Pikantiska bulviu sriuba
Reikes-1poras,500g bulviu,2svogunai,2skilteles cesnako,80g sviesto,1l vistienos sultinio,125g fermentinio surio,100g balto sauso vyno,100g grietines,druska,baltieji pipirai,muskato riesutas,apibarstymui pjaustyti svogunu laiskai,ar krapai,petrazoles,zodziu pagal galimybes.
Pora nuvalyti ir supjaustyti,bulves nuskusti ir supjaustyti kubeliais,svogunus ir cesnakus nulupti bei smulkiai supjaustyti.Puode islyditi sviesta ir patroskinti visas paruostas darzoves,uzpilti paruostu sultiniu ir virti apie 20min ant silpnos ugnies.Puse kiekio sriubos nupilti i kita inda ir istrinti blenderiu,supilti atgal i likusia sriuba.Tarkuota suri imaisyti i sriuba ir uzvirinti kol prades lyditis,tada supilti vyna ir vel uzkaitinti bei supilti grietina.Pasudyti paskaninti pipirais,muskatu.
Valgyti su mazais kubeliais pjaustyta ir keptuveje paskrudinta balta duona ar batonu.Berti pries valgant.
Si recepta radau zurnale ir patobulinau pagal save.As dedu viena pora,nes dvieju kaip parasyta recepte,tikrai per daug.Sviesto dedu daugiau nei 80gramu,vyno pilu maziau nei 100gramu,nes ipilus simta labai jausciasi vynas ir man nebeskanu,siaip skaniau isvis be vyno
dar galima gardinti maltom uoginem paprikom.Atrodo sudetinga bet istikruju paprastas ir skanus receptukas,ypac tinka salta ziema.