Įkraunama...
Įkraunama...

Krymas, 4 dalis

tai kad ir ta pati turkija. jei kas vaziavot ekskursijas ,o ne tik prie viesbucio baseino gulejot savaite laiko,manau matet kaip gyvena patys turkai kaimuose,kasdienybeje. tad galiu pasakyt drasiai,kad krymo ir pacios ukrainos gyventojai gyvena nei kiek neprasciau, o gal net zymiai geriau...aplinka reikia matyt placiai atmerktom akim,o ne savo pinigine matuot....
Papildyta:
kaip mano vieno bendradarbio klausimas buvo-tai ar pasijautei kryme bajoru...ne to as vaziuoju,kad rodyciau savo pinigine visiems...
Atsakyti
QUOTE(kicius @ 2010 08 03, 17:12)

Šiaip įtariu retas kokios Turkijos gerbėjas pabuvęs Kryme norėtų ten dar grįžti  smile.gif

Man patinka turkija tongue.gif . Patiko ir juodkalnija, kuri cia buvo pamineta mirksiukas.gif , patinka 5* viesbuciai ir keliones miegant kempinguose palapinese. Noreciau pamatyti kryma, negasdina praktiskai niekas, apart eiliu pasieniuose. paziurejau, cia vieni pastoveje 4 val, dziaugasi gana greit praleke, kiti bedavojasi 8 atlauke. As Juodkalnjios pasienyje tikriausiai nei valandos nelaukiau, taciau jauciausi labai nelaiminga. Tai, kad paskui neburbeti, tai geriau luktelsiu, kol su pravaziavimu bus kita situacija. Arba be vaiku vaziuotumeme. Nes para laiko atvairuoti tai mes su vyru laisvai galime, mums tai ne pragariskas nuovargis, kaip kiti rase, o vat eileje laukti, tai peilis po kaklu.
Ir cia buvo mineta, kad Juodkalnija ir Krymas kazkuo panasus. Bet kiek skaitau, tai pliazuose gana prastoka situacija pas juos, nera svaru ir t.t. Juodkalnijoje mes eidavome i tuos pliazus, kur buvo tvarkoma, gultai, sketukai. Sumokedavome 5 eur uz 2 gultus ir sketi ir megaujames malonumais, nereikia nei ant akmenuku kietai vartytis, nei ant saules kepti, visos siukslytes isnestos. Prieina, paklausia ar noretumeme kavutes, arbateles, gerimu. Jei noredavome pigiau, eidavome i bariuka ant juros kranto, esanti uz keliu zingsniu. Ar kryme galima tiketis kazko panasaus? nes tema seku jau senai, taciau gal praleidau jei buvo apie tai rasyta.
Atsakyti
QUOTE(vaidas147 @ 2010 08 03, 10:41)
Mamos pasimkit nuo alergijos vaistu nes ar klimatas ar maistas vaikus pradeda bert as net galvojau kad mano mazajai prasidejo vejaraupiai tai pradziai terliojomes zelionka bet ne ka padejo nemokantiems vaikaims plaukt be liemenes jie netures ka veikt pajury. neieskokit palangos smelio papludimio geriausias papludimys akmenukai smelis karstas ir tamsus na net nezinau ka dar pridurt

Man labiausiai patiko akmenuoti paplūdimiai, bent jau švaros pojūtis gulint ant akmenų. Nors kaip kam. Aš ir Palangos dėl smėlio nemėgstu.
Atsakyti
taip,kryme papludimiai su sketukais ir gultai .diena 20 grivnu-apie 7 litai.bet galima ir ant akmenuku,nemokant nieko.galima ir arbatytes ir kavytes atsigert,arba alaus.populiaru ir pas juos nesioti po papludimi ceburekus-kurie tikrai skanus,pyragaicius su mesa,bulvem,kopustais,ivairiom uogienem. bent jau ten kur mes buvom,koktebelyj,tai buvo viskas normaliai. kai buvom forose,buvo kavinukes papludimyj,ko tik nori ta gali nusipirkti,papietauti...
o vat siena,tai peilis ir man. geriau jau vaziuot aplinkui kazkur,bet vaziuot o ne stovet...
Atsakyti
QUOTE(eceris @ 2010 08 04, 10:29)
taip,kryme papludimiai su sketukais ir gultai .diena 20 grivnu-apie 7 litai.
  o vat siena,tai peilis ir man. geriau jau vaziuot aplinkui kazkur,bet vaziuot o ne stovet...

niuuu, tai tada rojus visai tongue.gif biggrin.gif tik vat sieninius reikalus sutvarkys ir bus galima pamastyti apie kelione i ta puse ax.gif
Atsakyti
Sveiki.
Mano vyras labai trokšta į Krymą ir jau suplanavo,kad važiuojame kitą sav. o aš paskaičiusi temas kaip ir nusigandau mažumėlę blush2.gif
Vaizdai tai jo superiniai,na dėl komforto ir nesu išlepusi,bet bijau prastų kelių ir eilių pasienyje. Mano vyras pastoviai į Belgiją važiuoja tai vairuoti jam vieni niekai,bet važiuosime su vaiku. Smagu tik tiek,kad kaip supratau viežbutukai yra pakelėse ax.gif
Ir normalus būstas kainuos apie 100 eurų/dolerių g.gif

Man jau nedrasu,bet vyras nusiteikęs rimtai Sako tik reikia sužinoti per kurią muitinę geriau važiuoti,kur eilės mažesnės. Tom tome tik Europa,tai sakome Ukrainoje teks pirktis žemėlapį.
Susikonspektuosiu Jūsų paminėtas lankytinas vietas. O sakykite ten nėra jokių bukletų apie siūlomas aplankyti vietas blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(eceris @ 2010 08 03, 16:05)
Daiva100:
  nepabuvus ten pati,nepamacius savo akimis,nepatyrus savo kailiu viso extrymo,nesuprasi apie ka kalba is vis cia eina smile.gif panasaus lygio yra kroatija tik ten kazkiek tvarkingiau nei kryme.kaip bebutu,kroatija labiau eurpiskesne ir gamta dar grazesne.taciau imkim juodkalnija-gamta kaip prie kroatijos dubrovniko
,tai tas pats krymas,netgi gamta panasi,taciau panasu  ir tvarkos atzvilgiu i kryma.bet zmones vaziuoja ir i ten. taciau kas ko vaziuoja-jei reikia  all inclusive,ten to nerasi, 5 zvaigzduciu viesbuciu irgi nerasi-bet tokios gamtos kaip kryme irgi nelabai kur rasi. tai vienintele vieta buvusioj CCCP kur subtropinis klimatas....kur galima rasti vieta,kad pasimaudyt galetum dviesjose jurose uz keliasdesimt  km? nera tokios vietos europoj. manau tamstai ten ir nepatiktu,tad net nesiulau rizikuot vaziuot. tokiai kelionei reikia nusiteikti ir nesitiketi serviso. ko zmones vaziuoja i karelijas? zvejoti. ir visia nesvarbu kad ten salta,kad ten net elektros nera kaimuose-ju tikslas zvejyba ir jei gryzta laimingi,pailseje,pabuve extremaliose salygose,nors pora savaiciu sere tenykscius uodus....zinoma,nuskridai lektuvu,pagulejai 7 dienas prie siltos juros,pavalgiai iki soties ir namo. bet viduje ka turi? ka pamatei? ka patyrei? kokios kelioniu patirties igijai? ar matei kaip ten gyvena ir kuo gyvena tenyksciai? o mane tas ir veda kasmet ten kur dar nebuvau,kur nemaciau,galu gale dar juroj kurioj nesimaudziau.as jauciu nuo to vidini pasitenkinima... mano vaikai kelionems jau ne stabdis, o abu jie skirtingi labai-kaip atitikti ju abieju norus jei vienas nori siltos juros,kitas nori pamatyt kuo daugiau,as noriu ir vieno ir kito,zmona nori ten kur siemai gerai butu.tad tokios keliones mums kaip tik,kai galim ir pasimaudyt ir savistoviai pakeliaut. naudingiau gaunasi ir finansine prasme...
Papildyta:
egipte buvot? jei ne,nuvaziuokit. pamatysit kad kryme ne taip jau blogai siuksliu atzvilgiu smile.gif gyvenant viesbucio ribose saunu ,grazu ir tvarkinga,bet paziuret reikia kas dedasi uz tvoros.kai nuveza i kaira ,i didziausia rytuose al khalilio turgu,kai moteris su kudikiu ant ranku prieina ir pasiulo prkti hasiso,nes neturi kuo vaiku maitint-ar cia nebaisu?

As Kryme 2k. pabuvojus, gamta zinau, o 2-ose jurose galima pasimaudyti uz 12km. Kretoje, taip pat Marmario regione. Tiesa ten nebus extrymo, bet issinuomavus masina ir pavazinejus miestuose gali zalia lapa uzsiklijuoti (kad zinotum pats sau ,kaip vaziuoji)
Papildyta:
Taigi taigi , kad Baltija LT siemet liepa kaip arbata-24 laispniai, o oras- 34. lotuliukas.gif Bet extrymo nera.Gaila doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Kaliteja @ 2010 08 04, 11:41)
Sveiki.
Mano vyras labai trokšta į Krymą ir jau suplanavo,kad važiuojame kitą sav. o aš paskaičiusi temas kaip ir nusigandau mažumėlę  blush2.gif
Vaizdai tai jo superiniai,na dėl komforto ir nesu išlepusi,bet bijau prastų kelių ir eilių pasienyje. Mano vyras pastoviai į Belgiją važiuoja tai vairuoti jam vieni niekai,bet važiuosime su vaiku. Smagu tik tiek,kad kaip supratau viežbutukai yra pakelėse  ax.gif
Ir normalus būstas kainuos apie 100 eurų/dolerių  g.gif

Man jau nedrasu,bet vyras nusiteikęs rimtai Sako tik reikia sužinoti per kurią muitinę geriau važiuoti,kur eilės mažesnės. Tom tome tik Europa,tai sakome Ukrainoje teks pirktis žemėlapį.
Susikonspektuosiu Jūsų paminėtas lankytinas vietas. O sakykite ten nėra jokių bukletų apie siūlomas aplankyti vietas  blush2.gif

Nesigąsdinkit wink.gif
100Eurų čia už kiek naktų pasiruošę mokėt? smile.gif
Rinkdamiesi žemėlapį rinkitės turistinį, o ne tik kelių, jau ten bus ir aprašyta kitoj žemėlapio pusėj ir parodyta pagrindinės lankytinos vietos, to užteks, mes patys su žemėlapiu,pirktu degalinėje, važinėjomės, viską radom.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kicius: 04 rugpjūčio 2010 - 12:28
QUOTE(kicius @ 2010 08 04, 13:24)
100Eurų čia už kiek naktų pasiruošę mokėt? smile.gif
Rinkdamiesi žemėlapį rinkitės turistinį, o ne tik kelių, jau ten bus ir aprašyta kitoj žemėlapio pusėj ir parodyta pagrindinės lankytinos vietos, to užteks, mes patys su žemėlapiu,pirktu degalinėje, važinėjomės, viską radom.

Tai kaip supratau už vieną parą mūsų trijų asmenų šeimai ax.gif Na gal už 50 euru/$ parai rastume. Be didelio komforto bigsmile.gif
Dėkoju,tai tuomet tikrai viską rasime.

Ir dar toks buitinis klausimukas blush2.gif o patalynes reikia vežtis savo ar duoda?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Kaliteja: 04 rugpjūčio 2010 - 12:39
QUOTE(Kaliteja @ 2010 08 04, 11:41)
Sveiki.
Mano vyras labai trokšta į Krymą ir jau suplanavo,kad važiuojame kitą sav. o aš paskaičiusi temas kaip ir nusigandau mažumėlę  blush2.gif
Vaizdai tai jo superiniai,na dėl komforto ir nesu išlepusi,bet bijau prastų kelių ir eilių pasienyje. Mano vyras pastoviai į Belgiją važiuoja tai vairuoti jam vieni niekai,bet važiuosime su vaiku. Smagu tik tiek,kad kaip supratau viežbutukai yra pakelėse  ax.gif
Ir normalus būstas kainuos apie 100 eurų/dolerių  g.gif

Susikonspektuosiu Jūsų paminėtas lankytinas vietas. O sakykite ten nėra jokių bukletų apie siūlomas aplankyti vietas  blush2.gif

mes ten vietoj pirkome turistini zemelapi 10 gr. visas Krymas pazymetas lankytinom vietom. Su nuotraukom, sunumeruota viskas. Tiesiog nepakeiciamas dalykas buvo vaziuojant i ekskursijas. nereikejo metytis is vienos vietos i kita.
Atsakyti
QUOTE(Kaliteja @ 2010 08 04, 12:35)
Tai kaip supratau už vieną parą mūsų trijų asmenų šeimai  ax.gif Na gal už 50 euru/$ parai rastume. Be didelio komforto  bigsmile.gif
Dėkoju,tai tuomet tikrai viską rasime.

Ir dar toks buitinis klausimukas  blush2.gif  o patalynes reikia vežtis savo ar duoda?

Trims už 50eurų su visais komfortais rasit wink.gif
Ir patalyne duoda, bereikalingas krovinys, tuo labiau kai kaip suprantu normaliai gyvent ruošiatės smile.gif
Atsakyti
QUOTE(KEPTA BULVE @ 2010 08 04, 13:39)
mes ten vietoj pirkome turistini zemelapi 10 gr. visas Krymas pazymetas lankytinom vietom. Su nuotraukom, sunumeruota viskas. Tiesiog nepakeiciamas dalykas buvo vaziuojant i ekskursijas. nereikejo metytis is vienos vietos i kita.

assa.gif tai labai liuks.

QUOTE(kicius @ 2010 08 04, 13:47)
Trims už 50eurų su visais komfortais rasit wink.gif
Ir patalyne duoda, bereikalingas krovinys, tuo labiau kai kaip suprantu normaliai gyvent ruošiatės smile.gif

Na norėtusi kažkaip normaliai,juk vistiek pailsėti važiuojame. Na nesinori kad WC ir dušas lauke būtų,o visa kita neesminiai dalykai. Svarbu lova ir gerai.

Skaičiau kad sanatorijose karštas vanduo normuotai duodamas, pvz. tik vakare arba ryte/vakare,tai kaip įdomiai. Čia agentūros psl. varčiau.
Papildyta:
Dar senoje temoje mačiau kažkas nuorodą apie Krymą įkelęs su kontaktiniais telef. moters kuri Aluštoje kambarius nuomoja,tai kažin gal jai iš anksto reikia skambintis ar ieškotis prie vietos.
Vieni sako važiuokite gyventi į Gurzufą,kiti pažystami sako Forose švariau ax.gif žodžiu dilema lotuliukas.gif
Atsakyti