Įkraunama...
Įkraunama...

Parsono ir Džeko Raselo terjerai

Valstiete žinok aš netaikau būtent šiai situacijai, bet nežinau ar šunys nekerštauja g.gif
Tarkim pas mane buvo brolis su mažais vaikais ir jie paprašė, kad šuns neleistumėm į kambary, kuriame sėdim, na mes užsidarėm salione o jai palikom visą butą ir spėk ką ji sugriaužė brolienės batus. Na mes nei pykom nei ką ant jos, nes man iš tikro buvo pikta ant brolio dėl tokio jų pageidavimo, na bet neišvarysi svečių. Bet iš tikro mes suvedėm, jog Zara kerštavo jiems suprasdama, kad dėl jų ji negalėjo įeit į kambarį, nors šiaip jai yra visada leidžiama ten būti. g.gif
Atsakyti
QUOTE(archeologe @ 2010 11 20, 23:41)
Valstiete žinok aš netaikau būtent šiai situacijai, bet nežinau ar šunys nekerštauja g.gif
Tarkim pas mane buvo brolis su mažais vaikais ir jie paprašė, kad šuns neleistumėm į kambary, kuriame sėdim, na mes užsidarėm salione o jai palikom visą butą ir spėk ką ji sugriaužė brolienės batus. Na mes nei pykom nei ką ant jos, nes man iš tikro buvo pikta ant brolio dėl tokio jų pageidavimo, na bet neišvarysi svečių. Bet iš tikro mes suvedėm, jog Zara kerštavo jiems suprasdama, kad dėl jų ji negalėjo įeit į kambarį, nors šiaip jai yra visada leidžiama ten būti. g.gif

bigsmile.gif geras,as tikiu kad jie gali kerstauti 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(archeologe @ 2010 11 20, 23:41)

Na, literatūra rašo, kad šunys nejaučia keršto jausmo, bet puikiai jaučia neteisybę. Tai va klausimas, kaip kas vertinsim. Aš šitoje vietoje nevertinu to kaip "kerštas" vertinu tai tik taip, kad šuo jaučia neteisybę ir liūdesį ir taip išreiškia savo požiūrį, o ne tyčia ir sąmoningai ima ir sugraužia batus taip keršydami .... Tai kaip yra iš tikrųjų tai niekad mums ir nesužinot - gi nepaklausim "o tu susugraužei batus nes atkeršijai, ar tu sugraužei batus nes tau buvo liūdna ir buvai pasimetusi". smile.gif Tai turbūt dėl to ir kiekvienas savaip interpetuojam. Ir va, aš , linkusi manyti, kad šunys nors ir labai jautrūs - jie nėra kerštingi - ir pvz, kai šuo prisisioja vaiko lovoje aš tą laikau ir suprantu ne taip kerštą, o tieisog šuns liūdesį, stresą ir pasimetimą. Na, bet čia tik mano nuomonė smile.gif.
Atsakyti
Man jau kartais atrodo, kad musu Spaikiui gal psichologo reik del to liudesio ir pasimetimo lotuliukas.gif Nu juoks per asaras, bet vaika lengviau auklet nei suni! O as uzaugus su suniuku, pas mama dar ir dabar likes, numyleta kalyte, kuri niekada tokiu nesamoniu nekrete. Kad primyziotu i lova ar ant rubu-nu tokie bajeriai negirdeti. O Spaikis kaip koks chuliganas palyginus. O juk nesedes mb su juo kiaura diena namie, net ir 3kart po 15-20min isejimai i lauka sudaro visa valanda per diena demesio vien tik jam, nes jie dviese vaiksto. Palaukit, MB su dukra kasdien praleidzia viens su vienu ne ka daugiau! Tai kiek dar tam suniui reikia skirt specialiai laiko, jei jam neuztenka tiesiog buvimo visiems kartu?

Ech. Gal cia dar ir tai, kad pakeitem buta prisidejo, jam gal irgi sioks toks stresas. Bet pamys jis man dar syki ant kilimo, tai nezinau-gausiu pririst ji virtuvej, pritaisyt pampersa kad nenusiimtu ar kuri gala sad.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo biti atskrend: 21 lapkričio 2010 - 13:30
QUOTE(biti atskrend @ 2010 11 21, 14:29)
Man jau kartais atrodo, kad musu Spaikiui gal psichologo reik del to liudesio ir pasimetimo  lotuliukas.gif Nu juoks per asaras, bet vaika lengviau auklet nei suni! O as uzaugus su suniuku, pas mama dar ir dabar likes, numyleta kalyte, kuri niekada tokiu nesamoniu nekrete. Kad primyziotu i lova ar ant rubu-nu tokie bajeriai negirdeti. O Spaikis kaip koks chuliganas palyginus. O juk nesedes mb su juo kiaura diena namie, net ir 3kart po 15-20min isejimai i lauka sudaro visa valanda per diena demesio vien tik jam, nes jie dviese vaiksto. Palaukit, MB su dukra kasdien praleidzia viens su vienu ne ka daugiau! Tai kiek dar tam suniui reikia skirt specialiai laiko, jei jam neuztenka tiesiog buvimo visiems kartu?

Ech. Gal cia dar ir tai, kad pakeitem buta prisidejo, jam gal irgi sioks toks stresas. Bet pamys jis man dar syki ant kilimo, tai nezinau-gausiu pririst ji virtuvej, pritaisyt pampersa kad nenusiimtu ar kuri gala sad.gif

smile.gif na, veisle jau tokia, ne is lengvuju, plius, patinas...As visvien matau suns dominavimo pozymiu, nors jus sakot, kad ju nera.... Ir kiekvienas suo labai individualus - vienam uztenka 15 min, kitam reikia 2 valandu.... JPRT - kuria reikia 2 valandų... Siaip labai ir nuo suns priklauso. Kiekvienas jis vis kitoks. Dabar kai pagalvojau....kokie mes laimingi kad nieko panasaus nepatiriam smile.gif. Mums labai nuskilo ! biggrin.gif 4u.gif
Atsakyti
Sveikutes 4u.gif Gal galetumet ivertint kas cia per suo http://www.skelbiu.l...te-9790090.html
Ir kaip ten yra su ilgakojais dzekais? Siandien pirma karta tokia kalyte uzmaciau (kinkiniu varzybose buvo atvykus pasidairyt, nu dailumas mergytes wub.gif ) (iki siol isivaizdavau, kad dzekai trumpakojai, o parsonai ilgakojai, pasirodo ir dzekai buna ilgakojai (sake ta kelyte su dokumentais)
Apsvieskit prasom, neismanele ax.gif
Atsakyti
QUOTE(cile @ 2010 11 21, 21:43)
Sveikutes  4u.gif Gal galetumet ivertint kas cia per suo http://www.skelbiu.l...te-9790090.html
Ir kaip ten yra su ilgakojais dzekais? Siandien pirma karta tokia kalyte uzmaciau (kinkiniu varzybose buvo atvykus pasidairyt, nu dailumas mergytes  wub.gif ) (iki siol isivaizdavau, kad dzekai trumpakojai, o parsonai ilgakojai, pasirodo ir dzekai buna ilgakojai (sake ta kelyte su dokumentais)
Apsvieskit prasom, neismanele  ax.gif

Hm ilgakojai yra Parsonai, trumpakojai džekai. Vienas dalykas ji gali būti ne su FCI dokumentais, kitas dalykas na yra džekų ilgesnių kojų, kurie atrodo kaip Parsonai. Tarkim Zara kai pirmą kartą dalyvavo Estijoj ji buvo vienintelė tokia trumpakoja visos konkurentės džekės buvo ilgakojos (beje jos buvobai suprasi Suomės) tai ten būdinga kad nelabai aišku ar džekas ar parsonas. Rusijoj hendlerė irgi pasakojo kad prieš Zarą laimėjo ilgakoja vieną kartą, tai hendlerė net priėjo paklaust ar čia tikrai džekė smile.gif
Tai va reiktų išsiaiškinti kokie dokumentai pas šunį, gal džekas peraugęs standartą, o gal šeimininkai patys nelabai skiria džeką nuo parsono.
Atsakyti
Yra butent taip, kaip sake archeolge. FCI yra labai aiskiai aprasiusi, kokios dzeku ir parsonu proporcijos - ugis ir svoris (cia rasite abieju veisliu aprasyma aprasyma http://www.fci.be/nomenclature.aspx) . Kadangi veisles i atskiras iskirstos visai neseniai, neretai dar dzeku yra ilgakoju. Neretai ir dzeku senesnese kartose yra parsonai... Berods, tik australai visada abieju rusiu raselus jau nuo senu senoves veise atskirai, kiti gi maiste ir trumpakojai tai buvo atskiras tipas. Del to dar ir dabar yra tas ilgakojiskumas. Beje, perskaicius FCI abieju veisliu aprasymus ir juos palyginus matomas skirtumas ne tik tarp koju ilgiu, bet ir tarp charakteriu, skirtingai aprasytas ir spalvingumas.
Atsakyti
user posted image

Musu pasiuteliai, vakare nuniurkyti iki angeleliu biggrin.gif

Valstiete, kaip as suprantu, Spaikio labai tvirtas charakteris. Ta karta kai primyziojo ant rubu, is vakaro MB buvo idejes jam maisto, ir jis nesuede, nes as jam i lauka buvau ismetus kaula su siek tiek mesos. Tai ryte atsikele, rado bliudely maisto ir ko gero vierchu pasijuto lotuliukas.gif Is tikro, jau pastebejau, kai jo bliudely nera maisto, jis buna daug geresnis ir neprisigalvoja nesamoniu. Stengiames ieit i ta rezima ir neduot nieko vidury dienos. Kazin, ar nebus sitas reikalas su maistu kelias i darnesni gyvenima. O siaip, prisikes daugiau nebuvo nuo jusu duoto patarimo nepalikt uzkandziu. Ir primyziojo tik ta viena karta. Ziuresim, kas toliau bus. Bet tikiu, kad einas viskas i gera.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo biti atskrend: 21 lapkričio 2010 - 22:42
Dekui atsakiusioms 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(biti atskrend @ 2010 11 22, 00:41)

aš kalbėjau apie jūsų atvėjį su bendramoksliais iš hendlerių mokyklėlės Klaipėdoj, galiu parašyt komentarus, beje nežinau ar nesuklydau sakiau, kad jusiškiui apie devynius mėnesius.

aš galvočiau, kad šuo sustresavo, kad viskas klostėsi neįprastai - jo neišvedė įprastu laiku ir tas žmogus, kuris tai paprastai daro bet, aišku, galėjo būti gal ir kitų priežasčių
šiaip jeigu turėčiau tokį šunį, su kuriuo yra problemų, režimas labai griežtas būtų - jokių miegų iki devintos - jeigu įpratęs būti septintą išvedamas, trūks plyš vesčiau. Juk po to vėl galima eiti miegoti be to, kraučiau jam nežmoniškus fizinius ir protinius krūvius
juk džekas, o dar patinas - energija turbūt pro kraštus veržiasi.

bet devyni mėnesiai tai dar ne tragedija, sakoma, kad "nelaimės" normalu iki metų. Reikia tik krūvio ir režimo.

gali būti variantas ir toks, kad šuo vaikystėje buvo pratintas daryti ant palučių, tai dabar prispaudė reikalas, rado "palutę" ir padarė.

Skaičiau vieno žinomo šunų psichologo straipsnelį, kur kaip tik apie myžimą buvo. Moteris turėjo vokiečių dogą, viskas buvo gerai, kol ji neištekėjo ir į namus neatsikraustė naujas vyras. Šuo nebeteko galimybės miegoti su šeimininke, tai dieną vogčiomis įsiverždavo į miegamąjį ir apmyždavo. Jie nieko nesuprato, kreipėsi į specą, o specas paaiškino, kad dieną su šunimi visi elgiasi kaip su princu, o naktį atima visas privilegijas ir išgrūda miegoti į virtuvę, kur, šuns manymu, miega žemiausios kastos atstovai. Tai sakė jiems džiaugtis, kad tik myžo, o ne dantimis bandė atsikovoti pozicijas.
Atsakyti
QUOTE(biti atskrend @ 2010 11 20, 22:19)
Valstiete, as manyciau, kad jei reik rinktis is tu dvieju varijantu, tai pirmas.

Viską perskaičius, aš kaip iš partankos už pirmą variantą teduočiai kokį 10% ir tai avansu. 90% šuo jaučiasi namie vadu.

QUOTE(biti atskrend @ 2010 11 20, 22:19)
Betgi AS buvau namie, jis atejo pas mane i kambari ir mate, kad esu. Be to, jau iprates ir kad vienas pasilieka. Nezinau, man cia viskas per daug sudetinga atrodo. Suo yra SUO, jis turi savo vieta ir tegul gyvena sau laimingas, tuolab, kad demesio jam tikrai netruksta.

Vėlgi, drįsčiau suabejoti, ypač prisiminus ankstesnes žinutes. Dėmesys tai nėra tai, jog visą dieną šuo kartu, kaip fonas prie kasdienės veiklos.
O kad Jūsų šuo laaabai protingas - faktas, kaip blynas. Taigi, tereikia labai įdėmiai pasiskaityt ką rašo Valstietė ir imtis santykių reguliavimo, bei šuns iškrovimo tiek fizine, tiek protine veikla.
Kaip ir pastebėjai, kai maistą valdot jūs, šuo elgiasi geriau. Dar variantas - tegu maistą užsidirba. Kiekvieną sausiako gabaliuką. Va, ateina laikas valgyt, pasiimi normą maisto, šunį ir prasideda 'darbas': maistą duodi už pvz 'sėdėt', 'gulėt', 'atnešk' (kamuoliuką pvz) - vienžo bet ko galima prisigalvot, bet tegu jį užsidirba. Papildomas maistas, kaip minėtas kaulas su mėsa iš vis neduot.

Atsakyti