zuvies kukulius is kokios zuvies file darete? ir morkas,cesnaka per burokine smulkia tarka tarkuoti ar per ta kur tarkiams tinka ?
QUOTE(Leilla @ 2010 09 17, 12:45)
zuvies kukulius is kokios zuvies file darete? ir morkas,cesnaka per burokine smulkia tarka tarkuoti ar per ta kur tarkiams tinka ?
Siandien kaip tik gaminau kotletukus pagal sumiksuota Ules ir Novos recepta. Dariau is pangasijos, dejau pakepinta sviestuke smulkiai pjaustyta svoguna ir morkyte (sutarkuota per smulkesne nei burokine tarka. Pyliaus siek tiek grietineles, imusiau viena kiausini ir dejau dziuveseliu, kad mase nebutu per skysta. Galiausiai patroskinau, kaip raso Ule. Su bulviu kose ir burokeliu salotom - apsivalgymas
QUOTE(Leilla @ 2010 09 17, 12:45)
Is saldytos juru lydekos, bet tinka ir kitos. Morkas, cesnaka tarkuoju tarpine tarka tarp burokines ir tarkiu. Tokia smulkute, bet ne i košę sutarkuoja.
Kadangi paskutiniu metu tiek receptu su zuvimi, parodysiu ir as savo siu metu megstamiausia varijanat zodziu, bet tai tikrai tiems, kurie megsta troskinta zuvi
Troskinta zuvis ant pomidoru : O darau paprastai: svogunus sumetu i keptuve su alyvuogiu aliejumi kepti kol sie tampa skaidrus. Tada ispaudziu cesnaka ir sudedu smulkintus pomidorus, troskinu kol sie suminksteja. pagardinu druska, pipirais bei uzdedu rozmarino sakele. Zuvyte i ta laika kol pomidorai troskinos, paskaninau druska su zolelemis bei pipirais ir tada beliko tik sudeti i keptuve, uzdengti ir leisti troskintis kol si jau valgoma bus. I pabaiga uzbarsciau svogunu laiskais
Troskinta zuvis ant pomidoru : O darau paprastai: svogunus sumetu i keptuve su alyvuogiu aliejumi kepti kol sie tampa skaidrus. Tada ispaudziu cesnaka ir sudedu smulkintus pomidorus, troskinu kol sie suminksteja. pagardinu druska, pipirais bei uzdedu rozmarino sakele. Zuvyte i ta laika kol pomidorai troskinos, paskaninau druska su zolelemis bei pipirais ir tada beliko tik sudeti i keptuve, uzdengti ir leisti troskintis kol si jau valgoma bus. I pabaiga uzbarsciau svogunu laiskais
QUOTE(sabatini @ 2010 09 17, 14:02)
As pati nelabai zuvi megstu, bet pasiziurejus i tokius kukuliukus ir as izsimaniau
Elena man dar vienas kvailas klausimas iskilo-as pati zuiki kepu nesusukta i folija, ar garstycias galima uztepti pries pasaunant i orkaite ar veliau?
Elena man dar vienas kvailas klausimas iskilo-as pati zuiki kepu nesusukta i folija, ar garstycias galima uztepti pries pasaunant i orkaite ar veliau?
Na man atrodo nėra labai didelio skirtumo...pvz aš vištą sutepu o tada jau šaunu į orkaitę...Tai kad laisvai tepkit prieš
aguonele,grožis neišpasakytas Ir kukuliai Novos irgi Man žuvies geriau nerodykit...sužvėrėju Aš jos noriu pastoviai
QUOTE(Nova @ 2010 09 17, 10:18)
[color=purple][size=7][b]Žuvies kukuliai česnakiniame grietinėlės
labai skaniai atrodo gaminsiu
Reikėjo gi man čia eiti, juodai užsimaniau žuvies kotletų :
Labai mėgstu žuvytę, kotletukai išvis pasaka. Mano vyresnė dukra nevalgo žuvies, bet kai iškepu kotletus net nesupranta ką valgo, sakau vištiena, sukerta viską
Labai mėgstu žuvytę, kotletukai išvis pasaka. Mano vyresnė dukra nevalgo žuvies, bet kai iškepu kotletus net nesupranta ką valgo, sakau vištiena, sukerta viską
Sveikos, gal į tema pataikysiu Gal kas žino kaip tuos koldūnus su sūrio įdaru daryti (kaip Čili picoj), tokie jie man skanūs, bet nerandu receptuko kaip namie pasigaminti
isbandziau kukulius zuvies 10 balu labai skanu ir paprasta
QUOTE(Ulė @ 2010 09 16, 14:23)
Zuvies kotletai idaryti grybais.
Labai aciu uz receptuka
Vakar dariau is sviezios lydekos ir i vidu dejau smulkiai pjaustytu keptu pievagrybiu. Dar nesulaukem siuntinuko is Lt su tikrais grybais Ir pasidariau padaziuka siek tiek liesesni, plius sutarkavau didele morka smulkiai.
Vaikas suvalge 2 didziausius kotletus, labai patiko visiems
Atnešiau parodyti 'lazaniją-apgavikę' iš leitinių
atleiskite, nuotrauka buitinė
GAMYBOS PROCESAS
a) Išsikepi kalną lietinių (receptas pas keikvieną savas, manau, yra);
b )Maltą mėsytę sumaišai su maltais grybais, pipirais, druska (gali dar dėti visokių priedų) ir viską apkepi;
c) Taip pat reikia konservuotų arba šviežių pomidorų, juos pertrinti su česnaku ir žolelėmis (baziliku pvz.)
d) Prisitarkuoji kalną sūrio.
Procesas:
a) skardą, kurioje sluoksniuosi 'lazaniją' ištepti aliejumi arba sviestu;
b )dugną užkloti lietiniais;
c) lietinius aptepti pomidorais su česnaku (galima naudoti kitokį mėgiamą padažą)
d) sudėti apkeptą mėsą ir pabarstyti sūriu..
e) kloti kitą sluoksnį lietinių ir kartoti viską vėl...
paskutinis sluoksnelis gali būti lietiniai, o gali būti mėsa, kam kaip patinka, svarbu tik gerai apibarstyti sūriu. (nepamiršti improvizuoti) Viską pašauti į orkaitę ir kepti kol iškeps (man užtruko 20 min.)
SKANAUS
atleiskite, nuotrauka buitinė
GAMYBOS PROCESAS
a) Išsikepi kalną lietinių (receptas pas keikvieną savas, manau, yra);
b )Maltą mėsytę sumaišai su maltais grybais, pipirais, druska (gali dar dėti visokių priedų) ir viską apkepi;
c) Taip pat reikia konservuotų arba šviežių pomidorų, juos pertrinti su česnaku ir žolelėmis (baziliku pvz.)
d) Prisitarkuoji kalną sūrio.
Procesas:
a) skardą, kurioje sluoksniuosi 'lazaniją' ištepti aliejumi arba sviestu;
b )dugną užkloti lietiniais;
c) lietinius aptepti pomidorais su česnaku (galima naudoti kitokį mėgiamą padažą)
d) sudėti apkeptą mėsą ir pabarstyti sūriu..
e) kloti kitą sluoksnį lietinių ir kartoti viską vėl...
paskutinis sluoksnelis gali būti lietiniai, o gali būti mėsa, kam kaip patinka, svarbu tik gerai apibarstyti sūriu. (nepamiršti improvizuoti) Viską pašauti į orkaitę ir kepti kol iškeps (man užtruko 20 min.)
SKANAUS