Įkraunama...
Įkraunama...

Receptai su nuotraukomis

QUOTE(Jeegar @ 2010 08 24, 11:05)
Irmavi mane turbūt pakars, bet aš plovą darau paprastame dideliame puode. Gaunasi labai gerai. Aišku, špižinis puodas būtų daug geriau, bet tokio neturiu smile.gif


Irgi ant lauzo darot? Nesvyla? Bandem paprastam daryti, bet ant el. virykles gavosi sviles košmaras biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo AkvileZ: 24 rugpjūčio 2010 - 12:23
QUOTE(AkvileZ @ 2010 08 24, 12:22)
Irgi ant lauzo darot? Nesvyla? Bandem paprastam daryti, bet ant el. virykles gavosi sviles košmaras  biggrin.gif


Ne, ne ant laužo smile.gif. Liepsna nesireguliuoja ant laužo smile.gif.
Mano viryklė irgi elektrinė (keramikinė, bet gi ta pati elektra...). Ir gaunasi puikiai. Kažkur pora puslapių anksčiau įdėjau nuorodą į Giedriaus puslapį, ir tas puslapis pasikartojo kelis kartus, jame yra nurodytos instrukcijos liepsnai smile.gif. Niekas nesvyla.
Dėl sandarumo išjungus liepsną ir palikus stovėti tarp dangčio ir puodo dedu virtuvinį rankšluostį.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Jeegar: 24 rugpjūčio 2010 - 12:26
QUOTE(Jeegar @ 2010 08 24, 12:25)
Ne, ne ant laužo smile.gif. Liepsna nesireguliuoja ant laužo smile.gif.
Mano viryklė irgi elektrinė (keramikinė, bet gi ta pati elektra...). Ir gaunasi puikiai. Kažkur pora puslapių anksčiau įdėjau nuorodą į Giedriaus puslapį, ir tas puslapis pasikartojo kelis kartus, jame yra nurodytos instrukcijos liepsnai smile.gif. Niekas nesvyla.
Dėl sandarumo išjungus liepsną ir palikus stovėti tarp dangčio ir puodo dedu virtuvinį rankšluostį.


Mes irgi pagal ta receptą darėm du kartus. Pirma kartą gavosi puse velnio, nes puodą buvom pasiskolinę storasieni, storadugnį ir "aceit" dengtą ketum, o antrą kartą nieko nesigavo, nes darėm paprastam puode, jo dugnas labai plonas, manau čia ir yra problema.
O šiaip tai labai norėčiau vietoj šašlyku svečiam geriau plovą ar kažką panašaus patiekti patiekti.
Atsakyti
QUOTE(AkvileZ @ 2010 08 24, 12:46)
Mes irgi pagal ta receptą darėm du kartus. Pirma kartą gavosi puse velnio, nes puodą buvom pasiskolinę storasieni, storadugnį ir "aceit" dengtą ketum, o antrą kartą nieko nesigavo, nes darėm paprastam puode, jo dugnas labai plonas, manau čia ir yra problema.
O šiaip tai labai norėčiau vietoj šašlyku svečiam geriau plovą ar kažką panašaus patiekti patiekti.

Mano puodas irgi pats paprasčiausias puodas, tikrai nestorintas. Gal buvo per mažai vandens? Per stipri ugnis? Ar knisai į puodo dugną pažiūrėt ar burbuliuoja dar apačioj? Kai skystis užverda ir apsemia ryžius, aš ugnį sumažinu. Basmati ryžiams daug laiko tikrai nereikia kad išvirtų, kelių minučių. Atmuši rankelę per kelis bandymus smile.gif.
Atsakyti
QUOTE(Jeegar @ 2010 08 24, 12:55)
Mano puodas irgi pats paprasčiausias puodas, tikrai nestorintas. Gal buvo per mažai vandens? Per stipri ugnis? Ar knisai į puodo dugną pažiūrėt ar burbuliuoja dar apačioj? Kai skystis užverda ir apsemia ryžius, aš ugnį sumažinu. Basmati ryžiams daug laiko tikrai nereikia kad išvirtų, kelių minučių. Atmuši rankelę per kelis bandymus smile.gif.


Viska dare, na kaip yra taip. Ne esmė, mano noras vienas - virti ant laužo lotuliukas.gif
Atsakyti
Kepiau kelis kartus darzoviu sluoksniuoti, labai patiko, tai dalinuosi receptuku 4u.gif
Ji radau stai CIA
Baklažanų sluoksniuotis
2 baklažanai, 2 cukinijos, 4 bulvės, 4 pomidorai, 500 g mocarelos, 2 svogūnai, saujelė tarkuoto parmezano, 3 kiaušiniai, 100 g miltų, pagal skonį druskos, pipirų, bazilikų ir rozmarinų.
Baklažanus ir cukinijas nuplaukite, nusausinkite, supjaustykite riekelėmis, pasūdykite ir kuriam laikui palikite – dings baklažanų kartumas. Tada išsiskyrusį skystį nusausinkite.
Bulves išvirkite su lupenomis, atvėsinkite ir supjaustykite storokais griežinėliais.
Svogūną susmulkinkite ir pakepinkite įkaitintame aliejuje, kol pasidarys permatomas, tada atvėsinkite ir sumaišykite su plaktais kiaušiniais, miltais, druska ir pipirais.
Į aliejumi pateptą kepimo formą sluoksniuokite bulves, baklažanus, cukinijas, pomidorus, griežinėliais pjaustytą mocarelą.
Apkepą apliekite kiaušinių ir miltų plakiniu ir ant viršaus berkite tarkuoto parmezano. Kepkite karštoje orkaitėje 35–40 min.
Namaniskis atrode ne tai pgraziai kaip originale, bet skonio tai tikrai gero buvo.
user posted image
user posted image
Pirma karta kai kepiau tai dejau paprasta olandiska suri ant virsaus, o ne parmezana, o antra karta kai kepiau tai viska uzpyliau kiausinio ir grietineles plakiniu, nes pirma karta nepatiko man tie miltai plakinyje.
Tai tiek ax.gif ax.gif ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Irmavi @ 2010 08 08, 14:52)
Sveiki,
netikėtai skanų receptą pasiskolinau iš vieno rusų forumo.

Tortukas iš cukinijos

user posted image

Sutarkuojame burokine tarka vieną nemažą cukiniją. Pridedame druskos, pipirų ir sumaišome. Išplakame du kiaušinius, pridedame miltų, smulkiai pjaustytą svogūną ir tarkuotą cukiniją. Tešla turi gautis kaip blyneliams.
Keptuvėje iškepame tris didelius (tortinio dydžio) blynus. Dar karštus pertepame majonezu, pabarstome smulkiai pjaustytais krapais ir sudedame plonomis riekelėmis pjaustytus pomidorus.
Galima valgyti ir karštą, tačiau skaniau valgyt atvėsusį tortą, kai susigeria pertepimas. Beje, sulaukti atvėsimo sunkoka- labai jau skanu  wub.gif . Nesarmata ir svečią pavaišinti  smile.gif .



klausimas - atvėsęs - tai yra kiek laiko maždaug? neturi būt visai šaltas? unsure.gif

blynus kepat ant aliejaus?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *Jūra*: 25 rugpjūčio 2010 - 08:13
QUOTE(Silvaja @ 2010 08 22, 20:06)
Sveikos, norėjau paklausti ar nesideda čia druska blush2.gif   4u.gif

Daug jau atsakymu cia sulaukei ir taktisku ir nelabai biggrin.gif bet... As druskos nedejau, nes dejau lasinuku - jie visada surumo duoda, o ir desreliu rukytu, juk sudyti nereikia. Dejau tik santa marijos prieskoniu bulvems ir pipiriuku.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Makra: 25 rugpjūčio 2010 - 09:27
merginos gal kuri galit darzoviu uzkepele su sluoksniuota tesla pasiulyt kaip gamint? ax.gif
Atsakyti
Šiandiena pietums gaminau lietinius su sūriu rolleyes.gif
user posted image
Reikės:
200 g miltų,
1 stiklinė pieno,
1 stiklinė vandens,
2 kiaušiniai,
druskos,
kumpio,
sūrio.

Gaminimas:
Įmušti į indą kiaušinius, įpilti pieno, vandens, įberti druskos ir plakti mikseriu 30-40 sek. Paskui suberiame miltus ir gerai išplakame tešlą. Vėliau į tešlą pilti tiek vandens, kad ji būtų reikiamo tirštumo t.y. plonu sluoksniu išsilietų keptuvėje. Prieš kepant blynus, keptuvę gerai įkaitiname, tada susivinioju gumulėlį popieriaus ir kas trečią blyną kepant ištepu keptuvę su aliejumi. O įdarui susipjaustome kumpį kubeliais ir sutarkuojame sūrį smile.gif
Atsakyti
jau mamkos baklazanu sluoksniuotis super 4u.gif mielai sukirsciau porcija
Atsakyti
QUOTE(*Jūra* @ 2010 08 25, 09:07)
klausimas - atvėsęs - tai yra kiek laiko maždaug? neturi būt visai šaltas? unsure.gif
blynus kepat ant aliejaus?

As irgi ji gaminau, tad bandysiu atsakyti 4u.gif smile.gif As iskepiau visus tris blynus, pasiruosiau idara, blynai jau buvo atvese, bet ne visai salti mirksiukas.gif Kepiau ant aliejaus
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mikaela: 25 rugpjūčio 2010 - 12:34