Labas vakaras
as vis paskaitinėju jūsų temelę, tikrai nuostabūs visų darbai
:
pati savuosius vis pamirštu nufotografuoti prieš padovanodama, reikės kada prasieiti per svečius su fotoaparatu
galiu parodyti tik papuošaliukus eglutei.
PapuosaliukaiPrieš Kalėdas pradėjau nebespėti, tad ir MB kantriai sėdėjo su adata ir apsiuvinėjo kraštus
bet gavosi tikrai labai gražiai, esu patenkinta
o šiuo metu galėčiau pasirodyti tik procesą, tik reikės prisiruošti padaryti nuotrauką
QUOTE(Džeinė @ 2010 08 19, 10:42)
aš ir ji siuvinėjau, tik DMC spalvom, labai blogai iškonvertuota žurnalė buvo, tai ant galo savom dariau
man gražiau negu originalas
:
bandysiu įsilieti į jūsų diskusijas:
pati pradėjau siuvinėti vos prieš trejus metus. Iki tol siuvinėjimas kryželiu man buvo kažkokia mistika. Dabar net neįsivaizduoju kodėl
bet tada pamačiau draugę, siuvinėjančią nuostabų didžiulį paveikslą, ir suvokiau, kokių grožybių galima išsiuvinėti. Prireikė ir man
pirmasis darbelis buvo futbolo komandos, dėl kurios pamišęs MB, logotipas. Kaip pirmam darbeliui pasisekė visai neblogai, dabar žiūrint į jį, kabantį ant sienos, negėda, nors kai ką dabar ir daryčiau kitaip. Bet to, žinoma, nepalyginsi su jūsų pirmaisias darbeliais, kai nebuvo tokio priemonių pasirinkimo kaip dabar
toliau norėjau pasiteirauti dėl rėmo: pati siuvinėju be rėmo ir be lankelio, bet pamačiusi jūsų rėmus ankstesnėse temose, suvokiau, kad man jo irgi būtinai reikia (siuvinėju penkiolikos lapų paveikslą). Tik norėjau paklausti: o patogu pasiekti kitą darbo pusę, kad galima būtų užkišti pasibaigusį siūliuką?
kitas klausimas: aš pati siuvinėju dviem gijomis siūlo pradžią ir pabaigą užkišdama už kitų. Tačiau kažkas davė nuorodą į kasiulai.lt puslapį, kur siūlomas variantas siuvinėti viena gija, ją perlenkiant per pusę. Idėja man labai patiko, nes vienas siūlo galas užtvirtinamas dar patikimiau, bet norėjau taip siuvinėjančių paklausti: ar taip siuvinėjant mažus plotelius, kai dažnai reikia keisti spalvas, nelieka daugiau trumpų siūlų galiukų, kurių nebegalima panaudoti, nei siuvinėjant "normaliai"?
siaubas, kiek prirašiau
bet dar paskutinis klausimas:
nemažai iš jūsų rašėte, kad siuvinėjate eilutėmis, t.y., kai kryžiukai eina taip:
x
x
xxxx
siuvinėjate eilutę pirmiausia ////, paskui \\\\, o stulpelį - iš karto pilnais kryžiukais. norėjau paklausti: o kaip jūs tada grįžtate prie eilutės, kad išsiuvinėtumėte antrą kryžiuko sluoksnį? ar aš kažką ne taip supratau, kaip jūs siuvinėjate?
nes pati siuvinėju taip, kaip kažkas irgi rašė, kad kitoje pusėje siūlas guli tiek taip _ _ _, tiek šitaip |||
tikiuosi, sugebėjau aiškiai suformuluoti klausimus, ir atsiprašau, kad pirmoje žinutėje iš karto taip nekukliai pasireiškiau