QUOTE(GITALE @ 2010 08 21, 21:16)
!
?
Taigi, apvožiam lėkštę ant ryžių kalno, uždengiam visą puodą dangčiu, ir lygiai 30min. ant minimaliausios ugnelės troškiname būsimą plovą.
Laukiam nekantriai...
Viskas, gegutė sukukavo- gesinam ugnis, atvožiam lėkštę. Viršuj matom ryžius,dalį jų nuberiam į kokį bliūdą, tada plovą maišom puode, palaipsniui įberdami ryžius iš bliūdo. (Kitaip nieko neišeis-patikėkit-tik tokia procedūra
)
vat klausimas, kam reikt ta lekste virsuj apvozt ir dar dangtis, cia tipo karscio neisleidzia?
kita, ar tikrai neis ismaisyt, jei didesniam puode daryciau, tai liktu vietos dar ir sumaisyt nenuemus tu ryziu?
ai dar noriu paklaust musu miestelij tu prieskoniu nebus, tai manau be ju skonis labai nenukentes?
aciu, cia tai labai suzavejo sis plovas, seniai ieskojau ko idomaus...
...su ta lėkšte,- na taip jau turi būti, matyt sulaiko išgarinimą.Tiesa-lėkštė gilesnė turi būt (ne plokščia!- manau supratot ir taip, nes ryžių piramidę reik uždengt,o ne priploti
). Viskas apskaičiuota pagal laiką, nei karto nebuvo,kad susviltų ar kitos "komplikacijos"
Indo dydis- galima aišku ir vieną kg plovo gamint 5-6l puode, bet kažkaip įprasta atitaikyt tūrį. O išbėrimai/maišymai: sunku (netgi fiziškai
) visą kiekį tolygiai permašyt,reik grabaliotis nuo dugno į paviršių,ryžiai nori lipt iš puodo ir pan., taigi-taip jau priimta, be to ne tiek jau papildomo laiko užims:)
Na ir jokių vegetų, tik konservatyvūs prieskoniai, -bus to aromato sočiai