QUOTE(Larissa @ 2009 08 19, 09:02)
ateinu pasidalinti "tinginio receptu" kuking.ru forume jis pavadintas "Ёжкин рис" pagal jį paskelbusios forumietės niką. o šiaip tai žydų patiekalas kaip aš supratau.absoliučiai nieko mandro,bet yra kelios smulkmenos,dėl kurių jis tampa net labaaabai originalas čia rusų kalba
mano vakar darytas
reikės:
2 nemažų svogūnų (būtent šį ingridientą patariu bet kokių atvėju palikti,nes labai įtakoja skonį)
1 indelio konservuotų žirnelių su morkomis (galima ir be morkų...kitos deda tiesiog pakelį šaldytų daržovių pagal skonį.aš dar pievagrybių pripjausčiau ant viršaus)
1 stiklinės ryžių (rašau pagal mano darytas proporcijas,nes originale yra 2 stiklinės-tai visam pulkui )
1,5 stiklinės vandens verdančio
prieskonių kokių mėgstat (patarčiau dėti daugiau prieskoninių žolelių..kitaip ryžiai bus prėski)
4 kulšelės pamarinuotos jūsų mėgstamiausiose prieskoniuose (aš prieš porą valandų aptepiau majonezu su garstyčiomis,česnaku,pipirais ir druska)
procesas:
gilią kepimo formą išklojam folija (aš dariau nepridegančiam puode,tai neklojau)
svogūnus pakepinam ir sudedam į formos dugną.ant viršaus -daržovės,paskui ryžiai (geriausiai tipo plykitų,nes jie išlieka birūs ).apibarstom prieskoniais ir druska,užpilam vandeniu.ant viršaus-kulšelės.
svarbiausia dalis: uždengiam folija ir kepam 2 valandas aukštoje temperatūroje (aš dariau 220 C). ant galo atidengiau ir apie 20 min kepiau be folijos,kad višta apskrustų.kitoms ir po folija kažkaip apskrunda vienu žodžiu žiūrėkit pagal situaciją
kvapas namuose buvo aš galvojau,kad mano skrandis pats savę suvirškins,nesulaukęs degustacijos
Skanaus
mano vakar darytas
reikės:
2 nemažų svogūnų (būtent šį ingridientą patariu bet kokių atvėju palikti,nes labai įtakoja skonį)
1 indelio konservuotų žirnelių su morkomis (galima ir be morkų...kitos deda tiesiog pakelį šaldytų daržovių pagal skonį.aš dar pievagrybių pripjausčiau ant viršaus)
1 stiklinės ryžių (rašau pagal mano darytas proporcijas,nes originale yra 2 stiklinės-tai visam pulkui )
1,5 stiklinės vandens verdančio
prieskonių kokių mėgstat (patarčiau dėti daugiau prieskoninių žolelių..kitaip ryžiai bus prėski)
4 kulšelės pamarinuotos jūsų mėgstamiausiose prieskoniuose (aš prieš porą valandų aptepiau majonezu su garstyčiomis,česnaku,pipirais ir druska)
procesas:
gilią kepimo formą išklojam folija (aš dariau nepridegančiam puode,tai neklojau)
svogūnus pakepinam ir sudedam į formos dugną.ant viršaus -daržovės,paskui ryžiai (geriausiai tipo plykitų,nes jie išlieka birūs ).apibarstom prieskoniais ir druska,užpilam vandeniu.ant viršaus-kulšelės.
svarbiausia dalis: uždengiam folija ir kepam 2 valandas aukštoje temperatūroje (aš dariau 220 C). ant galo atidengiau ir apie 20 min kepiau be folijos,kad višta apskrustų.kitoms ir po folija kažkaip apskrunda vienu žodžiu žiūrėkit pagal situaciją
kvapas namuose buvo aš galvojau,kad mano skrandis pats savę suvirškins,nesulaukęs degustacijos
Skanaus
Ačiū už cukinijos torta Penktadienį net du kartus turėjau kepti Mano vyrui cukinija yra priešas, bet torta valgė net čepsėdamas Dar karta ačiū
QUOTE(AkvileZ @ 2010 08 29, 13:46)
Ačiū už cukinijos torta Penktadienį net du kartus turėjau kepti Mano vyrui cukinija yra priešas, bet torta valgė net čepsėdamas Dar karta ačiū
O aš mąstau, gal tą tortą iš žalio moliūgo galima daryti? Pas mane jie itin užderėjo, o cukinijos kaip tyčia ne...
QUOTE(drugelis. @ 2010 08 29, 20:27)
O aš mąstau, gal tą tortą iš žalio moliūgo galima daryti? Pas mane jie itin užderėjo, o cukinijos kaip tyčia ne...
Bandyk, jei pomidorų ir moliūgo negaila, majonezo neperdaugiausia ten įeina, man užteko apie dviejų šaukštelių blynui (na jei netyčia būtų neskanu). Daryk nedauk, kad ir delno dydžio blynus išsikepk ir paragauk, jei skanu tai viskas ok, o jei pats blynas jau nepatinka tada geriau ir nebevargti
Irmavi,aciu uz receptuka,pabandziau panasiai ir as,smagumas gamint ,ir skanu labai
100gr. aliejaus.
morku,bulviu,kopusto,raug.kopustu,cesnako,svogunu.
Kmynu,pipiru,druskos,cukraus,rozmarino,lauro lapu.
1.5kg. sonkauliuku.
Ikaitinam puoda ant ugnies,apie 5min.supilam alieju ir pakepinam sonkauliukus apie 20min,suberiam traiskyta cesnaka ir svogunus,dar pakepinma 15min.dedam morkas,maisom,po 10-ties minuciu beriam bulves,maisom,kopustus sviezius,viska ismaisom,pasudom ir troskinam.
Isplaunam raugintus kopustus ir suverciam i troskini,viska uzpilam vandeniu,iki virsaus paliekam kokius 5cm. suberiam prieskonius,uzdengiam ir strokinam apie 40-50min.
Labai skanu,ir procesas smagus.
100gr. aliejaus.
morku,bulviu,kopusto,raug.kopustu,cesnako,svogunu.
Kmynu,pipiru,druskos,cukraus,rozmarino,lauro lapu.
1.5kg. sonkauliuku.
Ikaitinam puoda ant ugnies,apie 5min.supilam alieju ir pakepinam sonkauliukus apie 20min,suberiam traiskyta cesnaka ir svogunus,dar pakepinma 15min.dedam morkas,maisom,po 10-ties minuciu beriam bulves,maisom,kopustus sviezius,viska ismaisom,pasudom ir troskinam.
Isplaunam raugintus kopustus ir suverciam i troskini,viska uzpilam vandeniu,iki virsaus paliekam kokius 5cm. suberiam prieskonius,uzdengiam ir strokinam apie 40-50min.
Labai skanu,ir procesas smagus.
Išbandžiau ir aš cukinijų apkepą, tik į tešlą dėjau dar kefyro (reikėjo sunaudoti) ir į pertepimą įdėjau pakepinto faršo (vyriškiau būtų ) skanu buvo. Kitam kartui dar dėsiu ir fermentinio sūrio ir suteptą dar kišiu į orkaitę. Tiesa, blynus kepiau orkaitėje, tortinėje formoje
Kepiau miltinius blynus pagal Ulę , tik dar obuolio įpjausčiau Nu liuks gavosi
QUOTE(mickute7 @ 2010 08 30, 19:01)
Kepiau miltinius blynus pagal Ulę , tik dar obuolio įpjausčiau Nu liuks gavosi
o reik viska dar i karsta ta kefyra sudet ar atvesint?nes man jie kazkodel nesigavo,neissipute visai,tokie kaip neiskepe gavosi
As tai,kai kepiau tai i karsta kefyra sudejau soda,tai man kad uzputojo ir dar idejau varskes pakeli tai skonis
ule,koks troskinys oi,kaip valgyciau dabar..............labai gardziai atrodo
QUOTE(stg @ 2010 08 30, 19:09)
o reik viska dar i karsta ta kefyra sudet ar atvesint?nes man jie kazkodel nesigavo,neissipute visai,tokie kaip neiskepe gavosi
man gavosi lygiai tas pats, tokie neiskepe bandysiu dar karta, gal kada nors pavyks