Kepta ant griliaus menkė.
Paruošimas labai paprastas, kepimo būdas priduoda malonų skonį, todėl prieskonių perdaug nereikia. Šlapio marinato negalima taip kepant.
Prieskoniai:
druska, pipirai, česnako milteliai ir krapai. Kepta ant tam skirtų kedro lentučių.
Papildyta:Ėriuko šonkauliai ant griliaus
Pirkti jau marinuoti su rozmarinu.
Dabar ištobulinome ir receptą ir kepimo būdą.
Nebeperkame marinuotų šonkaulių. Perkame šviežius šonkauliukus, pjaustome į po 2, nebekepame kaip nuotaukoje visos "lentos" , aptepame mišinuku:
prieskoniai šašlykui+ aliejus, sumakaluojama ir užtepama ant šonkaulių. Palaikoma iki 30 minučių ir kepama.
Pirmą kepimo dalį kepame angriliaus patiesę folijos, tada nusileidžia riebalai ir nedega grilinė. Galiausiai užmetam turmpam ant grynos ugnies. Rezultatai pasakiški, skonis dieviškas. Svarbiausia neperkepti. Juos ir pusžalius valgyti galima.
Šonkauliai turi būti arba Australijos arna Naujosios Zelandijos, kitokie neskanūs.
Papildyta:Prieš porą dienų kepta...
Menkė gaminta konvekcinėje krosnelėje:
marinatas:
kmynų milteliai
pipirai
druska
pusė nedidelės citrinos sulčių
aliejaus porą šaukštų
Viskas sumaišoma, paragaujama, jei tinka skonis, teptuku užtepama žuvis iš abiejų pusių. Naudojau 2 didelius file gabalus. Pamarinuojama apie 20 minučių.
Kepama konvekcinėje krosnelėje ( stiklinis puodas su katinančiu daingčiu) apie 15 minučių pradedant nuo 175C ir pakeliant iki 200 kepimo procese.
Garnyrui šparagai pakepti svieste su džiuvėsėliais + virtos bulvės pakeptos su pupom, nežinau kaip žalios, ilgos vadinasi ir voveruškos.