Įkraunama...
Įkraunama...

Parsono ir Džeko Raselo terjerai

QUOTE(archeologe @ 2010 10 27, 20:43)
na mes dėl skaniuku neturim bėdų ėda viską aš dažniausiai duodu džiovintas ausis, kaklus ir pan.
aisku aciukas,zinosiu 4u.gif
O dėl hillso tai kaina neatitinka kokybės biški išpųstas reikalas. Šiaip jis nėra blogas, bet galim gaut ir geresnių už tokią kainą

nu as daug skaiciau apie ta maisteli,bet is tokios gausos sunku issirinkti,paklausiu gal cia ir nedera,nes yra atskira tema apie tai,bet gal galit pasakyti koks butu geriausias is geriausiu maisteliu,kaina ne rodiklis 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(denciuke @ 2010 10 27, 12:31)
blink.gif misija neimanoma blush2.gif o jei mes savo suniuko nevedziojam po parodas,tai kas tada 4u.gif

Na, dar be viso to , kas jau anksčiau paminėta, reiktų šunims ir sveikatos tyrimus atlikt (atskirai veisliai - atskiri tyrimai, JPRT daromi kelio girnelės ir akių dugno tyrimai)...
Papildyta:
QUOTE(denciuke @ 2010 10 27, 13:29)
nu atrodo uzsiimam ax.gif bet kad jis man toks laukinukas 4u.gif su juo neina susitvarkyti,jis savo daro ir tiek,kartais uznervina ax.gif nes po kiekvienos nakties randu ka nors pridaryta,nors ir isvedamas yra kas dvi-trys valandos ir velai vakare dar isvedu,bet ryte padaro,ir dabar isigudrines kad nebutu matyti tai prisiusioja ant tamsau kilimo doh.gif

Suaugęs, daugiau nei metų patinas tikrai DRĄSIAI gali kentėt visą dieną ir visą naktį - vedžiojimas į lauką kas 2-3 valandas tai jau ne tai, kad reikia, bet jau šuns lepinimas:). Aišku yra tikimybė, kad kentėti ir daryti reikalus lauke šuo nebuvo mokomas tinkamai nuo mažens...

Na, sprendžiant iš visko, ką perskaičiau - šuo namuose tikrasis šeimininkas ir daro viską, kas jam šauna į suktą galvą. Siūlau paskirti keletą valandų, perskaityti staipsniuką kitą apie hierarchija ir gaujos vado statusą ir pradėt viską iš naujo. Kol nepakeisit nuomones apie save šuns atžvilgiu (dabar jis jus laiko už save žemesniais) nei jokie užsiėmimai neduos jokios naudos.

Kantrybės ir sekmės smile.gif.
Atsakyti
nu beibes ir isvartot jus cia,as lb lb ji myliu ir nenoriu jo imt taip grieztai,zinau kad negerai blush2.gif bet tokia jau as biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(denciuke @ 2010 10 27, 21:58)
nu beibes ir isvartot jus cia,as lb lb ji myliu ir nenoriu jo imt taip grieztai,zinau kad negerai blush2.gif bet tokia jau as biggrin.gif

Auklėjimas turi būt griežtas (aišku nekalbam čia nei apie mušimą pagaliu ar rišima prie medžio miške dienai kitai......). Antraip ir šeimininko ir šuns gyvenimas tampa sudėtingas ir varginantis. Jūs galvojat griežtumas šuniui blogai ir jei mes griežtai juos auklėjam, tai nemylim? Jus klįstat! Šuo - gaujos gyvis, jam reikia gaujos, reikia tvarkos, reikia vado! Šuniui reikia rutinos, jis turi tiksliai žinoti, kas galima, o kas ne, kas teigiama, o kas ne... jei šuo to nežino - šuo stresuoja, ir taip daro viską, kas šauna į galvą, stengiasi tapti vadu ir nustatinėja savas taisykles: atlieka reikalus kur ir kada nori, lipo ant to, ką mano esant žemesnį, graužia ir drasko kai tik jam to norisi, loja, staugia, vagia maistą ir t.t.. Su šuniu suradę bendrą kalbą laimingesni būsit ir jūs, ir šuo wink.gif. Kartu gyvensit dar ne vienerius metus, ar tikrai užteks tos kantrybės 14 metų valyti balutes ir vedžioti į lauką kas 3 valandas? Ar tikrai užteks pinigų 14 metų taisyti sudraskytas sienas ir sugraužtus laidus? Ar tikrai šuo bus laimingas 14 metų tupėdamas narve? Pagalvokit apie tai wink.gif.
Atsakyti
QUOTE(Valstiete @ 2010 10 27, 22:09)
Auklėjimas turi būt griežtas (aišku nekalbam čia nei apie mušimą pagaliu ar rišima prie medžio miške dienai kitai......). Antraip ir šeimininko ir šuns gyvenimas tampa sudėtingas ir varginantis. Jūs galvojat griežtumas šuniui blogai ir jei mes griežtai juos auklėjam, tai nemylim? Jus klįstat! Šuo - gaujos gyvis, jam reikia gaujos, reikia tvarkos, reikia vado! Šuniui reikia rutinos, jis turi tiksliai žinoti, kas galima, o kas ne, kas teigiama, o kas ne... jei šuo to nežino - šuo stresuoja, ir taip daro viską, kas šauna į galvą, stengiasi tapti vadu ir nustatinėja savas taisykles: atlieka reikalus kur ir kada nori, lipo ant to, ką mano esant žemesnį, graužia ir drasko kai tik jam to norisi, loja, staugia, vagia maistą ir t.t.. Su šuniu suradę bendrą kalbą laimingesni būsit  ir jūs, ir šuo wink.gif. Kartu gyvensit dar ne vienerius metus, ar tikrai užteks tos kantrybės 14 metų valyti balutes ir vedžioti į lauką kas 3  valandas? Ar tikrai užteks pinigų 14 metų taisyti sudraskytas sienas ir sugraužtus laidus? Ar tikrai šuo bus laimingas 14 metų tupėdamas narve? Pagalvokit apie tai wink.gif.

nu peraukleti ji man atrodo beviltiskas reikalas blush2.gif
kai nustato toki vargsiuko snukti tai atrodo gaila kad uzrekiau ir t.t unsure.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo denciuke: 27 spalio 2010 - 21:16
QUOTE(archeologe @ 2010 10 27, 17:41)
na aš esu mačius nemažai džekų su suktom uodegom, pas saliamonos džekutį irgi uodega gan sukta, mano panos uodega irgi lenkta bet ne barankinė.
Sukta uodega jei ji nelaužta kaip parašė mike pukuotukas nėra brokas, tai nukrypimas nuo standarto kurių manau didesnių mažesnių turi kiekvienas šuo.
Kadangi buvot mažiukai ir be konkurencijos gavote puikų įvertinimą perėjus į vyresnes klases visko gali būt gali būt kad gausit mažesnius įvertinimus nuo teisėjų priklauso. Bet tarkim pas mano paną yra kojos einančios į šoną tai irgi minusas, bet ji penkių šalių jaunimo čempionė. Aišku tai kainavo daug nervų ir n parodų kol susirinkom tokius rezultatus, bet išmokom pastatyt šunį kad taip nesimatytų kojos, eiti ringe tam tikru greičiu kad eidama nerodytų to savo minuso, ji turi kitų pliusų, kurie ją ištempia be to ringas jai šventė ji charakteringa ringe gražiai rodosi grynas džekas tiek būdama su manim tiek su hendlere ringe.
Pakalbėjau apie parodas ir taip užsimaniau vėl į jas mauti čia liga matyt jau lotuliukas.gif

super komentaras. Dabar jau aiskiau pasidare, nes daug googlinau ir vis tiek daug kas neaisku liko. Ir po pirmos parodos mazai kas paaiskejo. Pati suprantu, kad viena paroda ne rodiklis. Ypac darzelinuku klase be konkurencijos smile.gif Mes dar tokie zali. blush2.gif
Dekui uz komentara 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Liambda: 28 spalio 2010 - 07:48
QUOTE(denciuke @ 2010 10 27, 22:15)
kai nustato toki vargsiuko snukti tai atrodo gaila kad uzrekiau ir t.t unsure.gif

Jums valstiete labai gerą komentarą parašė. Ir nenuvertinkit savęs, nes man būtent taip pasirodė smile.gif

Nenuleiskit rankų net nepabandžius, o "tą snukutį" tai mes visi puikiai žinome..
Jūs turbūt net neįsivaizduojat. kaip šuo kaifuoja, kai jis žino, kad yra vadas. Šuniui yra malonu paklusti, daug kas daroma per žaidimą, dresuodami ir dirbdami su šuniu, jūs užsitarnaujate jo nenuperkamą pasitikėjimą ir meilę, stiprinate tarpusavio ryšius.
Taigi nespjaukit į visa tai. Nors šuniui ir metai ir trys, galima jį dresuot ir mokyt. Kuo vėliau, tuo sunkiau bus, bet stengtis verta.

Dėl Hills, geras maistas, bet yra geresnių ir pigesnių, Hills tikrai kaina labai išpūsta.
Atsakyti
QUOTE(denciuke @ 2010 10 27, 23:15)

valstiete davė gerus patarimus. Šuniui tikrai neateis į galvą kad va gal man reik tapti geresniu ir persiauklėti, kadangi jis puikiai mato jūsų požiūrį.
Aš tarkim auklėjime esu labai griežta šuniui esu nubrėžus ribas kurių ji peržengti negali kad visiems būtų gyventi lengviau. Bet jei paklaustumėt mano vyro nuomonės apie šunį jis visiems sako niekada nepirkit žmonoms šunį, nes tapsit antras po šuns lotuliukas.gif Ir taip aš ją labai myliu, bet kadangi abi esam stipraus charakterio jei nenusistatytumėm ribų kuri yra kuri po vienu stogu neišgyventumėm.
Ir jūs turit suvokt kad griežtumas nereiškia nemeilės. Būkit griežta, bet teisinga 4u.gif
Atsakyti
maciau, kad apie uodegas kalbat, cia vienas dokumentas, gal kam bus idomu, tiesa, rotveilerio pavyzdziu remtas apie uodegas
Atsakyti
QUOTE(denciuke @ 2010 10 27, 15:32)
as savo Sibi pratinu prie antsnukucio,nes jau lauke  tiek nesamoniu prisivalgo doh.gif pradejo viduriuoti tai veziau leist vaistuku ir isigijom antsnukuti,kuri jis visai sekmingai nesioja eidamas i lauka,tik lb juokingai jis man su juo atrodo biggrin.gif o jus ar dedat?

mes irgi kadaise Pinkiui nusprendėm dėti antsnukį, nes eidavo kaip mažas ekskavatoriukas ir viską, VISKĄ! ėsdavo, o jau su nuolatiniu 'FUU!' ir vaikymu jo nuo tų skanėstų - ne pasivaikščiojimas buvo... bet tikrai gerai antsnukis suveikė, ir jis greitai suprato, už ką čia jam taip. Nereikėjo ilgai dėt.
O Džiumba, pvz, išvis nežino kas tas yr, jai nėkart neprireikė dėl nieko ax.gif

QUOTE(denciuke @ 2010 10 27, 21:58)

Griežtumas nereiškia nemeilės. Čia tas pats kas su vaikais mirksiukas.gif Kadangi aš esu griežtoka mama, tai man nuo pat pradžių nekilo problemų su šuniukais - Pinkis per pirmą mėnesį pagavo kampą, kas jam galima, o kas ne wink.gif ypač prie manęs lotuliukas.gif o vat vyrui to griežtumo teko pasimokyt... bet dabar viskas tvarkoj, su visais wub.gif

Super Valstietės ir Archeologės komentarai šita tema thumbup.gif
Papildyta:
QUOTE(kotryna01 @ 2010 10 29, 09:14)
maciau, kad apie uodegas kalbat, cia vienas dokumentas, gal kam bus idomu, tiesa, rotveilerio pavyzdziu remtas apie uodegas

ačiū labai, kaip įdomu! labai naudingas straipsnis, ir įdomiai parašytas thumbup.gif
Atsakyti
aciu jums visoms uz puikius patarimus,reikes griebti "jauti" uz ragu thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Liambda @ 2010 10 28, 09:45)
super komentaras. Dabar jau aiskiau pasidare, nes daug googlinau ir vis tiek daug kas neaisku liko. Ir po pirmos parodos mazai kas paaiskejo. Pati suprantu, kad viena paroda ne rodiklis. Ypac darzelinuku klase be konkurencijos smile.gif Mes dar tokie zali.  blush2.gif
Dekui uz komentara  4u.gif

Ir teisingai, žinokit visko bus gali būt lengva gali būt sunku skirtingi teisėjai kabinėsis prie skirtingų dalykų ir net to pačio teisėjo nuomonė gali būt kitokia skirtingais amžiaus tarpsniais. Svarbiausia - žinokit, kad jums jūsų šuo su bet kokiais aprašymais pats pačiausias wub.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo archeologe: 31 spalio 2010 - 11:03