QUOTE(brashke77 @ 2010 08 21, 16:24)
na, ilgai gilinausi youtube , ziurejau, kaip gamina azijieciai. Zervakas verdamas ilgai, apie 1,5 val? Tada jau beriami ryziai, o ne taip kaip darydavau as- viskas iskart ir 'tusinasi'
Labai noreciau recepto, niuansu ir eigos
Beje, avienos lajaus tikrai negausiu
Labai noreciau recepto, niuansu ir eigos
Beje, avienos lajaus tikrai negausiu
...galiu gan greit (be nuotrauku,aisku ) aprašyt eigą:
PLOVAS
viskas tas pats kaip šurmoj- nereik paprikos, vietoj bulvių ryžiai (apie 1 kg).
Darom ta pačia eiga: įkaitinam kazaną (stipriai), aliejaus jau reik daugiau (apie 200-250g), mėsa (aviena-idealiai, bet LT galim naudot geriausia avienos,veršienos,kiaulienos..etc šonkauliukų ir kumpio mišinuką 800-1000 g).
Įkaitintam kazane aliejus pradeda virt, metam mėsytę....ir ją vartom iki šiek-tiek apkeps, bet tai truks minučių 20 tikrai...
Svogūnai, suberiam tiesiog stambiai pjaustytus kokius keturis-penkis, ir maišom kartu su mėsa iki pageltonuos.
Morkos: 4-5 pjaustytos šiaudeliais...Kai tik suberiam, iškart pasūdom 1/3 valg.š.
Troškiname iki morkos bus vidutinėj stadijoj-nei per minkštos, nei per kietos.
Dabar įpilam vandens iki apsems 1cm aukščiau troškinio,suberiam prieskonius (lauro nereik!,tik zira, smulkinti pipirai ir didžiausias deficitas LT-džiovinti barbarisai (be šansų gaut,-juk ne UZB) ir "įsmeigiam" dvi nuplautas česnako galvas (ne skilteles!!!).
Va čia aš pasakysiu---tas česnako galvas vėliau iščiulpt norės kiekvienas šeimoj---tiesiog mūšiai vyksta...ach, tada dedam tris
Va ir turim zervaką, užvirinam, "numetam ugnelę" ir pusvalandžiui atsipalaiduojam...
Ryžiai,aišku, jau nuplauti ir užmirkyti drungnam vandeniuke laukia eilės:)
Taigi, po pusvalandžio į zervaką suberiam ryžius...iki paskutinio grūdo-tokia Azijoj tradicija, nei vienas grūdelis neturi nuplaukt į kriauklę...na, reik tai reik:)
Išlyginam sluoksnį, pripilam vandenuko +1cm virš ir laukiam iki vanduo pradės po truputį išsigarint, tai gan greit vyks...Jokiu būdu nemaišom viralo-ryžiai turi gulėt lygiai paviršiuje!
Kai jau nuslūgs vandeniukas, pradedam formuoti ryžių "piramidę". Iš kraštų į centrą formuojam kupstą.
Dabar va kas: pvz. puodas 30cm skersmens, tada bus reikalinga papildomai lėkštė apie 26cm skersmens...Prisitaikysim, a ne?
Taigi, apvožiam lėkštę ant ryžių kalno, uždengiam visą puodą dangčiu, ir lygiai 30min. ant minimaliausios ugnelės troškiname būsimą plovą.
Laukiam nekantriai...
Viskas, gegutė sukukavo- gesinam ugnis, atvožiam lėkštę. Viršuj matom ryžius,dalį jų nuberiam į kokį bliūdą, tada plovą maišom puode, palaipsniui įberdami ryžius iš bliūdo. (Kitaip nieko neišeis-patikėkit-tik tokia procedūra )
Na vat kažkaip taip, tikiuosi labai labai,kad ir Jums gausis, ir nekeiksnosit mane
Skanaus, mergaitės
P.S. Jei klausimai- AŽ ar tiesiog čia, užsuksiu...