Įkraunama...
Įkraunama...

Pigmentinės dėmės

QUOTE(zibba @ 2011 06 15, 11:12)
o cia bet kuriai turinciai pigm demiu , rekomenduojama butu gerti to ascorutino?ar visoms galima?

askorutinas visoms gerai smile.gif
Atsakyti
QUOTE(žvarba @ 2011 06 15, 15:32)
askorutinas visoms gerai smile.gif

jei nereikia, tai geriau jokiu isvis papildu nenaudot 4u.gif bet kokiu atveju - sintetiniai jie..
Atsakyti
QUOTE(Eleina @ 2011 06 15, 14:36)
jei nereikia, tai geriau jokiu isvis papildu nenaudot  4u.gif bet kokiu atveju - sintetiniai jie..

tada krapus - po valgomąjį šaukštą per dieną biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(himalaia @ 2011 06 12, 03:19)
Vitaminas C, jei jo ne lašelis priemonėje, gali efektyviai pigmentines dėmes balinti.

O tai gal tada citrinų sultimis tepti nakčiai arba kokias kivių kaukytes užsidėti mirksiukas.gif Niekas nebandėt? Salotom padažiuką darom, tuo pačiu ir dėmeles patepam lotuliukas.gif
Atsakyti
as vel su savo klausimais 4u.gif
UNITONE White + su rugstim?ar kokiom balinamom medziagom? kodel forume radau kad ji merginos rekomenduoja ir vasara?
Himalaja kuri tinkamesne priemone naudojant vasara , labai nesisaugant saules ar UNITONE White + ar NATURA HOUSE balinamoji priemone?
nes nors ir neiseinu is namu be SPF 50, bet veidas sugeba visvien idegti ax.gif bijau dabar siuo laiku prasideti su rugstinem priemonem unsure.gif

ir dar 4u.gif kuo skiriasi kremas nuo saules su apsauga SPF 50a9 nesvarbu kokios firmos) ir kremas UNITONE 4 SPF20 ?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo zibba: 16 birželio 2011 - 14:47
radau sudeti Natura House kremo biggrin.gif
Sudėtis: saldžiųjų migdolų, alyvuogių, sezamų sėklų aliejai, rūgštyninių augalų ekstraktai ir vitaminas C
Atsakyti
QUOTE(PostFactum @ 2011 06 16, 08:18)
O tai gal tada citrinų sultimis tepti nakčiai arba kokias kivių kaukytes užsidėti mirksiukas.gif  Niekas nebandėt? Salotom padažiuką darom, tuo pačiu ir dėmeles patepam lotuliukas.gif

Aišku galima paeksperimentuoti.
Tik tiek, kad priemonėje bus pastovi (ir aiški, jei gamintojas nurodo) koncentracija, galima reguliuoti, jei oda netoleruoja per didelės. O su vaisiais visokiais oda gali sudirgti ir nelabai bus galima pareguliuoti, kiek ten to vitamino C ar rūgšties yra.
Atsakyti
QUOTE(PostFactum @ 2011 06 16, 15:18)
O tai gal tada citrinų sultimis tepti nakčiai arba kokias kivių kaukytes užsidėti mirksiukas.gif  Niekas nebandėt? Salotom padažiuką darom, tuo pačiu ir dėmeles patepam lotuliukas.gif

aš bandžiau - vasarą po tokių procedūrų dėmių padaugėjo, išryškėjo... žiema gerai, aišku jei odos nedirgina. Be to nereik pamiršti, kad citrinos sultys pakankamai smarkiai "nugraužia" odos viršutinį sluoksnį, panašiai kaip rūgštiniai pylingai, todėl dažnai negalim naudot.
Galim ir su švelnesnėm priemonėm: bulvių sunka teptis arba tarkių kaukę dėti. Paimi bulvę pakrapštai su šaukštuku - tiek tų tarkių tereik, o kas liko į puodą biggrin.gif . Žaliose (bet ne pažaliavusios, tos nuodingos) bulvėse gausu ne tik C vitamino, bet ir kitokio gero ir net turi priešuždegiminių savybių rolleyes.gif tokią kaukę kas 2-3 dienas galim dėt. Dar labai gerai balina petražolių sultys - va kaip jų gaut?

unitonas yra su glikolio rūgštim, kuri prasiskverbia giliai į odą ir reguliuoja tolygų melanino granulių pasiskirstymą epidermyje 4u.gif
Papildyta:
o jie patys tokia info pateikia:
Unitone 4 White+ serumo sudėtyje yra odą šviesinančių rūgščių ir saldymedžio ekstrakto, kuris kartu su alfa arbutinu (2 %) stabdo melanocitų gamybą. Natūralus saldymedžio ekstraktas tonizuoja bei jaunina odą, o citrinų rūgštis (6 %) susidariusį melaniną švelniai nusluoksniuoja nuo odos paviršiaus. Oda pašviesėja, balinamasis poveikis ilgai išlieka. Askorbo rūgštis (2 %) skaistina odą ir saugo nuo uždegimų.
Atsakyti
Aš tai dar kartą pasidalinsiu asmenine patirtimi iš praeitos vasaros: veidą saugojau nuo saulės, be SPF laukan nosies nekišau, naudojau balinančius kremus. Veidas pabalo - visas, dėmės, kad ir neryškios, tokiame veide tapo dar labiau matomos.
Šįmet saulės nesisaugau, vos vos pasipudruoju mineraline pudra su SPF, dėmės po žiemos išlindo vėl, bet įdegusiame veide atrodo ne taip bjauriai, kaip baltame. Dar ir soliariuman nueisiu, nes rudeniop važiuosiu kur karšta saulė, tai kad šoko nebūtų.
O rudenį vėl su tuo Alpha kremu pamėginsiu dėmes balinti 0 tik dėmes, ne visą veidą. Aną rudenį puikiai suveikė.
Atsakyti
QUOTE(Miaška @ 2011 06 22, 16:28)
Aš tai dar kartą pasidalinsiu asmenine patirtimi iš praeitos vasaros: veidą saugojau nuo saulės, be SPF laukan nosies nekišau, naudojau balinančius kremus. Veidas pabalo - visas, dėmės, kad ir neryškios, tokiame veide tapo dar labiau matomos.
Šįmet saulės nesisaugau, vos vos pasipudruoju mineraline pudra su SPF, dėmės po žiemos išlindo vėl, bet įdegusiame veide atrodo ne taip bjauriai, kaip baltame. Dar ir soliariuman nueisiu, nes rudeniop važiuosiu kur karšta saulė, tai kad šoko nebūtų.
O rudenį vėl su tuo Alpha kremu pamėginsiu dėmes balinti 0 tik dėmes, ne visą veidą. Aną rudenį puikiai suveikė.

Perskaičius, matosi kad nė velnio neišsiaiškinot kaip ir kodėl vyksta hiperpigmentacija ir net pačio įdegio proceso, jei planuojat eiti į soliariumą. Čia tas pats kas vykstant į kokią pomidorų fiestą, ir turint alergiją pomidorams, prieš kelionę pomidorų salotų kirst kas dieną kokią savaitę, kad organizmui šoko nebūtų doh.gif .
Skirtingų žmonių skirtingą kiekį UV spindulių oda toleruoja, mes ne tamsiaodžiai, ir kiek jūs soliariume sėdėtumėt, vis tiek pusiaujo saulė jums bus "per karšta". Taigi, jei jūs saugojotės, ir vis tiek turėjot dėmių, vadinasi arba neteisingai saugojotės, arba per mažai. Juolab kad dar ir balinot, balinant visada apsaugos reikia didesnės.

Mano asmeninė patirtis - jokių balinimų, nebent spalio pab. ar lapkričio mėnesiais (žiema sniegas gan didelį kiekį UV atspindi). Bet koks balinimas kitu metu man visada jo jo efektą sukeldavo.

Merginoms norinčioms suvienodinti spalvą, kilo tokia mintis...
Pamenat buvo tokia kalba, kad jei tepti tik pigmentines dėmes, kraštai lieka balti ir jos dar labiau matosi, be to deginantis visada atsiranda tikimybė naujoms dėmėms atsirasti. Taigi tepantis su SPF maždaug apie 20 (čia labai individualu, nuo jautrumo saulei aišku gali keistis) veidas visgi įdega, ir mano akiai tiek užtenka to rudumo, o dėmes papildomai tepti su SPF 50+, kiek kraštus paliekant neteptus. Man šis variantas netinka, nes mano dėmės labai "išsitaškiusios"... ir tiesa pasakius beveik jų nematau, tik žinau kur jos yra. Ir ... nebalinu aš jų keli jau metai... tiesiog saugausi nuo saulės jei ką. Nesu ir balta, nes SPF didelį naudoju tik aktyviai saulei esant (liepos mėn. ir pavasario pab.- vasaros pradž. vidurdieniais), o ne pastoviai. Kitu paros metu užtenka silpnesnio SPF, o vakarais išvis nebesitepu. Jei klausimas iškyla kaip taip įvairiai per dieną teptis - vadinasi apsaugą naudojat neteisingai, nes manau žinot kad ryte pasitepus net su stipriausia apsauga nuo saulės, einant pietauti lendat į saulę jau be apsaugos. Taigi ryte tepuos su SPF silpnesniu, vidurdienį su stipresniu, vakare nesitepu... įdegu tiek kiek reikia baltaodžiams, ir sori, nesuprantu kodėl visi nori tapti tamsiaodžiais skrudindami vidurdienio saulėje savo odą stupid.gif
Atsakyti
QUOTE(bytte @ 2011 06 23, 07:43)
sori, nesuprantu kodėl visi nori tapti tamsiaodžiais skrudindami vidurdienio saulėje savo odą stupid.gif

drinks_cheers.gif lygiai taip pat galvoju smile.gif sutinki kitą syk lietuvaitę mėlynakę- oda tamsesnė beveik nei kokio mulato... Paskui stebimės kodėl apie 40m oda baisi pigmentuota pilna raukšlių.. Mano vyras tokias pamatęs sako:- džiovinta slyva eina... lotuliukas.gif Nu bet tikrai, mes juk šiauriečiai,- šviesiaodžiai.. o norim savo prigimtį pakeisti doh.gif
Sorry už off topic 4u.gif Nepykit išsiliejau blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo žvarba: 23 birželio 2011 - 09:23
QUOTE(bytte @ 2011 06 23, 08:43)
Perskaičius, matosi kad nė velnio neišsiaiškinot kaip ir kodėl vyksta hiperpigmentacija ir net pačio įdegio proceso, jei planuojat eiti į soliariumą.

Atleiskit man kvailutei, nei velnio nesuprantančiai, tik pasidalinau asmenine patirtimi, nepatinka - neskaitykit biggrin.gif

Beje, tarp suskrudusių tamsiaodžių ir pamėlusių baltaodžių dar yra visas spektras normalių spalvų, o aš ir šiaip nesu labai baltos odos, įdegu gražiai rusvai, soliarka nepiktnaudžiauju, kelių minučių dukart per mėnesį man per akis spalvos nelygumams suvienodinti.
Atsakyti