Įkraunama...
Įkraunama...

Krymas, 4 dalis

sveiki, kur darotės vizas ir sveikatos draudimus važiuojant per Baltarusiją? kokios šiemet kainos? Važiuojam rugsėjo pradžioje, 2 suaugę ir 2 mažamečiai, būsim apie 3 savaites.
Atsakyti
Kurgi daugiau, jei ne agentūrose, o kas netingi tai ambasadoje galima pasidaryt ir sutaupyt litų. Agentūrose Vilniuje viza 75-85lt, sveikatos draudimas min 3 dienoms duodamas, tai reikia imti važiavimui pirmyn ir važiavimui atgal, po 3 dienas, berods apie 12lt gaunas
Atsakyti
Sveikučiai.
Tik šnd gryžome iš Krymo. Mums ten labai labai patiko.
Daugiau aprašysiu kitą dieną,bet tai apie ką čia perskaičiau bent jau mums su daug kuo nepavyko susidurti biggrin.gif
Keliai visur net labai geri ax.gif jokių duobių nebuvo,nors sakė juos remontavo ir jokie policininkai per visą tą laiką ir kelionę net nestabdė g.gif nei baltarusijoje nei Ukrainoje nei Kryme tongue.gif tik važiuojant namo patys kalti buvome,paskubėjome ir už greitį susimokėjome 10$ baudą ax.gif
Ataskaita ir foto bus vėliau. Gyvenome Aluštoje ir išvažinėjome visą pakrantę nuo Sudako iki Jaltos ir jokių duobių schmoll.gif
Atsakyti
Pačiam Kryme tai keliai geri, bet čia daugiau kalbama apie kelius Ukrainoje
Atsakyti
QUOTE(Aruna @ 2010 08 25, 08:56)
Pačiam Kryme tai keliai geri, bet čia daugiau kalbama apie kelius Ukrainoje

Kurioje vietoje jie jums buvo tokie jau blogi? Galiu pasakyti tik vieną atkarpą kuri buvo tik prastesniais keliais bet ne super blogais mirksiukas.gif tai nuo Pervomaisko iki Golovanevsko,kol įšoki į autostradą ir daugiau visur tikrai geri,mes važiavome 140km/h jei jau tokie blogi keliai Ukrainoje tai be sustojimo per 14h namo nebūtume gryžę schmoll.gif čia dar pridėkime sugaištą laiką ant sienų- Baltarusijos/Ukrainos 3h.
Iš Krymo išvažiavome 9h ir jau sekančią dieną 11h buvome Vilniuje.
Papildyta:
QUOTE(kicius @ 2010 08 17, 22:33)
sveikatos draudimas min 3 dienoms duodamas, tai reikia imti važiavimui pirmyn ir važiavimui atgal, po 3 dienas, berods apie 12lt gaunas

Atgal mes neturėjome ir apsidraudėme jau Baltarusijos muitinėje.
Draudimas 4dienoms kainuoja 3$ mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Kaliteja @ 2010 08 25, 13:40)
Kurioje vietoje jie jums buvo tokie jau blogi? Galiu pasakyti tik vieną atkarpą kuri buvo tik prastesniais keliais bet ne super blogais  mirksiukas.gif tai nuo Pervomaisko iki Golovanevsko,kol įšoki į autostradą ir daugiau visur tikrai geri,mes važiavome 140km/h jei jau tokie blogi keliai Ukrainoje tai be sustojimo per 14h namo nebūtume gryžę  schmoll.gif  čia dar pridėkime sugaištą laiką ant sienų- Baltarusijos/Ukrainos 3h.
Iš Krymo išvažiavome 9h ir jau sekančią dieną 11h buvome Vilniuje.
Papildyta:




mes isvaziavom 8h ryto ir Vilniuje buvom sekancia diena 18h, pasienyje stovejom apie 4h val. (jau nepamenu), vaziavom 100 km/h, na keliai gal ziurint su kuom lygint, mums asmeniskai jie buvo prasti smile.gif ir siaip mums nepatiko, bet cia skonio reikalas 4u.gif
Atsakyti
Iš Krymo grįžome praeitą savaitę 08.18anksti ryte.
Taigi nuo namų pajudėjome 08.07d. 20.00val, šeštadienis. Mūsų kompanija sudarė 6suaugę ir trys vaikai. Važiavome su ta intencija, kad pailsėti. Nesiplėšėme, kad stengsimės aplankyti visas įžymias vietas, juolab kad ir dienų nebuvo perdaugiausiai. Nuo namų iki Sudako miesto, mūsų ‚kelrodė‘ rodė 1876km. Su navigacija, nei menkiausios problemos neturėjome, nes MB tokiais reikalais rūpinasi ir kuo smulkiausią ir naujausią info susidėjo visus UA kelių žemėlapius.
Prie UA sienos , ties Ustyluh pasieniu buvome 05.30val. Auto eilutė buvo labai nedidelė. Talonus užpildėme, labai paslaugus pasitaikė pasienietis. Įrašėme ir adresą į kurią vietą vykstame ( nors nebuvom rezervavę apartamentų iš anksto). Tai labai liko pasienietė nesupratus, kaip mes čia tą adresą gavom. MB aiškina, kad internetu užsakė, o ji – tai kaip čia taip. Keista pasirodė. Į Ukrainą įvažiavome per 45min. Į Lenkijos pusę, taip pat buvo visai neilga eilutė. Oi, sakom, per čia ir grįšim, šitiek mažai laiko užtrukome.
Pamanėme, kad Krymo Autonominėje Respublikoje, bus mokami keliai, tad prieš tai muitinės darbuotojo užklausėme. Jis tik lūpą timptelėję, sako nieko nežinau, nebent pačiame Kryme, o Ukrainoje, tai nėra mokamų kelių. Mes, vėl, kaip pareigingi keliautojai, stojam pirmoje degalinėje ir vis ieškom mokesčio už kelius. Ten darbuotojai irgi nieko nežino. Daugiau ir neieškojom.
08.00val., ryte užsukome į Lutsk‘o miestą. Sugalvojom paieškoti bankomato. Aha, sekmadienis, nei vienas nedirba. Bet atsirado geradariai ukrainiečiai iš gėlių turgavietės, kurie ir pakeitė dolerius į grivinas.

user posted image
user posted image

Lutsk‘o mieste, tai taip ir pasijaučiau, kaip kokiam Kauno mieste prieš 20metų. Už miesto pakelėje stabtelėjome, kad vairuotojai nusnaustų pora valandžikių.
user posted image

Varge, vargeli, kokie UA keliai. Bet rinkomės specialiai tokį maršrutą, kad kuo daugiau pamatytume senos Ukrainos.
Uman miestelis buvom 19.00v. Suradome pirmą viešbutį ir apsistojome. Gavome du kambarius (daugiau ir neprašėme, nes pirmadienio ryte 06.00v., vėl judėjome pirmyn). O karštis nepakeliamas buvo. Kambariai kainavo 350grivinų. Gerai, kad turėjome čiužinių, tai tie kurie išėjo į balkonus miegoti, labai tuo džiaugėsi, o mes dusom visą naktį. Kondicionieriaus ten nebuvo, beje kaip ir kašto vandens. Apgyvendino mus 3a., sako nėra vandens spaudimo. Tai leido vaikams maudytis 1a., administracijos patalpose. Unitaze vanduo į bakelį nebėga, tad iš ‚reception‘o‘ atnešė kibirą į kurį teko prisileisti vandenį ir taip nupylinėti. Niekuo jie ten nesistebi, viskas ten taip normalu. Mes neišpuikę ir dėl to nestresavom.
Pervomaisk‘e nusipirkome arbūzą, melioną. Palyginus daug sumokėjome, pagal tai už kiek gavom važiuojant į Sudaką pakelyje. Na, bet nesvarbu – pirmas pirkinys 
Vėliau, pas žmones, prie namų stojom pasižvalgyti . Už kibirą gelsvųjų paprikų sumokėjom 10grivinų. Už kriaušių kibirą irgi 10grivinų. Užteko visai savaitei, šito gėrio, ir nebrangiai.
Pirmadienį 16.10val. įvažiavome į Krymą. Stojome valgyti pakelės bariuke. Kaina nemažai, o sočiai nepavalgėme. Kepsnys su kauliuku 100gramų – 18grivinų (beje, ten visur meniu taip rašosi - 100gr.mėsa, o atneša 200gramų, todėl ir suma, gaunasi ne pagal apskaičiavimą).
Turėjome iš namų prisikepę kotletų ir pan., auto šaldytuve visas maistas išsilaikė puikiai.
Teko pravažiuoti ir visai UA kaimus. Ten ir įsigijome raudonųjų vynuogių vyno. Kaip smagu su pabendrauti. 1ltr./ 23grivinos. Vynas skanus.
Prie Sudako arbūzai kainavo po 0.80grivinos / 1kg. Užsipirkome, kaip žinodami, kad miesto centre jie kainuos po 2grivinas/1kg.
Į Sudaką įvažiavome 19.00val., vakare. Sustojom pasidaryti apartamentų kainų. Pirmiausiai užsisirovėm ant totorių. Na, jie ten turi ką pasiūlyti, tačiau ir kainas lupina neblogai. Na, žodžiu nieko mums ten gero jie nesurado. Vienas per kitą dėjo skambinti, supratom, kad iš antrų rankų pigiau nebus. Ir taip ieškojome iki vidurnakčio. Netuščiai, bet vis netikdavo pasiūlymai. Teko praminti daug slenksčių. O iš totorių, vis smaudimą jausdavau, tada automatiškai suveikdavo atmetimo jausmas. Sudake žmonių labai daug buvo. Tą naktį vyko Kirkorovo koncertas. Galvojome užsukti į kokį viešbutį pernakvoti, tačiau visur vienas atsakymas, kad nėra vietų. O pačiame „Sudak“ viešbutyje kaina 670grivinų/1žmogui. Ir tai nenori, dėl vienos nakties vargti, reikia nuomoti, bent trims naktims.
Sugalvojome nuvykti iki Novi Sviet miesto, kuris esa nuo Sudako 6km. Serpentiniai keliai tokie geri
Ten jau nuo turgaus vartų visi nuomotojai buvo išsiskirstę. Taksistas patarė, kad jau šią naktį, nieko ten nerasime. Tad nieko neliko, kaip suktis ir grįžti į Sudaką, nusprendėm judėti link Jaltos. Bevažiuojant ir Sudako pamatėme nuorodą „ПЛЯЖ”. Ehc, pagalvojom, kad nieko neprarasim, juk turim įsimetę ir čiužinius ir mini palapines. Tokiais kalnais nuvažiavom (naktį įspūdis, tikrai, kaip iš filmo „Kelias ne į ten“). Na, ir mūsų nuostabai, radome daug žmonių su kemperiais. Dieną temperatūra buvo +41, o tą natį ant jūros kranto buvo +34. Vėjas nerealaus karščio. Atrodė, kad karštas fenas tau pučia į veidą. Įšokome į jūrą. Palapines pastatėme. Vaikai jau miegojo. O patys sugriuvę ant dekių žiūrėjom į žvaigždes. Argi ne romantiška
Pramigę kelias valandas 7.00val. vėl į jūrą. Kad nereiktų visiems belstis, mūsų vyrai išvažiavo į miestą ieškoti apartamentų. „Ilga kelionė per kopas“. Teko ilgai paieškoti, kol surado 80kv., 3kambarių butą. 1para /100$. Na, bet kaip mūsų nemažai žmonių, tai ne po daug gavosi. O kambariai erdvūs, daug vietos. Balkonas, karštas vanduo, 1a. Skalbyklė, didelė virtuvė su viskuo. Ir svarbiausiai kondicionierius. Ko ieškojom, tą ir gavom.
10val., ryte jau buvo, tiesiog, pragaras būti ant saulės. Na, bet paskui buvo tikra atgaiva, atsipūsti vėsiuose kambariuose.
Mūsų apartamentai buvo 15min., nuo jūros pėsčiomis. Vakare nužingsniavę į pliažą – persigandom.
user posted image

user posted image

user posted image

user posted image


Papildyta:
Šitiek žmonių. Tai dar įsmukom į mokamą pliažo dalį nusimaudyti. Tos dalies darbo laikas iki 20.00v., todėl greitai turėjome išeiti. Ten visai dienai gultas 35 grivinos. Mūsų buto šeimininkė (beje, totorė, bet labai faina papuolė) iškart sakė, kai nueisite vieną kartą į miesto pliažą, antrą kartą jau čia neisite ir važiuosite į „Мегадон” pliažą esantį šalia Sudako (ten kur nakvojome pirmąją naktį). Į miesto pliažą žmonės bėga vietas užsiimti jau 06.00val., ryto. Vargas, o ne atostogos. Taigi, Sudako centras pilnutėlis žmonių. Ten yra ir turgus, kuriame kainos yra tokios kaip pas mus.
Į pliažus į važiuodavome į „Мегадон”, kas kart surasdami vis geresnes vieteles. Ir žmonių ten nedaug.
user posted image

user posted image

Trečiadienį 08.11d., po visų pliažų, jau visai sutemus prisikasėme prie Sudako pilies „Генуезкая крепость“. Pilies darbo laikas iki 23val. Na, ir naktį, yra į ką pažiūrėti. Bilietai suaugusiems, lyg 20gr/žmogui (lyg, neatsimenu tiksliai, neužsirašiau). Vaikams 10gr., bet iš mūsų nepaėmė už vaikus.

user posted image

user posted image

user posted image


Papildyta:
Kasdien lepinomės šilta jūra (+28) ir ‚kaitinomės‘, tik po skėčiais.

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

Iš parduotuvės kasdien tempėm didžiausiais maišais. Pasigedome daugiausiai pieno produktų. Pardavėja klausė ar mes ne iš Vokietijos. Gaminomės dažniausiai patys. Kavinėse, nei sotu, nei pigu.

Šeštadienį 08.14d.kėlėmės 5.00v. Vykome į kelionę su laivu. Kad būčiau žinojus, kokia ji varginati, tai kažin ar būčiau sutikus. Kelionė su ekskursijomis truko nuo 7.00val. iki 21.00val. Laive 170žmogeliukų. Suaug/200grivinų, vaikui iki 12m/150grivinų, iki 6m.nemokamai. Susiradome vietą laive su staliuku, tai nors galvas buvo kur padėti. Grįžtant pavakare, matėm daug delfinų.

Papildyta:
user posted image

user posted image

user posted image

Pirmas sustojimas 10val., ryte Никитский Ботанический Сад, Jalta. Užlipti teko aukštai. Ten automatiškai žmonės susikirsto grupelėmis, gauna gidą, kuris kaip žirnius į sieną beria žodžius ir bėgte bėga. Su tokia mase žmonių neisiu daugiau niekada. Daugiau, tai vargina, nei džiugina. Dvi valandas slampinom paskui. Karštis taip pat nedavė ramybės.

user posted image

user posted image


Papildyta:
Antras sustojimas Alupkoje Воронцовский дворец. Vargino tempas, žmonių minios.

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

Trečias sustojimas Kragždės lizdas. Gražu, nuostabu, bet kopti į pačią pilį nėra jokio noro. Apie žmonių kiekį, tai patylėsiu. Na, bet pasifotografuojame pusiaukelyje.

user posted image

user posted image


Papildyta:
Ketvirtas sustojimas Jaltos prieplauka. Bandėm išsimaudyti. Nešvaru, šiukšlynai, o kvapas koks. Net Egipte, buvus penkis kart, tokio nejaučiau. Pats jūros vanduo, net nemalonus. O žmonės turškiasi ir visiems gerai.
Į patį miestą nėjome, nes buvo duota, tik 1.5val.pasivaikščiojimui.

user posted image

user posted image

Smagumas laive, kaip susipešė ukrainietės, dėl sėdimos vietos pakeitimo. Vojei, tai aršios bobos. Ir nei viena nenusileido iki sekančio sustojimo. Viena išeidama prakeikė kitą. Nu, kraupu. Gailėjom tų moteriškių vyrų, tie vargšai sėdėjo ir tylėjo.

Sekmadienį vyrai 06.30 lėkė į nardymą. Nardymas profesionalams 1žmogui/ 300grivinų. Foto povandeniu (abiems 50gr.) Nėrė į 12m.gylį. Apžiūrėjo II Pasaulinio karo metu nuskendusį torpedinį katerį. Buvo galimybė įnerti į vidų katerio. Nardymo trukmė 45min. Įnardymo vietą plukdė kateriuku.

user posted image

user posted image

user posted image


Papildyta:
Teko pasigauti kažkokią bacilą. Vaikai vėmė, viduriavo. Dukra sunegalavo paskutinę naktį prieš išvykstant. Atėjus šeimininkė jai uždėjo ant nugaros žalių vynuogių lapų ir pasakė, jog tai nuo perkaitimo saulėje. Kažkaip negalėjau tuo patikėti. Suaugusiems ir tiems teko skųstis negalavimu. Manau, kad laive pagavome kokią bacilą. O gal suvalgėme kažką. Brrr...


Paskutinę dieną, prieš išvykstant, buvo atvėsęs jūros vanduo ir nemažas vėjas, todėl dažnas skundėsi ir gerklės skausmais, sloga.

user posted image

user posted image

user posted image

Išleidome apie 3000lt., mūsų keturių šeimyna. Tačiau turėjome ir visokių neplanuotų pirkinių, kaip kosmetika, kvepalai, rūbai, ląstai, nard.kaukės, net fotoaparato galingą stovą nusipirkome ir t.t

06.00val. antradienį išvykome iš Sudako. Planavome grįžti per Kijevą. Niekam nesinorėjo UA pagerintų kelių. Į priekį į UA, tekdavo važiuoti 60-80km/h greičiu. Šito labiausiai nenorėjome.
Su policija reikalų neteko turėti. Nors stovėjo dažnai keliuose.
Grįžtant užsipirkome pilnus auto arbūzų po 0.70grivinų pailgi/ 1kg., melionų po 3gr/1kg.
Paprika raudonoji 1kg./4gr. Aliejus 1ltr./10gr. Baltieji svogūnai skanūs 3kg/10gr.
Persikų neįpirkome, kaina tokia kaip pas mus.
04.00val. privažiavome UA-PL sieną. Jau čia nesiplėsiu ką mes veikėme per tas laukimo valandas ant muitinės sienos. Ar galima, tai suvokti, jog 10valandų ir 20min., mums teko pralaukti eilėje, kol pravažiuosime sieną.
Pirmą kartą, taip džiaugėmės Lenkijos keliais, po pagerintų UA kelelių.
Taigi išvados: Pabuvau, pamačiau ir kitam siūlyčiau, tačiau nežinau ar ir po 10metų norėčiau, ten grįžti.
Krymo su Kroatija nėra ko lyginti... Visiškai du skirtingi pasauliai.....
Atsakyti
Ir kaip gi Kryme apsieiti be šių rūbų biggrin.gif 20grivinų/1žmogui su savo fotoaparatu.
user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Gitatuka: 25 rugpjūčio 2010 - 18:17
QUOTE(Gitatuka @ 2010 08 25, 19:04)

Oi kokios matytos vietos bigsmile.gif

Nežinau gal aš nesu labai išlepinta ar kaip,bet man tie UA keliai tokie jau košmariški nebuvo,kaip kad daugumai g.gif
Mes gyvenome Aluštoje vieno kambario bute su euro remontais ir kondicionieriumi tai už 7 dienas sumokejome 270eurų. Kuras per visą kelionę grubiai 1000Lt.
Aplankėme nemažai paplūdimių ir mokamų ir ne. Taip įdomu kai visur skiriasi krantas ir vanduo. Aluštoje jis toks murzinas nuo grunto,Lazurnoje jis tiesiog krištolo tyrumo (tik ten visi paplūdimiai priklauso pensionams) tai mes toliau link išvažiavimo radome viešą ax.gif o labiausiai patiko maudytis laukiniame pliaže už Malorečesko.
Daug vietų neaplankėme,nes mažius nelabai norėjo o mes jo ir nespaudėme tai aplankėme Sudako pilį,Kregždės lizdą,Botanikos sodą,Džur-Džur krioklį tik gaila kad buvo uždarytos Mramornoje uolos,dėl gaisrų didelės tikimybės. iki krioklio važiavome Uaziku-200grivnų bet kiek ekstrymo aptūrėjome,maniau kad momentais apsiversime blink.gif
Nuvažiuodami dar dvi dienas apsistojome Skadovske/UA tai ten vandenyje maudėmės su medūzomis ir kiek jų daug bigsmile.gif
Kelių mokesti imamas tik Baltarusijoje-5$.
Visi vaisiai pigesni už Xersono,nes ten arbūzai(0,50gr/kg) ir melionai(0,80gr/kg) auginami. Taip persikai ten gal net brangesni,bet jų skonis tai nepalyginamas su tais kurie pas mus parduodami.

user posted image

user posted image


Atsakyti
QUOTE(KaZantipA @ 2010 08 25, 15:02)
mums asmeniskai jie buvo prasti smile.gif ir siaip mums nepatiko, bet cia skonio reikalas  4u.gif

Taip kiekvienam skirtingai,aš nelyginų jų su autobamu Vokietijoje ar keliais Prancuzijoje,Olandijoje,Belgijoje (nes jais važiavau).
Tik paprasčiausiai parašiau kaip man atrodo ir kad ne visi nusigastų perskaitę šią temą kaip kad buvo man unsure.gif nes jau nebenorėjau važiuoti ir vyrą atkalbinėjau,bet esu laaabai patenkinta kad to neįvyko,nes man viskas labai patiko ir neturiu jokių nusiskundimų 4u.gif
Atsakyti
Parasysiu ir as trumpai savo ispudzius is Krymo .Gryzom mes pries dvi dienas, prastoveja Ukrainos - Lenkijos muitinej 6 val eileje, nors iki pirmo pasieniecio atvazevom be eiles, susimokejom jam 50 griv. Keliai tikrai nedziugino, kelione varginanti. Pailsejom, pamatem ta krasta ir galvojam kad dar greit i ten tikrai negrysim. Mes kelevom pakrante, 3 dienos Sciolkine prie Azovo juros, 3 Kurortnaja kaimeli netoli Koktibelio ir 3 dienos Jaltoj. Trim dienom niekas nenori priimti iskarto kaina didesne ir dar reik gerai paieskoti, nakvyne mum visur kainavo po 500 griv. parai, keturiu asmenu seimai. Aisku dabar pas juos pats sezonas, zmoniu begales uztai ir kainos pakile. Kalbejom su vietiniais, tai sake birzeli kainos per puse, bet tada dar jura nebuna isilusi.
Vaikai pasigavo kazkokia infekcija, vidurevo ir karsciavo viena diena, bet vaistinej paprasem kokiu nors vaitu, tai dave Krymo gamybos kazkokiu milteliu po kuriu iskarto viskas susitvarke.
Su policija teko susidurti, sustabde nes virsijom greiti, uzsiprase 200$ bet nusiderejom iki 150 griv. , antra karta sustabde vaziuojant namo tai sakem kad neturim gynu ir paleido, nes nieko mes jiem pasiulyt negalejom smile.gif.
Kelione mums kainavo 4000 lt, su kuru ir lauktuvem.
Atsakyti
grizome ir mes, kiek nesekminga buvo kelione, si karta i Kryma nevaziavome, bet ne apie tai. Apie milicija. Teko susidurti du kart, viena karta sumokejome 10 euru, kita karta teko su milicininku susistumdyti... blink.gif biggrin.gif
Pirma karta virsijome greiti nuo 80 iki 103 km. kylo abejpnes del matavimo prietaiso. bet nepakankamai spaudem nes nezinojome, laisvai galejome issisukti, nes tas prietaisas buvo labai abejotinas, Zodziu kai uzklause vyras apie prietaisa, tai kaz ka suburbuliavo ir tuoj pat sustabde dar viena masina , tipo cia liudininkai bus . O reikalas toks kad uzsinieciui nubausti oficialai reikia dvieju liudininku ir kruvos poperiu bei irodymu ir pan. Mes sito nezinojome. Tai va, sustabde viena liudininka ir tuoj pat paleido, nes suprato jog mes nezinome sito reikalo. Veliau sako , jog 20 km paklaida gali buti, bet kadangi virsijome 23 km tai bauda 500 gr. Zodziu buvome nepasiruose gincytis, nors gaila buvo taciau atidavem jam 10 eur ir isvaziavome. manau milicininkas liko patenkintas,
Antra karta sustabde uz posuki i kaire, ir pradejo kazka aiskinti jog ne i ta juosta pasukome. Vyras is kart suprato kad elinis issidirbinejimas , kaip jie sako "razvodiat ". Taip pat sustabde dar Baltarusijos masina uz ta pati. Vyras nedave jam dokumentu o griebe uz kamera ir pradejo filmuoti jo aiskinmus, tas labai susinervino. Baltarusas taip pat klauso ir nesupranta uz ka bando nubausti, vienu zodziu milicininkas paleido baltarusa, o vyras liko stoveti. Milicininkas sako isjung kamera, vyras atsake jog dar nesuprato apie pazeidima. Ir ka manote, tas milicininkas griebe uz fotiko ir bande isplesti is ranku, bet vyras apsigine, nepaleido, tai milicinkas dar karta ji pastume, Zodziu as islekiau su vaiku ant ranku (10 men ) is masinos, ir matau kas darosi, pradejau saukti..milicininkas sako "varyk is cia ir pan.".Zodziu pietums jis si kart neuzsidirbo. Gaila kad nebuvo kaip nufilmuoti is salies, grazus vaizdelis butu...

o Ukrainos kelius prakeikiau, nors vaziavome 8 karta, vos nakti neapsivertem...autostradoje nuolatiniai remontai ir nebuvo zenklu....
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo nuliaX: 02 rugsėjo 2010 - 08:19