Įkraunama...
Įkraunama...

Receptai su nuotraukomis

QUOTE(Plaukia laivas @ 2010 09 12, 15:17)
Aciu
Cia gal ir nelietuviskam skoniui  ax.gif
Receptas is arabu virtuves  4u.gif

Aišku smile.gif na ingridentai tai "skanūs" gal tik prieskonių kokių dėsi paaštrint..
Atsakyti
Labas rytas 4u.gif Aš rodau savo vakarykščius pietus blush2.gif
Kepta bulvė su varške smile.gif
Su spec. peiliuku išpjaunu bulvę ir apkepu fritiūrinėje ar keptuvėje, pabarstau bulvių prieskoniais, pipirais. Varškę ( stambesnė, ne ta iš pakelių) pertrinu, įpjaustau krabų lazdelių, agurko, svogūnų laiškų ir sumaišau su majonezu smile.gif Ši varškė man labai skanu ir su paprasta juoda duona ir kava pusryčiams thumbup.gif
user posted image
Atsakyti
P.S.kepiau cukinijų tortą. Super thumbup.gif Tešla buvo cukinija / moliūgas, pertepimas: majonezas, česnakas, ferm.sūris ir krapai, nu superinis patiekalas, valgėm su kepta orkaitėje mėsyte ( sprandinė supjausčiau, pamušiau, dėjau česnako, pabarščiau prieskoniais su sezamu ir į orkaitę)
user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo poeme: 13 rugsėjo 2010 - 08:11
Poeme, labai subtiliai ir skaniai patiekti patiekliukai rolleyes.gif va ta bulvė tai mmmm...kaip norčiau jos, o dėl varškytės tai būtinai išbandysiu pusryčiams 4u.gif
Atsakyti
Poeme, pasirodyk ta spec.peiliuka? plyzzz 4u.gif
Atsakyti
Kepiau savaitgalį menkę su obuoliais...bijojau kad MB nevalgys lotuliukas.gif Bet...patiko thumbup.gif

Gaminau su antaniniais obuoliais.

Jums reiks: menkės file,maždaug puse kilogramo,2 didelių obuolių,citrinos sulčių,aliejaus,2 kiaušinių,200 ml pieno,šaukštas miltų,kratų/petražolių,sviesto,druskos ir pipirų (naudojau apelsininius).

Menkė nuplauname ir nusausiname.Išimame kauliukus ir supjaustome dideliais gabaliukais.Apibarstome druska,pipirais ir lengvai apkepiname ant aliejaus.
Imame kepimo indą,dedame lauro lapelius,morkų juostelės o ant viršaus sudedame žuvį.
Obuolius nuplauname,pašaliname sėklas ir supjaustome skiltelėmis.Apšlakstome citrinų sultimis.
Kiaušinius lengvai paplakame,suberiame miltus,išmaišome.Supilame pieną,paskaniname druska,pipirais,ir viską suplakame plaktuvu.Visą tą plakinį pilame ant žuvies.Ant viršaus dedame sviesto gabaliukus.
Kepame orkaitėje maždaug 30 min,180 l temp.
Garnyrui tinka ryžiai.
Bet mes valgėme be jų,nes pagalvojau kad kepti obuoliai bus kaip garnyras.Pateikiau su burokėlių salotomis.
Salotoms: virtus burokėlius sutarkuojame,svogūną susmulkiname,obuolį irgi sutarkuojame.Paskaniname druska,pipirais ir citrinos sultimis.Įpilame aliejaus,dedame smulkintus žalumynus ir išmaišome.Čia labai tinka graikinių riešutų aliejus.


user posted image

user posted image

user posted image
Atsakyti
QUOTE(Zydraite @ 2010 09 13, 11:29)
Poeme, pasirodyk ta spec.peiliuka? plyzzz 4u.gif

Ačiū merginos friends.gif
Įmetu tą spes. peiliuką ok.gif Pirkau jį šį savaitgaly amatų mugėje, pas mus buvo miesto šventė ax.gif
user posted image
user posted image

Elena good.gif Bet noriu paklausti ar obuoliai labai jaučiasi? blush2.gif Labai drąsus sprendimas - žuvis ir obuoliai rolleyes.gif Įdomu būtų paragauti essen.gif Bet jau morkų pynė ploja.gif wub.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo poeme: 13 rugsėjo 2010 - 13:13
situ aparaciuku klaipedoj turguj buna ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Elena @ 2010 09 13, 14:17)

Oi kaip norėčiau tokio  bigsmile.gif Labai jau dailiai tavo bulvė atrodo  thumbup.gif

Aš drąsi motera  lotuliukas.gif Na kaip...aišku jaučiais...bet man skanu kepti obuoliai,ir labai tiko su žuvimi  4u.gif


Galvoju kad ir morkas garnyrui galima taip pjaustyti ir agurkus g.gif Manau pas visas būna amatų mugės, paieškokite ir įsigysite. Mes šventėje pirkome lygiai taip pat pjaustytus "čipsus", pricipas tas pats, tik labiau apgruzdinta ir užmauta ant medinio pagaliuko.
Ir aš "ne pėščia" ..... bicycle.gif lotuliukas.gif Manau pabandysiu, ačiū 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(poeme @ 2010 09 13, 14:12)
Įmetu tą spes. peiliuką  ok.gif Pirkau jį šį savaitgaly amatų mugėje, pas mus buvo miesto šventė  ax.gif

QUOTE(Elena @ 2010 09 13, 14:17)
Oi kaip norėčiau tokio  bigsmile.gif Labai jau dailiai tavo bulvė atrodo  thumbup.gif

doh.gif doh.gif doh.gif Būdama pas mamą svečiuose tokį peiliuką radusi jos įrankių stalčiuje ėmiau ir išmečiau kaip kažkokį nereikalingą daiktą blush2.gif doh.gif doh.gif o pati pastoviai svaigstu, ieškau kokių įdomesnių formelių ar peiliukų nusipirkus doh.gif doh.gif doh.gif
Atsakyti
Kepta ant griliaus menkė.

user posted image

Paruošimas labai paprastas, kepimo būdas priduoda malonų skonį, todėl prieskonių perdaug nereikia. Šlapio marinato negalima taip kepant.
Prieskoniai:
druska, pipirai, česnako milteliai ir krapai. Kepta ant tam skirtų kedro lentučių.
Papildyta:
Ėriuko šonkauliai ant griliaus

user posted image

Pirkti jau marinuoti su rozmarinu.

Dabar ištobulinome ir receptą ir kepimo būdą.

Nebeperkame marinuotų šonkaulių. Perkame šviežius šonkauliukus, pjaustome į po 2, nebekepame kaip nuotaukoje visos "lentos" , aptepame mišinuku:
prieskoniai šašlykui+ aliejus, sumakaluojama ir užtepama ant šonkaulių. Palaikoma iki 30 minučių ir kepama.
Pirmą kepimo dalį kepame angriliaus patiesę folijos, tada nusileidžia riebalai ir nedega grilinė. Galiausiai užmetam turmpam ant grynos ugnies. Rezultatai pasakiški, skonis dieviškas. Svarbiausia neperkepti. Juos ir pusžalius valgyti galima.
Šonkauliai turi būti arba Australijos arna Naujosios Zelandijos, kitokie neskanūs.
Papildyta:
user posted image

Prieš porą dienų kepta...

Menkė gaminta konvekcinėje krosnelėje:

marinatas:

kmynų milteliai
pipirai
druska
pusė nedidelės citrinos sulčių
aliejaus porą šaukštų

Viskas sumaišoma, paragaujama, jei tinka skonis, teptuku užtepama žuvis iš abiejų pusių. Naudojau 2 didelius file gabalus. Pamarinuojama apie 20 minučių.
Kepama konvekcinėje krosnelėje ( stiklinis puodas su katinančiu daingčiu) apie 15 minučių pradedant nuo 175C ir pakeliant iki 200 kepimo procese.

Garnyrui šparagai pakepti svieste su džiuvėsėliais + virtos bulvės pakeptos su pupom, nežinau kaip žalios, ilgos vadinasi ir voveruškos.
Atsakyti
QUOTE(ELlJA @ 2010 09 11, 15:39)
Marinuotos vištienos kulšelės. Marinatas: išspausti česnakai, vištienos prieskoniai, sojos padažo šaukštas, aitriųjų pipirų padažas, šaukštas majonezo, kepam orkaitėje kol apskrunda, kartu su bulvytėm (jas prieš tai apviriau).
...

Desertui trupininis persikų pyragas su šokoladu. Na čia kadangi ne desertų tema, tai recepto nedėsiu.

...



gal gali i az pyrago recepta? 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo irmulia: 14 rugsėjo 2010 - 13:26