"...Drebančia ranka Stiopa prinešė taurelę prie lūpų, o nepažįstamasis vienu mauku prarijo
savo taurelės turinį. Čiaumodamas gabalą ikrų, Stiopa su didžiausiu vargu išstenėjo:
O jūs... neužkandat?
Dėkoju, aš niekada neužkandu, atsakė nepažįstamasis ir įpylė po antrą. Atidengė
puodą jame buvo
dešrelės su pomidorų padažu..."
M.Bulgakovas "Meistras ir Margarita"
Sveikutės, kulinarės.
Negarantuoju, ar būtent apie tokias dešreles rašyta, tačiau galiu pasiūlyti savo variantą, nes paieškojus, rasime ir daugiau interpretacijų
Reikės:
Pieniškų dešrelių (geriau aukščiausios rūšies) arba faršo dešrelių, kurias išanksto apkepsime svieste.
Pomidorų sulčių (natūralesnių
)
Vienos morkos (trinsime smulkia tarka)
Svogūnas (pjaustysim smulkiai)
O taip pat smulkiai pjaustytų kelių česnako skiltelių ir krapų.Galima ir pertažolių lapelių.
Druskos,pipirų.
Apkepiname keptuvėje (be sviesto ar aliejaus) svogūnus ir morkas, tik šiek-tiek,neskrudinam ir nesudeginam
.
Įpilam pomidorų sultis ir troškinam ant minimalios ugnelės pamaišydamos apie dešimt min.
Įdedam sutrintas su druska ir pipirais česnako skilteles, ir dar penkias min. patroškinam.
Tada sudedame dešreles. 4-5 minučių turėtų užtekt finaliniam patroškenimui.
Kas nori, gali pabarstyt patiekalą tarkuotu sūriu.
Visa tai valgoma kol karšta...
"... Brangusis Stepanai Bogdanovičiau, prašneko svečias, įžvalgiai šypsodamasis,
joks piramidonas jums nepadės. Pasikliaukite sena išmintim nuo ko susirgai, tuo ir
gydykis. Vienintelis daiktas, kuris gali grąžinti jums sveikatą pora taurelių degtinės su
aštriu ir karštu užkandžiu..."Skanaus...