Įkraunama...
Įkraunama...

Receptai su nuotraukomis

Kepta menkė

Nieko ypatingo, bet buvo labai skanu. Iš vakaro druska, citrininiais pipirais ir įvairiomis žolelėmis įtrinti šviežią menkę, palaikyti per naktį šaldytuve, kepti apie valandą 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje.

user posted image

Mielinės tešlos juostelės su sūriu
Šiek tiek atšildyti mielinę tešlą (naudojau Mantingos), išskleidus pabarstyti druska ir kmynais, supjaustyti juostelėmis, jomis apvynioti supjaustytą juostelėmis fermentinį sūrį ir kepti kol gražiai paruduos.
user posted image
Atsakyti
Vat sitas juosteles tai noresiu isbandyti nes anksciau darydavau tik pabarstydama kmynais smile.gif
Atsakyti
Ačiū mergaitės už mišrainės receptukus 4u.gif
Atsakyti
Įdarytos paprikos
Paruošiame mėsos faršą su prieskoniais, kuriuos labiausiai mėgstame, naudojau kalakutienos faršą, druską, juoduosius pipirus ir įvarias žoleles, faršu įdarome paprikas ir įpylus šiek tiek vandens, įdėjus sviesto, kepti orkaitėje su daržovėmis apie 1 val.
user posted image

Papildyta:
Bulvių plokštainis
Sutarkuoti bulves ir morkas burokine tarka, įdėti kiašinį, kelis šaukštus grietinės, druskos, pipirų ir įpylus aliejaus sluoksniuoti su faršu kepimo inde, kepti orkaitėje, kol gražiai apskrus viršus.

user posted image
Atsakyti
QUOTE(Zhaliaakee @ 2010 08 10, 19:57)
O sakykite ar pomidorų nereikia ar kokios pomidorų pastos? g.gif

jei norisi galima deti, ziurint su kuo bus valgoma smile.gif mum su vistiena ir toks labai skanus smile.gif
Atsakyti
kiek skanu recepteliu prideta thumbup.gif
Atsakyti
Labas rytas,
Taip norėjau šiandien išsikepti Ulės blynų ir va dabar baisiai susinervinau.-neturiu nė vieno kiaušo.

Vakar tamsumoj, prieš pat uždarant maisto parduotuvę, nulėkiau kefyro nusipirkt. Ir kaip nepamačiau, kad nėra kiaušinių namuose.
O su vaiku dabar tystis į pardę neišeina.

Gal bandyt be jo, kaip manot??????
Atsakyti
QUOTE(Agrefa @ 2010 08 11, 08:03)
Labas rytas,
Taip norėjau šiandien išsikepti Ulės blynų ir va dabar baisiai susinervinau.-neturiu nė vieno kiaušo.

Vakar tamsumoj, prieš pat uždarant maisto parduotuvę, nulėkiau kefyro nusipirkt. Ir kaip nepamačiau, kad nėra kiaušinių namuose.
O su vaiku dabar tystis į pardę neišeina.

Gal bandyt be jo, kaip manot??????

Nelabai įsivaizduoju blynus be kiaušinių mastau.gif Menka iš manęs šeimininkė, bet man atodo kiaušinis kepiniui duoda purumo, gal pataisys mane šeimininkės blush2.gif

Labas rytas 4u.gif O mes jau ką tik papusryčiavę su sūnum Ulės blynukų ax.gif

Šaldytuve kaip tik voliojosi benusibaigiantis kefyras, pamatavau bet jo buvo telikę apie 350ml. Labai trumpai pakaitinau kol pamačiau, kad pradėjo atsiskirt vanduo, nukėliau nuo ugnies, supyliau plaktą kiaušinį su cukrum, druska ir vaniliniu cukrum, sodą teko nugesint su rugščia druskele ir trupučiu vandenuko, nes pamiršau, kad namuose nebėra acto rolleyes.gif Supįliau į indą ir kad viskas suputojo, galvojau, kad išlips per kraštus unsure.gif Du kartus iš akies šliūkštelėjau miltų cool.gif (nes ar taip ar taip, kefyro daug mažiau). Padariau tirštesnę, nei grietinė. Sūnus dar gaminimo eigoj (kaip visada) paragavo tešlos, įvertino kaip keistą skonį hihihi.gif Ir iškepė mūsų blynukai skanūs, išsiputę storuliai ir labai akyti bigsmile.gif Apsivalgėm su obuolių tyrele blush2.gif Ule, dėkojam 4u.gif Minimaliom pastangom, tobulas skonis mirksiukas.gif
Atsakyti
Vis tik iškepiau aš blynų be kiaušinio.

Viskas būtų gerai, bet tikrai nėra purumo. ALe vis tiek skanu buvo smile.gif.
Atsakyti
QUOTE(Polė @ 2010 08 11, 09:28)
Nelabai įsivaizduoju blynus be kiaušinių  mastau.gif Menka iš manęs šeimininkė, bet man atodo kiaušinis kepiniui duoda purumo, gal pataisys mane šeimininkės  blush2.gif
sodą teko nugesint su rugščia druskele ir trupučiu vandenuko, nes pamiršau, kad namuose nebėra acto  rolleyes.gif Supįliau į indą ir kad viskas suputojo, galvojau, kad išlips per kraštus  unsure.gif

O kam soda rugstele ar actu gesint? Juk rugpienis nugesina soda ax.gif
Atsakyti
Aš dedu kepimo miltelius vietoj sodos. Negesinau niekuo.
Atsakyti
QUOTE(Ingel @ 2010 08 10, 19:34)
Mielinės tešlos juostelės su sūriu

Labai megstu Rimi parduodamas tokias lazdeles su suriu.Patyrinejau sudeti,pamaciau,kad ieina surio milteliai.Nelabai isivaizdavau kur ju gaut,tai nusprendziau daryt tik su suriu rukytu,bet bedarant namie radau uzsilikusi pokeli surio padazo(padazas milteliais,kur maisomas su grietine)parduodamas salia tu cipsu ale meksikietisku,santa marijos berods g.gif (cia nebijantiems chemijos ax.gif nes i ta padaza itariu jos prikrauta )MB gyre lezdeles gal 6 kartus
Atsakyti