Įkraunama...
Įkraunama...

Parsono ir Džeko Raselo terjerai

o ka reikia daryti - girti ar bausti - kai po neklausymo/neatejimo/kokio kaulo rasto rijimo/pan pagaliau ateina? labai geraia atsimenu, kaip archeologe sake, kad reikia girti, kad atejo. bet kaip tada parodyti, kad blogai dare neateidama/neklausydama? kaip bausti?
as stengiuosi nesiotis labai megstamu skaniuku - komanda "pas mane" stengiuosi "paskaninti".
dar klausimelis - ar nepastebejote, kad siuo metu laiku sunys labiau pradejo s..... dometis? as net galvoju - gal maniskei ko truksta? nors ji maitinama pagal raw, o tokiu atveju s...edimas zymiai retesnis turetu buti...
Atsakyti
QUOTE(biti atskrend @ 2010 11 19, 00:52)
Mane labiausiai tai ismusa is veziu, kad dazniausiai as dar ir dvieju su puses metu dukryte veduosi kartu ir negaliu visko metus jo lekt gaudyt  doh.gif kiekvienasyk pagalvoju-kaip smagu jam butu pabegiot ir vis viliuosi, kad klausys, tai ir paleidziu, o paskui gailiuosi. Turbut nuskambes labai ziauriai, bet noreciau, kad koki syki ji isgasdintu koks didesnis suo, kad taip drasiai jiems i akis nesokinetu. MB jis labiau klauso, bet as lauke autoriteto visai neturiu. Nu ir aisku kodel, nes as daug reciau ji vedzioju.

tai kad džekai kažkaip bebaimiai dažniausiai pasitaiko, nelengva juos išgasdint... g.gif
Atsakyti
QUOTE(Liucytė @ 2010 11 19, 09:26)
o ka reikia daryti - girti ar bausti - kai po neklausymo/neatejimo/kokio kaulo rasto rijimo/pan pagaliau ateina? labai geraia atsimenu, kaip archeologe sake, kad reikia girti, kad atejo. bet kaip tada parodyti, kad blogai dare neateidama/neklausydama? kaip bausti?

Tiktai girti. Jei netoliese ka blogo daro - "uzbliauti" ar mesti i ja is ko nors (tarkim grandineles ar kietai susukto pavadelio) o paskui pasukus girti, kasni duoti. Pagaliau saukineti ir skatint ne tada kai reikia, ar kai jau beda, bet tiesiog siaip sau, rysio palaikymui, savo autoriteto pakelimui.

Atsakyti
QUOTE(cile @ 2010 11 19, 19:28)
Tiktai girti. Jei netoliese ka blogo daro - "uzbliauti" ar mesti i ja is ko nors (tarkim grandineles ar kietai susukto pavadelio) o paskui pasukus girti, kasni duoti. Pagaliau saukineti ir skatint ne tada kai reikia, ar kai jau beda, bet tiesiog siaip sau, rysio palaikymui, savo autoriteto pakelimui.

Tikrai taip ir nekitaip. Maniskis va, isgudrines visai - saukiu neina...galvoju viskas gaus jis man i skura ir einu prie jo...kai tk jis pamato kad einu link jo, atbinzena sau patenkintas...as visa persiutus bet ka, turiu gi girt... Tai va, isgudrino ir tiek, kad neklauso, ir neparbega, kai buna nu manes saugiu atstumu... smile.gif. Tai va, bandau ji apgauti ir mokau prisisaukti ir laaabai jau nemazo atstumo. Kol kas sekasis.

Beje, Liusyte, gal uostinejea Gama del to, kad dabar kaliu rujojimo metas? Pas mus kieme puse kaliu ruja, tai Dzekutis kamuoliuku noriai zaidziai tik tliau nuo namu, kur kalaites maziau vaiksto smile.gif.
Atsakyti
QUOTE(Valstiete @ 2010 11 19, 21:37)
Tikrai taip ir nekitaip. Maniskis va, isgudrines visai - saukiu neina...galvoju viskas gaus jis man i skura ir einu prie jo...kai tk jis pamato kad einu link jo, atbinzena sau patenkintas...as visa persiutus bet ka, turiu gi girt... Tai va, isgudrino ir tiek, kad neklauso, ir neparbega, kai buna nu manes saugiu atstumu... smile.gif. Tai va, bandau ji apgauti ir mokau prisisaukti ir laaabai jau nemazo atstumo. Kol kas sekasis.

Beje, Liusyte, gal uostinejea Gama del to, kad dabar kaliu rujojimo metas? Pas mus kieme puse kaliu ruja, tai Dzekutis kamuoliuku noriai zaidziai tik tliau nuo namu, kur kalaites maziau vaiksto smile.gif.

drinks_cheers.gif pas mus su ėdimu yra katastrofa mes šluojame viską išskyrus š... tuo klausimu ji aristokratė pas mus, net jei pakely koks š... pasitaiko ji taip pakelia leteną kad jau ką tu ką tu lotuliukas.gif
Aš bausdavau su ėdimu Zarą kai sugebėdavau ją ėsdama pagauti dabar ji neša kudašių vos pamačius kad aš matau kad ji ėda ką nors. Zara irgi yra išmokus kad jau jei mato mane susinervinusią neša kudašių arba prisilaiko atstumo tada aš turiu nusmailintu balseliu kviest ją kaip didžiausią stebuklą ir tada tik ji prieina kai yra įsitikinus, kad mano pyktis praėjo.
Šiaip tas visas principas kad girt šunį reikia siejamas su tuom, kad šuo nesuriša veiksmų jis mano kad gavo ne dėl to, kad ėdė ar neklausė o dėl to kad atėjo, nors man kartais atrodo kad šuo labai puikiai atsimena ir suriša viską tarkim Zara sugriaužė vyro batus jis parėjo namo tik atrakino duris ji neina prie jo sėdi ir žiūri į veidrodį kokia jo reakcija bus, nors šiaip įprastai ji pribėga džiaugtis, o vyras iš vis dėl nieko jos nebaudžia. Na ir atrodo, kad ji supranta ką pridirbo.
Atsakyti

Šiaip tas visas principas kad girt šunį reikia siejamas su tuom, kad šuo nesuriša veiksmų jis mano kad gavo ne dėl to, kad ėdė ar neklausė o dėl to kad atėjo, nors man kartais atrodo kad šuo labai puikiai atsimena ir suriša viską tarkim Zara sugriaužė vyro batus jis parėjo namo tik atrakino duris ji neina prie jo sėdi ir žiūri į veidrodį kokia jo reakcija bus, nors šiaip įprastai ji pribėga džiaugtis, o vyras iš vis dėl nieko jos nebaudžia. Na ir atrodo, kad ji supranta ką pridirbo.
[/quote]

Literatūra rašo - kad šunys to nesuriša, kad negalima baust už tai ką šuo padarė anksčiau, nes pamiršta. Tačiau man lygiai taip pat kartais atrodo, kad nė velnio jie nepamiršta ir viska puikiai susieja... :)Bet negalima netikėt literatūra... todėl aš niekada nebaudžiu, jei Džekulis atvarė kiek vėliau nei, kad buvo liepa, ar tik tada, kai jau aš link jo ėjau, jei jau jis ateina visa stengiuosi pagirt. Aišku, būna tokiu atveju kai sunkai sekasi susivaldyt ir neapstaugt jo, nes pvz, perbėgo pacanas per puse miško ir žaidžia sau su kalyte Tera .... o aš kaip matai turiu šaukt ir eit paskui .... Bet, mokomės mes, mokosi ir jie smile.gif.
Atsakyti
QUOTE(biti atskrend @ 2010 11 18, 16:10)
Spaikis miega narve, ilsisi, bet dureliu neuzdarau, gali iseit ir po visa virtuve vaikstinet, zaislus patampyt ar dar ka. Nzn ar sutapimas, ar tiesiog suveike ( clap.gif ) bet po to karto, kai pasiguodziau ir gavau patarima nepalikinet maisto-nebebuvo nei vienos avarijos! tai ko gero, cia ir buvo beda. 

O lauke nesusitvarkau as su juo. Siandien ejom su dukryte ir su Spaikiu, nuejus i pajuri paleidau ji. Tai ka-pamate toliausiai suni ir i kojas link jo. Ta moteriske saukia, kad jos suo nevisad draugiskas, laiko ji ant pavadzio, o mano kvailiukui mano komandos nerupi ir dar pagaut neimanoma. Namie klauso, zino puikiai, ka reiskia NE, bet lauke palaida bala. Kai pagavau, nusivedziau i sona ant akmenu, kur jokiu kitu sunu neber ir vel paleidau, sugebejo rast papuvusia zuvi ir vel nieko neklause, kol atlekiau, spejo issivoliot. Kodel butent lauke jis taip issidirbineja? Kitus sunis sutinkam nuolat, 'prisibendrauja'. Per daug dirgikliu jam ar kaip? Nebenoriu visai jo nuo pavadzio paleist, nes tikrai koki syki nukentes. Ir kamuoliukas lauke jam vienodai sviecia. Kol buvo jaunesnis, gaudydavo, atnesdavo. O dabar, jei vienasyk ir atnesa-psio, jam geriau eit ir kiekviena kampa apmyzinet ir kitu sunu ieskot. O namie laksto skersai isilgai visa buta gaudydamas kamuoliuka (pas mus dabar kilimine danga, neslidineja), po 70 kartu nepavargdamas biggrin.gif

Nuotraukoj Spaikenas uzsidirbineja maista  cool.gif

kaip paklausau,tai mano SIBIS viens prie vieno Jusu SPAIKIUI,jauciu jie rastu greitai bendra kalba lotuliukas.gif
Atsakyti
Ne nu zinokit as jau visai pasimetus. Ar jis tikrai turi nieko nelaikancia pusle, ar yra kerstingas? Vakar nejau i darba, taigi neatsikeliau anksciau ji isvest (iprates apie 7), o MB labai skubejo ir isleke. Pabudau apie 9 nuo ciurlenimo garso doh.gif Isivaizduojat-MB pamete vakarykscius marskinius salia lovos, o Spaikis atejes juos apmyzo! Pasiutau kaip reta unsure.gif Puikiai zinojo, ka padares, nes tuoj nese kudasiu. Tai ar jis cia tiek nesulaike myzalo, ar kersijo MB, kad isejo jo neisvedes i lauka? Pirmu atveju, tai negi suo myztu ant savo seimininko marskiniu?? Juk jie uosle super turi ir del to zino, kieno tie marskiniai. Butu kur kitur pavares, sakyciau, nesulaike. Bet dabar atejo, pakele koja ir specialiai apmyziojo. Mane tas jo charateris jau baigia uzknist. Paziuriu i kitus zmones, besivedancius mazycius svelnucius sunelius ir pradedu pavydet doh.gif unsure.gif o sita-nei kambary gali palikt, net ir ryte, kol dar miegam, nei lauke paleist. MB juokauja, kad matyt ir sunys, kaip ir zmones, buna arba protu, arba rankom duona uzsidirbantys. Tai pas Spaiki proto tikrai ne per daugiausiai doh.gif
Atsakyti
QUOTE(biti atskrend @ 2010 11 20, 16:53)
Ne nu zinokit as jau visai pasimetus. Ar jis tikrai turi nieko nelaikancia pusle, ar yra kerstingas? Vakar nejau i darba, taigi neatsikeliau anksciau ji isvest (iprates apie 7), o MB labai skubejo ir isleke. Pabudau apie 9 nuo ciurlenimo garso  doh.gif Isivaizduojat-MB pamete vakarykscius marskinius salia lovos, o Spaikis atejes juos apmyzo! Pasiutau kaip reta unsure.gif Puikiai zinojo, ka padares, nes tuoj nese kudasiu. Tai ar jis cia tiek nesulaike myzalo, ar kersijo MB, kad isejo jo neisvedes i lauka? Pirmu atveju, tai negi suo myztu ant savo seimininko marskiniu?? Juk jie uosle super turi ir del to zino, kieno tie marskiniai. Butu kur kitur pavares, sakyciau, nesulaike. Bet dabar atejo, pakele koja ir specialiai apmyziojo. Mane tas jo charateris jau baigia uzknist. Paziuriu i kitus zmones, besivedancius mazycius svelnucius sunelius ir pradedu pavydet  doh.gif  unsure.gif o sita-nei kambary gali palikt, net ir ryte, kol dar miegam, nei lauke paleist. MB juokauja, kad matyt ir sunys, kaip ir zmones, buna arba protu, arba rankom duona uzsidirbantys. Tai pas Spaiki proto tikrai ne per daugiausiai doh.gif

lotuliukas.gif nu mano sunis viens prie vieno jusu spaikiui, mb sako kad pas mus namie tuoj grindys tsokines nuo sibio kiek jis myza visur,o dabar isigudrines prisiusioti ant kilimo,kad nebutu matyt,mane ir jis kartais taip sunervina kad atrodo negaliu,bet.....fainas jis man 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(biti atskrend @ 2010 11 20, 16:53)
Ne nu zinokit as jau visai pasimetus. Ar jis tikrai turi nieko nelaikancia pusle, ar yra kerstingas? Vakar nejau i darba, taigi neatsikeliau anksciau ji isvest (iprates apie 7), o MB labai skubejo ir isleke. Pabudau apie 9 nuo ciurlenimo garso  doh.gif Isivaizduojat-MB pamete vakarykscius marskinius salia lovos, o Spaikis atejes juos apmyzo! Pasiutau kaip reta unsure.gif Puikiai zinojo, ka padares, nes tuoj nese kudasiu. Tai ar jis cia tiek nesulaike myzalo, ar kersijo MB, kad isejo jo neisvedes i lauka? Pirmu atveju, tai negi suo myztu ant savo seimininko marskiniu?? Juk jie uosle super turi ir del to zino, kieno tie marskiniai. Butu kur kitur pavares, sakyciau, nesulaike. Bet dabar atejo, pakele koja ir specialiai apmyziojo. Mane tas jo charateris jau baigia uzknist. Paziuriu i kitus zmones, besivedancius mazycius svelnucius sunelius ir pradedu pavydet  doh.gif  unsure.gif o sita-nei kambary gali palikt, net ir ryte, kol dar miegam, nei lauke paleist. MB juokauja, kad matyt ir sunys, kaip ir zmones, buna arba protu, arba rankom duona uzsidirbantys. Tai pas Spaiki proto tikrai ne per daugiausiai doh.gif

Hm... as mastau ....skaiciau, kad sunys nejaucia kersto jausmo, skirtingai,nei tai daro katinai. Paprastai literatura sako, kad suo pamyziodamas pvz seiminiko daiktus taip isreiskia ne kersta, bet liudesi ar pasimetima, stresa. O suo nese gudasiu ne del to, kad suprato blogai padares, o del to, kad pamate reakcija. Is kitos puses, toki patino veiksma gali lemti ir tai, kad jis namuose VADAS - ka nori, ta daro ir jam zmones ne autoritetas. Va, cia geriau zinotot jums. Tenoriu paskyt, kad suo nekerstauja o: a)arba jis nuliudo, pasimete, kad ji pamirso (juolab, jei jis pries MB eseinant visada vedamas i lauka) arba cool.gif jis seimoje VADAS ir daro, ka tik nori. Ir vienu, ir kitu atveju viskas sprendziama. Antruoju tik reikes ilgaus ir nuobodaus santykiu reguliavimo. Tapkite jam lyderiu ir pamatysit, tas "charakteris" apsitvarkys wink.gif. Pradekit nuo dabar! nuo elementariu taisykliu: suo eda antras, suo antras eina pro duris, suo zaidzia kada noriu AS o ne jis ir t.t. na, bus nelengva iskovot is jo valdzia, tai bet pamatas visko ko. Ir suniui reikia isilaksyt, antraip jis vers namus.. na, sekmes. As tik bandau isivaizduot, kaip turetu but sunku gyvent taip sad.gif.Suo turi but dziaugsmas o ne rupestis wink.gif. Antraip ir seimininkui ir suniui labai sunku sad.gif.

Papildyta:
Oi, mergaites... kaip as jus uzjauciu ..... sad.gif Pas mus nieko panasaus nera, visi vargai baigesi kai sulaukem 5 mėn. . .Neisivaizduoju, kaip uztektu kantrybes kiekviena diena balutes valyt... blink.gif Laikykikis ir imkities priemoniu! Negalima taip gyvent sad.gif
Papildyta:
Dar, pasidalinsiu, vienas idomus straipsniukas http://agiesha.blogas.lt/tag/protas .
Atsakyti
Valstiete, as manyciau, kad jei reik rinktis is tu dvieju varijantu, tai pirmas. Betgi AS buvau namie, jis atejo pas mane i kambari ir mate, kad esu. Be to, jau iprates ir kad vienas pasilieka. Nezinau, man cia viskas per daug sudetinga atrodo. Suo yra SUO, jis turi savo vieta ir tegul gyvena sau laimingas, tuolab, kad demesio jam tikrai netruksta. Nepameluosiu, bet jis kaip antras vaikas-visi musu zaidimai kartu ir tt. MB jam autoritetas, jo klauso ir jam pataikauja, bet as.. nezinau. Jis ko gero jaucia, kad as jo nemegstu jau kuri laika verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(biti atskrend @ 2010 11 20, 21:19)
Valstiete, as manyciau, kad jei reik rinktis is tu dvieju varijantu, tai pirmas. Betgi AS buvau namie, jis atejo pas mane i kambari ir mate, kad esu. Be to, jau iprates ir kad vienas pasilieka. Nezinau, man cia viskas per daug sudetinga atrodo. Suo yra SUO, jis turi savo vieta ir tegul gyvena sau laimingas, tuolab, kad demesio jam tikrai netruksta. Nepameluosiu, bet jis kaip antras vaikas-visi musu zaidimai kartu ir tt. MB jam autoritetas, jo klauso ir jam pataikauja, bet as.. nezinau. Jis ko gero jaucia, kad as jo nemegstu jau kuri laika  verysad.gif

Na, tuomet viskas aisku - jei suo dievina MB ir va, eme ir skirtingai nei visada JO NEISVEDE! Suo tam tikra prasme supanikavo, ir ne del to, kad MB isejo, o del to, kad nepraleido su suniu tu keltos minuciu, kaip visada. As net neabejoju, kad sunekui tai vienos is smagiausiu minuciu per diena.

Taip, teisingas poziuris - suo yra suo, todel ji ir reikia suprati kaip suni ir tam tikru veiksmu "nesuzmoginti". Taip pat noriu pamineti, kad demesio "netrukumas" suniui ne veisada i nauda wink.gif. Na, siaip jei tarp jusu su suniu yra trintis, reikia taisyti santykius. Antraip ir kariausit visa laika.. sad.gif. Labai sunku susidaryt objektyvia nuomone vos is keliu sakinuku, nemacius. As cia spelioju smile.gifsmile.gif, bandau kazkokias isvadas daryt, tai nepykit, jei ne i ta puse ar truputuka nusisneku blush2.gif smile.gif.
Man visuomet liudna, kai sunys su seimininkais nesutaria ir kazkuriam is ju sunku, ar kuris nors nelaimingas.... Todel norisi padet smile.gif. Nes tikrai - nieko nera geriau, kai suo ir seimininkas eina isvien ir neturi tarpusavyje trinties. Tai tiesiog super! Va tuomet suo yra tikras draugas ir buvinas kartu teikia tik dziaugsma wink.gif. Todel palinkeciau ta "nemegstu kuris laikas" kaip nors isnaikinti ir vel suni pamilt is naujo - ir jums ir suniui tai bus tik i nauda smile.gif.
Atsakyti