QUOTE(zuzanele @ 2010 08 16, 17:38)
Susiruošiau skalbt savo siuvinį, nešiu rėmint. Skalbt būtina, nes per laiką pasiterliojo nuo rankų, nors jas ir ploviau Darbelis visas sužymėtas išplaunamu markeriu. Pirmiausia, kiek žinau, reikia pamerkti į šaltą vandenį, kad markeris pradingtų. O kokiom priemonėm paskui plauti, kad tie pasiterliojimai išsiskalbtų? Ir kaip skalbiat? Gniaužot ar tarp rankų patrinat, kad medžiaga nesusiglamžytų per daug? Vieną kartą kai patryniau tarp rankų, tai paskui niekaip neišsilygino gražiai, nepadėjo nė papildomos priemonės...
Aš pamerkiu į drugną vandenį ir palieku kuriam laikui. Pilu į vandenį skystą skalbiklį arba šampūną. Kaip pamirksta tiesiog paspaudau rankom, perplaunu, nuspaudžiu vandenį, ištiesiu ant iš anksto paruoštos kelis kartus perlenktos paklodės ir suvynioju į ritinėlį kartu su paklode. Tada ruošiu lyginimą, ant lyginimo lentos pakloju naują sulankstą paklodę, dedu darbelį blogąja puse į viršų ir lyginu ant medvilnės režimo. Vėliau dar palyginu iš geros pusės, mano lygintuvo padas yra padengtas teflonu, todėl negadina audinių. Šį lygintuvą gavau nuo savo kolegių 30-ojo gimtadienio proga, buvau ką tik baigus siuvimo kursus ir darbe pasiguodžiau, kad lygintuvas namie veikia tik anty max. temperatūros- tai ir gavau dovanų naują.