Įkraunama...
Įkraunama...

Bronchinė astma, 9 tema

mums pulmonologe sake,kad"pakvepavus reikia isskalauti burna,bet kadangi jusu dar maziukas,gerai neissiskalaus,tai duoti daug skysciu atsigerti"...
Papildyta:
Kolkas su grybais viskas ok, bet nuo tų hormonų vaikas pučias doh.gif
Nešioja tik treniginio tipo kelnias kur laisva guma, pasipuošt nėra šansų, kaip ir neduot tų hormonų

o Jus greitai pastebejot,kad vaikui svoris auga?man dabar tiek daug klausimu blush2.gif
Atsakyti
Kam atsiranda ant galvytės pleiskanos ar ta luobelė, tai labai gerai panaikina alyvuogių aliejus smile.gif Ant savo panų išmėginau.. Ištepat prieš maudymą, po valandos iššukuojat ir porąkart švelniu šampūnu išplaunat smile.gif
Atsakyti
QUOTE(audrikea @ 2010 10 22, 17:04)
mums pradejus vartototi sanatorijoj flixotida galvoj pamaciau ne pleiskanas,bet,na,net nezinau kaip tiksliai ir nusakyti-kai kudikiams atsiranda ant galveles kaip pleiskanos,tai va,mums lygiai tai pat verysad.gif as iskart pamacius uz vaikio ir pas gyd.,tai ji man ispyskino,kad galbut mums vanduo sanatorijos netinka ir kad namuose isnyks,bet jau greit menuo kaip gryzom-tebera verysad.gif

Papildyta:
beje,kalbejau su viena mama,tai ji man sake,kad sergant BA,gaunasi lyg ir toks uzburtas ratas:gydai BA,atsiranda berimas,pradedi gydyti berima-vel paastreja BA simptomai g.gif gal tos mamos,kurios jau seniau su sia liga gyvenat galit atsakyti?

dekui uz info,na pas mus ir yra tokios kur jus ir apraset,bet atsirado tik pries menesi,bet va neisnyksta,kol tepam tol atrodo nebera,isplaunam galvyte vel ju yra doh.gif

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Donma: 23 spalio 2010 - 13:37
QUOTE(Donma @ 2010 10 23, 14:35)
dekui uz info,na pas mus ir yra tokios kur jus ir apraset,bet atsirado tik pries menesi,bet va neisnyksta,kol tepam tol atrodo nebera,isplaunam galvyte vel ju yra doh.gif

šampūnas netinka taip pat manau.. Jei tik po plovimo atsiranda. Mes nusipirkom emollium, superinis šampūnas tokiai odelei..
Atsakyti
Labai dažnai alergiški vaikai turi tą vadinamajį "luobą" ant galvytės. Arba jei ne luobas o tokiais ploteliais pasiskirsčiusios sausos dėmės- seborėjinis dermatitas. Vadinasi vaikas vis dar kontaktuoja su alergenais (natūralu jei jis alergiškas ne vien maistui ir to nesureguliuosi kad nekontaktuotu). Aš saviškį kaskarta kai maudau po pirminio luobo išnaikinimo aliejukų pagalba, galvytę kas kartą išmuilinusi lengvai masažuoju minkštu vaikišku dantų šepetuku, bet per kiekviena galvytės plovima, tai ir neatsinaujina, o va jei dėl ligos tenka praleist galvytės plovimas, jau žiūrėk luobelis ir dedasi iš naujo, kol nedidelis vėl užtenka kelių procedūrų su šepetuku, o kartais vėl tenka imtis aliejuko.
Atsakyti
mums tai šepetuko kažkaip neprireikia, nors luobas gan didelis jau buvo smile.gif Pakanka aliejuku ištepus ir palaikius gerai iššukuoti kūdikių šukytėm tankiom smile.gif
Atsakyti
Aš dar norėjau paklausti ar vaikiukam kuriems skirtas Flixotide ir naudojantiems jį su babyhaler ar nekraujuoja iš nosytės? Mano mažiui dvi naktis iš eilės kraujas bėgo, nei LOR nerado nieko, ir kraujo tyrimai geri. LOR tik sake kad blyški nosytės landa, bet tokia ji būna pas visus alergiukus. Pamaniau gal nuo Flixotide, nes jam kvėpuojant tą antgaliuką gumini priglausdavau ne vien prie burnytės o ir prie nosytės, dabar dedu tik prie burnytės.
Atsakyti
QUOTE(bevardė @ 2010 10 25, 14:56)
Aš dar norėjau paklausti ar vaikiukam kuriems skirtas Flixotide ir naudojantiems jį su babyhaler ar nekraujuoja iš nosytės? Mano mažiui dvi naktis iš eilės kraujas bėgo, nei LOR nerado nieko, ir kraujo tyrimai geri. LOR tik sake kad blyški nosytės landa, bet tokia ji būna pas visus alergiukus. Pamaniau gal nuo Flixotide, nes jam kvėpuojant tą antgaliuką gumini priglausdavau ne vien prie burnytės o ir prie nosytės, dabar dedu tik prie burnytės.

2m naudojam, dedu ant nosytės ir burnytės kartu, nekraujavo neikart smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Čili: 25 spalio 2010 - 14:00
Mums irgi jau nustate alergenus, o tikejau, tikrai tikejau, kad mano didzioji mergina neturi alergijos. Pasirodo klydau sad.gif Dar laukiam mantu reakcijos atsakymo, bet kiek jau suprantu prasides gydymas nuo astmos. O ar imanomas gydymas be hormonu. Pati turiu BA, bet ji man atsinaujino jau po kokiu 20 metu, iki tol neturejau jokio diskomforto del sios ligos, vengiau alergenu ir viska pavykdavo suvaldyti. Nu bet dabar, suprantu, kad vaikas alergiskas, ir man kazkoks paumejimas, bet kam mes namuose alergiski, nedasyla. Neturim kilimu, uzuolaidos gal tik vienam kambaryje, bustas apynaujis tik 4 metai, sienos dazytos. Na zaislus mikstus i viena kambari atskirai pernesiau. Bet kadangi pagrindinis kosejimas nakti, tai cia su patalais tikriausiai susije. O patalai dar metu nera, sintetiniai, tik uzvalkalai medvilniniai. Ar ir tie turi buti sintetiniai?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo lile: 25 spalio 2010 - 14:02
QUOTE(bevardė @ 2010 10 25, 10:49)
Labai dažnai alergiški vaikai turi tą vadinamajį "luobą" ant galvytės. Arba jei ne luobas o tokiais ploteliais pasiskirsčiusios sausos dėmės- seborėjinis dermatitas. Vadinasi vaikas vis dar kontaktuoja su alergenais (natūralu jei jis alergiškas ne vien maistui ir to nesureguliuosi kad nekontaktuotu). Aš saviškį kaskarta kai maudau po pirminio luobo išnaikinimo aliejukų pagalba, galvytę kas kartą išmuilinusi lengvai masažuoju minkštu vaikišku dantų šepetuku, bet per kiekviena galvytės plovima, tai ir neatsinaujina, o va jei dėl ligos tenka praleist galvytės plovimas, jau žiūrėk luobelis ir dedasi iš naujo, kol nedidelis vėl užtenka kelių procedūrų su šepetuku, o kartais vėl tenka imtis aliejuko.

nemanau, kad būna alerginės formos, jei tikrais seborėjinis, kas panašu iš jūsų aprašymo, nes jis paūmėja nenusiprausus. šis dermatitas nealerginės kilmės, bet vandens kokybė labai svarbi, o jei vanduo tinka ir dažnai prausiamasi, galima labai sėkmingai jo vengt. tik aišku tik koks stresiukas, iš arto matysis iš odos doh.gif
ir dar seborėjinį gydo cinko tepalai 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Fedes: 25 spalio 2010 - 19:55
Seniai jusu temeliai bebuvau, bet paskaitineju ax.gif

QUOTE(lile @ 2010 10 25, 14:58)
Mums irgi jau nustate alergenus, o tikejau, tikrai tikejau, kad mano didzioji mergina neturi alergijos. Pasirodo klydau sad.gif Dar laukiam mantu reakcijos atsakymo, bet kiek jau suprantu prasides gydymas nuo astmos. O ar imanomas gydymas be hormonu. Pati turiu BA, bet ji man atsinaujino jau po kokiu 20 metu, iki tol neturejau jokio diskomforto del sios ligos, vengiau alergenu ir viska pavykdavo suvaldyti. Nu bet dabar, suprantu, kad vaikas alergiskas, ir man kazkoks paumejimas, bet kam mes namuose alergiski, nedasyla. Neturim kilimu, uzuolaidos gal tik vienam kambaryje, bustas apynaujis tik 4 metai, sienos dazytos. Na zaislus mikstus i viena kambari atskirai pernesiau. Bet kadangi pagrindinis kosejimas nakti, tai cia su patalais tikriausiai susije. O patalai dar metu nera, sintetiniai, tik uzvalkalai medvilniniai. Ar ir tie turi buti sintetiniai?

imanomas, tai galima daryti homeopatiniu budu 4u.gif O gal jums refliuksas, nes kosulys supratau tik gulint g.gif Sveikit 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(lile @ 2010 10 25, 14:58)

mano mažosios alergija dulkių erkutėm nedidelė, tai medvilniniai patalai tikrai gali būti, dažnai skalbiami, tik pati patalynė sintetinė, gal kas atsilieps kam ta alergija stipresnė, kaip būna... o kaip su čiužiniu pas jus? gali būti nuo jo. kiek girdėjau visur taip daro ir man pasiteisino, kloti klijuotę ar neperšlapmpamą paklodę ant jo, tuomet izoliuoja nuo tų erkučių miegantįjį. jei meiga jūsų kambaryje tai aišku ir jūsų patalynė turi būti lygiai taip pat be jokių pukų ir vilnų.

o jums pačiai nuo ko alergija? gali būti sąsajų ir vaikui, nors aišku alergijos gali būti ir visai kitokios.

ir dar dėl simptomų pasireiškimo laiko irgi panašu ne visada sutampa...- mano mažąjai sloga bėgdavo pliūpsniais dažniausiai dieną, iš pradžių naktį ramiai miegodavo, ieškojom alergenų kitoj aplinkoj, apie miegamąjį net nepagalvojom o pasirodo kaip tik ten ir buvo... taigi kartais visai be logikos tiem vaikam simptomai reiškias doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Fedes: 26 spalio 2010 - 07:02