Įkraunama...
Įkraunama...

Moliūgai, cukinijos, patisonai, aguročiai, arbūzai

Kiek daug visko nezinau pasirodo. doh.gif Nuo siol bandysiu ir geles naturaliom trasom tresti,kazkaip norisi tiketi kad nuo naturaliu tiek nitratu nesikaupia. blush2.gif
Madmuazele,o gal tada nezaist su daigais ir is karto set i dirva seklas ir uzdengt plevele kad silciau butu? Pernai maciau kaimyne taip dare ir uzaugino nemazu moliugu. g.gif
Papildyta:
QUOTE(NIDA @ 2011 01 27, 08:54)
Na,tiesiama taip.kaip mulčiujama. Tada šaknim būna šilta ir galima auginti lauke. bet man atrodo toks būdas nepatikimas kažkodėl.

Ir as abejoju kad sis budas pasiteisina,bet jeigu kur sodint nuo vejo apsaugotose vietose tai gal. g.gif Tik zinant lietuviskasias vasaras turbut nerizikuociau. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Magic_girl @ 2011 01 27, 11:13)
Kiek daug visko nezinau pasirodo. doh.gif Nuo siol bandysiu ir geles naturaliom trasom tresti,kazkaip norisi tiketi kad nuo naturaliu tiek nitratu nesikaupia. blush2.gif
Madmuazele,o gal tada nezaist su daigais ir is karto set i dirva seklas ir uzdengt plevele kad silciau butu? Pernai maciau kaimyne taip dare ir uzaugino nemazu moliugu. g.gif

Na, man pasteisino nežaidimas. Aš ir agroplėvele buvau ilgokai uždengusi.
Atsakyti
QUOTE(NIDA @ 2011 01 27, 08:54)
Na,tiesiama taip.kaip mulčiujama. Tada šaknim būna šilta ir galima auginti lauke. bet man atrodo toks būdas nepatikimas kažkodėl.

kažkiek šilčiau. Bet man ta plėvelė patinka tuo, kad žolė neauga per ją.
Dėl šiltumo. Pas mane braškės pasodintos per plėvelę. Tai tos, kurios ant juodos plėvelės, derėt pradeda anksčiau nei tos, kurios ant baltos.
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2011 01 27, 12:27)
kažkiek šilčiau. Bet man ta plėvelė patinka tuo, kad žolė neauga per ją.
Dėl šiltumo. Pas mane braškės pasodintos per plėvelę. Tai tos, kurios ant juodos plėvelės, derėt pradeda anksčiau nei tos, kurios ant baltos.

Juoda spalva traukia saules spindulius, reik ir man braskes sodint i plevele. Jauciu ir zemuoges galima taip pat?
Atsakyti
QUOTE(ievakata @ 2011 01 27, 12:49)
Jauciu ir zemuoges galima taip pat?

galima, kodėl ne.
Tik aš su ta plėvele užsiėmiau vien todėl, kad ravėt mažiau reiktų. Ir nepirkit dvispalvės plėvelės - plyšta baisingai. Man metus teatlaikė, šiemet nuimsiu ją ir uždėsiu juodą. Ten, kur juoda, sėkmingai guli au treji metai thumbup.gif
Atsakyti
Saintlina, o bulvių nebandei su plėvele auginti? Kaži kaip būtų? g.gif
Atsakyti
QUOTE(madmuazele @ 2011 01 27, 13:02)
Saintlina, o bulvių nebandei su plėvele auginti? Kaži kaip būtų? g.gif

ne, nebandžiau. Bet bulves reik apkaupt, tai tikriausiai plėvelė netiks. Bet audžiu mintį pabandyt klot šiltnamyje ir sodint pomidorus. Žolės mulčiavimui tiek daug neturiu, o ravėjimo ir taip turiu per akis.
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2011 01 27, 13:26)
ne, nebandžiau. Bet bulves reik apkaupt, tai tikriausiai plėvelė netiks. Bet audžiu mintį pabandyt klot šiltnamyje ir sodint pomidorus. Žolės mulčiavimui tiek daug neturiu, o ravėjimo ir taip turiu per akis.

Aciu del pleveles, tai jo as irig del zoles, nes baisiai jau tose braskese auga.
O jei siltnami isklot agro plevele? Ar vistiek augtu zole?
Atsakyti
jei paprasta balta, tai tikrai augtų. O va apie juodą aš ir mąstau.
Atsakyti
QUOTE(saulyte33 @ 2011 01 27, 01:59)
Sveikutės, matau draugiškai ir gražiai bendraujate. smile.gif Pasidalinsiu ir aš. Na pernai auginome cukinijas iš sėklų lauke ir arbūzų keletą šiltnamyje. smile.gif
Cukinijos ėjo iš "proto",  biggrin.gif priaugo daug. Arbūzai buvo mano skoniui šiaip sau (ne tokie kaip iš pietietiškų kraštų).
Na, o noriu pasakyt liūdną savo istoriją. Po laidos apie nitratus, patestavau aš savo cukiniją. Ir ką galvojate radau 400 ml/l (g/kg) nitratų doh.gif
Draugė tą patį pasakojo apie savo augintą moliūgą (jis buvo pirmas kietesnis maistelis jos 5 mėn. kūdikui) doh.gif
Šios daržovės (dar ridikėliai, salotos, agurkai) linkusios kaupti nitratus. Ką jūs darote, nes aš savasias cukinijas išmečiau. gun_bandana.gif  gun_bandana.gif

" Leistina nitratų paros norma (RPN) - 3,7 mg/kg/kūno masės svorio. Pasak Z. Stanevičiaus, žmonių suvartojamas nitratų kiekis paprastai yra daug mažesnis, negu priimta paros norma."
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo NIDA: 27 sausio 2011 - 15:29
QUOTE(NIDA @ 2011 01 27, 17:27)
" Leistina nitratų paros norma (RPN) - 3,7 mg/kg/kūno masės svorio. Pasak Z. Stanevičiaus, žmonių suvartojamas nitratų kiekis paprastai yra daug mažesnis, negu priimta paros norma."

Tas tai taip. Aš pvz., nesu tikra kiek per parą su maistu gaunu tų nitratų. g.gif Taigi , renkuosi paprastą variantą- aš už tai kad jų kuo mažiau smile.gif Gal kam ir neaktualu...Bet man, jau sergant autoimuniniu tiroiditu, tai labai yra aktualu. g.gif Žinoma, kol esi sveikas, mažai ką apie tai galvoji... mirksiukas.gif
Atsakyti
Po tų visų laidų dabar visiem pasidarė svarbu biggrin.gif Kad ir kiek nitratų būtų mūsų užaugintose daržovėse,manau,jos vis tiek sveikesnės už parduotuvines
Atsakyti