Ryt pietums zuvies kukuliai cesnakiniame padaze.Atrodo nuostabiai
Pavaisinsiu graikiskais saslykais "souvlaki"
Puikus, su graikisku tzatziki ir apvirtomis bei tada svieste pakepintomis bulvemis idealus derinys as emiau:
~ 450 g kiaulienos sprandines gabaliuka
3 v.s. citrinos sulciu
didele skiltele cesnako
druskos, pipiru
1 a.s. oregano ( paprastojo raudonelio)
alyvuogiu aliejaus
cili pipiriuko ( aisku jei megstate astriau)
mediniu iesmeliu
Kiaulienos nugarine susipjaustyti plonomis juosteles ir kartu pasimarinuoti su visais prieskoniais (taip pat ir aliejumi) maziausiai 1 val.
Medinius iesmelius gerai ismirkyti saltame vandenyje. Ant ju sumauti mesos juosteles. Dabar: kepti galima ant zariju, galima orkaitej griliaus funkcija ijungti ir kepti kelias min. As kepiau keptuveje ant aliejaus kol mesyte minksta buvo. Nepamirsti vis pamaisyti Skanaus!
Puikus, su graikisku tzatziki ir apvirtomis bei tada svieste pakepintomis bulvemis idealus derinys as emiau:
~ 450 g kiaulienos sprandines gabaliuka
3 v.s. citrinos sulciu
didele skiltele cesnako
druskos, pipiru
1 a.s. oregano ( paprastojo raudonelio)
alyvuogiu aliejaus
cili pipiriuko ( aisku jei megstate astriau)
mediniu iesmeliu
Kiaulienos nugarine susipjaustyti plonomis juosteles ir kartu pasimarinuoti su visais prieskoniais (taip pat ir aliejumi) maziausiai 1 val.
Medinius iesmelius gerai ismirkyti saltame vandenyje. Ant ju sumauti mesos juosteles. Dabar: kepti galima ant zariju, galima orkaitej griliaus funkcija ijungti ir kepti kelias min. As kepiau keptuveje ant aliejaus kol mesyte minksta buvo. Nepamirsti vis pamaisyti Skanaus!
QUOTE(Perrin @ 2010 09 18, 13:36)
as ir gaminau is sv. zuvytes
Aguonele
Versienos guliasas raudono vyno padaziuke
Pats skaniausias padazas gaunasi su Bolla gamintojo Cabernet Sauvignon vyneliu. Jis labai kvapnus.
Receptas:
Reikia orkaitei atsparaus gilaus indo. As naudoju cast iron puoda.
...
Pakepama versiena, barstant druska, pipirus, raudona paprika, cmynus, dziovintus bazilio lapelius, smulkintus. Dedama i puoda
Pakepamos stambiai pjaustytos morkos, kartu su svogunais. Kepama toje pacioje keptuveje kur kepe mesa. Sudedama i puoda.
Pakepame kukuruzus, saldytas darzoves, dedame i puoda.
Pakepame grybus, dedame i puoda.
Padazas:
Keptuveje kurioje viskas kepe, dadedame gabaliuka sviesto ir truputi aliejaus, ikaitinama ir dedame 2 didelius saukstus miltu. Reikia maisyti ir kepti miltus ant nedideles ugnies. Kai paruduoja ir darosi vientisa mase, pilame apie 300ml raudono vyno, maisome toliau, kol vel darosi vientisa mase. Toliau pilame apie 300ml ir daugiau jei reikia vistienos bulijono. Toliau maisome. Dabar eile prieskoniams. Druska, pipirai, raudona paprika, kmynai, dar dziovinto bazilio. Ragaujame, jei skonis geras ir nepertirsta, pilame i puoda. Uzvoziame dangti ir troskiname orkaiteje arba ant virykles kol mesa bus minksta.
Geriausia naudoti nebijancia ibrezimu keptuve, as naudoju cast iron, tada lengva maisyti darant padaza. Geriausia maisyti su metaline sluotele skirta plakti kiausiniui.
Skanaus !
Norejau paklausti apie CUKINIJU TORTA , kas kepete, mergaites, pasakykit ar tikrai reikia majonezu tepti dar karstus blynus, juk majonezas istirps ir nubegs? Ar ne?
Taure,kokia grazi foto ,jauciu kaip ten skanu
as ir tik po pietu atitempiu receptuka
Cukinijų apkepas.
Reikės:
1.5 kg. cukinijos
1 kumščio dydžio svogūno galvutė
150 gr. kumpio virto (gali buti vištiena,ar kokia kt. mesytė)
150 gr. grietinelės
180 gr. sūrio
150 gr. varškės surelio
2 kiaušiniai
1 šaukštas krakmolo
2 skiltelės česnako
prieskonių, žalumynų.
Cukinija supjaustyti kubelias,svoguną taip pat,produktus apkepti keptuveje apie 10min.
Kiaušinius išplakti, sudėti sūrelį, grietinelę, krakmolą ir viską gerai išplakti, suberti kapotą česnaką ir žalumynus.
I kepimo indą deti sluoksnį cukinijų keptų, sluoksnį mėsytės, apibarstome tarkuotu sūriu, užpilame pasiruoštu padažu, ir vėl sluoksniuojame vis paprieskoniuodami ir taip pasidarome 3 sluoksnius.
Kepame 180 laipsnių temperatūroje 30 min.
Skanaus !!
as ir tik po pietu atitempiu receptuka
Cukinijų apkepas.
Reikės:
1.5 kg. cukinijos
1 kumščio dydžio svogūno galvutė
150 gr. kumpio virto (gali buti vištiena,ar kokia kt. mesytė)
150 gr. grietinelės
180 gr. sūrio
150 gr. varškės surelio
2 kiaušiniai
1 šaukštas krakmolo
2 skiltelės česnako
prieskonių, žalumynų.
Cukinija supjaustyti kubelias,svoguną taip pat,produktus apkepti keptuveje apie 10min.
Kiaušinius išplakti, sudėti sūrelį, grietinelę, krakmolą ir viską gerai išplakti, suberti kapotą česnaką ir žalumynus.
I kepimo indą deti sluoksnį cukinijų keptų, sluoksnį mėsytės, apibarstome tarkuotu sūriu, užpilame pasiruoštu padažu, ir vėl sluoksniuojame vis paprieskoniuodami ir taip pasidarome 3 sluoksnius.
Kepame 180 laipsnių temperatūroje 30 min.
Skanaus !!
OMG Ulyte, koks skanus apkepas , bet kalorijų bomba Aš šiandien tenkinsiuos vakarykščiu guliašu jei mb nenuveš manęs į restoraną
Būtinai išmeginsiu, įsimesk jį į facebook jei gali, kad rast lengviau būtų
Būtinai išmeginsiu, įsimesk jį į facebook jei gali, kad rast lengviau būtų
QUOTE(Taurė @ 2010 09 18, 19:27)
OMG Ulyte, koks skanus apkepas , bet kalorijų bomba Aš šiandien tenkinsiuos vakarykščiu guliašu jei mb nenuveš manęs į restoraną
Būtinai išmeginsiu, įsimesk jį į facebook jei gali, kad rast lengviau būtų
Būtinai išmeginsiu, įsimesk jį į facebook jei gali, kad rast lengviau būtų
aciu,o rast daba bus lengviau
prasom aplankyt
http://skanusgyvenimas.blogspot.com/
QUOTE(Ulė @ 2010 09 18, 11:32)
Kokia tu šaunuolė. Tavo visi patiekaliukai labai gražiai paserviruoti. Jau taaaaip gražiai, kad po peržiūros man ne tik apetitas sukyla žvėriškas, bet ir įkvepimas nesvietiškas
QUOTE(mamkaa @ 2010 09 18, 19:12)
Norejau paklausti apie CUKINIJU TORTA , kas kepete, mergaites, pasakykit ar tikrai reikia majonezu tepti dar karstus blynus, juk majonezas istirps ir nubegs? Ar ne?
neistirpta, nenubega, tepiau ant karstu blynu
QUOTE(mamkaa @ 2010 09 18, 18:12)
Norejau paklausti apie CUKINIJU TORTA , kas kepete, mergaites, pasakykit ar tikrai reikia majonezu tepti dar karstus blynus, juk majonezas istirps ir nubegs? Ar ne?
Nespėja niekas nubėgti, viskas susigeria į blynus ir kuo daugiau majonezo tuo skaniau, bent jau mūsų šeimoje
Nu rupus miltai,reikejo man cia eiti. Nu kaip skaniai viskas atrodo,negaliuuu.