Įkraunama...
Įkraunama...

Receptai su nuotraukomis

daržovių metas....
Viską, ką randam saldytuve patroškinam su vištienos krutinėlės gabaliukais. Pomidorai, sparaginės pupelės, svogūnai, morkos, cukinija,paprika svarbu įdėti kario 4u.gif Valgyti su vasabi apkeptais ryžiais smile.gif
user posted image
Atsakyti
Jeegar, į keptuvę su termo dangčiu (galima ir troškintuvą rinktis) įpilu nemažai alyvuogių aliejaus, apkepinu vasabi ryžius kokias 3-4 min.(su jais man gaunasi skaniausiai), tada užpilu nemažai vandens, kuriame būna ištirpintas sultinio kūbelis, pamaišau, paverdu 5 min., įdedu krapiukų, petražolių ir palieku uzdengtą dangtį kokį 20 min. jau išjungus ugnį, vis pamaišant, kad ryžiai vienodai sugertų vandenį. Jei nenorite sultinio kubelio, galite rinktis tiesiog ryžių prieskonius 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(ELlJA @ 2010 08 18, 11:06)
Jeegar, į keptuvę su termo dangčiu (galima ir troškintuvą rinktis) įpilu nemažai alyvuogių aliejaus, apkepinu vasabi ryžius kokias 3-4 min.(su jais man gaunasi skaniausiai), tada užpilu nemažai vandens, kuriame būna ištirpintas sultinio kūbelis, pamaišau, paverdu 5 min., įdedu krapiukų, petražolių ir palieku uzdengtą dangtį kokį 20 min. jau išjungus ugnį, vis pamaišant, kad ryžiai vienodai sugertų vandenį. Jei nenorite sultinio kubelio, galite rinktis tiesiog ryžių prieskonius  4u.gif


Ir man tundrai dar neaišku, kas yra vasabi ryžiai? Parduodami jau su vasabi ar dedat prieš kepant vasabi?

Iki kokio lygio reik apkepti ryžius? Kol pabals? Pradės lipti? Pakeis spalvą? Atsiskirs vienas nuo kito?
O vandens kiek? Pirštas, du pirštai virš ryžių?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Jeegar: 18 rugpjūčio 2010 - 11:22
Jeegar, jop tararai , atleisk mergyt, ir iš kur aš tuos vasabi ištraukiau lotuliukas.gif kokia tūndra doh.gif pamiršau aš kaip vadinasi tie ilgagrūdžiai plonyčiai ryžiai ir nežinau, kodėl pavadinau vasabi blush2.gif Namie pavadinimą pažiūrėsiu, atleisk.
Kepinu kol pabala, tik neperkepink, jei pradės rusti - atsiras toks savotiškas popkornų skonis, tad nereikėtų persistengti.
o vandenuko įpilu gausiai turi apsemti per kokius 2 cm, tada pavirus apie 5-7 min išjungiu ugnį, įpilu dar tiek pat vandens ir laukiu, kol išbrinks, vis pamaišydama, kad nebūtų šlapi.

Papildyta:
Jeegar, ryžiai vadinasi "Basmati" doh.gif
Atsakyti
QUOTE(ELlJA @ 2010 08 18, 13:16)
Jeegar, jop tararai , atleisk mergyt, ir iš kur aš tuos vasabi ištraukiau  lotuliukas.gif  kokia tūndra  doh.gif  pamiršau aš kaip vadinasi tie ilgagrūdžiai plonyčiai ryžiai ir nežinau, kodėl pavadinau vasabi  blush2.gif Namie pavadinimą pažiūrėsiu, atleisk.
Kepinu kol pabala, tik neperkepink, jei pradės rusti - atsiras toks savotiškas popkornų skonis, tad nereikėtų persistengti.
o vandenuko įpilu gausiai turi apsemti per kokius 2 cm, tada pavirus apie 5-7 min išjungiu ugnį, įpilu dar tiek pat vandens ir laukiu, kol išbrinks, vis pamaišydama, kad nebūtų šlapi.

Papildyta:
Jeegar, ryžiai vadinasi "Basmati"  doh.gif


vasabi - japoniški krienai 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(keistuole @ 2010 08 18, 12:19)
vasabi - japoniški krienai  4u.gif


Na taip, aš ir galvojau, kas čia per ryžiai, jau su krienais lotuliukas.gif Tokių nebuvau girdėjus, o skelbiuosi ryžių maniake lotuliukas.gif Galvojau, į kursus man eit ar ką blush2.gif

Papildyta:
QUOTE(ELlJA @ 2010 08 18, 12:16)
Jeegar, jop tararai , atleisk mergyt, ir iš kur aš tuos vasabi ištraukiau  lotuliukas.gif  kokia tūndra  doh.gif  pamiršau aš kaip vadinasi tie ilgagrūdžiai plonyčiai ryžiai ir nežinau, kodėl pavadinau vasabi  blush2.gif Namie pavadinimą pažiūrėsiu, atleisk.
Kepinu kol pabala, tik neperkepink, jei pradės rusti - atsiras toks savotiškas popkornų skonis, tad nereikėtų persistengti.
o vandenuko įpilu gausiai turi apsemti per kokius 2 cm, tada pavirus apie 5-7 min išjungiu ugnį, įpilu dar tiek pat vandens ir laukiu, kol išbrinks, vis pamaišydama, kad nebūtų šlapi.

Papildyta:
Jeegar, ryžiai vadinasi "Basmati"  doh.gif


Supratau, ačiū 4u.gif
Su basmati viskas aišku. Man jie patys pačiausi ryžiai mirksiukas.gif
rytoj gaminsiu keptus ryžius, su kuom nors lotuliukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Jeegar: 18 rugpjūčio 2010 - 12:34
Nu jau tūndra pasirodžiau visiška biggrin.gif Jeegar, man irgi jie patys pačiausi, nors brangoki... Tinka ten viskas ir morkytės ir svogūniukas ir paprika ir švieži pomidorai thumbup.gif Žodžiu išvalau šaldytuvą. Užsimaniau valgyt - einu pietų rolleyes.gif
Atsakyti
Merginos zinau, kad ne cia tureciau klausti, bet tikiu, kad cia man greiciau atsakys 4u.gif Sakykit krepseliai sumustinukams (vieno kasnio) skanesni Alkavos ar Gulbinienes g.gif
Atsakyti
dariau Elijos troškinį daržovių, tik aš ryžius paprastus viriau.Buvo labai skanu thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Makra @ 2010 08 18, 16:12)
Merginos zinau, kad ne cia tureciau klausti, bet tikiu, kad cia man greiciau atsakys  4u.gif  Sakykit krepseliai sumustinukams (vieno kasnio) skanesni Alkavos ar Gulbinienes  g.gif

As neesu pirkus nei vienoje, taciau bandziau "mantigos" saldytus - tai labai thumbup.gif . Ir kaina prieinama smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Irmavi @ 2010 08 08, 14:52)
Tortukas iš cukinijos

Super thumbup.gif valgem, ir kas antras zodis buvo, super, labai labai skanu biggrin.gif

turiu dvi didziules cukinijas, tai keeepsiu essen.gif

Aciu uz atnesta ideja 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Muske @ 2010 08 18, 19:42)
Super  thumbup.gif valgem, ir kas antras zodis buvo, super, labai labai skanu biggrin.gif

turiu dvi didziules cukinijas, tai keeepsiu  essen.gif

Aciu uz atnesta ideja  4u.gif

As irgi isbandziau super receptukas thumbup.gif
Atsakyti