Įkraunama...
Įkraunama...

Bronchinė astma, 9 tema

Mano vaikas lanko Kaune specializuotą alergiškų vaikų darželį, tai į jį jei būtų poreikis galėčiau nešti bent jau Ventolino, nes kasmet anketoje reikia nurodyti ar vaikui reikalingi vaistai ir ar pageidauja tėvai jog reikiami vaistukai būtų suduoti. Na bet maniškis Ventoliną jei vartoja tai į darželį neina, nes jam dusuliai būna tik pasigavus virusą, nuo didesnio krūvio, lakstymo ir pan. jo laimei dar nedūsina.
Atsakyti
na,as siemet saviskio apsisprendziau nebeleisti darzelin ax.gif kol susigyvensim su liga ax.gif nes kol kas dar ne viskas zinoma,o ir bijau,kad tik nuejus,tuoj vel ligos prasidetu schmoll.gif siemet,ziuriu,jau ant grupes duru uzrasytra,klad jei vaikas sloguoja,jo grupen nepriims,o pernai atvedu as saviski,ateina kitas vaikas ir matau,kad tam vaikui jau sloga didziausia,akys asaroja...zinoma,reikia suprast,kad gal ir neturi kur palikti,bet kita vertus...juk jau iskart suserga kiti vaikai,o ir tam paciam vaikui ne i nauda tas buvimas darzelyje... schmoll.gif
beje,mamos,kaip daznai keiciate inhaliatoriams voztuvus?
Atsakyti
sveikosmamytes,noriu prisijungti prie jusu.mano dukrytei metukas astma diagnazavo sesiu menesiu,per ta laika be vaistu prabuvom bendrai sudejus gal kokie du menesiai bus.Labai megsta piena koki mysini duoti geriau kaip manot?
Atsakyti
Mišinuką rinkomės tik Aptamil pepti (ar kažkaip panašiai jis vadinasi). Jokie HA mišiniai netiko.
Atsakyti
QUOTE(oksy @ 2010 10 29, 12:03)
Tiek darželije, tiek mokykloje sesutės nieko neturi ir negali turėt. Mokykloje, kadangi esu komitete tėvų, tai supirkau svarbiausius medikamentus: bintą, jodą, nuo skausmo, temperatųros ir t.t. O darželije nieko nėra. Užpraitą vasarą iš daržo paskambino persigandus auklėtoja, sako veidą išbėrė ir patinęs yra, sakau greit suduokit nuo elergijos kokią tabletę, kol aš atvažiuosiu -  atsakymas mes nieko neturim... Tfu tfu tfu gerai kol viskas gerai, sveikatos ministerija eina pro šalį  doh.gif

vat ir mums analogiskai. sakau, kol atvaziuosim tavegilio pusyte suduokit. sako, neturim, negalima mums. tai liepiau sugirdyt bent stikline vandens ir tada jau leke vyras zaibu darzan, nes jam arciau nuo darbo. aisku nebuvo ten nieko tokio super ekstra baisaus, bet nu vistiek. o jei kokiam vaikui anafikasinis sokas ar pan. mane guodzia, tik, kad kitoj gatves pusej vaiku ligonine, tai jei ka, vietoj galima sakyt.
Atsakyti
Seselės darželyje tam,kad atseit užkirsti kelią ligoms doh.gif T.y. stebėti higienos normas, sekti pažymas ligoniukų,bent pas mus tai seselė yra kartu ir dietistė,sudaro meniu, žiūri kas kam alergiškas ir t.t. Bet tyliai prasitarė,kad savo rankinėje turi ekstra atvejams ir tų paracetamolių,ir adrenalino su švirkštu,ir t.t. smile.gif Tokia labai maladec sesutė pasirodė..

Dėl mišinuko tai aš irgi pasakysiu, kad naudojom Aptamil, vienintelis kuris tiko... doh.gif
Atsakyti
As savo kai isleidau dbr i pirma klase,kausiau savo vaiko gydytojos ar gali mano dukra sportuoti tokia liga turint,sakau ar nereikia atleist nuo sporto?Tai man atsake o kam blink.gif tegu tik sportuoja,nenorekit mama vaiko laikyt kaip narvelyje...........
Atsakyti
Kas liečia sportą, tai mūsų pulmonologės pakalausus, atsakė, kad sportuoti pilnai galima, tik aišku vaikas turėtų sekti savo savijautą. Jei jaučia, kad per didelis krūvis, tiesiog jį sumažinti.
Atsakyti
QUOTE(ilja @ 2010 10 30, 15:06)
Kas liečia sportą, tai mūsų pulmonologės pakalausus, atsakė, kad sportuoti pilnai galima, tik aišku vaikas turėtų sekti savo savijautą. Jei jaučia, kad per didelis krūvis, tiesiog jį sumažinti.

Taip dėl sporto ir mano pulmonologė sakė tegu sportuoja, butinai daro kvėpavimo pratimus. Bet jei matot, kad per didelis krūvis mažinkit. Na dėl sporto tai aš už, kol dar neperlaužė lazdos. Darželi sako iš sporto šlapias pareina (aišku nėra gerai kolidoriais vaikščiot), pas mus dabar didžiausia problema svoris. Na nebežinau, baisu daros į vaiką žiūrėt doh.gif pilvas didžiausias, šonuose po tris rinkius cray.gif
Tikrai nenoriu, kad vaiką mokykloje pravardžiuotu storuliu. Bet be tų hormonų neištempiam doh.gif
Atsakyti
QUOTE(oksy @ 2010 11 02, 11:50)
Taip dėl sporto ir mano pulmonologė sakė tegu sportuoja, butinai daro kvėpavimo pratimus. Bet jei matot, kad per didelis krūvis mažinkit. Na dėl sporto tai aš už, kol dar neperlaužė lazdos. Darželi sako iš sporto šlapias pareina (aišku nėra gerai kolidoriais vaikščiot), pas mus dabar didžiausia problema svoris. Na nebežinau, baisu daros į vaiką žiūrėt  doh.gif  pilvas didžiausias, šonuose po tris rinkius  cray.gif
Tikrai nenoriu, kad vaiką mokykloje pravardžiuotu storuliu. Bet be tų hormonų neištempiam  doh.gif

nu nemanau, kad tunka tik del hormonu. maniskis irgi geria, o kaip kudas, taip kudas. vis dar tie patys 16 kg. labai tikiuos, kad mokyklon eidamas bent 20 svers.
Atsakyti
QUOTE(Tinka @ 2010 11 03, 11:37)
nu nemanau, kad tunka tik del hormonu. maniskis irgi geria, o kaip kudas, taip kudas. vis dar tie patys 16 kg. labai tikiuos, kad mokyklon eidamas bent 20 svers.

Na kitų priežasčių nerandu, nes tikrai daug nevalgo. Kol nesirgom buvo smulkaus sudėjimo, po mėn. vaistų vartojimo iškart pastebėjau kad vaiko sudėjimas keičiasi. Pasiklausiau gyd. atsakymas buvo, kad nėra labai stiprūs tiwe hormonai, bet kitiems vaikams pasitaiko tokia reakcija. Na jei ne nuo hormonų, vadinasi dar kažkokia problemą turim su sveikata, nes tai tikrai nenatūralu schmoll.gif
Atsakyti
O ka hormoninio vartojate? Nuo inhaliuojamu hormonu Flexotide svoris neturi augti, ieskokit kitos priezasties, patarciau vaika parodyti endokrinologui, gal jam ne vien astma?
Atsakyti