Įkraunama...
Įkraunama...

Receptai su nuotraukomis

Aciu visoms atsakiusioms 4u.gif
Atsakyti
mergaites, cia naksciau buvo idetas toks receptas, orkaitej keptos vistos slauneles su ryziais...jus man tundrai sakykit, ar tie ryziai virti ar ne turi buti dedami i ta kepimo bleka?..aciu... 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(#ANDROMEDA# @ 2010 09 02, 12:15)
mergaites, cia naksciau buvo idetas toks receptas, orkaitej keptos vistos slauneles su ryziais...jus man tundrai sakykit, ar tie ryziai virti ar ne turi buti dedami i ta kepimo bleka?..aciu... 4u.gif

ne mirksiukas.gif ten ir vandens pilasi ne taip jau mazai, ir kepti reikia berods 2valandas, isbrinksta tikrai 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(indria @ 2010 09 02, 10:41)
ne mirksiukas.gif  ten ir vandens pilasi ne taip jau mazai, ir kepti reikia berods 2valandas, isbrinksta tikrai 4u.gif

aciu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(magistrante @ 2010 09 02, 09:43)
o maiseliai specialiai maisto produktams skirti? nes jei ne,tai gi kiek nuodingu medziagu isskiria..  ax.gif


As perku skirtus maisto produktams saldyt blush2.gif
Atsakyti
O aš jau užšaldžiau neapvirtas voveraites verysad.gif O jei atšaldžius prieš kepant jas apvirsiu ar dings man tas kartumas? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Kucheriashka @ 2010 09 02, 17:46)
O aš jau užšaldžiau neapvirtas voveraites verysad.gif  O jei atšaldžius prieš kepant jas apvirsiu ar dings man tas kartumas? g.gif

Nelabai jau dingsta tas kartumas ,jau geriau prieš už šaldant reikėjo apvirti.Bent man jau taip skaniau.
Atsakyti
Mano paprastutis receptas 4u.gif

Viename puode isviriau spagecius.Pasmulkinau siek tiek pievagrybius,spinatus ir 2 cesnako skilteles,viska apkepiau keptuvej,ipyliau siek tiek grietineles(manau tiktu ir liesa grietine),druskytes,raudonuju papriku prieskoniu ir viskas.Greita ir paprasta mirksiukas.gif

user posted image
Atsakyti
user posted image
user posted image

Troškinti kalakutienos kotletukai grietinėlės padaže

Farša paprieskoniavau, uždėjau vrti makaronus, ant sviesto pakepinau šparagines pupeles, morkas ir svogūna, įpyliau grietinėlės, bėriau druskos, pipirų ir sudėjau mažus kotletukus, uždengiau dangtį ir patroškinau kol makaronai išvirė, buvo labai skanu smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo irmulia: 06 rugsėjo 2010 - 16:00
Saltimbocca

user posted image

400 g versienos
50 g vytinto kumpio,labai plonai supjaustyto (cia labiausiai tiktu parma kumpis)
6 salavijo lapu
sviesto
druskos pipiru

Versiena supjaustyti i 6 dalis.Padauzyti mesa,padruskinti,pipirinti.
Ant virsaus uzdeti kumpi ir lapa salavijo.Su smeigtuku viska sutvirtinti.
Ikaitinti keptuve,ideti sviesta ir ant vidutines ugnies 2 min.ant vienos puses
ir 2 ant kitos(su salavijo lapu) pakepti.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo addicted: 02 rugsėjo 2010 - 22:48
Jūrų ešerys, keptas konvekcineje krosneleje.

user posted image

Žuvies marinatas:
(6 žuvytės, nemažos)

krapų šluotelė
3 nemažos skiltys česnako
1 a.š rudo cukraus
1 a.š stambios druskos
1 a.š skysto medaus
1 nedidelė citrina, išspausti sultis, citrinos liekanas išmesti.
1-2 a.š balto vyno.
žiupsnis maltų pipirų
1-2 v.š alyvų aliejaus
svogūnų laiškai gatavo patiekalo pabarstymui.
kelios juostelės plonai pjaustytos šoninės
keli mediniai smeigtukai šoninei prismeigti

Marinato paruošimas:

Reikia virtuvinio kombaino, arba blenderio, aš naudoju kombainą. Tai nr1 pagalbininkas mano virtuvėje.
Į kombainą dedame sumalame krapus. Dedame 3 skiltis česnako, permalame labai smulkiai kartu su krapais. Dalį mišinio atsidedame paruošto patiekalo pabarstymui.
Į likusį krapų/česnako mišinį sudedame ir sumalame kartu:

1 a.š rudo cukraus
1 a.š stambios druskos
1 a.š skysto medaus
1 nedidelė citrina
1-2 a.š balto vyno.
žiupsnis maltų pipirų
1-2 v.š alyvų aliejaus


geriau nepadauginti, dėti po mažiau, ragauti ir dadėti jei kažko trūksta.
Sudėti žuvis į plastikinį maišą, užpilti marinatu ir palaikyti 20-30 minučių. Daugiau laikyti vyno/citrinos turinčiame marinate,žuvies nerekomenduojama.

Marinuotą žuvį apvynioti šonine, prismeigti smeigtukais ir kepti konvekcinėje krosnyje po 10 minučių ant kiekvienos pusės 175C , ant viršutinių grotelių. Geriausia patikrinti kas 5 minutes kaip atrodo, nes kiekviena krosnelė gali kepti skirtingai.
Pirmas 2 žuvis iškepiau 10 min viena pusė, kita 12min. buvo perdaug. Sekančias 2 kepiau po 10min, buvo idealu.
Taip pat nepamirškite, kad kepimo laikas priklauso nuo žuvies storio ir ilgio., Maniškės 23-25cm

Garnyras:

Virti ryžiai, aš naudojau vakarykščius. Visados liekanas sudedu į sandarų indą, kad neidžiūtų, po o darau tokį garnyrą sekančią dieną.
Šaldytų daržovių. Pas mane buvo mišinys: grybai/paprika, brokoliai, svogunai + tokia pati dalis šaldytų kukurūzų.
Sviestas
Parmažano sūris, smulkus.
žiupsnelis kario
juodas, maltas pipiras
druska

Įkaitinu keptuvę su šaukšteliu alyvų aliejaus. Dedu visas šaldytas daržoves: mišinį ir kukurūzus. Uždengiu ir kaitinų kol pilnai atitirpsta ir pradeda kepti. Pradėjus kepti dadėti sviesto, sudėti ryžius ir kepant maišyti, dėti druską, pipirus, karį. Kepant maišyti, kad nesudegtų, dadėti saują parmažano sūrio ir kai jis ištirpsta, gatava.

Ir žuvį ir garnyrą geriausia ir skaniausia valgyti truputį pravėsusius. Ne visai šaltus, o po kepimo pastovėjusius uždengtus 5-10 minučių. jei valgoma iškart tik nuo ugnies, nejaučiama pilno patiekalo skonio.

Prieš patiekiant viską pabarstyti krepų/česnako mišiniu bei svogūnų laiškais.
Atsakyti
QUOTE(INGRIDŽIUKS @ 2010 09 02, 20:00)
Nelabai jau dingsta tas kartumas ,jau geriau prieš už šaldant reikėjo apvirti.Bent man jau taip skaniau.

kiek ne i tema bet atsakysiu as siemet saldziau zalias ir nuvalytas voverytes, ir jau valgeme su bulvemis, as kai spirgiukai issileidzia voverytes saldytas is karto keptuve NVIRTAS IR NEAPVIRTAS, tad kartumo tikrai nera o ir sviezumas jauciasi, atsiprsau kad ne toj temelej bet knietejo atsakyti 4u.gif
Atsakyti