Įkraunama...
Įkraunama...

Bronchinė astma, 9 tema

QUOTE(Čili @ 2010 11 25, 15:45)
Aseni,kaip sudėtinga suprasti ką rašote kai be kablelių sakiniai.. blush2.gif Aš triskart skaičiau,kad esmę pagauti kiekvieno sakinio biggrin.gif

labai atsiprasau gana sunku rasyti du uzsikare ant galvos sedi biggrin.gif

QUOTE(grazina37 @ 2010 11 25, 15:57)
tai reikia daznai drekinti gerklyte kad maziau kankintu sausi kosuliai ,jei bronchai svarus ,nereiskia kad nereikia drekinti kosulio ,as pirmiausia vaikui pradedavau gydyma ,o paskui kreipiuosi pas gydytoja ,jei laukciau kada ji apziures tektu ilgiau sveikti ar netgi i ligonine gulti doh.gif
o singulairo poveikia atsiranda tik po 3 menesiu ,ir ji reikia pastovei naudoti be jokiu pertrauku ,jei blogai jauciasi vel turi kreiptis pas gydytoja ,o ne savo nuoziura vaistus nutrauktisastma nera tokia jau nekalta liga ,su kuria gali taip zaisti
suneliui singulaira ir fleksotida dviau metus laiko be pertraukos ,ir va dabar galim dziaugtis ,nenaudojam jokiu vaistu ir gyvenam be priepuoliu ,zinoma buvo susirges,bet ne astmos priepuolis thumbup.gif

Tai mes jau sugerem singuliara ir flexotide purskem tris menesius. praejo pora savaiciu ir vel prirase antra kursa vartoti. Bet dabar sunui issipute zandai nuo to flexotide. Ir as viska darau iskart, inhaliatoriu nuo metu laiko turim tai patikekit, kad juo naudojames. kai isioperavom adenoidus mums tokiu dusinanciu priepuoliu nebera. kai operavo pasake, kad siauros gerklos, kaip pas leliuka todel greitai uzsikemsa viskas nuo slogos. anksciau kai budavo dusulys viskas buvo aiksu ventolinas arba berodualis ir padedavo per pora dienu. o dabar tas sausas krenksejimas varo isproto. buvom pas pulmonologe ji skyre vaistu nes mano, kad jis koseja del to kad juos baigem. lankomes drusku kambaryje. vartojam visokias liaudiskas priemones, tikrai darau labai daug. o flexotide nutraukiau nes ir mano terapeute sake, kad nera jis jau toks nekaltas, ir kepenis veikia baisiai ir dantis eda ir dar zandus ispute nu siaubas kaip su pripustais atrodo. pasiguodziau. bandysiu dar pas homeopatus kreiptis
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo aseni77: 25 lapkričio 2010 - 18:18
Labas mamos mirksiukas.gif Senei nerašiau,nors ankščiau dažnai teko bendrauti BA temoje. BA serga mano vyresnėlis ( jam 9 metai,serga nuo 3 metų) . Beveik pusantru metų vaikas nekosėjo ir štai vėl sausas varginantis kosulis,ypač nakty ir pirmom susirgimo dienom .Ką čia ir aiškinti,juk patys visos žinote kaip vaikai kankinosi ir mes mamos kartu su jais.
Dabar vėl vartojam Flexotidą,Ventoliną ir Monkastos išrašė 3 mėn. Norėjau paklausti dėl Monkastos,gal jis ne toks veiksmingas kaip Singulairas g.gif Nors gydytoja aiškino kad tai analogas Singulairo.
Mane išgasdino aseni77 dėl Flexotido blink.gif Šiaip mes jį vartosim apie 1 mėn. bet jau ne pirmą kartą purškiam g.gif Gal vaikui galima nuo kepenu pažeidimo kokiu vaistukų kartu duoti g.gif
Labanktukas mamos,manau vėl kartais užsuksiu . Iki ir nesirkit 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Tėtsi: 28 lapkričio 2010 - 00:34
QUOTE(Tėtsi @ 2010 11 28, 00:28)
Dabar vėl vartojam Flexotidą,Ventoliną ir Monkastos išrašė 3 mėn. Norėjau paklausti dėl Monkastos,gal jis ne toks veiksmingas kaip Singulairas g.gif Nors gydytoja aiškino kad tai analogas Singulairo.

kiekvienam asmeniškai, kai kuriems brandiniai (siuo atveju singulair) ir generic (monkastas) vaistai veikia vienodai , kai kuriais ne.. kartais net ir nesvarbu ar tai orginalas ar atikmuo, vien nuo firmos gamintojos priklauso.

veiklioji ju medziaga ta pati, tik jau generic'a gamina ne ta kompanija, kuri ji isrado, papildomos medziagos gali varijuot, taigi ir poveikis... as esu susidurus su kitoj srity pati besigydydama, kai man generikai nebuvo tokie efektyvus, kaip originalus produktas. net pvz paracetamolis, ir tas - man neveikia visiskai europoj gaminamas, o jav - puikiai doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Tėtsi @ 2010 11 28, 01:28)
Labas mamos mirksiukas.gif  Senei nerašiau,nors ankščiau dažnai teko bendrauti BA temoje. BA serga mano vyresnėlis ( jam 9 metai,serga nuo 3 metų) . Beveik pusantru metų vaikas nekosėjo ir štai vėl sausas varginantis kosulis,ypač nakty ir pirmom susirgimo dienom .Ką čia ir aiškinti,juk patys visos žinote kaip vaikai kankinosi ir mes mamos kartu su jais.
Mane išgasdino aseni77 dėl Flexotido blink.gif Šiaip mes jį vartosim apie 1 mėn. bet jau ne pirmą kartą purškiam g.gif Gal vaikui galima nuo kepenu pažeidimo kokiu vaistukų kartu duoti g.gif
Labanktukas mamos,manau vėl kartais užsuksiu . Iki ir nesirkit 4u.gif

mes purskem tris menesius, tai nebuvo nieko nuo flexotide. o poto dvi savaites pertrauka ir vel pradejom purksti ir tada tas veidas kaip hormonais nuserto parselio pasidare, lyg balionus praryjes butu, manau kad mums gal susikaupe per daug. nutraukiau tai per 3 dienas susileido zandai. eisiu ryt pas seimos gydytoja pasitarsiu ka daryt tuo labiau kad prapurskus ji dvi savaites ryte vakare tas sausas kosulys nedingo.
Atsakyti
na bet kaip įdomiai,maniškė kaip tik sudžiūvo visa,nors ir gauna flixotidą gan stiprų... unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Čili @ 2010 11 29, 16:29)
na bet kaip įdomiai,maniškė kaip tik sudžiūvo visa,nors ir gauna flixotidą gan stiprų... unsure.gif

tai maniskis visas neisipute tik zandai, pasaliniuose poveikiuose raso gali suapvaleti veidas. blink.gif
Atsakyti
QUOTE(sadija @ 2010 11 23, 18:20)
Sveikos, jungiamės ir mes į BA būrį. Sūnui pavasarį diagnozavo alerginę BA. O visi bronchitai prasidėjo pradėjus lankyti darželį. Savaitė darželyje, mėnuo namuose ir t.t. Pastoviai būdavo angina, o išoperavus adenoidus,prasidėjo bronchitai. Adenoidų nebūtume operavę jokių būdu,jei nebūtų tai susiję su klausa, mat jau su viena ausimi praktiškai nebegirdėjo, o po operacijos girdi puikiai.

Mano vaiko atvejis panašus. Serga jau 5 metus.
Rugsėjį buvome pas pulmonologę-alergologę, darė alerginių mėginių tyrimą ant rankos - neišryškėjo nieko, bet bendras kraujo tyrimas rodo alerginės astmos buvimą g.gif
Šį kartą gydymą mums pakoregavo: "Monkasta" vakarais liko kaip ir buvo anksčiau, bet dabar 4 mėn. turi kas rytą įkvėpti 1 kartą "Neplit Easyhaler".
Dar buvo gydytojos rekomendacija: jei pradės kosėt dažniau ar susirgus, reikia vartoti "Ventoliną" ir padidinti "Neplit Easyhaler" dozę - vartoti po 2 įkvėpimus 2 kartus dienoj.
Paskui, kai kosulys dings, nutraukti "Ventoliną" ir dar apie mėnesį pamažu nuiminėti "Neplitą" - iš pradžiu kvepuoti po 1 kartą 2 kartus dienoj, po mėnesio - vieną kartą.

Dabar vaikas susirgo, pradėjo koset, duodu jam "Ventolinu" kvepuoti, bet "Neplito" dozės nepadidinau ax.gif Taip aš nenoriu tų hormonų ir dar tada kai liga neaiški - neaišku nuo ko. Kažkaip atrodo, kad vaikas kaip bandomas triušis... verysad.gif
Atsakyti
tikryte, o kaip mažoji? Gal išaugo?
Atsakyti
QUOTE(Čili @ 2010 11 30, 14:40)
tikryte, o kaip mažoji? Gal išaugo?

taip, mažoji, ačiu dievui, išaugo - nieko nebevartoja smile.gif Tfu-tfu kad nepasikartotu
Beje, pakeitėm gydytojus pulmonolus, nes man prieš tai buvusi per dažnai pas savę į privačią kliniką kviesdavosi o už kiekvieną apsilankymą mokėti reikėjo - tas labai nepatiko... Tai nežinau ar gerai padarėm kad pakeitėm, bet pastaroji gydytoja mano draugės vaiką išgydė cool.gif
Atsakyti
QUOTE(tikryte @ 2010 11 30, 13:58)
taip, mažoji, ačiu dievui, išaugo - nieko nebevartoja  smile.gif  Tfu-tfu kad nepasikartotu
Beje, pakeitėm gydytojus pulmonolus, nes man prieš tai buvusi per dažnai pas savę į privačią kliniką kviesdavosi o už kiekvieną apsilankymą mokėti reikėjo - tas labai nepatiko... Tai nežinau ar gerai padarėm kad pakeitėm, bet pastaroji gydytoja mano draugės vaiką išgydė  cool.gif

mes pas Lataitienę einam unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Čili @ 2010 11 30, 15:21)
mes pas Lataitienę einam unsure.gif

ir mes dabar pas ją
Atsakyti
QUOTE(tikryte @ 2010 11 30, 14:22)
ir mes dabar pas ją

aš tai net nežinau ką ir begalvoti, mano panoms pastoviai virusai, o po jų trumpam paūmėjimai.. Rytoj važiuojam pas ją, įtariu nieko naujo nepasakys smile.gif Ventolinas+flixotidas+monkasta...
Atsakyti