Elena- vienas uz kita nuostabesni patiekalai! Skanu ir labai grazu
Grange- super, paprastai bet ne prastai
Netikras zuikis įdarytas lietiniais
Labai sotus patiekalas.Tinka savaitgalio pietums.
Reiks:
faršo pagal skonį (mano zuikis iš kiaulienos maišytos su jautiena)
bulvės
kiaušinio
svogūnų/česnakų
prieskonių maltai mėsai/druskos/pipirų
Dižono garstyčių sutepimui
Lietiniai:
250 g miltų,pagal skonį druskos,2 kiaušiniai, 25 g tirpinto sviesto,600 ml pieno
Pieną biški pašildome.
Iš miltų, kiaušinių, cukraus, tirpinto sviesto, pieno ir druskos užmaišome skystą tešlą.
Paliekame pastovėti keletą valandų.
Keptuvę gerai įkaitiname ,patepame lašinukų gabalėliu ir kepame plonus blynus.
Įdarui: virtus grybus sumalame su mėsmalę.Keptuvėje su sviestu apkepiname smulkintą svogūną,sudedame grybus,paskaniname druska,pipirais ir viską kartu apkepiname.
Lietinį blyną sutepame įdaru ir susukame vamzdeliu.
Dabar paruošiame faršą:beriame prieskonių,druskos,pipirų, smulkiai sukapotą česnaką/svogūną, bulvine tarka sutarkuotą bulvę, išplaktą kiaušinį. Viską labai gerai išmaišome.
Ant stalo paklojame foliją,sutepame ją aliejumi,dedame pusę mūsų faršo.Faršą gražiai išlyginame,kaip blyną...dydis turi būti toks kad tilptų lietiniai.Per vidurį dedame vieną ant kito susuktus lietinius.Imame folijos kraštu ir pakeliame faršo šonus,kad tokie bortai.Likusiu faršu užklojame viršų kad blynų nesimatytu.Sutepame garstyčiomis,susukame foliją ir dedame į orkaitę.
Kepame 200 C orkaitėje apie 40/50 min.
Prieš kepimo pabaigą foliją nuimame.
Labai sotus patiekalas.Tinka savaitgalio pietums.
Reiks:
faršo pagal skonį (mano zuikis iš kiaulienos maišytos su jautiena)
bulvės
kiaušinio
svogūnų/česnakų
prieskonių maltai mėsai/druskos/pipirų
Dižono garstyčių sutepimui
Lietiniai:
250 g miltų,pagal skonį druskos,2 kiaušiniai, 25 g tirpinto sviesto,600 ml pieno
Pieną biški pašildome.
Iš miltų, kiaušinių, cukraus, tirpinto sviesto, pieno ir druskos užmaišome skystą tešlą.
Paliekame pastovėti keletą valandų.
Keptuvę gerai įkaitiname ,patepame lašinukų gabalėliu ir kepame plonus blynus.
Įdarui: virtus grybus sumalame su mėsmalę.Keptuvėje su sviestu apkepiname smulkintą svogūną,sudedame grybus,paskaniname druska,pipirais ir viską kartu apkepiname.
Lietinį blyną sutepame įdaru ir susukame vamzdeliu.
Dabar paruošiame faršą:beriame prieskonių,druskos,pipirų, smulkiai sukapotą česnaką/svogūną, bulvine tarka sutarkuotą bulvę, išplaktą kiaušinį. Viską labai gerai išmaišome.
Ant stalo paklojame foliją,sutepame ją aliejumi,dedame pusę mūsų faršo.Faršą gražiai išlyginame,kaip blyną...dydis turi būti toks kad tilptų lietiniai.Per vidurį dedame vieną ant kito susuktus lietinius.Imame folijos kraštu ir pakeliame faršo šonus,kad tokie bortai.Likusiu faršu užklojame viršų kad blynų nesimatytu.Sutepame garstyčiomis,susukame foliją ir dedame į orkaitę.
Kepame 200 C orkaitėje apie 40/50 min.
Prieš kepimo pabaigą foliją nuimame.
Ne į temą, bet Elena ar tu turi vaikų, nes tavo patiekalai fantastiški, bet sakykim mano vaikams , o kai kurie ir man , būtų nevalgomi visiškai, tokie kaip baravykų sriuba, kiauliena su bruknių uogiene, ir daugelis kitų. Ar tavo vaikai valgo visa tai ką tu gamini ir rodai čia, ar jiems gamini atskirai? Čia šiaip įdomu .
QUOTE(Aimeja @ 2010 09 07, 09:35)
Ne į temą, bet Elena ar tu turi vaikų, nes tavo patiekalai fantastiški, bet sakykim mano vaikams , o kai kurie ir man , būtų nevalgomi visiškai, tokie kaip baravykų sriuba, kiauliena su bruknių uogiene, ir daugelis kitų. Ar tavo vaikai valgo visa tai ką tu gamini ir rodai čia, ar jiems gamini atskirai? Čia šiaip įdomu .
nors ir ne manęs klausiat, bet aš kartais gaminu atskirai, kartais visiems kartu, nes mes su vyru mėgstam aštriau ir kiek kitokius patiekalus nei vaikai valgo. Jiems skaniau faršas, o man tai iš vis nemėgstamas maistas. Nors paskutiniu metu žiūriu jau valgau tik kas nuo visų atlieka
QUOTE(keistuole @ 2010 09 07, 09:39)
nors ir ne manęs klausiat, bet aš kartais gaminu atskirai, kartais visiems kartu, nes mes su vyru mėgstam aštriau ir kiek kitokius patiekalus nei vaikai valgo. Jiems skaniau faršas, o man tai iš vis nemėgstamas maistas. Nors paskutiniu metu žiūriu jau valgau tik kas nuo visų atlieka
Ir aš KARTAIS, normalu čia man, bet man elenos patiekalai tikrai labai gražūs, bet sakykim vaikams jie netinkami beveik visi , bent jau mano. Todėl ir paklausiau, šiaip dėl įdomumo.
[quote=Elena,2010 09 07, 09:28]
[color=darkviolet]Netikras zuikis įdarytas lietiniais
Labai sotus patiekalas.Tinka savaitgalio pietums.
Nu čia tikras stebuklas Wau, bėgu gaminti, kaip tik šaldytuve faršas, nebeturėjau fantazijos ką su juo daryti Ačiū Ačiū Ačiū
[color=darkviolet]Netikras zuikis įdarytas lietiniais
Labai sotus patiekalas.Tinka savaitgalio pietums.
Nu čia tikras stebuklas Wau, bėgu gaminti, kaip tik šaldytuve faršas, nebeturėjau fantazijos ką su juo daryti Ačiū Ačiū Ačiū
QUOTE(Aimeja @ 2010 09 07, 09:35)
Ne į temą, bet Elena ar tu turi vaikų, nes tavo patiekalai fantastiški, bet sakykim mano vaikams , o kai kurie ir man , būtų nevalgomi visiškai, tokie kaip baravykų sriuba, kiauliena su bruknių uogiene, ir daugelis kitų. Ar tavo vaikai valgo visa tai ką tu gamini ir rodai čia, ar jiems gamini atskirai? Čia šiaip įdomu .
Turiu,net du
Grybų nevalgo nei vienas Bet tai nereiškia kad mes su MB irgi nevalgysim grybų...gaminu atskirai...o ką daryt jei noriu Aišku kartais užknisa tas atskiras gaminimas...bet ką darysi...būna ir pusryčius skirtingus darau...visi mes su savo skoniais ir norais Bet taip darau dažniausiai savaitgaliais kada yra laiko....darbo dienomis darau patiekalus kuriuos valgome visi
Nu o kiauliena su bruknėmis...pvz sūnus nevalgė...o mažoji valgė...
Mano vaikai jau gana dideli, sūnui 17,dukrai 12...tai kad mažai ko jie nevalgo ....
ELENA TU PERSISTENGEI!!!!!!!!!! o dieve koks grozis jauciu skanu nerealiai
Elenut, be begalinio susizavejimo tavo ismone, sugebejimais man jau ir pavydas kyla
Kaip skaniai atrodo, o jau papuosta kaip graziai! Aciu uz idejas :
Kaip skaniai atrodo, o jau papuosta kaip graziai! Aciu uz idejas :
Elena, super patiekaliukai. Kaip suprantu avatare ten tu Kaip tau pavyksta išlaikyti tooooooookias kūno linijas, taip skaniai gaminant?????????
QUOTE(Jeta @ 2010 09 07, 11:40)
Elena, super patiekaliukai. Kaip suprantu avatare ten tu Kaip tau pavyksta išlaikyti tooooooookias kūno linijas, taip skaniai gaminant?????????
Kokios linijos Viskas paslėpta po megztiniu O jei nusirengčiau Linijų nesimato
QUOTE(Elena @ 2010 09 07, 10:28)
o man iskilo klausimas - kokios cia garstycios? o taip pat domina kas cia pabarstyta ant "zuikio" virsaus?