Įkraunama...
Įkraunama...

Bronchinė astma, 9 tema

QUOTE(bevardė @ 2010 10 25, 13:56)
Aš dar norėjau paklausti ar vaikiukam kuriems skirtas Flixotide ir naudojantiems jį su babyhaler ar nekraujuoja iš nosytės? Mano mažiui dvi naktis iš eilės kraujas bėgo, nei LOR nerado nieko, ir kraujo tyrimai geri. LOR tik sake kad blyški nosytės landa, bet tokia ji būna pas visus alergiukus. Pamaniau gal nuo Flixotide, nes jam kvėpuojant tą antgaliuką gumini priglausdavau ne vien prie burnytės o ir prie nosytės, dabar dedu tik prie burnytės.

Tik pradėjus naudoti fleksodite, mano berniukui naktį taip pat iš nosies bėgo kraujas. Nestipriai. Nesupratom nuo ko. Vaistų naudojimo nenutraukėme, jau apie 1,5 mėn vartojame, bet daugiau kraujas nebėgo.
Atsakyti
Pastaruoju metu žinau nemažai atvejų kai alergizuoja butent sienų dažai, jie dulka. Ar kitos remonto metu naudotos medžiagos.
Atsakyti
na,mums,ziuriu,jau mazeja ta luobele bigsmile.gif gal mums tikrai nuo vandens g.gif zinoma,dar yra,bet jau nadaug smile.gif
pastaruoju metu,kai pradejom kvepuoti vaistus,mano vaikinas labai mazai temiega g.gif ryte anksciausiai,vakare-veliausiai,ir kol uzmiega doh.gif pasaku rezervai baigiasi biggrin.gif
ir pastebejau,kad koks vaikio valgymas blink.gif tiesa,mes dar irzuvu taujkus geriam,vit.c dabar duodu,gal nuo to g.gif bet bijau to,kaip viena mama rase(nepamenu tik kuri blush2.gif ),kad vaikas labai isstores verysad.gif
Atsakyti
Na,kadangi mes ne pastoviai vartojam hormoninius purškalus, o tik per paūmėjimus didesnius, tai mano panos ne tik nestorėja, bet dičkė ir sudžiūvus visai doh.gif Čia kaip kam matyt..
Atsakyti
QUOTE(Čili @ 2010 10 26, 13:56)
Na,kadangi mes ne pastoviai vartojam hormoninius purškalus, o tik per paūmėjimus didesnius, tai mano panos ne tik nestorėja, bet dičkė ir sudžiūvus visai doh.gif Čia kaip kam matyt..

ir maniskis sudziuves,bet kai per vasara visai nesirgo ir nenaudojo vaistu, gerokai paaugo blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(lile @ 2010 10 25, 14:58)
Mums irgi jau nustate alergenus, o tikejau, tikrai tikejau, kad mano didzioji mergina neturi alergijos. Pasirodo klydau sad.gif Dar laukiam mantu reakcijos atsakymo, bet kiek jau suprantu prasides gydymas nuo astmos. O ar imanomas gydymas be hormonu. Pati turiu BA, bet ji man atsinaujino jau po kokiu 20 metu, iki tol neturejau jokio diskomforto del sios ligos, vengiau alergenu ir viska pavykdavo suvaldyti. Nu bet dabar, suprantu, kad vaikas alergiskas, ir man kazkoks paumejimas, bet kam mes namuose alergiski, nedasyla. Neturim kilimu, uzuolaidos gal tik vienam kambaryje, bustas apynaujis tik 4 metai, sienos dazytos. Na zaislus mikstus i viena kambari atskirai pernesiau. Bet kadangi pagrindinis kosejimas nakti, tai cia su patalais tikriausiai susije. O patalai dar metu nera, sintetiniai, tik uzvalkalai medvilniniai. Ar ir tie turi buti sintetiniai?

Sveika, mano sūnui yra BA, tai 1,5 mėn purškiau Flixotidą, geria Singulair'ą. Paskui atradau homeopatą (Klaipėdoje), tai to homeopato pagalba Flixotido nebeprireikė, netgi siūlė Singulairą nuimti, bet kol kas nesiryžau. Beje, kai vaikui prasideda priepuolis (jam yra kosulio astma, ne dusulio), tai labai padeda 1 ar 2 įpurškimai Ventolino. Čia dar priklauso nuo eigos ir stiprumo, kokia yra BA, kitiem Ventolinas nepadeda.

Su patalais viskas OK, tik nepamiršk vidurius skalbti bent 2 kartus metuose, žiemą, vasarą vis palaikyti lauke, o užvalkalus skalbti minimum kartą per savaitę 60 laipsnių temperatūroj, būtų gerai ir išlyginti (nors aš nebelyginu), skalavimas tokių skalbinių minimum 2 kartai. O minkštus žaislus į maišą ir kur nors toliau nuo vaiko.
Atsakyti
QUOTE(audrikea @ 2010 10 26, 13:46)
vaikio valgymas blink.gif tiesa,mes dar irzuvu taujkus geriam,vit.c dabar duodu,gal nuo to g.gif bet bijau to,kaip viena mama rase(nepamenu tik kuri blush2.gif ),kad vaikas labai isstores verysad.gif

Vitaminas C didina apetita 4u.gif
Atsakyti
Laba,

pradėsiu skaityti jūsų temą. Lig ir mūsų vaikui įtarinėja bronchinę astmą. Vakar darė tą testą, kur skirtingai kvėpuoti reikia ir paskui įvairias diagramas rodo. Nežinau tiksliai kaip vadinasi. Po penkių savaičių kartoti turi.
Turim namuose katiną. Atliko ir alergijos testus, nei erkutėm, katinam, šunim nealergiškas. Skaičiau trumpai, kad bronchinė astma būna kartu ar tai su kokia alergija ar dermatitu.. Na nieko panašaus mūsų atveju. Taip tikimės, kad nepasitvirtins.
Sveikatėlės visiems.
Atsakyti
Sveikos, mamytės,
temoje mačiau , kad pasiūlot likusių vaistų , kuriuos pirkot kompensuojamus, bet nesunaudojot. Gal kuri turit per daug, ir nenaudosit SINGULAIR 5 mg (28 tab.), mums prirašė dar nekompensuojamus, nes kol kas dar negali patvirtinti BA, o kaina verysad.gif šiek tiek žiauri, kai reikia pirkti dar nemažai kitų vaistų. ačiū, jei atsiliepsit ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Kristinukas @ 2010 10 26, 15:16)
Sveika, mano sūnui yra BA, tai 1,5 mėn purškiau Flixotidą, geria Singulair'ą. Paskui atradau homeopatą (Klaipėdoje), tai to homeopato pagalba Flixotido nebeprireikė, netgi siūlė Singulairą nuimti, bet kol kas nesiryžau. Beje, kai vaikui prasideda priepuolis (jam yra kosulio astma, ne dusulio), tai labai padeda 1 ar 2 įpurškimai Ventolino. Čia dar priklauso nuo eigos ir stiprumo, kokia yra BA, kitiem Ventolinas nepadeda.

Su patalais viskas OK, tik nepamiršk vidurius skalbti bent 2 kartus metuose, žiemą, vasarą vis palaikyti lauke, o užvalkalus skalbti minimum kartą per savaitę 60 laipsnių temperatūroj, būtų gerai ir išlyginti (nors aš nebelyginu), skalavimas tokių skalbinių minimum 2 kartai. O minkštus žaislus į maišą ir kur nors toliau nuo vaiko.

Aciu visoms uz pagalba.
Bandom ivesti kiek naujoviu namuose. Daznai vediname patalus, dar tankiau plaunam grindis, bent jau miegamuosiuose, zaislai isnesti i kita kambari. Kiek ir pagerejimas jaucias, mano merginai rado ta alergija namu erkutems ir dar ten keletui augalu.
Atsakyti
O bronchinei astmai nustatyti butina Ikvepiamuju alergenu palete darytis?
Atsakyti
QUOTE(saltukas @ 2010 10 27, 14:40)
O bronchinei astmai nustatyti butina Ikvepiamuju alergenu palete darytis?

nea. bent jau mes nesidarem. mums BA isvis pripaise nuo vieno dusulio, kai i ligonine susipakavom patys. papasakojau daktarei, kad kelis kart yra buve lengvos obstrukcijos (nu pediatre skirdavo ventolina) ir ta iskart priprase BA. jau vien del lengvesnes vaistu kompensavimo tvarkos. kraujo tyrimo nedare. rentgenas darytas del plauciu uzdegimo ligoninej. po pasveikimo buvom pas kita pulmonologe (MB buvusi kolege), tai jinai viska patvritino, tik, kad sake musu eiga labai lengva. tiesa, turim nekoki alergini fona, bet alergologe kol kas atideda kraujo tyrima, matyt jai gana info tiek, kiek susirinko is rankytes pabadymu ir taupo musu pinigus ir vaiko asaras.
Atsakyti