Įkraunama...
Įkraunama...

Bronchinė astma, 9 tema

QUOTE(oksy @ 2010 09 18, 09:09)
Ventolino sirupas kenkia širdutei, o inhaliuojamas Salbutamolis (ventolinas ) nėra pavojingas, be to iš kart pradeda veikt. Bandykit neduot Fliksotido, na net nežinau ką ir atsakyt... g.gif
Arba pasikonsultuokite su kitu pulmonologu.

Tai tas tai gerai, kad ne sirupas. Kol kas Flixotido neduodu, einam pirmadieni pas pulmonologa dar kita ir pas alergologe, ziuresim ka parekomenduos.
Papildyta:
QUOTE(*GAILĖ* @ 2010 09 18, 09:55)
lilosun, o nuo ko bronchitas? su temperatūra? antibiotikus gėrėt? kosulys sausas ar drėgnas?

Bronchitas, mano manymu nuo kazkokio labai ikiraus viruso, nes ir as pati susirgau kartu. Buvo slogyte, veliau matyt nusileido i gerklyte, tempos nebuvo. Antibu neisrase. Pridavem kraujuka sake, uzdegimo nera. Kosulys sakyciau sausokas g.gif
Atsakyti
QUOTE(oksy @ 2010 09 18, 10:09)
Ventolino sirupas kenkia širdutei, o inhaliuojamas Salbutamolis (ventolinas ) nėra pavojingas, be to iš kart pradeda veikt. Bandykit neduot Fliksotido, na net nežinau ką ir atsakyt... g.gif
Arba pasikonsultuokite su kitu pulmonologu.

vajej, o mums niekas pas pulmonologą nesiuntė, vaistų neišrašinėjo, tai daugiausia su tuo geriamu ir vertėmės unsure.gif o dar gyd bardavo, kad aš per mažom dozėm duodu, bet aš sakiau jai tokios padeda, tiek ir gerai, dariau kaip mums ligoninės pulmonologė liepus buvo. na, dabar geros mamytės dėka jau trim tą 'triūbą', tai jau turėsim kaip susipurkšt.
Papildyta:
QUOTE(oksy @ 2010 09 16, 16:49)
Niu ką vėl virusiukai puola  doh.gif

Vyras šendien vaistinėj pirko singuliasą 5mg  2 mėnesiams damokėjo 36 Lt. Sakė vakar dar buvo akcija, būtų nemokamai  verysad.gif

kazkada vaikui 100 proc kompensuojamus antibiotikus kai pirkau, tai primokėt pusę kainos reikėjo doh.gif o neseniai nežinau, gal ant kokios akcijos užtaikiau visai nė cento neprimokėjau už arti 200 kainuojantį Symbicorta, tai net pati apakus buvau.
Atsakyti
QUOTE(LiloSun @ 2010 09 18, 13:02)
Tai tas tai gerai, kad ne sirupas. Kol kas Flixotido neduodu, einam pirmadieni pas pulmonologa dar kita ir pas alergologe, ziuresim ka parekomenduos.
Papildyta:

Bronchitas, mano manymu nuo kazkokio labai ikiraus viruso, nes ir as pati susirgau kartu. Buvo slogyte, veliau matyt nusileido  i gerklyte, tempos nebuvo. Antibu neisrase. Pridavem kraujuka sake, uzdegimo nera. Kosulys sakyciau sausokas  g.gif

na iš aprašymo panašu, kad bronchitas yra su obstrukcija, todėl ir skyrė fliksotidą, matyt neiškosi karkalų, o flixotidas juos išsausins. jei nenori duot jų, gal pamėgink tada drėkint tuos karkalus, pasiskolink kompresorinį inhaliatoių ir duok pakvėpuot mineralinio kokius 10 min 2 kartus per dieną.
o naktį kosulio priepuolių nebūna? tokių stiprių iki dusimo ar vėmimo?
Atsakyti
QUOTE(*GAILĖ* @ 2010 09 18, 15:33)
na iš aprašymo panašu, kad bronchitas yra su obstrukcija, todėl ir skyrė fliksotidą, matyt neiškosi karkalų, o flixotidas juos išsausins. jei nenori duot jų, gal pamėgink tada drėkint tuos karkalus, pasiskolink kompresorinį inhaliatoių ir duok pakvėpuot mineralinio kokius 10 min 2 kartus per dieną.
o naktį kosulio priepuolių nebūna? tokių stiprių iki dusimo ar vėmimo?

Turbut esat teisi, kad neiskosti karkalu, pasiskolinom jau inhaliatoriu, kvepuojam fiziologiniu tirpalu, kiek gaunasi kad pasedetu ramiai. Nebuvo nei karto jokiu tokiu priepuoliu, aciu dievui. Pora kartu sunkiai buvo uzsikosejus, bet tik kelias sekundes, po to nurimdavo, nakti tai keliasi kaip visada.
Tai gal issiversim be streroidu.
Siaip man dabar neramu, kad einant i darzeli ir dar pora bronchitu ir mum astma ipaisys doh.gif Kai dar tokie alergiukai esam tai lengva ranka israsys visokiu vaistu apsidraudimui. Tai dabar pasimetus, ar vesti darzeli, ar pasaugot namie dar metelius unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(LiloSun @ 2010 09 18, 16:46)
Turbut esat teisi, kad  neiskosti karkalu, pasiskolinom jau inhaliatoriu, kvepuojam fiziologiniu tirpalu, kiek gaunasi kad pasedetu ramiai. Nebuvo nei karto jokiu tokiu priepuoliu, aciu dievui. Pora kartu  sunkiai buvo uzsikosejus, bet tik kelias sekundes, po to nurimdavo, nakti tai keliasi kaip visada.
Siaip man dabar neramu, kad einant i darzeli ir dar pora bronchitu ir mum astma ipaisys  doh.gif Kai dar tokie alergiukai esam tai lengva ranka israsys visokiu vaistu apsidraudimui. Tai dabar pasimetus, ar vesti darzeli, ar pasaugot namie dar metelius  unsure.gif

man tai diagnozės negąsdina, nes utoemt vaistai kompensuojami, o jau prirašyti gali ir su diagnoze, ir be jos... nors tikrai keist,a kad jums taip iš karto net be dusulio rpeipolių prie rimtų vaistų, mums iki šiol ačiūDiev nerašė ir neprireikė.
kas tikrai nerealus dalyaks buvo, tai kažkokie inhaliaciniai vaistai, kur šaltu garu kvėpuoji per tokį elektrinį aparatą, tai mano sūnus iš karto po procedūros iškosėdavo dozę gerą. ir dar vibraciniai masažai labai padėjo thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Fedes @ 2010 09 18, 15:55)
man tai diagnozės negąsdina, nes utoemt vaistai kompensuojami, o jau prirašyti gali ir su diagnoze, ir be jos... nors tikrai keist,a kad jums taip iš karto net be dusulio rpeipolių prie rimtų vaistų, mums iki šiol ačiūDiev nerašė ir neprireikė.
kas tikrai nerealus dalyaks buvo, tai kažkokie inhaliaciniai vaistai, kur šaltu garu kvėpuoji per tokį elektrinį aparatą, tai mano sūnus iš karto po procedūros iškosėdavo dozę gerą. ir dar vibraciniai masažai labai padėjo  thumbup.gif

o tu vibraciniu masazu prasyt reikia, ar patys jie skyria? Man tai atrodo kad tokius metodus reiktu pirma pabandyt. Tai va baisu kad prirasys be reikalo, nes gydytojais nepasitikiu, kur toki rast, kad stengtusi isigilint ir padet g.gif Ad tai jau pati ismokau kontroliuot ir gydyt, o vat Astma man atrodo toks rimtas dalykas, kad pats gali prisizaist g.gif
Atsakyti
QUOTE(LiloSun @ 2010 09 18, 17:02)
o tu vibraciniu masazu prasyt reikia, ar patys jie skyria? Man tai atrodo kad tokius metodus reiktu pirma pabandyt. Tai va baisu kad prirasys be reikalo, nes gydytojais nepasitikiu, kur toki rast, kad stengtusi isigilint ir padet  g.gif  Ad tai jau pati ismokau kontroliuot ir gydyt, o vat Astma man atrodo toks rimtas dalykas, kad pats gali prisizaist  g.gif

mums pasakė gyd kad reiktų, bet poliklinikoj eilė už dviejų savaičių ir dar plius visi popierizmai ir vaikščiojimai per kitus gyd, tai bandykit tartis privačiai... mes savo buvusiai masažistei pasiskambinom ir tą pačią dieną pradėjom thumbup.gif kam musm jei po dviejų savaičių doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Fedes @ 2010 09 18, 16:06)
mums pasakė gyd kad reiktų, bet poliklinikoj eilė už dviejų savaičių ir dar plius visi popierizmai ir vaikščiojimai per kitus gyd, tai bandykit tartis privačiai... mes savo buvusiai masažistei pasiskambinom ir tą pačią dieną pradėjom  thumbup.gif  kam musm jei po dviejų savaičių  doh.gif

gal galetum kontaktus imest i az ir kainytes? 4u.gif buciau labai dekinga, nors zinosim kur kreiptis jei nusprestume daryti.
Atsakyti
QUOTE(LiloSun @ 2010 09 18, 15:46)
Turbut esat teisi, kad  neiskosti karkalu, pasiskolinom jau inhaliatoriu, kvepuojam fiziologiniu tirpalu, kiek gaunasi kad pasedetu ramiai. Nebuvo nei karto jokiu tokiu priepuoliu, aciu dievui. Pora kartu  sunkiai buvo uzsikosejus, bet tik kelias sekundes, po to nurimdavo, nakti tai keliasi kaip visada.
Siaip man dabar neramu, kad einant i darzeli ir dar pora bronchitu ir mum astma ipaisys  doh.gif Kai dar tokie alergiukai esam tai lengva ranka israsys visokiu vaistu apsidraudimui. Tai dabar pasimetus, ar vesti darzeli, ar pasaugot namie dar metelius  unsure.gif

aš tavo vietoj nevesčiau iki 3 m bent. bet čia aišku kaip galimybės leidžia

QUOTE(LiloSun @ 2010 09 18, 16:02)
o tu vibraciniu masazu prasyt reikia, ar patys jie skyria? Man tai atrodo kad tokius metodus reiktu pirma pabandyt. Tai va baisu kad prirasys be reikalo, nes gydytojais nepasitikiu, kur toki rast, kad stengtusi isigilint ir padet  g.gif  Ad tai jau pati ismokau kontroliuot ir gydyt, o vat Astma man atrodo toks rimtas dalykas, kad pats gali prisizaist  g.gif

na kad be eilės iškart skirtų, tai čia labai pasisekt turi biggrin.gif . mes tai privačiai einam, 10 lt už kartą mokam, kokių 20 min masažuoja. ir jei gera masažistė, tai kažkaip iš vaiko kvėpavimo garso masažo metu supranta, ar reikia vibracinio masažo, ar antispazminio labiau. šiaip mano vaikui tai lb padeda masažai
Atsakyti
Me sir vel sloguojam,gerkle skauda doh.gif ,eina sau,juk kokios dvi savaites tepraejo nuo praeito sirgimo doh.gif nebezinau jau ko besigriebt verysad.gif O dar tik ruduo...
Atsakyti
mums mažylei nėra diagnozės dar įrašyta, tai vaistai nekompensuojami, gal žinote kokie ne iš brangiųjų efektyvesnių vastų alerginei slogai? pas mus jau eina pliūpsniais, jau pakarkia kažkur viduj būna, miegot blogiau pradėjo, noriu kažkaip užkirsti kelią , kad nenueitume iki dusimų...
Atsakyti
Fedes, na, nekompensuojamų ar pigesnių nelabai žinau aš vaistukų alerginei slogai, nebent geriami visokie lomilan ir t.t. smile.gif Mes naudojam Flixonase purškalą.

Nuo ryt nebevesiu panos į mokyklą - vien čiaudi ir kosėti ėmė jau doh.gif
Atsakyti