Įkraunama...
Įkraunama...

Parsono ir Džeko Raselo terjerai

QUOTE(arti_ @ 2010 11 16, 16:00)
Liuks. smile.gif  Tik maisto porcijos vis tiek stenkitės nepadauginti. Maniškė, net ir kai kartą per dieną šeriama, bet jei daugiau maisto gauna - čia treniruotės metu, ar kažko mokantis taip išeina - tai daug dažniau kakoja, būna ir naktį pasiprašo, nei kad normalią dienos normą gavus.

man idomu o kaip jie prasosi laukan isvedami :hmnes mano sibui jei pasakau einam i lauka tai varo jis kuo toliau nuo manes 4u.gif nu mano sunelis toks su principais ir dar ojojoi doh.gif
Atsakyti
QUOTE(denciuke @ 2010 11 17, 01:57)
man idomu o kaip jie prasosi laukan isvedami :hmnes

Gamos prasymosi i lauka as dar irgi nelabai suprantu... man atrodo, kad kai nori i lauka, ji ima laizyti man kojas g.gif bet ji vedama i lauka 3-4 kartus per diena, tai nelabai yra kada prasytis smile.gif
Atsakyti
QUOTE(denciuke @ 2010 11 17, 02:57)
man idomu o kaip jie prasosi laukan isvedami :hmnes mano sibui jei pasakau einam i lauka tai varo jis kuo toliau nuo manes 4u.gif nu mano sunelis toks su principais ir dar ojojoi  doh.gif

Kai po namus vaikšto, tai prie durų rikiuojasi. Jei ilgiau nepastebi, tai pypset su pasitrepsėjimais ima smile.gif O naktį jei užsimano, tai pradeda su koja tyliai narvo duris brazdint. Jei nepabundi - brazdinimo garsas tolygiai stiprėja biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Liucytė @ 2010 11 17, 09:26)
Gamos prasymosi i lauka as dar irgi nelabai suprantu... man atrodo, kad kai nori i lauka, ji ima laizyti man kojas g.gif bet ji vedama i lauka 3-4 kartus per diena, tai nelabai yra kada prasytis  smile.gif

as vedu mazdaug kas pora valandu ir vistiek buna avariju,kai matau kai jau pradeda uostineti visur,tai atrodo ieskosi sau vietukes kur pasisinti,tai iskart i lauka mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(biti atskrend @ 2010 11 16, 15:21)
Turim mes ta narva, kai kaukdavo bandem ji naudot, bet kazkaip jis neprilipo. Spaikio tvirtove-virtuve. Kaip ir narvas, tik kokius desimtkart didesnis  biggrin.gif Jis siaip disciplinuotas suo-niekada nelipa ant sofos ar lovos, valdo savo troskima maistui. Tik lauke dar daugiau praktikos reikia, mano komandu visai neklauso ir nesirupina, jei dingstu jam is akiracio. Tas ir baisiausia, kad kur nenubludytu kai tamsu.

Pavadi su rulete kaskart naudojam, bet jam lauke kamuoliukas isvis neberupi, smagiau apuostinet kiekviena zolyte ar koki kita suni susitikt. O ju cia pilna. Mes daug namie zaidziam, cia ir gaudo kamuoliuka, kai nera kitokiu idomybiu.

Pradejom sert dukart per diena ir nepalikt maisto iseinant. Pakolkas rezultatai geri, ziuresim, kaip toliau eisis.

Aciu uz pagalba visom  mirksiukas.gif

ne ne ne! Nei narvo nei boksiuko negalima naudoti kaip bausmes. Suo turi jame jaustis kaip namuose, kaip kad va arti_ minej. Antraip bus priesingas variantas wink.gif.

Na, dziugu, kad tvarkosi reikaliukai wink.gif. O del kamuoliuko, tai net ir idomu, nuo ko tai priklauso - ar nuo suns, ar nuo seimininko ir suns iprociu... Maniskis del kamuolio pamises visur ir visada. Netgi atvirksciai, namuose kamuoliukas jam maziau rupi, nei lauke. Taciau mes ir namuose mazai zaidzia - visi zaidimai lauke - kur tvirtas pagrindas po kojom (o ne slidus laminatas), kur daug vietos ir grynas oras - vos tik isejus i lauka maniskis prisistato ir jau nekanrauja "mesk mesk" smile.gif. Gal del to?
Papildyta:
Kokie visi sunys individualus ir kokie protingi! :)Kazkaip prisiminiau, gal cia nevisai i tema.., kazkur buvau radusi suns intelekto testa - ten 25 uzduoteles, ir atitinkamai is kelinto kart suo ivykdo, suteikiami balai. Per viena diena galima atlikti tik keleta uzduoteliu. Ir intelekto testa galima daryti tik viena karta, nes esa antra karta darant suo jau greiciau susivokia ir rezultatai nebuna jau tikslus. As pati paskaiciau, bet to testo daryti kazkaip taip ir neprisiruosiau... Bet gal kada... Jei kam idomu, turiu PDF, galeisu atsiust. Idomu butu, jei kas pabandytu ir papasakotu. Siaip uzduoteles tai labai idomios.

Maniskis jei nutinka taip, kad labai jau nori i lauka pradeda galva nuleides vaikstinet is kambario i kambari be tikslo. O va, pvz kai nori ko nors (kamuoliuko, ar valgyt, ar gert) tai praso sededamas tam tikroje vietoje pvz prie bliudo. Sedi ten kantriai, ramiai. Jei mato, kad as nekreipiu demesio, jis ateina iki manes, pasedi, ir vel nubinzena ir sedi vel prie to, ko jam va reikia smile.gif. Ir net nezinau, kiek kantriai taip sedetu, kol gautu smile.gif. Na, o kai zaidziam tai reikalauja kaip visi - loja, sokineja, inkscia biggrin.gif biggrin.gif.
Atsakyti
Spaikis miega narve, ilsisi, bet dureliu neuzdarau, gali iseit ir po visa virtuve vaikstinet, zaislus patampyt ar dar ka. Nzn ar sutapimas, ar tiesiog suveike ( clap.gif ) bet po to karto, kai pasiguodziau ir gavau patarima nepalikinet maisto-nebebuvo nei vienos avarijos! tai ko gero, cia ir buvo beda.

O lauke nesusitvarkau as su juo. Siandien ejom su dukryte ir su Spaikiu, nuejus i pajuri paleidau ji. Tai ka-pamate toliausiai suni ir i kojas link jo. Ta moteriske saukia, kad jos suo nevisad draugiskas, laiko ji ant pavadzio, o mano kvailiukui mano komandos nerupi ir dar pagaut neimanoma. Namie klauso, zino puikiai, ka reiskia NE, bet lauke palaida bala. Kai pagavau, nusivedziau i sona ant akmenu, kur jokiu kitu sunu neber ir vel paleidau, sugebejo rast papuvusia zuvi ir vel nieko neklause, kol atlekiau, spejo issivoliot. Kodel butent lauke jis taip issidirbineja? Kitus sunis sutinkam nuolat, 'prisibendrauja'. Per daug dirgikliu jam ar kaip? Nebenoriu visai jo nuo pavadzio paleist, nes tikrai koki syki nukentes. Ir kamuoliukas lauke jam vienodai sviecia. Kol buvo jaunesnis, gaudydavo, atnesdavo. O dabar, jei vienasyk ir atnesa-psio, jam geriau eit ir kiekviena kampa apmyzinet ir kitu sunu ieskot. O namie laksto skersai isilgai visa buta gaudydamas kamuoliuka (pas mus dabar kilimine danga, neslidineja), po 70 kartu nepavargdamas biggrin.gif

Nuotraukoj Spaikenas uzsidirbineja maista cool.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo biti atskrend: 18 lapkričio 2010 - 15:25
[quote=biti atskrend,2010 11 18, 16:10]

thumbup.gif valio! Taip ir toliau ! Viskas tik geres ir geres! Beje, ir vel as .... pasisakysiu....

Dabar del lauko - kad suo lauke klausytu, reikia su juo lauke dirbt - per diena bent po kelias minutes ji mokyt dresuot. Pradeti reikia nuo to, kad suo sutelktu i jus demesi lauke, kad stengtusi jusu nepaleist is akiu, kad sektu, ka darote, kad jam butu idomu. Terjerai jau jie tokie - ju gyvenimo tikslas pazenklint ir isuostyt visus kampus smile.gif, jiem tai labai patinka, todel, reikia ta nora persvert, tai tikrai nera lengva wink.gif
Nepaleist nuo pavadelio - gal ir iseitis, bet tik trumpalaike. Ir kaip visada, yra dvi medalio puses. Jei suns nepaleidinesite - jis kaip tik stengsis pabegt, nes nezinos, kada dar tokia proga pasitaikys, o pabeges jau tikrai stengsis visur kur akys mato apmyziot ir pabuvot.. o tai gali uztrukti pvz pora valandu ...taigi, teks palaukt. Nelabai kaip skamba ar ne? Taigi, siulyciau susirasti profesinalu dresuotoja kad jums duotu pirmas pamokas, o veliau dirbti ir dirbti patiems. O del kamuoliuko - labai greitai isprendziama - neduokit ir nezaiskint namie! Tik lauke. Is pradziu suo aisku, bus pasimetes, gal nuliudes, veliau supras, kad ejimas i lauke ne tik vaikstau kur noriu ir myzioju, bet ir kamuoliukas, zaidimai su seimininku ir linksmybes smile.gif

Beje, komanda "pas mane" (ar ateik ar analogiska) pati sunkiausia - ji mokama nuolat visa suns gyvenima. Sistemingai. Sita komanda turi buti ta, kuria suo turi vykdyt besaligyskai. O suniui taip sunku atsitraukt nu supuvusios zuvies.... ir begt pas seimininka. Ex... visu noras ir tikslas kad suo idealiai atbegtu saukiamas, deja... turbut tai ne terjeram smile.gifsmile.gif. Taciau valdomus juos imanoma padaryt, tikrai tikrai smile.gif.

Na va, tiek smile.gifsmile.gif) Vel. nesigavo man cia trumpai..... smile.gif Nepykit blush2.gif
Atsakyti
Valstiete, aciu, kad parasot, man labai idomu paskaityt ir kazko pasimokyt. Kur gyvenom seniau, salia buvo didelis parkas, i kuri atsivesdavo zmones daug sunu, draugisku ir socializuotu (nedraugiskus vedas atokiau, tarkim, i pajuri, kaip siandien sutikom). Tai mes ji ten paleisdavom ir is leto vaiksciodavom-Spaikis issilakstydavo kiek noredavo ir su kitais sunim prisibendraudavo. Ir ten tokia nepavojinga zona, tai mes jo ir nesaukdavom net-pats atvarydavo nusibodus. Uztai gal ir neismoko klausyt. Bet man tas labai nepatinka, kaip kokia isprotejus bobele atrodau, nesuvaldanti savo laukinio suns unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(biti atskrend @ 2010 11 18, 20:28)
Valstiete, aciu, kad parasot, man labai idomu paskaityt ir kazko pasimokyt. Kur gyvenom seniau, salia buvo didelis parkas, i kuri atsivesdavo zmones daug sunu, draugisku ir socializuotu (nedraugiskus vedas atokiau, tarkim, i pajuri, kaip siandien sutikom). Tai mes ji ten paleisdavom ir is leto vaiksciodavom-Spaikis issilakstydavo kiek noredavo ir su kitais sunim prisibendraudavo. Ir ten tokia nepavojinga zona, tai mes jo ir nesaukdavom net-pats atvarydavo nusibodus. Uztai gal ir neismoko klausyt. Bet man tas labai nepatinka, kaip kokia isprotejus bobele atrodau, nesuvaldanti savo laukinio suns  unsure.gif

Oi, suprantu jus. Nors mes su Obama nuolat dirbam, visvien buna nemzai tokiu situaciju kai belieka stovet saukt ar ikalbinet ... Bet jie tuom ir zavus, kad turi stiprius ir nepriklausmus charakterius. Na, kaip sake Leninas - mokytis mokytis ir dar karta mokytis. Tai ne tik kad palengvina gyvenima, bet ir padaro ji idmesni - gereja suns ir seimininko rysis, idomesni tampa pasivaiksciojimai. Tik nenuleiskit ranku - niekada! Nors kartais atrdo kad viskas, nieko nebus, taip nera! Gal idealus kaip aviganis nebus, bet tikrai taps valdomas smile.gif
Atsakyti
Džiugu, kad Spaikis susitvarkė dėl 'šiukšlinimo' namie user posted image

na, o dėl tų pabėgimų tai ir aš galiu pasidalint patirtim - 'pas mane' buvo pati pirma komandą, kurią kuo griežčiausiai pradėjau mokyt abu šunis nuo pat mažens (o pasirodo kuo jaunesnis, tuo greičiau pagauna mintį wink.gif), tai dabar beveik beveik nebūna tokių problemų, nu bet kartais...

štai pvz vasarą ėjom į žygį į kalnus, ir šunis visada paleidžiam, bet jei pamatom kad kažkas atsiveja ar iš priekio ateina - dėl visa ko Pinkį prisegam, tiesiog kad iš džiaugsmo nešokinėtų ant žmonių ir neišgasdintų ko. Na, ir praėjo tokiu lanku pro mus moteriškė su šuniu, mūsų šunys jo visai nematė (uolos, akmenys, įdubos ir t.t.), ir jau kai jie buvo gana toli apačioj, tokie mažyčiai žmogeliukas ir šuniukas, Pinkis ar tai išgirdo kiauktelėjimą, ar kvapą pagavo - ir nuskuodė pas juos neatsisukdamas, patikrint... Niekaip neprisišaukėm, turėjo vyras bėgt iš paskos, o jau po to ir mes, ir baigėsi mūsų žygis tąkart nepasiekus viršūnės user posted image

O neperseniausiai miške aptikom briedžio pėdsakus ir Pinkis pgavo kvapą, tai visą kelią be perstojo turėjom jam pagaliuką mėtyt, kad išlaikyt dėmesį, nes jei tik sekundei nėr ką veikt - tuoj apsisukęs į tą vietą skuodžia.. O jei tą briedį nusivytų ir susitiktų, taigi nežinia kaip baigtųsi... Mjo, tai va taip mes su jais žaidžiam user posted image
Atsakyti
Mane labiausiai tai ismusa is veziu, kad dazniausiai as dar ir dvieju su puses metu dukryte veduosi kartu ir negaliu visko metus jo lekt gaudyt doh.gif kiekvienasyk pagalvoju-kaip smagu jam butu pabegiot ir vis viliuosi, kad klausys, tai ir paleidziu, o paskui gailiuosi. Turbut nuskambes labai ziauriai, bet noreciau, kad koki syki ji isgasdintu koks didesnis suo, kad taip drasiai jiems i akis nesokinetu. MB jis labiau klauso, bet as lauke autoriteto visai neturiu. Nu ir aisku kodel, nes as daug reciau ji vedzioju.
Atsakyti
QUOTE(biti atskrend @ 2010 11 19, 01:52)
Mane labiausiai tai ismusa is veziu, kad dazniausiai as dar ir dvieju su puses metu dukryte veduosi kartu ir negaliu visko metus jo lekt gaudyt  doh.gif kiekvienasyk pagalvoju-kaip smagu jam butu pabegiot ir vis viliuosi, kad klausys, tai ir paleidziu, o paskui gailiuosi. Turbut nuskambes labai ziauriai, bet noreciau, kad koki syki ji isgasdintu koks didesnis suo, kad taip drasiai jiems i akis nesokinetu. MB jis labiau klauso, bet as lauke autoriteto visai neturiu. Nu ir aisku kodel, nes as daug reciau ji vedzioju.

žinok nebūtinai tas šuo pagelbėtų. Manoji irgi bėga pas visus tik tiek kad ji klauso ir pašaukta pareina,bet iš esmės ją yra ir užpuolę ir draugiškai su ja, tai ji atsitraukia nuo šuns kai ją puola ji pripažįsta aukštesnio autoritetą, bet kitą dieną vėl prie jo gali bėgt
Atsakyti