Įkraunama...
Įkraunama...

Receptai su nuotraukomis

QUOTE(Herrera @ 2010 08 20, 17:04)
O ar tuos blynus lengva apversti, ar neplyšta? Ar stori jie gaunasi? Ir su kuo valgot šį patiekalą, su duona, ar vieną? smile.gif

As palieku mazycius tarpus tarp keptuves sieneliu, tada lengviau apversti, iplyses vienas buvo ir tai tik todėl, kad per anksti verčiau mirksiukas.gif Gaunasi storoki, valgem be nieko mirksiukas.gif
Torto pjuvio foto
user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mikaela: 20 rugpjūčio 2010 - 20:19
Daug fainų receptų įdėta, bet labai sužavėjo Irmavi, ar kažkieno kito Cukinijų tortas biggrin.gif Būtinai išbandysim thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Limcamca @ 2010 08 20, 21:38)
Daug fainų receptų įdėta, bet labai sužavėjo Irmavi, ar kažkieno kito Cukinijų tortas  biggrin.gif Būtinai išbandysim  thumbup.gif

Tikrai verta išbandyti thumbup.gif thumbup.gif Labai skanus thumbup.gif thumbup.gif
Atsakyti
Tiršta soti žirnienė

Į greitpuodį idejau karka,pjaustytu morku,svogunu,keleta bulviu,paprika,nemazai zirniu,galvute cesnako(skilteles perpjoviau per puse.)lauro lapu,druskos,pipiru.Uzsukau ir uz valandos patiekalas buvo isvires.Atsukus dangti sumeciau petrazoles ir krapus.vaizdas gal nekoks,bet buvo laaaabai skanu ir sotu,mesa buvo minkstute,net krito nuo kaulo ir tirpo burnoje.Vyras valge su alum,as su juoda duona ir pomidorais.
user posted image

user posted image
Atsakyti
Nu super tas cukinijų torčiukas.Aš dėjau dešrelies viduj ir valgėm su pomidorais.Labai patiko.Net mano vyrui, kuriam šeip cukinijai nelabai patinka. thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(ingridukas @ 2010 08 21, 10:04)
Tiršta soti žirnienė

labai skaniai atrodo- mielai suvalgyciau dabar tokios sriubytes thumbup.gif
Atsakyti
Šurma

Sveikutės, SM kulinarės smile.gif
Šiandien išaušo graži dienelė, lietučio nėr, ir saulė nepleškina link +40 C.
Taigi, nutarta palepinti šeimyną tikru uzbekišku troškiniu: šurma (kaurma), bet...gamins jį vyras, o aš pakomentuosiu procesą. Tikiuosi, kad būdamos sode ar gamtoj (ypač rudenėjant) t.p. susigundysit pakartoti šį šedevrą smile.gif.
Mažutė įžanga:gimiau aš Dušambėj (Tadžikijoje), ir savo vaikystės didžią dalį praleidau Vidurinės Azijos kraštuose (tėvų darbas buvo surištas su kelionėmis). O tie azijiniai aromatai lyg šiol labai atsimintini- tai kažkas...netgi tie melionai ir arbūzai- tai visai ne tas kas dabar mūsų parduotuvėse su užrašu „Labai saldūs“. Na kur ten jau,-be konkurencijos smile.gif
Taigi, mano mama, didžioji uzbekiškos virtuvės žinovė susišnekėjo su mano vyru, kuris turi gurmanišką gyslelę savy, ir pasidalino tikrais tikrais vidurio azijos receptais. Ir dabar, norėdami atšvęst įsimintinesnį gyvenimo etapą (gimtadienį ar kitką), grįžtame prie tos nuostabios virtuvės...

Pradedam gamint šurmą:

Reikės:
Avienos ar veršienos šonkauliukų (galima panaudoti ir šiaip gražią mėsytę,pvz. kumpio gabalėlius).Apie 800-1000 g.
Svogūnai: keturios didelės galvos- pjaustom stambiai žiedais.
Morkos: jei didelės- gal kokias 5-6 imam ir pjaustom stambiais šiaudais.
Bulvės: 5-6: pjaustom stambiai, vidutinio dydžio bulves- į keturias dalis.
Paprika: bulgariška, du vnt. pjaustom šiaudeliais .
Aliejus: geriau alyvuogių.
Prieskoniai: juodieji ir kvapnieji pipirai, lauro lapai, tomatų padažas, česnako skiltelės (8-12), zira (azijiniai kmynai- dabar jau galim gaut, nes yra prekyviečių su egzotiškais prieskoniais), druska.
Nuotraukoj trūksta paprikos, vėliau atsinešiau iš šiltnamio smile.gif

user posted image

Važiuojam,... štai kaip vyko procesas:

Įkaitinam kazaną (špižinį puodą), po penkių minučių įpilame apie 100-150 g. aliejaus, ir laukiame iki aliejus pradės virt.

Sumetame šonkauliukus (ar mėsytę), ir maišom puode iki šiek tiek įkeps (apie 20-30 min.).

Sudedame svogūnus, maišome iki įgaus auksinį atspalvį.

user posted image

Morkos. Pasūdome nedaug: gal koks 1/3 valg. šauštas druskos. Maišom.

Paprika, pjausytą šiaudeliais.

user posted image

Suberiam česnako skilteles ir prieskonius, tomatų padažą, užpilam vandeniu, kad apsemtų virš troškinio apie vieną cm. Troškinsim apie pusvalandį. Šis troškinys vadinas azijoje ZERVAK-u.

user posted image

O dabar jau sumetam bulves,

user posted image

pasūdom vėl gi nestipriai- apie ½ valg. šaukšto druskos, supilam vandenį,kad apsemtų troškinį (2-3 cm. virš), ir troškiname dar pusvalandį.

user posted image

Vat, viskas- mėgaukimės nuostabaus skonio patiekalu 4u.gif
Skanaus 4u.gif

P.S. O jau kokį plovą kazane gamina mano mama ar vyras---restoranai "ilsisi"... wub.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Irmavi: 21 rugpjūčio 2010 - 14:52
Nuostabu !!!!!!!!! thumbup.gif Beje, ir plovui juk verdamas pirmiausia ZERVAkas, ar ne? Paskui jau i ji beriami ryziai. Aciu D, ir TSRS( biggrin.gif ), kad turiu spizini puoda- britvona thumbup.gif Reiks gaminti wub.gif
Beje, su graziomis sventemis Irmavi!!! 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo brashke77: 21 rugpjūčio 2010 - 14:49
QUOTE(mamkaa @ 2010 08 19, 08:37)
Vakarykste vakariene.


super wub.gif

QUOTE(ingridukas @ 2010 08 21, 09:04)
Tiršta soti žirnienė




kaip megstu tokia sriuba wub.gif

QUOTE(Irmavi @ 2010 08 21, 15:36)

aciuuu wub.gif wub.gif
koks puikus receptukas drinks_cheers.gif
kaip dziaugiuos nai nai nai bigsmile.gif bigsmile.gif
puoda turiu,o kazkaip ideju ka ame gaminti labai truko,butinai artimiausiu metu isbandysiu,aciu wub.gif
Atsakyti
QUOTE(brashke77 @ 2010 08 21, 15:48)
Nuostabu !!!!!!!!!  thumbup.gif  Beje, ir plovui juk verdamas pirmiausia ZERVAkas, ar ne? Paskui jau i ji beriami ryziai. Aciu D, ir TSRS( biggrin.gif ), kad turiu spizini puoda- britvona  thumbup.gif  Reiks gaminti  wub.gif
Beje, su graziomis sventemis Irmavi!!!  4u.gif

...visiškai taip- zervakas-plovo atrama :)Yra ten kiek niuansų, bet...gaunam TIKRĄ plova, o ne mėsa su ryžiais ir morkom tomatuose:)
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Irmavi: 21 rugpjūčio 2010 - 15:09
QUOTE(Irmavi @ 2010 08 21, 14:36)
:

P.S. O jau kokį plovą kazane gamina mano mama ar vyras---restoranai "ilsisi"... wub.gif


thumbup.gif thumbup.gif

Prašom daugiau receptėlių 4u.gif Aš pakvaišus dėl vidurio rytų virtuvės, man ten viskas ŽIAURIAI skanu. Keliavau po tuos kraštus ir dar keliausiu, ir valgysiu neatsivalgysiu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Irmavi @ 2010 08 21, 17:04)
...visiškai taip- zervakas-plovo atrama :)Yra ten kiek niuansų, bet...gaunam TIKRĄ plova, o ne mėsa su ryžiais ir morkom tomatuose:)

na, ilgai gilinausi youtube , ziurejau, kaip gamina azijieciai. Zervakas verdamas ilgai, apie 1,5 val? Tada jau beriami ryziai, o ne taip kaip darydavau as- viskas iskart ir 'tusinasi' doh.gif blush2.gif
Labai noreciau recepto, niuansu ir eigos 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Beje, avienos lajaus tikrai negausiu schmoll.gif
Atsakyti