Įkraunama...
Įkraunama...

Receptai su nuotraukomis

Laba diena, reikia pagalbos Jusu 4u.gif Kazkada cia buvo idetas populiarus receptas vistos slauneles su ryziais troskintos orkaiteje,dabar niekaip negaliu surasti.Gal kuri prisimenat ir galetumet imest nuoroda, buciau labai labai dekinga 4u.gif ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Larissa @ 2009 08 19, 09:02)
ateinu pasidalinti "tinginio receptu"  tongue.gif kuking.ru forume jis pavadintas "Ёжкин рис" pagal jį paskelbusios forumietės niką. o šiaip tai žydų patiekalas kaip aš supratau.absoliučiai nieko mandro,bet yra kelios smulkmenos,dėl kurių jis tampa  net labaaabai essen.gif originalas čia rusų kalba
mano vakar darytas
user posted image
reikės:
2 nemažų svogūnų (būtent šį ingridientą patariu bet kokių atvėju palikti,nes labai įtakoja skonį)
1 indelio konservuotų žirnelių su morkomis (galima ir be morkų...kitos deda tiesiog pakelį šaldytų daržovių pagal skonį.aš dar pievagrybių pripjausčiau ant viršaus)
1 stiklinės ryžių (rašau pagal mano darytas proporcijas,nes originale yra 2 stiklinės-tai visam pulkui  doh.gif )
1,5 stiklinės vandens verdančio
prieskonių kokių mėgstat (patarčiau dėti daugiau prieskoninių žolelių..kitaip ryžiai bus prėski)
4 kulšelės pamarinuotos jūsų mėgstamiausiose prieskoniuose (aš prieš porą valandų aptepiau majonezu su garstyčiomis,česnaku,pipirais ir druska)
procesas:
gilią kepimo formą išklojam folija (aš dariau nepridegančiam puode,tai neklojau)
svogūnus pakepinam ir sudedam į formos dugną.ant viršaus -daržovės,paskui ryžiai (geriausiai tipo plykitų,nes jie išlieka birūs ).apibarstom prieskoniais ir druska,užpilam vandeniu.ant viršaus-kulšelės.
svarbiausia dalis: uždengiam folija ir kepam 2 valandas aukštoje temperatūroje (aš dariau 220 C). ant galo atidengiau ir apie 20 min kepiau be folijos,kad višta apskrustų.kitoms ir po folija kažkaip apskrunda  g.gif vienu žodžiu žiūrėkit pagal situaciją
kvapas namuose buvo  wacko.gif aš galvojau,kad mano skrandis pats savę suvirškins,nesulaukęs degustacijos  doh.gif  lotuliukas.gif
Skanaus  4u.gif

Atsakyti
Ačiū už cukinijos torta 4u.gif Penktadienį net du kartus turėjau kepti doh.gif Mano vyrui cukinija yra priešas, bet torta valgė net čepsėdamas smile.gif Dar karta ačiū thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(AkvileZ @ 2010 08 29, 13:46)
Ačiū už cukinijos torta 4u.gif  Penktadienį net du kartus turėjau kepti  doh.gif Mano vyrui cukinija yra priešas, bet torta valgė net čepsėdamas  smile.gif Dar karta ačiū  thumbup.gif


O aš mąstau, gal tą tortą iš žalio moliūgo galima daryti? Pas mane jie itin užderėjo, o cukinijos kaip tyčia ne...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo drugelis.: 29 rugpjūčio 2010 - 20:27
QUOTE(drugelis. @ 2010 08 29, 20:27)
O aš mąstau, gal tą tortą iš žalio moliūgo galima daryti? Pas mane jie itin užderėjo, o cukinijos kaip tyčia ne...

Bandyk, jei pomidorų ir moliūgo negaila, majonezo neperdaugiausia ten įeina, man užteko apie dviejų šaukštelių blynui (na jei netyčia būtų neskanu). Daryk nedauk, kad ir delno dydžio blynus išsikepk ir paragauk, jei skanu tai viskas ok, o jei pats blynas jau nepatinka tada geriau ir nebevargti smile.gif
Atsakyti
Irmavi,aciu uz receptuka,pabandziau panasiai ir as,smagumas gamint bigsmile.gif ,ir skanu labai wub.gif wub.gif

100gr. aliejaus.
morku,bulviu,kopusto,raug.kopustu,cesnako,svogunu.
Kmynu,pipiru,druskos,cukraus,rozmarino,lauro lapu.
1.5kg. sonkauliuku.
Ikaitinam puoda ant ugnies,apie 5min.supilam alieju ir pakepinam sonkauliukus apie 20min,suberiam traiskyta cesnaka ir svogunus,dar pakepinma 15min.dedam morkas,maisom,po 10-ties minuciu beriam bulves,maisom,kopustus sviezius,viska ismaisom,pasudom ir troskinam.
Isplaunam raugintus kopustus ir suverciam i troskini,viska uzpilam vandeniu,iki virsaus paliekam kokius 5cm. suberiam prieskonius,uzdengiam ir strokinam apie 40-50min.

Labai skanu,ir procesas smagus.

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image
Atsakyti
Išbandžiau ir aš cukinijų apkepą, tik į tešlą dėjau dar kefyro (reikėjo sunaudoti) ir į pertepimą įdėjau pakepinto faršo (vyriškiau būtų biggrin.gif ) skanu buvo. Kitam kartui dar dėsiu ir fermentinio sūrio ir suteptą dar kišiu į orkaitę. Tiesa, blynus kepiau orkaitėje, tortinėje formoje biggrin.gif
Atsakyti
Kepiau miltinius blynus pagal Ulę , tik dar obuolio įpjausčiau thumbup.gif Nu liuks gavosi thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(mickute7 @ 2010 08 30, 19:01)
Kepiau  miltinius blynus pagal Ulę , tik  dar obuolio  įpjausčiau  thumbup.gif  Nu liuks gavosi  thumbup.gif

o reik viska dar i karsta ta kefyra sudet ar atvesint?nes man jie kazkodel nesigavo,neissipute visai,tokie kaip neiskepe gavosi
Atsakyti
As tai,kai kepiau tai i karsta kefyra sudejau soda,tai man kad uzputojo biggrin.gif ir dar idejau varskes pakeli tai skonis thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
Atsakyti
ule,koks troskinys bigsmile.gif thumbup.gif oi,kaip valgyciau dabar..............labai gardziai atrodo 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(stg @ 2010 08 30, 19:09)
o reik viska dar i karsta ta kefyra sudet ar atvesint?nes man jie kazkodel nesigavo,neissipute visai,tokie kaip neiskepe gavosi



man gavosi lygiai tas pats, tokie neiskepe g.gif bandysiu dar karta, gal kada nors pavyks unsure.gif
Atsakyti