai krastutinis dalykas..
Tai galiu pasakyt, kad visi nagai ataugo ir viskas tvarkoj, tik vienas siek tiek kreivas. Gyventi tikrai netrukdo.
Prevencijai - labai stebek nagu augima, kartais jie patys taip nenusidildina, reikia dazniau pakarpyt. Man tas labai padeda ir tfu tfu tfu daugau jokiu nagu problemu nebuvo smile.gif
o batukas nekrenta? Nes maniskei tas batas laikdavosi 5 zingsnius biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(tigrizoidas @ 2010 12 01, 14:49)
ei, c'mon, jau turejom sitam forume viskuom nepatenkinta dalyvi, nereikia cia peiktis.
Pauze, aisku! Pati svaite netikrinau, nes uzsiemus buvau..

Be to, gi turit antra suni, dzeko raselo terjera, tai jau jei viena isauginot, antras neturetu buti taip sunku, gi veisles giminingos!  drinks_cheers.gif
Papildyta:

gal kazkas negerai nuskambejo, bet tikrai nesipeikiu smile.gif aciu uz patarimus, turesiu juos minty smile.gif o del pastebejimo apie pirma ir antra suni, tiesiog kardinaliai skirtingi charakteriai, pirmoji baisiai gudri, dominuojanti, tikra izulybe, ginanti savo nuosavybes, nemegsta ir netgi bijo mazu vaiku, nors nieko jai tikrai dar nera blogo padare, vaiksto pasisiausus kaip kalakutas, nes namie konkurente. o antroji, visiskai nenori dominuot, iskart pasiduoda, labai smalsi, judri ir draugiska, paskui vaika sekioja ir vis stengiasi lyztelt, jokio urgztelejimo nesigirdi is jos, ko nepasakytum apie vyresniaja.
Atsakyti
QUOTE(tss @ 2010 12 01, 16:57)
gal kazkas negerai nuskambejo, bet tikrai nesipeikiu smile.gif aciu uz patarimus, turesiu juos minty smile.gif  o del pastebejimo apie pirma ir antra suni, tiesiog kardinaliai skirtingi charakteriai, pirmoji baisiai gudri, dominuojanti, tikra izulybe, ginanti savo nuosavybes, nemegsta ir netgi bijo mazu vaiku, nors nieko jai tikrai dar nera blogo padare, vaiksto pasisiausus kaip kalakutas, nes namie konkurente. o antroji, visiskai nenori dominuot, iskart pasiduoda, labai smalsi, judri ir draugiska, paskui vaika sekioja ir vis stengiasi lyztelt, jokio urgztelejimo nesigirdi is jos, ko nepasakytum apie vyresniaja.

Na va, tai tik puikus pavyzdys, kad sitie sunys tikrai buna labai skirtingi smile.gif Tokio lipsnaus charakterio aisku reciau pasitaiko, betgal jums taip ir geriau.. Kas butu, jei abi butu dominuojancios? kaltusi pasisiaususios visa diena lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(tigrizoidas @ 2010 12 01, 17:29)
Na va, tai tik puikus pavyzdys, kad sitie sunys tikrai buna labai skirtingi smile.gif Tokio lipsnaus charakterio aisku reciau pasitaiko, betgal jums taip ir geriau.. Kas butu, jei abi butu dominuojancios? kaltusi pasisiaususios visa diena  lotuliukas.gif

Tai jau tikrai.. jau geriau superlipsnuole, nei nepatikli egoiste. labai bjaurus jausmas kai tavo suo tavo vaikui ranka grybsteli sad.gif niekam nelinkeciau tokiu nesklandumu, ir tikiuosi su naujaja mergyte to nebus.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo tss: 02 gruodžio 2010 - 01:38