Įkraunama...
Įkraunama...

Moliūgai, cukinijos, patisonai, aguročiai, arbūzai

Ant komposto puikiausiai auga ir moliūgai, ir cukinijos, ir patisonai.

Jaunas patisonas labai tinkamas kepti kaip namelis "netikram zuikiui". Nupjaunu stogelį, išskaptuoju vidurius, kur sėklos, prikraunu prieskoniuoto faršo, uždengiu dangteliu ir į orkaitę. Paskui valgai su visom namelio sienom. Žiauriai gerai biggrin.gif Kai jis jaunas, tai galima pjauti su visa žievele, kai senas, tenka skaptuoti tik iš vidaus, nes žievelė per kieta įpjauti ir sukramtyti.
Atsakyti
sveikos, jus auginat daigus moliugų ar tiesiai i zeme sodinat?
Atsakyti
QUOTE(Palme22 @ 2011 01 16, 10:53)
sveikos, jus auginat daigus moliugų ar tiesiai i zeme sodinat?

As pirmais metais nedaiginau sejau tiesiai tai turejau dvi cukinijas, o praejusiais metais daiginau ir sodinau daigus, man pasiteisino antras budas su kaupu thumbup.gif
Atsakyti
moliūgus gal ir sodinsiu daigais, bet cukinijų tai ne. Pernai cukinijas sėjau gegužės pabaigoj tiesiai į dirvą ir užaugo tiek, kad mums užteko ir visas gimines apdalinau iki "imk-nebenoriu" biggrin.gif Šiemet reiks gal mažiau sėklų į žemę kišt? doh.gif blush2.gif
Atsakyti
Cukinijas visada sėju tiesiai į dirvą ax.gif
Atsakyti
cukinijas as ir tiesiai i dirva, bet moliugus bandysiu daigais, nes pernai nedideli uzaugo g.gif
Atsakyti
QUOTE(Palme22 @ 2011 01 16, 20:58)
bet moliugus bandysiu daigais, nes pernai nedideli uzaugo  g.gif



reiškia,kad mažai vandens gavo. Juk karšta vasara buvo mirksiukas.gif Jie kaip arbūzai, gerti gerti ...
Atsakyti
QUOTE(0-0_lina @ 2011 01 16, 21:16)
reiškia,kad mažai vandens gavo. Juk karšta vasara buvo  mirksiukas.gif Jie kaip arbūzai, gerti gerti ...



tai sakot ne del to kad ne daigais sodinau doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Palme22 @ 2011 01 17, 12:48)
tai sakot ne del to kad ne daigais sodinau  doh.gif

Tikrai ne. Galit paeksperimentuoti: vienus pasėkit taip, o kaip galėsit lauke pasėkit kelis tiesiai į dirvą mirksiukas.gif . Tada įvertinsit efektą, tik vienodai reiks lieti abiejus.
Aš tai prie komposto krūvos prikaišau saujelę, nes sėjų iš tų pačių ir gerai prilieju. Pernai vasarą trūko vandens, o kaip baigėsi karščiai pradėjo lyti ir moliūgai vos spėjo pūstis. Cukinijas visada sėju tiesiai į dirvą.
Jeigu norima, kad labai dideli moliūgai augtų, reiktų ant to stiebo neleisti daug vaisių augintis, nes visiems neužtenka tada maisto.
Atsakyti
QUOTE(AgathaGray @ 2011 01 13, 12:50)
o as tik pernai atradau patisonus. normalios darzoves, ypac patinka seimynai patisonu blynai, dar prisimarinavau ziemai, zodziu, man uzteko tik dvieju daigu, nes mezgimas buvo nerealus.

ir sekasi gi zmonems, as tris nuzaugas vos uzsimezgusias nuskyniau, kad nenuputu kaip ir kiti, ir likau seile varvancia. nieko nesuprantu vieni neuzsiaugina, o kiti deti neturi kur blink.gif
Atsakyti
O kaip jūs sodinate šias daržoves? Šalia viena kitos? Kažkur skaičiau,kad,jei auga netoli,tai susikryžmina ir kitais metais Iš tu daržovių sėklų neverta augint.Tai dabar galvą suku,nes noriu visko.Daržus turiu dviejose vietose. Galiu ir daugiau tų vietų prisidaryt,nes žemių sočiai,bet nejau db kiekvieną daržovę kilometro atstumu sodint? Kol aplakstysi po to visas. Geriau jau gyvenčiau mažam plotely,tai tokių klausimų nekiltų,o tai db tie hektarai tik galvos skausmas doh.gif
Atsakyti
[quote=NIDA,2011 01 26, 15:53]
O kaip jūs sodinate šias daržoves? Šalia viena kitos? Kažkur skaičiau,kad,jei auga netoli,tai susikryžmina ir kitais metais Iš tu daržovių sėklų neverta augint.

Tai sėklom ir neauginkit, tegu kryžminas mirksiukas.gif Kitamet vėl išleisit 120Lt ir nusipirksit tų sėklų 4u.gif
Atsakyti