Įkraunama...
Įkraunama...

Pigmentinės dėmės

QUOTE(mukumuku @ 2012 06 05, 21:48)
Sveikute, veidas įdegė rudai  mirksiukas.gif . Laabai bijojau, kad tos dėmės neišriškėtų  doh.gif , bet tikrai čiki  mirksiukas.gif . Aišku, skrybėlaitės nepamiršdavau  mirksiukas.gif , bet būdavau ir be jos  ax.gif . Bet..visada kasdien prieš einant į papludimį išsitepdavau tuo Neostarata kremuku ir paskui dar ant viršaus nuo saulės didžiausią apsaugą.
Gražių Jums tostogų  mirksiukas.gif .

Nesupratau, su apsauga ir vistiek veidas idege??? Nes as tepu apsauga ir vaikstau baltu kaip sniegas sad.gif Bijau sauleje deginti.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Unique333: 13 liepos 2012 - 12:55
QUOTE(Unique333 @ 2012 07 13, 13:48)
Nesupratau, su apsauga ir vistiek veidas idege???  Nes as tepu apsauga ir vaikstau baltu kaip sniegas sad.gif Bijau sauleje deginti.

aš be apsaugos net nepasirodau gatvei bet kokiu oru (kremas su spf30+ pudra spf 50), bet veidas įdeges, gal but del to kad šeip saule pagaunu žaibiškai ir esu tamsesnio gymio g.gif
Atsakyti
Pieš mėnesį atostogavome šiltuose kraštuose ir nuo aktyvios saulės turiu ir aš šitą "gėrį" - viena dėmė ant kaktos, kita ant skruosto verysad.gif. Kažkaip keista, nes niekada jokių panašių problemų nebuvo, ir atrodė, kad nesu linkusi į pigmentaciją unsure.gif.
Abi dėmės nėra ryškios - kas nežino, tai nelabai ir mato, bet vis tiek bandysiu su jomis kovoti, nes mane labai erzina doh.gif. Nusipirkau Neostratos geliuką su hidrochinonu, bet dabar nesumąstau, kaip tas dėmės tepti, nes jos abi išplaukę, kaip pataškytos, todėl nėra aiškių kraštų, neįmanoma patepti neištepant odos, kuri nepigmentuota.
Ar nebus taip, kad bals ne tik dėmės, bet ir visur kitur, kur pateks geliuko? Ir tada bus pigmentinės dėmės + natūrali oda + oda baltesnė už natūralią - turėsiu trijų skirtingų spalvų paletę ant veido biggrin.gif. Gal kas iš patirties patartų?
Ir dar: tepu tik vakare, todėl įdomu, ar galima po to tepti drėkinamąjį kremą ir kiek laiko turėtų būti praėję po balinančių priemonių užtepimo?
Atsakyti
QUOTE(milaknike @ 2012 07 13, 14:23)
Laba, merginos. Ilgai ir nuobodžiai skaitinėjau šią temą ir nusprendžiau taip pat įsigyti visų taip giriamą "Neostratos" losjoną, maišytą su hidrochinonu, tik man iškilo keli klausimukai - koks tiksliai turi būti tas "Neostratos" losjonas, nes jų juk kelios rūšys yra?  g.gif Taip pat, ar jį galima įsigyti Kauno "Ąžuolyno" vaistinėje ar tik "Sugiharoje"? Labai ačiū už atsakymus  4u.gif

Sveikute, NEOSTRATOS BALINANTĮ KREMUKĄ galima įsigyti Euro vaistinėje, gal ir kitose yra, o taip pat tose, kuriose vietoje gamina vaistus.
Pradžioje aš naudojau tik vieną NEOSTRATOS balinamąjį kremuką, tiek ryte, tiek vakare. O vėliau dermatologė patarė naudot NEOSTRATOS gelį, kuris buvo tepamas nakčiai.
Šiai dienai naudoju vėlgi, tik vieną-balinamajį dieninį.
Papildyta:
QUOTE(Unique333 @ 2012 07 13, 14:48)
Nesupratau, su apsauga ir vistiek veidas idege???  Nes as tepu apsauga ir vaikstau baltu kaip sniegas sad.gif Bijau sauleje deginti.

Taip, veidas įdegė, bet aišku ne taip rudai kaip kūnas rolleyes.gif , bet tikrai nelikau balta. O kad tepiau pirmiausia tą NEOSTRATA balinamąjį dieninį kremą, o paskui ant jo tepiau apsaugą nuo saulės, tai tiesa smile.gif , taip man liepė gydytoja-dermatologė. Ja pasitikiu thumbup.gif . Šiai dienai taip pat tepu mirksiukas.gif , kad ir šandien grįžau iš LT pajūrio rolleyes.gif ir ką..įdegiau taip pat veiduką. Aišku, nepasakyčiu, kad tų dėmelių visiškai nesimato, bet jos tikrai akių nedrasko schmoll.gif .
Man dermatologė sakė, kad ant tos pasitemtos Nesotratos galiu temtis ir krempudrą ir ką tik noriu biggrin.gif .
Papildyta:
QUOTE(Mona @ 2012 07 15, 22:06)
Pieš mėnesį atostogavome šiltuose kraštuose ir nuo aktyvios saulės turiu ir aš šitą "gėrį" - viena dėmė ant kaktos, kita ant skruosto  verysad.gif. Kažkaip keista, nes niekada jokių panašių problemų nebuvo, ir atrodė, kad nesu linkusi į pigmentaciją  unsure.gif.
Abi dėmės nėra ryškios - kas nežino, tai nelabai ir mato, bet vis tiek bandysiu su jomis kovoti, nes mane labai erzina  doh.gif. Nusipirkau Neostratos geliuką su hidrochinonu, bet dabar nesumąstau, kaip tas dėmės tepti, nes jos abi išplaukę, kaip pataškytos, todėl nėra aiškių kraštų, neįmanoma patepti neištepant odos, kuri nepigmentuota.
Ar nebus taip, kad bals ne tik dėmės, bet ir visur kitur, kur pateks geliuko? Ir tada bus  pigmentinės dėmės + natūrali oda + oda baltesnė už natūralią - turėsiu trijų skirtingų spalvų paletę ant veido biggrin.gif. Gal kas iš patirties patartų?
Ir dar: tepu tik vakare, todėl įdomu, ar galima po to tepti drėkinamąjį kremą ir kiek laiko turėtų būti praėję po balinančių priemonių užtepimo?

Sveika, nepykit už klausimuką ax.gif ..o jūs KT naudojate?..mat man naudojant jas ir iššaukė tą pigmentą doh.gif , blogai dariau, kad išgėrus tabletę deginaus saulėje, aišku, galbūt ne vien čia KT priežastis unsure.gif , kas ten žino verysad.gif .
Pas mane taip pat tos dėmelės nėra konkrečios, kaip sakoma viena apvali ir viskas, o jos tokios irgi kaip pamėtytos. Tuo balinančiu kremuku tepu tiesiog visą tą plotą, nesvarbu, kad papuola to kremuko ir ant odos, kuri neva nepažeista, nieko blogo nenutinka. Nenubalina tas kremukas odos taip, kad oda atrodytų balta kaip pienas mirksiukas.gif , bet toms dėmelėms jis tikrai padeda išnykt thumbup.gif .
Pradžioje ko aš tik nedariau, kol pakliuvau pas tą gydytoją-dermatologę doh.gif , tepiau tas dėmeles su citrinos skiltele biggrin.gif , kad tos rūgštys balintų tas vietas. Ir ką..kažkiek tikrai pamažino, bet manau ilgai taip negalėčiau, nes dar sualergizuosiu odą doh.gif .
Tai vat..
SĖKMĖS VISOMS 4u.gif .
Pasibaigė man tas gėris, reiks varyt į Vilnių, į Universiteto g.2..ten man jį pagamina per pusvalanduką thumbup.gif .
Atsakyti
mukumuku, tai kaip suprantu tą kremą galima drąsiai tepti ir šviečiant saulei?nors jis ir balinantis? ar pudra gerai dedasi po juo,ar nekemša porų?
Atsakyti
QUOTE(mukumuku @ 2012 07 15, 22:02)
Sveika, nepykit už klausimuką  ax.gif ..o jūs KT naudojate?..

Nenaudojau ir nenaudoju. Taip kad priežastis ne šita 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Pichouette @ 2012 07 15, 23:29)
mukumuku, tai kaip suprantu tą kremą galima drąsiai tepti ir šviečiant saulei?nors jis ir balinantis? ar pudra gerai dedasi po juo,ar nekemša porų?

Taip. Tą kremuką būtinai reik pasitept norint išeit į saulę, turi būt toks apsauginis sluoksnis, aišku,poto gerai ant jo pasitept ir nuo saulės kremo. Pudra tepasi gerai, porų neužkimša. Pati visą šį reikalą jau turiu gerus metus.
savotiškai priptratau prie to kremuko, tai kai baigias, vėl perkuos biggrin.gif . Aišku, žiemą tą balinantį kremuką geriausiai naudot, nes saulė būna ne tokia stipri,tačiau reikia saugotis ir vasarą mirksiukas.gif .
Atsakyti
QUOTE(Mona @ 2012 07 15, 21:06)
Pieš mėnesį atostogavome šiltuose kraštuose ir nuo aktyvios saulės turiu ir aš šitą "gėrį" - viena dėmė ant kaktos, kita ant skruosto  verysad.gif. Kažkaip keista, nes niekada jokių panašių problemų nebuvo, ir atrodė, kad nesu linkusi į pigmentaciją  unsure.gif.
Abi dėmės nėra ryškios - kas nežino, tai nelabai ir mato, bet vis tiek bandysiu su jomis kovoti, nes mane labai erzina  doh.gif. Nusipirkau Neostratos geliuką su hidrochinonu, bet dabar nesumąstau, kaip tas dėmės tepti, nes jos abi išplaukę, kaip pataškytos, todėl nėra aiškių kraštų, neįmanoma patepti neištepant odos, kuri nepigmentuota.
Ar nebus taip, kad bals ne tik dėmės, bet ir visur kitur, kur pateks geliuko? Ir tada bus  pigmentinės dėmės + natūrali oda + oda baltesnė už natūralią - turėsiu trijų skirtingų spalvų paletę ant veido biggrin.gif. Gal kas iš patirties patartų?

Manau jums per daug aktyvi tų kraštų saulutė buvo. Gavosi efektas kaip po soliariumo. Pasak medikų oda visą laiką "prisimena dėmę", ir ji išlenda kas kart deginantis. Taigi turėsit saugotis net kai ir dėmės išnyks. IMHO hidrochinonu kol saulės aktyvumas 6 nesitepčiau... Imčiaus balinimo kai ir taip ima oda balt. Kadangi nuo kremo bala visa oda, kiek išbals dėmelė, tiek pat ir šalia esanti oda, skirtumas tarp jų išliks toks pat iki kol šalia esanti oda nebeturės kur balt, tada po truputį ims vytis ir tamsesnioji vieta. Taigi oda šalia pigmentinių dėmių bus baltesnė nei ten kur netepsit, nors dėmės šviesės, bet matysis vis tiek, gal net ryškiau.
Jūsų atveju tiesiog dėmes tepčiau su didesne apsauga kremuku (na tarkim dieninis kremas dažnai būna su kokiu SPF 7-10, tai dėmeles pasitepčiau su kokiu SPF 30 bent), būtinai atkreipčiau dėmesį kad būtų su HIGH UVA apsauga. Rašot kad nelabai matosi tos dėmelės, tai nepanikuokit ir neprisidarykit dar daugiau bėdų. Kai dėmės labai ryškios, tada apsimoka naudoti visokius balinamuosius, juolab kai kurie iš jų yra ne tiek balinamieji, kiek blokuojantys hiperpigmentaciją. Gal ne tiksliai parašiau, bet kažkaip taip. Jūsų atveju pigmentinių dėmių daugiau neturėtų susidaryt, nes Lietuvoje niekad tokio efekto nebuvo. O bet koks balinimas IMHO išbalansuoja odos "darbą". Šiuo metu gi saulės aktyvumas didelis, oda kažkiek pati susidariusi apsaugą įdegio pagalba, o jūs tą įdegį fit ir naikinat. Hiperpigmentacija yra taip pat odos apsauginė reakciją į žalingų spindulių poveikį, klausimas ar neatsitiks taip kad nubalinta šalia esanti oda nesureaguos taip pat, ir taip pigmentinės dėmės tik plėsis. Jai labai labai saugot odą nuo saulės, tada galima, bet liksit balta galutiniame variante vis tiek. Be to kiek pastebėjau, retai kam pavyksta užtikrinti pakankamą apsaugą (tepti reikia gi kas dvi valandas būnant lauke... )
Kažkaip padrikai prirašiau, bet gal esmė suprantama blush2.gif 4u.gif

Be KT daugiau medikamentų didina odos jautrumą saulei: antibiotikai, ypač tetraciklinų, sulfanilamidų grupės; kraujo spaudimą mažinantys vaistai ar preparatai nuo grybelio... skausmą malšinantys... taip pat išoriškai įvairūs tepalai, kosmetikos priemonės, kvepalai... arbata jonažolių ar jos mišinių...

Atsakyti
QUOTE(mukumuku @ 2012 07 15, 21:02)
Sveikute, NEOSTRATOS BALINANTĮ KREMUKĄ galima įsigyti Euro vaistinėje, gal ir kitose yra, o taip pat tose, kuriose vietoje gamina vaistus.
Pradžioje aš naudojau tik vieną NEOSTRATOS balinamąjį kremuką, tiek ryte, tiek vakare. O vėliau dermatologė patarė naudot NEOSTRATOS gelį, kuris buvo tepamas nakčiai.
Šiai dienai naudoju vėlgi, tik vieną-balinamajį dieninį.

Labai ačiū už atsakymą smile.gif beje, galiu pasidalinti savo patirtimi, kad maždaug 40% dėmių ryškumo išsinaikinau tiesiog kiekvieną rytą veidą tepdama citrina - jei dėmės dar nėra labai įsisenėjusios turėtų padėti kiekvienai smile.gif mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(milaknike @ 2012 07 16, 14:43)
Labai ačiū už atsakymą  smile.gif beje, galiu pasidalinti savo patirtimi, kad maždaug 40% dėmių ryškumo išsinaikinau tiesiog kiekvieną rytą veidą tepdama citrina - jei dėmės dar nėra labai įsisenėjusios turėtų padėti kiekvienai  smile.gif  mirksiukas.gif

Sveikute,
visiskai sutinku su jumis, jog CITRINA taip pat padeda thumbup.gif .Pati ta pradzioje isbandziau biggrin.gif .
Atsakyti
sveikos, na as su citrina prisizaidziau turbut - po smakru atsirado daug pulingu spuogu, kosmetologe sake kad kazkaip nuo rugsties jie buna
Atsakyti
QUOTE(dangiski migdolai @ 2012 07 16, 16:58)
sveikos, na as su citrina prisizaidziau turbut - po smakru atsirado daug pulingu spuogu, kosmetologe sake kad kazkaip nuo rugsties jie buna

Aisku, su citrina reikia nepersistengt, ji juk turi nemazai rugsciu, o taip gali tiesiog sualergizuot oda unsure.gif . Siulyciau citrina jau tikrai nebetept, o naudot balinamaji kremuka smile.gif .
Atsakyti