QUOTE(Miaška @ 2011 06 22, 16:28)
Aš tai dar kartą pasidalinsiu asmenine patirtimi iš praeitos vasaros: veidą saugojau nuo saulės, be SPF laukan nosies nekišau, naudojau balinančius kremus. Veidas pabalo - visas, dėmės, kad ir neryškios, tokiame veide tapo dar labiau matomos.
Šįmet saulės nesisaugau, vos vos pasipudruoju mineraline pudra su SPF, dėmės po žiemos išlindo vėl, bet įdegusiame veide atrodo ne taip bjauriai, kaip baltame. Dar ir soliariuman nueisiu, nes rudeniop važiuosiu kur karšta saulė, tai kad šoko nebūtų.
O rudenį vėl su tuo Alpha kremu pamėginsiu dėmes balinti 0 tik dėmes, ne visą veidą. Aną rudenį puikiai suveikė.
Perskaičius, matosi kad nė velnio neišsiaiškinot kaip ir kodėl vyksta hiperpigmentacija ir net pačio įdegio proceso, jei planuojat eiti į soliariumą. Čia tas pats kas vykstant į kokią pomidorų fiestą, ir turint alergiją pomidorams, prieš kelionę pomidorų salotų kirst kas dieną kokią savaitę, kad organizmui šoko nebūtų
.
Skirtingų žmonių skirtingą kiekį UV spindulių oda toleruoja, mes ne tamsiaodžiai, ir kiek jūs soliariume sėdėtumėt, vis tiek pusiaujo saulė jums bus "per karšta". Taigi, jei jūs saugojotės, ir vis tiek turėjot dėmių, vadinasi arba neteisingai saugojotės, arba per mažai. Juolab kad dar ir balinot, balinant visada apsaugos reikia didesnės.
Mano asmeninė patirtis - jokių balinimų, nebent spalio pab. ar lapkričio mėnesiais (žiema sniegas gan didelį kiekį UV atspindi). Bet koks balinimas kitu metu man visada jo jo efektą sukeldavo.
Merginoms norinčioms suvienodinti spalvą, kilo tokia mintis...
Pamenat buvo tokia kalba, kad jei tepti tik pigmentines dėmes, kraštai lieka balti ir jos dar labiau matosi, be to deginantis visada atsiranda tikimybė naujoms dėmėms atsirasti. Taigi tepantis su SPF maždaug apie 20 (čia labai individualu, nuo jautrumo saulei aišku gali keistis) veidas visgi įdega, ir mano akiai tiek užtenka to rudumo, o dėmes papildomai tepti su SPF 50+, kiek kraštus paliekant neteptus. Man šis variantas netinka, nes mano dėmės labai "išsitaškiusios"... ir tiesa pasakius beveik jų nematau, tik žinau kur jos yra. Ir ... nebalinu aš jų keli jau metai... tiesiog saugausi nuo saulės jei ką. Nesu ir balta, nes SPF didelį naudoju tik aktyviai saulei esant (liepos mėn. ir pavasario pab.- vasaros pradž. vidurdieniais), o ne pastoviai. Kitu paros metu užtenka silpnesnio SPF, o vakarais išvis nebesitepu. Jei klausimas iškyla kaip taip įvairiai per dieną teptis - vadinasi apsaugą naudojat neteisingai, nes manau žinot kad ryte pasitepus net su stipriausia apsauga nuo saulės, einant pietauti lendat į saulę jau be apsaugos. Taigi ryte tepuos su SPF silpnesniu, vidurdienį su stipresniu, vakare nesitepu... įdegu tiek kiek reikia baltaodžiams, ir sori, nesuprantu kodėl visi nori tapti tamsiaodžiais skrudindami vidurdienio saulėje savo odą