QUOTE(Ernesta D. @ 2010 10 10, 11:41)
O as turiu kita klausyma- gal kas klaipedoj dresavot savo suniukus? as mastau, kad butu smagu..nors mes ir savarankiskai puikiai mokomes, bet zinios vienu ar kitu klausymu praverstu, o ir socializacija..
Aš dresiravau Klaipėdoj. O jūs iš klaipėdos? Dęl patarimų apie dresuotojus tai na aš veščiau pas du yra Popovas ir Sigitas, mes ėjom pas Sigitą, kadangi prieš tai auginau irgi dresūros mokyklą baigusį šuniuką tai galiu pasakyti tiek kad šiokių tokių žinių turėjau ir Sigitas plius minus pakoregavo mano žinias, tie užsiėmimai buvau daugiau pramoga šeštadieniais. Iš esmės jo technika yra tokia susitinki pasakai ko nori iš šuns o jis parodo kaip tas komandas mokintis, pradirbi kiek laiko jei reik konsultacijos skambini vėl ir eini. Man kaip žmogus jis labai super. Dirba per šuns motivaciją.
Antrasis Popovas jis tikrai savo srities profas, bet kaip asmernybė turi niuansų manau jam abejingų nelieka jis arba patinka arba ne. Jis mėgsta šunis kurie dirba gerai, nemėgsta visokių lepsusų šiaip žiūrint kokie jūs žmonės nes į jo tam tikras replikas reikia nereaguoti. Viena moteris iš mano kiemo vergdama grįšdavo iš dresūros nes jis pastoviai sakydavo kad labradorai kvaili ir iš vis ne šunys. Tą patį mano tečiui sakydavo ir apie mūsų dalmatinę, bet jis dirbo ir jam jo komentarai nei motais būdavo. kitas dalykas vieta ir laikas - Sigitas atvažiuodavo kur reikia ir laiką suderindavo kada reikia, pas Popovą reikia važiuoti už Klaipėdos. net nežinau kurį patarti šiaip gal dresūros atžvilgiu Popovas turi geresnę sistemą, bet jei norit paprastesnio žmogaus eikit pas Sigitą.
Papildyta:
QUOTE(Akuna matata @ 2010 10 09, 22:32)
Ultra truputi tendencinga, "geri" šunys tik iš jos veislyno...
Dėl LKD (www.kinologija.lt), tai manau kad reiktų truputi isigilinti, kas kaip ir kodėl...
jei žmogus perka šuniuką su FCI dokumentais, o lakštingalos veislynas ir išduoda su tokiais dokumentais, tai manau ir ves šunis į kinologijos draugijos ar jai priklausančių klubų parodas
Dėl ultros nežinau jos pasakymo geri šunys tik iš jos veislyno, aš kai rinkausi džeką kreipiaus į ją ir gavau pasiūlymus apie daug ne tik jos vadų. Tuo tarpu ir Lakštingaloj buvo vada, be to ir iš užsienio veislyno ir ji tikrai nesakė kad va mano geri kitų blogi. Vienu metu ir gimė ir mano pana ir Lakštingalos vada ji susakė kokie kur šuniukai ir aš pati pasirinkau iš kurios vados noriu ir tai visiškai ne dėl to kad iš Ultros, o dėl to kad norėjau tokio spalvinimo šuniuko, kokio tada gimė pas Dolly.
Papildyta:
QUOTE(Akuna matata @ 2010 10 09, 23:31)
Tiesiog seku šią temą. Taip pat pasisakymus apie "Skor'inius" šuniukus ir pan.
Taip pat, kažkodėl, iš Klaipėdos ir artimų jai rajonų, nenori pirkti iš Ultros" ir važiuoja pas manę į Vilnių ?
Manau , kad iprasta, kai veislynas aiškina, kad tik pas juos geriausi šuniukai (komercija iki "užknisimo"), tačiau vis gi reiktų laikytis elementaraus padorumo.
Kai 'išlenda" suinteresuotumas, vargu ar išlieka koks nors objektyvumas...
P.S.
Galite užeiti į "Facebook" ( Lgac VšĮ) ir pasižiūrėti į veislyno "Valde Fortunatus" šunis ir jų vadas iš kurio šuniukai perkami ne tik Lietuvoje , bet ir užsienyje.
P.P.S
Taip pat Ultros pasisakymai medžiotojų forume apie Džekus, kai pati tuo metu turi Parsonų vadą:
Na tiesiog labai "objektyvu" ir jokios komercijos...
O gal "objektyvumą' paaiškina tokios Ultros žinutės :
Amerikoje teko matyti graziu JRT, bet ten irgi daug peripetiju del dokumentu, nes laaabai daug alternatyiu organizaciju, kuriu nepripazista musu FCI, o ju isduoti popieriai - niekiniai.... Vieninteliai dokai, kuriuos pripazista pas mus - yra AKC (American Kennel Club) organizacijos, o ji JRT standarta prieme gal tik pries pora metu - anksciau po Jack Russell terrier pavadinimu pas juos buvo veisiami ilgakojai, t.y. pas mus vadinami Parsonai., o "trumpukai" buvo tik namu lygio sunys arba turejo alternatyviniu organizaciju registra... rolleyes.gif Zodziu - viena veisle, o niuansu ir povandeniniu sroviu - marios...... Trumpakojai gi aplamai labai neseniai ir FCI pripazinti, todel kaip jauna veisle ir isgyvena visus sunkumus. Tada ir gaunasi, kad prie ringu susirenka 30 JRT, ir visi - skirtingi, visi su mazesnaiias ar didesniais trukumais, nors visi - su dokumentais
Visame tame aš galiu pasakyt nematau nieko blogo ji tik išsako savo nuomone apie džekus, juk ji pati veisia tiek tuos tiek tuos. Visi kiek pažinę veislę puikiai žinome kad veislės pradininkai parsonai, džekučiai tik išsivystę (ar kaip teisdingai parašyt nežinau) ir jie ilgai buvo nepripažinti, o kai kur nepripažįstami iki šiol.
O dėl jos komentarų apie alternatyvias organizacijas tai aš manau kad kai jums paskambina žmonės dėl šuniukų jūs tikrai nesiūlot šuniuko su FCI dokumentais tiesiog čia yra dviem organizacijom priklausančių žmonių nuomonės, nes žmogus pats pasirenka kuriai priklausyt, o jei priklausau vienai reiškia dėl kažkurių priežaščių man netinkama kita.
Nors aš su jumis buvau susidūrus kai ieškojau džekučio ir neturiu nieko prieš jus nes jūs man kaip ir padėjot ,,neapsipirkt'', nes žmogus turintis vadą prisistatė kaip jūsų organizacijos narys, o jūs pasakėt kad taip nėra ir pasvarstyčiau jei pirksiu iš jų šuniuką.
Papildyta:
QUOTE(trupinelis @ 2010 10 09, 22:21)
Dar norėjau pakalusti apie veislyną "Lakštingala"? jų psl čia:
LAKŠTINGALA
Nežinau ką parašyt apie veislyną jų kales matau parodose. O tėtis Ricis yra ultros veislyno patinukas man jis labai patinka
Toks grynas Raselas nenuorama, bent kiek mačiau. Jei neklystu tas pats Ricis buvo sukergtas su Maila kai gimė manoji.
I asked God for a true friend. He sent me Zara:)