Aciu visoms atsakiusioms
mergaites, cia naksciau buvo idetas toks receptas, orkaitej keptos vistos slauneles su ryziais...jus man tundrai sakykit, ar tie ryziai virti ar ne turi buti dedami i ta kepimo bleka?..aciu...
QUOTE(#ANDROMEDA# @ 2010 09 02, 12:15)
mergaites, cia naksciau buvo idetas toks receptas, orkaitej keptos vistos slauneles su ryziais...jus man tundrai sakykit, ar tie ryziai virti ar ne turi buti dedami i ta kepimo bleka?..aciu...
ne ten ir vandens pilasi ne taip jau mazai, ir kepti reikia berods 2valandas, isbrinksta tikrai
QUOTE(indria @ 2010 09 02, 10:41)
ne ten ir vandens pilasi ne taip jau mazai, ir kepti reikia berods 2valandas, isbrinksta tikrai
aciu
QUOTE(magistrante @ 2010 09 02, 09:43)
o maiseliai specialiai maisto produktams skirti? nes jei ne,tai gi kiek nuodingu medziagu isskiria..
As perku skirtus maisto produktams saldyt
O aš jau užšaldžiau neapvirtas voveraites O jei atšaldžius prieš kepant jas apvirsiu ar dings man tas kartumas?
QUOTE(Kucheriashka @ 2010 09 02, 17:46)
O aš jau užšaldžiau neapvirtas voveraites O jei atšaldžius prieš kepant jas apvirsiu ar dings man tas kartumas?
Nelabai jau dingsta tas kartumas ,jau geriau prieš už šaldant reikėjo apvirti.Bent man jau taip skaniau.
Mano paprastutis receptas
Viename puode isviriau spagecius.Pasmulkinau siek tiek pievagrybius,spinatus ir 2 cesnako skilteles,viska apkepiau keptuvej,ipyliau siek tiek grietineles(manau tiktu ir liesa grietine),druskytes,raudonuju papriku prieskoniu ir viskas.Greita ir paprasta
Viename puode isviriau spagecius.Pasmulkinau siek tiek pievagrybius,spinatus ir 2 cesnako skilteles,viska apkepiau keptuvej,ipyliau siek tiek grietineles(manau tiktu ir liesa grietine),druskytes,raudonuju papriku prieskoniu ir viskas.Greita ir paprasta
Troškinti kalakutienos kotletukai grietinėlės padaže
Farša paprieskoniavau, uždėjau vrti makaronus, ant sviesto pakepinau šparagines pupeles, morkas ir svogūna, įpyliau grietinėlės, bėriau druskos, pipirų ir sudėjau mažus kotletukus, uždengiau dangtį ir patroškinau kol makaronai išvirė, buvo labai skanu
Saltimbocca
400 g versienos
50 g vytinto kumpio,labai plonai supjaustyto (cia labiausiai tiktu parma kumpis)
6 salavijo lapu
sviesto
druskos pipiru
Versiena supjaustyti i 6 dalis.Padauzyti mesa,padruskinti,pipirinti.
Ant virsaus uzdeti kumpi ir lapa salavijo.Su smeigtuku viska sutvirtinti.
Ikaitinti keptuve,ideti sviesta ir ant vidutines ugnies 2 min.ant vienos puses
ir 2 ant kitos(su salavijo lapu) pakepti.
400 g versienos
50 g vytinto kumpio,labai plonai supjaustyto (cia labiausiai tiktu parma kumpis)
6 salavijo lapu
sviesto
druskos pipiru
Versiena supjaustyti i 6 dalis.Padauzyti mesa,padruskinti,pipirinti.
Ant virsaus uzdeti kumpi ir lapa salavijo.Su smeigtuku viska sutvirtinti.
Ikaitinti keptuve,ideti sviesta ir ant vidutines ugnies 2 min.ant vienos puses
ir 2 ant kitos(su salavijo lapu) pakepti.
Jūrų ešerys, keptas konvekcineje krosneleje.
Žuvies marinatas:
(6 žuvytės, nemažos)
krapų šluotelė
3 nemažos skiltys česnako
1 a.š rudo cukraus
1 a.š stambios druskos
1 a.š skysto medaus
1 nedidelė citrina, išspausti sultis, citrinos liekanas išmesti.
1-2 a.š balto vyno.
žiupsnis maltų pipirų
1-2 v.š alyvų aliejaus
svogūnų laiškai gatavo patiekalo pabarstymui.
kelios juostelės plonai pjaustytos šoninės
keli mediniai smeigtukai šoninei prismeigti
Marinato paruošimas:
Reikia virtuvinio kombaino, arba blenderio, aš naudoju kombainą. Tai nr1 pagalbininkas mano virtuvėje.
Į kombainą dedame sumalame krapus. Dedame 3 skiltis česnako, permalame labai smulkiai kartu su krapais. Dalį mišinio atsidedame paruošto patiekalo pabarstymui.
Į likusį krapų/česnako mišinį sudedame ir sumalame kartu:
1 a.š rudo cukraus
1 a.š stambios druskos
1 a.š skysto medaus
1 nedidelė citrina
1-2 a.š balto vyno.
žiupsnis maltų pipirų
1-2 v.š alyvų aliejaus
geriau nepadauginti, dėti po mažiau, ragauti ir dadėti jei kažko trūksta.
Sudėti žuvis į plastikinį maišą, užpilti marinatu ir palaikyti 20-30 minučių. Daugiau laikyti vyno/citrinos turinčiame marinate,žuvies nerekomenduojama.
Marinuotą žuvį apvynioti šonine, prismeigti smeigtukais ir kepti konvekcinėje krosnyje po 10 minučių ant kiekvienos pusės 175C , ant viršutinių grotelių. Geriausia patikrinti kas 5 minutes kaip atrodo, nes kiekviena krosnelė gali kepti skirtingai.
Pirmas 2 žuvis iškepiau 10 min viena pusė, kita 12min. buvo perdaug. Sekančias 2 kepiau po 10min, buvo idealu.
Taip pat nepamirškite, kad kepimo laikas priklauso nuo žuvies storio ir ilgio., Maniškės 23-25cm
Garnyras:
Virti ryžiai, aš naudojau vakarykščius. Visados liekanas sudedu į sandarų indą, kad neidžiūtų, po o darau tokį garnyrą sekančią dieną.
Šaldytų daržovių. Pas mane buvo mišinys: grybai/paprika, brokoliai, svogunai + tokia pati dalis šaldytų kukurūzų.
Sviestas
Parmažano sūris, smulkus.
žiupsnelis kario
juodas, maltas pipiras
druska
Įkaitinu keptuvę su šaukšteliu alyvų aliejaus. Dedu visas šaldytas daržoves: mišinį ir kukurūzus. Uždengiu ir kaitinų kol pilnai atitirpsta ir pradeda kepti. Pradėjus kepti dadėti sviesto, sudėti ryžius ir kepant maišyti, dėti druską, pipirus, karį. Kepant maišyti, kad nesudegtų, dadėti saują parmažano sūrio ir kai jis ištirpsta, gatava.
Ir žuvį ir garnyrą geriausia ir skaniausia valgyti truputį pravėsusius. Ne visai šaltus, o po kepimo pastovėjusius uždengtus 5-10 minučių. jei valgoma iškart tik nuo ugnies, nejaučiama pilno patiekalo skonio.
Prieš patiekiant viską pabarstyti krepų/česnako mišiniu bei svogūnų laiškais.
Žuvies marinatas:
(6 žuvytės, nemažos)
krapų šluotelė
3 nemažos skiltys česnako
1 a.š rudo cukraus
1 a.š stambios druskos
1 a.š skysto medaus
1 nedidelė citrina, išspausti sultis, citrinos liekanas išmesti.
1-2 a.š balto vyno.
žiupsnis maltų pipirų
1-2 v.š alyvų aliejaus
svogūnų laiškai gatavo patiekalo pabarstymui.
kelios juostelės plonai pjaustytos šoninės
keli mediniai smeigtukai šoninei prismeigti
Marinato paruošimas:
Reikia virtuvinio kombaino, arba blenderio, aš naudoju kombainą. Tai nr1 pagalbininkas mano virtuvėje.
Į kombainą dedame sumalame krapus. Dedame 3 skiltis česnako, permalame labai smulkiai kartu su krapais. Dalį mišinio atsidedame paruošto patiekalo pabarstymui.
Į likusį krapų/česnako mišinį sudedame ir sumalame kartu:
1 a.š rudo cukraus
1 a.š stambios druskos
1 a.š skysto medaus
1 nedidelė citrina
1-2 a.š balto vyno.
žiupsnis maltų pipirų
1-2 v.š alyvų aliejaus
geriau nepadauginti, dėti po mažiau, ragauti ir dadėti jei kažko trūksta.
Sudėti žuvis į plastikinį maišą, užpilti marinatu ir palaikyti 20-30 minučių. Daugiau laikyti vyno/citrinos turinčiame marinate,žuvies nerekomenduojama.
Marinuotą žuvį apvynioti šonine, prismeigti smeigtukais ir kepti konvekcinėje krosnyje po 10 minučių ant kiekvienos pusės 175C , ant viršutinių grotelių. Geriausia patikrinti kas 5 minutes kaip atrodo, nes kiekviena krosnelė gali kepti skirtingai.
Pirmas 2 žuvis iškepiau 10 min viena pusė, kita 12min. buvo perdaug. Sekančias 2 kepiau po 10min, buvo idealu.
Taip pat nepamirškite, kad kepimo laikas priklauso nuo žuvies storio ir ilgio., Maniškės 23-25cm
Garnyras:
Virti ryžiai, aš naudojau vakarykščius. Visados liekanas sudedu į sandarų indą, kad neidžiūtų, po o darau tokį garnyrą sekančią dieną.
Šaldytų daržovių. Pas mane buvo mišinys: grybai/paprika, brokoliai, svogunai + tokia pati dalis šaldytų kukurūzų.
Sviestas
Parmažano sūris, smulkus.
žiupsnelis kario
juodas, maltas pipiras
druska
Įkaitinu keptuvę su šaukšteliu alyvų aliejaus. Dedu visas šaldytas daržoves: mišinį ir kukurūzus. Uždengiu ir kaitinų kol pilnai atitirpsta ir pradeda kepti. Pradėjus kepti dadėti sviesto, sudėti ryžius ir kepant maišyti, dėti druską, pipirus, karį. Kepant maišyti, kad nesudegtų, dadėti saują parmažano sūrio ir kai jis ištirpsta, gatava.
Ir žuvį ir garnyrą geriausia ir skaniausia valgyti truputį pravėsusius. Ne visai šaltus, o po kepimo pastovėjusius uždengtus 5-10 minučių. jei valgoma iškart tik nuo ugnies, nejaučiama pilno patiekalo skonio.
Prieš patiekiant viską pabarstyti krepų/česnako mišiniu bei svogūnų laiškais.
QUOTE(INGRIDŽIUKS @ 2010 09 02, 20:00)
Nelabai jau dingsta tas kartumas ,jau geriau prieš už šaldant reikėjo apvirti.Bent man jau taip skaniau.
kiek ne i tema bet atsakysiu as siemet saldziau zalias ir nuvalytas voverytes, ir jau valgeme su bulvemis, as kai spirgiukai issileidzia voverytes saldytas is karto keptuve NVIRTAS IR NEAPVIRTAS, tad kartumo tikrai nera o ir sviezumas jauciasi, atsiprsau kad ne toj temelej bet knietejo atsakyti