Vištienos krūtinėlė rytietiškai
Reikia:
600gr vištienos krūtinėlės (galite naudoti žuvį,mėsą)
Santa Maria rytietiškas marinatas
Garnyrui rinkitės kas jum skaniau,aš gruzdinau bulvytes ir dariau žalias salotas iš agurkų,laiškų,krapų ir iceberg salotų su majonezu) .
Kaip gaminti rašoma ant pakuotės, aš mėstytę supjausčiau norimo dydžio gabalėliais,užpyliau marinatu ir uždariau sandariai indelyje ,laikiau šaldytuve apie 5-6val. Kepiau ant grotelių orkaitėje,galima ir ant laužo.Skanaus
Papildyta:
Varškės apkepas su ryžių dribsniais ir razinomis
Reikia :
800gr varškės (naudoju saldaus pieno,naminę,tada gaunasi skaniausiai )
4-5v.š. cukraus pudros
1-2v.š.vanilinio cukraus
4 dideli kiaušiniai (dedu ir naminius nes spalvyte būna geltona,skaniau valgosi man )
1 st. ryžių dribsnių
2 st. pienuko
2 saujelės razinų
Pirmiausia išverdu ryžių dribsnius pienuke,atvėsinu.Varškę pertrinu su grūstuvėliu, kad būtų puri masė,kiaušinių trynius sudedu į varškę vėl gerai ištrinu,sudedu atvėsintus dribsnius,plikytas razinas, tada baltymus sudedu į greitkratį ir išplaku juos su 4-5.v.š. cukraus pudros ,gaunasi žvilganti masė kurią pilame į varškę ,dedame vanilinį cukrų viską gerai išsukame,ir aišku atsargiai dėl baltymų,kad viskas nesubliukštų. Kepame apie valandą ,jei storesnis apkepas tai 1,5val. Kol įgauna aukso atspalvį Skanaus ...
Papildyta:
Baklažano laivelis su mėsos įdaru
Reikia:
1 baklažano
300gr faršo
šlakelio alyvuogių aliejaus
1 svogūnas
2 sk. česnako
1 didelė morka
šiek tiek pomidorų pastos,mėgstami prieskoniai(persiladas,bazilikas,raudono,balto ir juodo pipiro mišinys)
Labai paprastai pagaminta ,baklažaną reikia pamirkyti apie 30 minučių sūriame vandenuke,nes kai kurie būna kartoki,tai perpjauname pusiau ir pamirkome. Tada nusausiname,ir tamsiąją pusę tepame alyvuogių aliejumi,dedame į skardą ir 20 minučių pakepame 180c temp.
Atvėsus,išskobiame vidų ir dedame įdaro ( faršas,svogūnas,česnakas,baklažano išskobtas vidus sukapotas,morkytė ,prieskoiukai ir pomidorų pasta - viskas pakepinta) gaunasi toks troškinukas .Dedame į vidų su kaupu ir kepame 20 minučių,po to dedame sūrio ir išlydome 1-2 minutes . Pabarstome svogūnų laiškučiais,krapais .Apvirtas bulves supjausčiau ir skrudinau orkaitėje,su amerikietiškų bulvyčių prieskoniais ,į skardą labai nedaug alyvų aliejus ipyliau ,tai buvoo tirkai skanu . Skanaus
Papildyta:
Vištienos ir ryžių plovas
Reikia :
2 pakelių plikytų ryžių (po 100g)
200-300g vištienos krūtinėlės
3-4 sk. česnako
1 didelė morka
0,5 st. pomidorų padažo mėgstamo
druskytės ,pipiro
Išverdame ryžius,kol jie verda pakepinu vištienos kūbelius su tarkuota morkyte ir pagardinu druskyte,kai jau vištiena minkšta ir morka taip pat ,tada beriame išvirtus ryžius ,išmaišome,sukapojame česnaką ,jei norite dedate pipirų . Pakaitinate 5-10 minučių ,kai visi namai pakvimpa česnaku tada dedame pomidorų padažą ,svarbu jo ne perdaug ,nes bus košė ,o turi gautis birus plovas . Skanaus
Papildyta:
Mėsos sukinukai su morkytėmis
Rekia:
0,6kg kiaulienos kumpio
5 sk. česnako
mėsos prieskonių,druskos
apie 10vnt. nedidelių morkyčių
pundelio krapų
pundelio petražolių
keli svogūno laiškai
0,5 st grietinėlės
1v.š. pomidorų pastos
garnyrui pasirinktinai ( skrudinau bulvytės) bet vyras reikalavo bulvių košės sekantį kartą )
Taigi pirmiausia pamušame mėsos gabalėlius ,sukapojame česnaką ,mėsos gabaliukus pabarstome mėsos prieskoniais ir druska bei kapotu česnaku,tada lakome šaldytuve kol priekoniai įsigers, apie 2-3val.
Nuskutame morkytes,supjastome šiaudeliais. Imame mėsos gabaliukus,juos patiesiame ant jų dedame morkytes, krapų,petražolių ir sukam taip kaip lėliukę,suvystome ir susukame siūlu kad iš vidaus nepabėgtų lėliukė )) taip susukame visus gabaliukus ir dedame į puodą,pilame apie 0,7l vandens ir troškiname apie 1 valandą (kas 20 minučų pakeisdami vandenį). Baigiant trokšti išimame mėsos sukinukus ir išvyniojame siūlus.Sudedame atgal į puodą užpilame vandeniu ir sudedame 1 didelę tarkuotą morką,svogūno laiškų,krapų ir paverdame kol morka suminkštėja 10-15min. tada supilame grieinėlę,pastą ir priesnkonių šiek tiek,druska,pipiras ar tai tie patys mėsos prieskoniai. Dar šiek tiek pakatiname sukinukus padaže ir tiekiame su bulvėmis a ryžiais . Skanaus
QUOTE(Berry22 @ 2010 08 12, 14:32)
kaip fantastiskai atrodo skonis nepakartojamas jauciu
QUOTE(Cherry_ @ 2010 08 12, 16:25)
kaip fantastiskai atrodo skonis nepakartojamas jauciu
labai skanu ,dariau iš pirmųjų šviežių morkyčių tai buvo tikrai
QUOTE(ingridukas @ 2010 08 12, 09:42)
Moliūgų sriuba
Isviriau mesos buljona,perpyliau jį per sieteli i didesni puoda.Suberiau pjaustytas morkas,bulves,svoguna,moliugus ir dar patisona imeciau(daug turiu,tai pamaniau nepamaisys.)Iberiau druskos,pipiru,muskato riešuto,dziovinto baziliko.Kai viskas isvire sumaliau blenderiu.
Isviriau mesos buljona,perpyliau jį per sieteli i didesni puoda.Suberiau pjaustytas morkas,bulves,svoguna,moliugus ir dar patisona imeciau(daug turiu,tai pamaniau nepamaisys.)Iberiau druskos,pipiru,muskato riešuto,dziovinto baziliko.Kai viskas isvire sumaliau blenderiu.
Siandien viriau trinta moliugu sriuba vistienos sultiny, vaizdelis toks pat ir labai skanu
QUOTE(Berry22 @ 2010 08 12, 15:54)
labai skanu ,dariau iš pirmųjų šviežių morkyčių tai buvo tikrai
kazkaip isivaizduoju kad skanu butu dar kokiu dziuvintu persiku i siuos suktinukus ideiti
QUOTE(Berry22 @ 2010 08 12, 12:32)
Varškės apkepas su ryžių dribsniais ir razinomis
Niu kaip skaniai atrodo, butinai bandysiu. Man niekada nepavyko iskepti skanaus varskes apkepo, tai per skystas, tai per sausas, tai dar koks biesas nutinka
QUOTE(mamkaa @ 2010 08 12, 17:39)
Niu kaip skaniai atrodo, butinai bandysiu. Man niekada nepavyko iskepti skanaus varskes apkepo, tai per skystas, tai per sausas, tai dar koks biesas nutinka
Tokį varškės apkepą pabandykite
500 g varškės (visad dedu kuo riebesnę)
4 kiaušiniai
50-100 g sviesto
2 š. cukraus
2-3 š. manų kruopų
1/2 stiklinės grietinėlės arba pieno (aš dedu pieną visad)
druskos
razinų (nebūtina)
citrinos sulčių
____________________
Manų kruopos užpilamos pienu ar grietinėlė, paliekamos 20 min išbrinkimui.
Tryniai išsukami su cukrumi, dedama varškė, mažais gabaliukais supjaustytas sviestas, sukrečiamos išbrinkintos manų kruopos, citrinos sultys, druska, razinos (razinas prieš tai nuplaunu ir pamirkau truputį). Viskas gerai ištrinama. "Ant galo" sudedami išplakti baltymai. Masė lengvai išmaišoma, sukrečiama į forma (jei ne silikoninė, tada tepu sviestu ir išbarstau džiūvėsiais; jei silikoninė, niekuo netepu ir nebarstau). Kepu apie pusvalandį 180 laipsnių orkaitėje - laikas reguliuojamas pagal apkepo storį.
Skanaus
QUOTE(nikute @ 2010 08 12, 17:43)
cia jau kaip pyragas atrodo, o nebe kaip apkepas
QUOTE(wilioke_ @ 2010 08 12, 19:08)
cia jau kaip pyragas atrodo, o nebe kaip apkepas
Apkepas apkepas, miltų juk nėra - ne pyragas
Oi kaip grazu , nikute
Butinai pabandysiu gaminti, nes kazkaip ne visada gaunasi grazus varskes apkepas
Butinai pabandysiu gaminti, nes kazkaip ne visada gaunasi grazus varskes apkepas
[quote=Berry22,2010 08 12, 14:32]
Baklažano laivelis su mėsos įdaru
Reikia:
1 baklažano
300gr faršo
šlakelio alyvuogių aliejaus
1 svogūnas
2 sk. česnako
1 didelė morka
šiek tiek pomidorų pastos,mėgstami prieskoniai(persiladas,bazilikas,raudono,balto ir juodo pipiro mišinys)
Labai paprastai pagaminta ,baklažaną reikia pamirkyti apie 30 minučių sūriame vandenuke,nes kai kurie būna kartoki,tai perpjauname pusiau ir pamirkome. Tada nusausiname,ir tamsiąją pusę tepame alyvuogių aliejumi,dedame į skardą ir 20 minučių pakepame 180c temp.
Atvėsus,išskobiame vidų ir dedame įdaro ( faršas,svogūnas,česnakas,baklažano išskobtas vidus sukapotas,morkytė ,prieskoiukai ir pomidorų pasta - viskas pakepinta) gaunasi toks troškinukas .Dedame į vidų su kaupu ir kepame 20 minučių,po to dedame sūrio ir išlydome 1-2 minutes . Pabarstome svogūnų laiškučiais,krapais .Apvirtas bulves supjausčiau ir skrudinau orkaitėje,su amerikietiškų bulvyčių prieskoniais ,į skardą labai nedaug alyvų aliejus ipyliau ,tai buvoo tirkai skanu . Skanaus
Labai skaniai atrodo - tikrai bandysiu
Baklažano laivelis su mėsos įdaru
Reikia:
1 baklažano
300gr faršo
šlakelio alyvuogių aliejaus
1 svogūnas
2 sk. česnako
1 didelė morka
šiek tiek pomidorų pastos,mėgstami prieskoniai(persiladas,bazilikas,raudono,balto ir juodo pipiro mišinys)
Labai paprastai pagaminta ,baklažaną reikia pamirkyti apie 30 minučių sūriame vandenuke,nes kai kurie būna kartoki,tai perpjauname pusiau ir pamirkome. Tada nusausiname,ir tamsiąją pusę tepame alyvuogių aliejumi,dedame į skardą ir 20 minučių pakepame 180c temp.
Atvėsus,išskobiame vidų ir dedame įdaro ( faršas,svogūnas,česnakas,baklažano išskobtas vidus sukapotas,morkytė ,prieskoiukai ir pomidorų pasta - viskas pakepinta) gaunasi toks troškinukas .Dedame į vidų su kaupu ir kepame 20 minučių,po to dedame sūrio ir išlydome 1-2 minutes . Pabarstome svogūnų laiškučiais,krapais .Apvirtas bulves supjausčiau ir skrudinau orkaitėje,su amerikietiškų bulvyčių prieskoniais ,į skardą labai nedaug alyvų aliejus ipyliau ,tai buvoo tirkai skanu . Skanaus
Labai skaniai atrodo - tikrai bandysiu
QUOTE(nikute @ 2010 08 12, 18:43)
Manų kruopos užpilamos pienu ar grietinėlė, paliekamos 20 min išbrinkimui.
Tryniai išsukami su cukrumi, dedama varškė, mažais gabaliukais supjaustytas sviestas, sukrečiamos išbrinkintos manų kruopos, citrinos sultys, druska, razinos (razinas prieš tai nuplaunu ir pamirkau truputį). Viskas gerai ištrinama. "Ant galo" sudedami išplakti baltymai. Masė lengvai išmaišoma, sukrečiama į forma (jei ne silikoninė, tada tepu sviestu ir išbarstau džiūvėsiais; jei silikoninė, niekuo netepu ir nebarstau). Kepu apie pusvalandį 180 laipsnių orkaitėje - laikas reguliuojamas pagal apkepo storį.
Skanaus
Aš ir visada pagal šį receptą kepu. Visokių esu išbandžiusi, bet šitas pats skaniausias.
Tik gaminu iš dvigubos normos. Labai skanu su grietine ir vyšnių uogiene