daržovių metas....
Viską, ką randam saldytuve patroškinam su vištienos krutinėlės gabaliukais. Pomidorai, sparaginės pupelės, svogūnai, morkos, cukinija,paprika svarbu įdėti kario Valgyti su vasabi apkeptais ryžiais
Jeegar, į keptuvę su termo dangčiu (galima ir troškintuvą rinktis) įpilu nemažai alyvuogių aliejaus, apkepinu vasabi ryžius kokias 3-4 min.(su jais man gaunasi skaniausiai), tada užpilu nemažai vandens, kuriame būna ištirpintas sultinio kūbelis, pamaišau, paverdu 5 min., įdedu krapiukų, petražolių ir palieku uzdengtą dangtį kokį 20 min. jau išjungus ugnį, vis pamaišant, kad ryžiai vienodai sugertų vandenį. Jei nenorite sultinio kubelio, galite rinktis tiesiog ryžių prieskonius
QUOTE(ELlJA @ 2010 08 18, 11:06)
Jeegar, į keptuvę su termo dangčiu (galima ir troškintuvą rinktis) įpilu nemažai alyvuogių aliejaus, apkepinu vasabi ryžius kokias 3-4 min.(su jais man gaunasi skaniausiai), tada užpilu nemažai vandens, kuriame būna ištirpintas sultinio kūbelis, pamaišau, paverdu 5 min., įdedu krapiukų, petražolių ir palieku uzdengtą dangtį kokį 20 min. jau išjungus ugnį, vis pamaišant, kad ryžiai vienodai sugertų vandenį. Jei nenorite sultinio kubelio, galite rinktis tiesiog ryžių prieskonius
Ir man tundrai dar neaišku, kas yra vasabi ryžiai? Parduodami jau su vasabi ar dedat prieš kepant vasabi?
Iki kokio lygio reik apkepti ryžius? Kol pabals? Pradės lipti? Pakeis spalvą? Atsiskirs vienas nuo kito?
O vandens kiek? Pirštas, du pirštai virš ryžių?
Jeegar, jop tararai , atleisk mergyt, ir iš kur aš tuos vasabi ištraukiau kokia tūndra pamiršau aš kaip vadinasi tie ilgagrūdžiai plonyčiai ryžiai ir nežinau, kodėl pavadinau vasabi Namie pavadinimą pažiūrėsiu, atleisk.
Kepinu kol pabala, tik neperkepink, jei pradės rusti - atsiras toks savotiškas popkornų skonis, tad nereikėtų persistengti.
o vandenuko įpilu gausiai turi apsemti per kokius 2 cm, tada pavirus apie 5-7 min išjungiu ugnį, įpilu dar tiek pat vandens ir laukiu, kol išbrinks, vis pamaišydama, kad nebūtų šlapi.
Papildyta:
Jeegar, ryžiai vadinasi "Basmati"
Kepinu kol pabala, tik neperkepink, jei pradės rusti - atsiras toks savotiškas popkornų skonis, tad nereikėtų persistengti.
o vandenuko įpilu gausiai turi apsemti per kokius 2 cm, tada pavirus apie 5-7 min išjungiu ugnį, įpilu dar tiek pat vandens ir laukiu, kol išbrinks, vis pamaišydama, kad nebūtų šlapi.
Papildyta:
Jeegar, ryžiai vadinasi "Basmati"
QUOTE(ELlJA @ 2010 08 18, 13:16)
Jeegar, jop tararai , atleisk mergyt, ir iš kur aš tuos vasabi ištraukiau kokia tūndra pamiršau aš kaip vadinasi tie ilgagrūdžiai plonyčiai ryžiai ir nežinau, kodėl pavadinau vasabi Namie pavadinimą pažiūrėsiu, atleisk.
Kepinu kol pabala, tik neperkepink, jei pradės rusti - atsiras toks savotiškas popkornų skonis, tad nereikėtų persistengti.
o vandenuko įpilu gausiai turi apsemti per kokius 2 cm, tada pavirus apie 5-7 min išjungiu ugnį, įpilu dar tiek pat vandens ir laukiu, kol išbrinks, vis pamaišydama, kad nebūtų šlapi.
Papildyta:
Jeegar, ryžiai vadinasi "Basmati"
Kepinu kol pabala, tik neperkepink, jei pradės rusti - atsiras toks savotiškas popkornų skonis, tad nereikėtų persistengti.
o vandenuko įpilu gausiai turi apsemti per kokius 2 cm, tada pavirus apie 5-7 min išjungiu ugnį, įpilu dar tiek pat vandens ir laukiu, kol išbrinks, vis pamaišydama, kad nebūtų šlapi.
Papildyta:
Jeegar, ryžiai vadinasi "Basmati"
vasabi - japoniški krienai
QUOTE(keistuole @ 2010 08 18, 12:19)
vasabi - japoniški krienai
Na taip, aš ir galvojau, kas čia per ryžiai, jau su krienais Tokių nebuvau girdėjus, o skelbiuosi ryžių maniake Galvojau, į kursus man eit ar ką
Papildyta:
QUOTE(ELlJA @ 2010 08 18, 12:16)
Jeegar, jop tararai , atleisk mergyt, ir iš kur aš tuos vasabi ištraukiau kokia tūndra pamiršau aš kaip vadinasi tie ilgagrūdžiai plonyčiai ryžiai ir nežinau, kodėl pavadinau vasabi Namie pavadinimą pažiūrėsiu, atleisk.
Kepinu kol pabala, tik neperkepink, jei pradės rusti - atsiras toks savotiškas popkornų skonis, tad nereikėtų persistengti.
o vandenuko įpilu gausiai turi apsemti per kokius 2 cm, tada pavirus apie 5-7 min išjungiu ugnį, įpilu dar tiek pat vandens ir laukiu, kol išbrinks, vis pamaišydama, kad nebūtų šlapi.
Papildyta:
Jeegar, ryžiai vadinasi "Basmati"
Kepinu kol pabala, tik neperkepink, jei pradės rusti - atsiras toks savotiškas popkornų skonis, tad nereikėtų persistengti.
o vandenuko įpilu gausiai turi apsemti per kokius 2 cm, tada pavirus apie 5-7 min išjungiu ugnį, įpilu dar tiek pat vandens ir laukiu, kol išbrinks, vis pamaišydama, kad nebūtų šlapi.
Papildyta:
Jeegar, ryžiai vadinasi "Basmati"
Supratau, ačiū
Su basmati viskas aišku. Man jie patys pačiausi ryžiai
rytoj gaminsiu keptus ryžius, su kuom nors
Nu jau tūndra pasirodžiau visiška Jeegar, man irgi jie patys pačiausi, nors brangoki... Tinka ten viskas ir morkytės ir svogūniukas ir paprika ir švieži pomidorai Žodžiu išvalau šaldytuvą. Užsimaniau valgyt - einu pietų
Merginos zinau, kad ne cia tureciau klausti, bet tikiu, kad cia man greiciau atsakys Sakykit krepseliai sumustinukams (vieno kasnio) skanesni Alkavos ar Gulbinienes
dariau Elijos troškinį daržovių, tik aš ryžius paprastus viriau.Buvo labai skanu
QUOTE(Makra @ 2010 08 18, 16:12)
Merginos zinau, kad ne cia tureciau klausti, bet tikiu, kad cia man greiciau atsakys Sakykit krepseliai sumustinukams (vieno kasnio) skanesni Alkavos ar Gulbinienes
As neesu pirkus nei vienoje, taciau bandziau "mantigos" saldytus - tai labai . Ir kaina prieinama
QUOTE(Irmavi @ 2010 08 08, 14:52)
Tortukas iš cukinijos
Super valgem, ir kas antras zodis buvo, super, labai labai skanu
turiu dvi didziules cukinijas, tai keeepsiu
Aciu uz atnesta ideja
QUOTE(Muske @ 2010 08 18, 19:42)
Super valgem, ir kas antras zodis buvo, super, labai labai skanu
turiu dvi didziules cukinijas, tai keeepsiu
Aciu uz atnesta ideja
turiu dvi didziules cukinijas, tai keeepsiu
Aciu uz atnesta ideja
As irgi isbandziau super receptukas