QUOTE(Elena @ 2010 09 15, 12:59)
niekad nesu valgius grybu kotletu
na bet gundanciai atrodo
QUOTE(Eirime @ 2010 09 16, 08:10)
aš kol nepažystų bijau rizikuoti su grybais
as taip pat
praeiciau pro sona pro toki gryba, nes manyciau jog musmere
ir bijau jog ir nevalgyciau ... is baimes numirti
as atsinesu
troskintus baklazanus su avinzirniais
1 didesnio baklazano
3-4 raudonu svoguniuku
skardines pjaustytu pomidoru
skardines avinzirniu
didesnes cesnako skilteles
harissos pastos arba cili pipiriuko
svieziu petrazoliu
medaus ar cukraus
druskos, pipiru
3-4 v.s. koncentruotos pomidoru pastos
Baklazana susipjaustyti mazais kubeliais ir uzbarscius gerai druska, leisti pastoveti.
Svoguna susipjaustyti ir leisti alyvuogiu aliejuje kepintis. Kai sie bus skaidrus, suberti smulkiai pjaustyta cesnaka ir kelias min pakepinti. Baklazana gerai nusausinus sudeti prie svogunu ir kepinti, kol sie grazia spalva igaus. Viska uzpilti skardine pomidoru, paskaninti harissos pasta ar tai cili pipiriuku, pipirais bei medumi ar cukrumi ir leisti 5 min uzdengus pasitroskinti. Belieka suberti nuvarvintus avinzirnius, paskaninti prieskoniais bei svieziomis petrazolemis, as taip pat kelis lasus citrinos sulciu ispaudziau ir uzdengus patroskinti pora min kad avinzirniai susiltu. Mes valgeme su sviezia duonyte bei paprastai kepta vistienos krutinele ( ja tiesiog paskaninau druska, pipirais, cesnaku bei cili pipiriuku. Ivyniojau i bacon/sonines juosteles ir apkepiau ant keptuves). Skanaus!