Įkraunama...
Įkraunama...

Parsono ir Džeko Raselo terjerai

QUOTE(Liambda @ 2010 10 27, 15:10)
O su suktom uodegytem - ne standartas? Tai labai stiprus nukrypimas?

Jetau, nepriimkit už gryną pinigą doh.gif Aš tiesiog pavardinau pavyzdžius, kaip būna, kai šunys nuveisiami. Tai šiuo atveju mano fantazuojama uodegos forma prilygtų paršelio tipo uodegai.

Pagal tarptautini FCi standartą parsonų uodega turi būti tokia:
"TAIL: Strong, straight, moderately high set, carried well up on the move. Customarily docked eith length complementing the body while providing a good handhold."
Taigi ji turi būti tiesi, o ne kaip paršiuko smile.gif
Tiesa, uodegos būna visiškai tiesios, arba lenktos, man asmeniškai labiau patinka tiesios, bet ir tos ir tos tinka parodose. Bet jos tik lenktos, o ne susuktos, ką aš ir turėjau omeny rašydama komentarą aukščiau smile.gif
Atsakyti
as savo Sibi pratinu prie antsnukucio,nes jau lauke tiek nesamoniu prisivalgo doh.gif pradejo viduriuoti tai veziau leist vaistuku ir isigijom antsnukuti,kuri jis visai sekmingai nesioja eidamas i lauka,tik lb juokingai jis man su juo atrodo biggrin.gif o jus ar dedat?
Atsakyti
QUOTE(mike-pukuotukas @ 2010 10 27, 15:25)
Nežinau, ką turėjo omeny tigrizoidas, taip sakydama, bet aš įsivaizduoju- kad tai lūžusi uodega. daugumai veislių- tai yra diskvalifikuojanti yda, brokas taip sakant. Ir tokio šuns negalima veisti, nes tai perduodama genetiškai. O ta lūžusi uodega-tai ne tik estetinė blogybė ( kaip daug kas įsivaizduoja), o rodo polinkį į stuburo silpnumą ir įvairias ligas.

as del ko klausiu. Nes pas maniski dzeka uodegyte sukasi i baronka. Daug kas gasdino mane, kad tai ne standartas ir t.t. Bet Siauliu parodoje mes gavome Best puppy ir pirma vieta. Nors mes buvome vieni darzelinuku klaseje, bet galvoju, jei tai butu didelis minusas mus diskvalifikuotu. Ar ne? O mes gavome ivertinima - labai perspektyvus blush2.gif smile.gif
Atsakyti
QUOTE(denciuke @ 2010 10 27, 15:32)
as savo Sibi pratinu prie antsnukucio,nes jau lauke  tiek nesamoniu prisivalgo doh.gif pradejo viduriuoti tai veziau leist vaistuku ir isigijom antsnukuti,kuri jis visai sekmingai nesioja eidamas i lauka,tik lb juokingai jis man su juo atrodo biggrin.gif o jus ar dedat?

Aš šiaip nededu, nes nėra mėgėja pavalgyt lauke. Vieną kartą būdama kokių 6 mėn taip užėdė, kad po to vargšę gydžiau, labai bloga jau buvo. Tai po to karto tfu tfu tfu daugiau ir nebeėdė.
Tai jei Sibis gerai jaučiasi su tuo anstnukiu, tai tegu nešioja, disciplinos išmoks. O po kiek laiko pabandykit nuimt ir be jo vedžiot, gal nebenorės ėst.. O šiaip tai nieko bloga tame nematau smile.gif
Atsakyti
QUOTE(tigrizoidas @ 2010 10 27, 15:27)
Jetau, nepriimkit už gryną pinigą  doh.gif  Aš tiesiog pavardinau pavyzdžius, kaip būna, kai šunys nuveisiami. Tai šiuo atveju mano fantazuojama uodegos forma prilygtų paršelio tipo uodegai.

Pagal tarptautini FCi standartą parsonų uodega turi būti tokia:
"TAIL: Strong, straight, moderately high set, carried well up on the move. Customarily docked eith length complementing the body while providing a good handhold."
Taigi ji turi būti tiesi, o ne kaip paršiuko smile.gif
Tiesa, uodegos būna visiškai tiesios, arba lenktos, man asmeniškai labiau patinka tiesios, bet ir tos ir tos tinka parodose. Bet jos tik lenktos, o ne susuktos, ką aš ir turėjau omeny rašydama komentarą aukščiau smile.gif

pas maniski ne parsiuko smile.gif bet uzsukta daugiau, nei lenkta i sona smile.gif
Man tiesiog idomu pasidare del tos uodegytes blink.gif smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Liambda @ 2010 10 27, 15:33)
as del ko klausiu. Nes pas maniski dzeka uodegyte sukasi i baronka. Daug kas gasdino mane, kad tai ne standartas ir t.t. Bet Siauliu parodoje mes gavome Best puppy ir pirma vieta. Nors mes buvome vieni darzelinuku klaseje, bet galvoju, jei tai butu didelis minusas mus diskvalifikuotu. Ar ne? O mes gavome ivertinima - labai perspektyvus  blush2.gif  smile.gif

Jei būtų lūžusi uodega, jus būtų diskvalifikavę. Apčiuopiant tokią uodegą, pirštais jaučiamas slankstelių pasislinkimas. Vizualiai tai atrodo taip- iš pradžių uodega tiesi, o paskui kažkurioje vietoje staigiai keičia kryptį- į šoną, ar žemyn... Jei uodega vientisa- viskas tvarkoje. o dėl jos laikymo manieros, ar aukščio- čia jau nuo teisėjų priklauso, kaip įvertins. Vienam tai gali būti visai nereikšminga, kitas pamažins įvertinimą.
Atsakyti
QUOTE(Liambda @ 2010 10 27, 15:33)
as del ko klausiu. Nes pas maniski dzeka uodegyte sukasi i baronka. Daug kas gasdino mane, kad tai ne standartas ir t.t. Bet Siauliu parodoje mes gavome Best puppy ir pirma vieta. Nors mes buvome vieni darzelinuku klaseje, bet galvoju, jei tai butu didelis minusas mus diskvalifikuotu. Ar ne? O mes gavome ivertinima - labai perspektyvus  blush2.gif  smile.gif

Jei būtų tikrai bloga uodega, negautmėt vertinimo, arba gautmėt blogą įvertinimą, arba diskvalifikuotų.
Be to, džekų standartas šiek tiek skiriasi, uodegos aprašymas FCI toks: "TAIL : May droop at rest. When moving should be erect and if docked the tip should be on the same level as ears."
Pagooglinkit, rasit info, jei tik reikia smile.gif
Atsakyti
QUOTE(denciuke @ 2010 10 27, 15:32)
as savo Sibi pratinu prie antsnukucio,nes jau lauke  tiek nesamoniu prisivalgo doh.gif pradejo viduriuoti tai veziau leist vaistuku ir isigijom antsnukuti,kuri jis visai sekmingai nesioja eidamas i lauka,tik lb juokingai jis man su juo atrodo biggrin.gif o jus ar dedat?

nuo vaikystes pas mus antsnukis baudziamoji priemone buvo nuo nepageidaujamo lojimo. Kai uzdedu, visada sedi galva pakabines, labai nuskriaustas jauciasi smile.gif ir is vietos ji sunku pajudinti tada smile.gif tai mes antsnukio nenaudojam, tik retais atvejais. Uzvalgyti lauke megejas, ko tik nesuranda. Bet jau reagoja i komanda "FU" (nevisada, bet mes dirbame, dirbame) - uz ka ir gauna skaniuka rolleyes.gif
Atsakyti
o kokius skaniukus perkate jus,as buvau nupirkus tokiu kauliuku mazu is kikos ax.gif tai jam dzin,dar ir dabar stovi visas kibirelis ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Liambda @ 2010 10 27, 16:33)

na aš esu mačius nemažai džekų su suktom uodegom, pas saliamonos džekutį irgi uodega gan sukta, mano panos uodega irgi lenkta bet ne barankinė.
Sukta uodega jei ji nelaužta kaip parašė mike pukuotukas nėra brokas, tai nukrypimas nuo standarto kurių manau didesnių mažesnių turi kiekvienas šuo.
Kadangi buvot mažiukai ir be konkurencijos gavote puikų įvertinimą perėjus į vyresnes klases visko gali būt gali būt kad gausit mažesnius įvertinimus nuo teisėjų priklauso. Bet tarkim pas mano paną yra kojos einančios į šoną tai irgi minusas, bet ji penkių šalių jaunimo čempionė. Aišku tai kainavo daug nervų ir n parodų kol susirinkom tokius rezultatus, bet išmokom pastatyt šunį kad taip nesimatytų kojos, eiti ringe tam tikru greičiu kad eidama nerodytų to savo minuso, ji turi kitų pliusų, kurie ją ištempia be to ringas jai šventė ji charakteringa ringe gražiai rodosi grynas džekas tiek būdama su manim tiek su hendlere ringe.
Pakalbėjau apie parodas ir taip užsimaniau vėl į jas mauti čia liga matyt jau lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(denciuke @ 2010 10 27, 16:02)
o kokius skaniukus perkate jus,as buvau nupirkus tokiu kauliuku mazu is kikos ax.gif tai jam dzin,dar ir dabar stovi visas kibirelis ax.gif

ir dar norejau paklausti perskaiciau visa temuke apie sunu maitinima sauau edalu ir neradau nei blogu nei geru atsiliepimu apie Hills maisteli,as duodu alergiskiems suniukams,nu atrodo valgo neblogai,tai gal galit jus man pasakyti kaip tas maistelis kazin 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(denciuke @ 2010 10 27, 19:00)
ir dar norejau paklausti perskaiciau visa temuke apie sunu maitinima sauau edalu ir neradau nei blogu nei geru atsiliepimu apie Hills maisteli,as duodu alergiskiems suniukams,nu atrodo valgo neblogai,tai gal galit jus man pasakyti kaip tas maistelis kazin 4u.gif

na mes dėl skaniuku neturim bėdų ėda viską aš dažniausiai duodu džiovintas ausis, kaklus ir pan.

O dėl hillso tai kaina neatitinka kokybės biški išpųstas reikalas. Šiaip jis nėra blogas, bet galim gaut ir geresnių už tokią kainą
Atsakyti