Įkraunama...
Įkraunama...

Krymas, 4 dalis

QUOTE(dragostao @ 2012 05 11, 12:47)
noriu paklausti kokiais pinigais geriau vestis vaziuojant i jalta doleriais ar eurais

sako, kad USD geriau ten.... manau truputi to ir to..... nors gal euras geriau, nes jis pas mus nekinta.Sako, kad nafta pigs, tai gal ir doleris kris....
Atsakyti
vėl pasidalinsiu nemalonia patirtim smile.gif važiuodami per UA stenkitės važiuoti pirma juosta, jei įmanoma. kad ir kaip iki kaulų smegenų žinočiau vietinės policijos kabinėjimąsi, vis tiek penktadienį nulupo 10 eurų už važiavimą 2 juosta doh.gif ženklas STOP ir yra ženklas STOP, o ne pristabdymui smile.gif
ir dar, jei tik įmanoma - pasiimkit video registratorių. prasideda atostogų sezonas, pradeda dėdės policininkai aktyviai dirbti keliuose, kurie veda į Krymą. ir išdūrinėt, aišku.
oras čia jau karštas (savaitgalį pavėsyje Nikolajeve +35, Kryme manau keliais laipsniais mažiau). šią savaitę šiaurinis vėjas kiek gaivina ir šaldo (piktokas toks net).
savaitgalį planavau į Skadovską prie jūros važiuot, tada ir apie jūros temperatūrą parašysiu smile.gif pats Krymas tai manęs asmeniškai nebevilioja schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(tindiriuška @ 2012 05 14, 13:57)
pats Krymas tai manęs asmeniškai nebevilioja schmoll.gif



Kodėl?

O videoregistatorius kam? Atbaido apsimetėlius policininkus ar kaip? Skaičiau, kad Kryme reikia ignoruoti "policiją", jeigu stabdo ne iš tarnybinės mašinos - nestoti, važiuoti tolyn. Nes tai ne policija, o pakelėse uždarbiaujančios kriminalinės gaujos. O nepradėtų vytis, įdomu?
Atsakyti
Man tai labai keista skaityti tokius atsiliepimus apie Ukraina kaip apie kazkoki babuinu krasta kur visi tik ir laukia kol atvaziuos lietuviai ir is ju masinas pavogt, maistu apnuodyti, policininkai is vis ne zmones o kazkokie monstrai. NEVAZIUOKIT I UKRAINA IR KRYMA
Buvau ten jau sesis kartus policininkai ne karta paleido, niekada be reikalo nesikabinejo. Isdurineti bando visur, pas mus LIetuvoj ne kiek ne maziau isdurineja nei ten.
Smagu bent tiek pasiskaicius foruma kad jau nebeklausia ar ten geriamo vandens yra ir duonos, o tai ne taip seniai ir tokiu klausimu budavo.

Atsakyti
Mano vyras sako alė dėl futbola kainos šį sezoną bus didelės Kryme. blink.gif
Neva dėl to nėnori važiuoti, gal iš patirtie kas nors pakomentuos.. g.gif
Atsakyti
QUOTE(LLLilėėė @ 2012 05 14, 16:49)
Mano vyras sako alė dėl futbola kainos šį sezoną bus didelės Kryme. blink.gif
Neva dėl to nėnori važiuoti, gal iš patirtie kas nors pakomentuos..  g.gif

Futbolo varžybos juk ne Kryme vyks.... nemanau, kad gali kaina pakelti, nes ten ir taip visur kainos užkeltos, o serviso nėra....
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo viktner: 14 gegužės 2012 - 15:24
Kryme yra taip: visi nuoširdus, bet visi bando išgyvent laukiniame kapitalizme su minimaliais pasiulymais už maksimalias kainas.


Tarpininkauju susirandant nakvynę. Alušta, Eupatorija, Sudakas, Fiolent prie Sevastopolio. Kreipkitės :-) nakvynekryme.blogspot.com
Atsakyti
QUOTE(Reenata @ 2012 05 14, 14:57)
Man tai labai keista skaityti tokius atsiliepimus apie Ukraina kaip apie kazkoki babuinu krasta kur visi tik ir laukia kol atvaziuos lietuviai ir is ju masinas pavogt, maistu apnuodyti, policininkai is vis ne zmones o kazkokie monstrai.



Kadangi važiuojam atostogauti, o ne patirti nemalonių staigmenų, tai norisi iš anksto žinoti, kas ir kaip, ko pasisaugoti. Naivūs, patiklūs turistai - lengviausias grobis, todėl blaivų protą išsaugoti norisi. Juolab, kad Krymas yra Krymas, ne Norvegija, Kroatija ar Šveicarija ar kokios Graikijos salos wink.gif
Atsakyti
flight, videoregistratorius tam, kad policininkai kabintųsi prie realių pažeidimų, o ne prie savo sugalvotų. Stop ženklas, sustoji - o tau sako, kad nestojai. pravažiuoji pėsčiųjų perėją, tave sustabdo ir neva kažko nepraleidai - nors ten tuščia buvo. ir ginčytis su jais - beprasmiškai visiškai.
Krymas nevilioja nežinau dėl ko. na netraukia ir tiek g.gif

Reenata, aš negasdinu ir nebandau nieko atkalbėti. aš čia gyvenu - Ukrainoj, Nikolajeve. važinėju su mašina lietuviškais numeriais, bendrauju su vietiniais policininkais. matau juos kasdien. maistą perku kasdien. su vietiniais gyventojais bendrauju kasdien (daug jų nusistatę prieš pribaltikos žmones, kaip prieš pasikėlusius snobus, kurie visada buvo arčiau Europos - ir tą nusistatymą pajunti tik tada, kai tavęs nesieja jokie pirkimo-pardavimo santykiai. nes kol moki pinigus, tai šypseną ir "nuoširdumą" tikrai gauni.)
bet aš niekur niekada nesakiau, kad ši šalis bloga. bet ji KITOKIA. labai skiriasi nuo europinių šalių viskuo - ir kultūra, ir aplinka, ir žmonėmis, ir gyvenimo būdu, ir tempu.
nesakiau, kad čia nevažiuoti, nesakiau, kad čia išdurs, apvogs, nužudys ar dar kažką padarys. tik akcentuoju, kad neprarast budrumo, ir kad atostogos Ukrainoj - tikrai ne AI Turkijoj, kur viskas ant lėkštutės.
mašinas čia vagia, ir tikrai gausiai. finansinių nusikaltimų, sukčiavimo - apstu. kaip mano vyras sako - žiurkiauja jie čia, smulkiais trupinukais. bet tie trupinukai tikrai gali atostogas stipriai sugadinti.
Atsakyti
Pažiūrėjau, tie videoregistatoriai ne karvę kainuoja, gal tikrai reikėtų įsigyti, juolab, kad ir Lt nemažai vairuoju g.gif

Atsakyti
O lietuviai ir yra pasikele, sustabdo policija, jie duoda 5 dolerius ir su isdidzia mina tipo imk ubage, o vagia ir pas mus ir uzseniecius isdurineja. Pas mus visus skirtinga patirtis bendraujant su policininkais ir ukrainieciais. Mus ne karta sustabde buvo, paziuri kad su vaikais pasako kad daugiau nevirsitum greicio ir palinki gero kelio. Jei neleksi 160 ten kur galima 90, tai manau nieks nesikabines. Jei su jais zmoniskai tai ir su tavim zmoniskai elgsis, bet jau mano tokia nuomone. Bande mus ne karta isdurti, pvz, Jaltoj paprase susimoketi uz auto pastatyma kur moketi nereikia, pasakem kad kai grisim jei su auto viskas ok, tada sumokesim. Grizom su auto viskas ok, ir moketi nebera kam. Turiu daug draugu gyvenanciu Ukrainoje ne tik Kryme, tai ka zinau tokiu visokiu neigiamu atsiliepimu nesu girdejusi. O siaip cia tema apie poilsi Kryme ir baigiam sia tema. Visokiu ju ten yra kaip ir visur ir turkijoj ir graikijoj ir cia pas mus lietuvoj.
Atsakyti
flight - labai gerai avarijos atveju, kai situacija ginčytina. kai vienam deep yelow, o kitam - green smile.gif nu ir šiaip, dėl viso pikto.

Reenata, o man yra daug buvę situacijų, kai kabinėjasi. būtent - kabinėjasi. ir dzin, kad mašinoj 3 vaikai, kurių vyriausiam 6 metai. bet taip, jų yra ir lt.
tik va lt tu negausi baudos, važiuodamas antra juosta. o UA - būtinai, jei nebus didesnio pažeidimo už ką baust smile.gif (tpfu, vis dar spjaudausi dėl praeito penktadienio).
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo tindiriuška: 15 gegužės 2012 - 13:56