Įkraunama...
Įkraunama...

Kompiuterio problemos - 14

QUOTE(lituanus vulgaris @ 2010 12 07, 06:00)
Labai i tema. Tai butu problemu, susijusiu su virusais, sprendimas pasalinant problemos priezasti, o ne salinant problemos sukeltas pasekmes. Juolab, kad ir jus siulote perinstaliuoti sistema wink.gif

Tos Ubuntu ir pan mano atzvilgiu yra specifines operacines sistemos su kuriom pas kitu gali kilti tam tikru problemu kaip draiveriu nebuvimas ir pan. tam tikram kompui.
Ir tokiu yra patikekit daug kurie vien del to renkasi Windows smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo veiducka: 07 gruodžio 2010 - 10:54
QUOTE(veiducka @ 2010 12 07, 10:54)
Tos Ubuntu ir pan mano atzvilgiu yra specifines operacines sistemos su kuriom pas kitu gali kilti tam tikru problemu kaip draiveriu nebuvimas ir pan. tam tikram kompui.
Ir tokiu yra patikekit daug kurie vien del to renkasi Windows smile.gif

Na, nežinau. aš į kiek kompų Ubuntu instaliavau, nei vienam nereikėjo ieškoti jokių draiverių, iškart viskas ėjo, net ir ant Apple MacBook Pro laptopo viskas veikė, įskaitant WiFi bei trackpad.

O dauguma žmonių Windows renkasi iš paprasčiausio nežinojimo, kad yra ir kitų pasirinkimų.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo lituanus vulgaris: 07 gruodžio 2010 - 11:01
4u.gif
turiu viena beda, darbo programa mano kompiuteryje veikia nepilnai, t.y. kai kurie atsidare langai netelpa i ekrana, kiek skaiciau tai reikia padidinti rezoliucija bet pas mane didziausia galima 1024x768 kaip dar galima ja padidinti? g.gif reikia vaizdo draiveriu? is kur galeciau juos atsisiusti win7? ax.gif
Atsakyti
QUOTE(doviiliuke @ 2010 12 07, 11:48)
4u.gif
turiu viena beda, darbo programa mano kompiuteryje veikia nepilnai, t.y. kai kurie atsidare langai netelpa i ekrana, kiek skaiciau tai reikia padidinti rezoliucija bet pas mane didziausia galima 1024x768 kaip dar galima ja padidinti?  g.gif reikia vaizdo draiveriu? is kur galeciau juos atsisiusti win7?  ax.gif

Tai kad jums padet reikia zinot jusu kompo modeli,specifikacija o daba tai is tuscio i kiaura smile.gif
Atsakyti
QUOTE(veiducka @ 2010 12 07, 12:58)
Tai kad jums padet reikia zinot jusu kompo modeli,specifikacija o daba tai is tuscio i kiaura smile.gif

senukas mano kompas, acer travelmate 4060, as sioj srity visai 'zalia' tai galvojau draiveriai pagal windowsus o ne pagal kompa blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(doviiliuke @ 2010 12 07, 13:07)
senukas mano kompas, acer travelmate 4060, as sioj srity visai 'zalia' tai galvojau draiveriai pagal windowsus o ne pagal kompa  blush2.gif

O tai kam čia kilo tokia auksinė mintis į seną laptopą win 7 rašyti? Kuo Win XP per prasta?
Atsakyti
QUOTE(Firefox @ 2010 12 07, 13:58)
O tai kam čia kilo tokia auksinė mintis į seną laptopą win 7 rašyti? Kuo Win XP per prasta?

neprasta, bet neturiu is kur xp gauti, va taip ir gavosi, xp net legalus pas mane buvo, kodas yra blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(doviiliuke @ 2010 12 07, 14:00)
neprasta, bet neturiu is kur xp gauti, va taip ir gavosi, xp net legalus pas mane buvo, kodas yra  blush2.gif

Jeigu kodą turit, tai galit win xp nors ir iš torent trekerių atsisiųsti, ir tai bus legalu, nes licenziją jūs jau pirkot.
Atsakyti
QUOTE(Firefox @ 2010 12 07, 13:12)
Jeigu kodą turit, tai galit win xp nors ir iš torent trekerių atsisiųsti, ir tai bus legalu, nes licenziją jūs jau pirkot.

Nė velnio. Teisiškai tai nelegalu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(lituanus vulgaris @ 2010 12 07, 14:40)
Nė velnio. Teisiškai tai nelegalu smile.gif

O kokį čia teisės aktą ar EULA punktą pažeidžia?
Aš bandau logiškai išmastyt. Žmogus juk perka ne OS, ne bitus (10001011110), o licenziją, t.y. leidimą naudotis OS. Jeigu jis turi leidimą programinės įrangos naudojimui koks skirtumas iš kur atsisiųs tą OS ? smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Firefox: 07 gruodžio 2010 - 13:52
Teoriškai ir techniškai skirtumas gali būti - kartais gamintojas atveda iki proto windozes. Tarkime išmėto nereikalingus dalykus, prideda naudingų arba nelabai. Šiaip ar taip, kartais win instaliuoti iš gamintojo pateikto disko veiks geriau nei gauti iš kur nors kitur.
Teisiškai skirtumo jokio nėra, jei naudojama atitinkama windows versija. Tarkime, jei turite winXP home, o susimesite winXP pro tai jau bus nelegalu (šiaip ir kodas netiks). Tačiau jei naudojate windows, versiją kuriai turite licenciją pačios programos šaltinis yra visiškai nesvarbus, svarbu, kad naudotumėte savo kodą. Galite diską pasiimti iš kaimyno, torentų, ar pačio Bilo Geitso stalčiaus, svarbiausia, kad suvestumėte kodą, už kurį mokėjote savo pinigus.
Beje, turėdami aukštesnės versijos win licenciją galite legaliai naudotis senesne. Pavyzdžiui, jei turite win vista licenciją galite visiškai legaliai instaliuoti winXP. wink.gif
Atsakyti
QUOTE(Firefox @ 2010 12 07, 13:50)
O kokį čia teisės aktą ar EULA punktą pažeidžia?
Aš bandau logiškai išmastyt. Žmogus juk perka ne OS, ne bitus (10001011110), o licenziją, t.y. leidimą naudotis OS. Jeigu jis turi leidimą programinės įrangos naudojimui koks skirtumas iš kur atsisiųs tą OS ?  smile.gif

Visų pirma, aš noriu pasakyti, kad nematau visiškai nieko bloga tame, kad XP atsisiųs per P2P tinklus.

Tiesiog bandau pažiūrėti į tai iš grynai teisinės pusės.

Taigi, siunčiantis per P2P tinklus, siuntimosi metu ne tik atsisiunčiama, bet ir platinama. Būtent platinimas ir yra nelegalus. Ir nesvarbu, kad jūs turite licenziją to XP instaliavimui ir naudojimui.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo lituanus vulgaris: 07 gruodžio 2010 - 14:18