Įkraunama...
Įkraunama...

Bronchinė astma, 9 tema

QUOTE(aquilatel @ 2010 10 20, 22:28)
Visų pirma kosulys labai ilgai laikosi. Kosulys priepuolinis, o ypac naktimis. Nei dukrytė naktį negali iššsimiegoti, nei aš pati smile.gif Kosėja iki uždūsimo. Taip pat priepuolis užeina, pvz. iš namų nuėjus į rūsų, arba kai pradeda dūkti.
Gal čia tik sutapimas toks, bet nuodugnesni tyrimai šiaip ar taip nepakenks...

nemačiau, gal rašėt anksčiau, bet ar bandėt pakeisti patalynę? pastaruoju metu kažkaip labai dažnai susiduriu, kad visų pirma naktinių kosulių kaltininkė būna ji. pati mažajai palikom tik sintetinę (medvilniniai užvalkalai dažnai skalbiami), kai kurie draugai sakė, kad grikinė irgi tinka 4u.gif čiužinukas būtinai užklotas klijuote (neperšlapama paklode), kambaryje kuo mažiau minkštų žaislų, baldų ir kitų dulkes kaupiančių daiktų.

aišku, jei yra astma, tia jos neišgydys, bet būklę labai pagerina 4u.gif
Atsakyti
Sveikos.
As siandiena eisiu su viena is savo merginu pas pulmonologa. Atlikome tyrimus ieskodami mikoplazmos, dar kartu padareme ir kazkoki bendra tyrima. MIkoplazms neradom, et daktare telefonu pasake, kad kazkoks to bendrojo tyrimo rodiklis rodo i asmini susirgima. NOrs pati kaip ir vaikysteje turejau ta bronchnine asma, sienlige, bet kai pasake, kad ir mano mergaitei kazkokie itarimai, tai gavau kaip skuduru per veida. Tam neturejau nei jokio itarimo. Aisku nuo pavasario tankiai pasikartoja kosejimai, pasveikstam ir vel, nors sklogos nera bet uzsikisa nosis. Ruosiuos eit pas gydytoja ir bijau, nezinau kaip ir i ka atkreikti demesi. Pati tik pries nepilnai 2 men buvau pas pulmonologa, neklatinu, bet kai prirase tu purskalu, tinkamai nepaaiskino kaip vartot, gavau baisia pienlige gerkleje, kuri stipriai komplikavo akiu uzdegima. Baisu net prisiminti, pati nutraukiau vaistus, bet siuo metu ir koscius ir gerkle skauda. Labai bijau kvailu vaistu prirasymu ir vaiko sirgdinimu. Noretusi tiksliau suzinoti kas ir kaip. Gal gali kas padeti ir parasyti kokie tyrimai turi buti atliekami, kad patvirtinti arba paneigti tuos asminiu susirgimu spejnimus.
Nu as kazkaip niekaip negaliu patiketi, kad taip galetu buti. Kad sveikas vaikas 5,5 metu taip imtu ir staiga susirgtu. Pati prisimenu, kad mane labai kankino sienlige ir to pasekoje issisaukdavo ta asma, bet cia nieko, tik kosejimai ir tai daugiau naktiniai. Juolab ziuriu kad ir vyras su dukra nuo pavasario vis labai panasiai abu kosti ir istisos problemos su gerklemis.
Atsakyti
QUOTE(lile @ 2010 10 21, 08:45)
Pati tik pries nepilnai 2 men buvau pas pulmonologa, neklatinu, bet kai prirase tu purskalu, tinkamai nepaaiskino kaip vartot, gavau baisia pienlige gerkleje, kuri stipriai komplikavo akiu uzdegima. Baisu net prisiminti, pati nutraukiau vaistus, bet siuo metu ir koscius ir gerkle skauda. Labai bijau kvailu vaistu prirasymu ir vaiko sirgdinimu.

nežinau, kokius vaistus vartojot, bet pvz. vaikams kai reikia flixotide vartoti, tai po sukvėpavimo būtina burnytę išsiskalauti ir vandens atsigerti. - tai daroma, kad "nepriaugtų grybų" - o pienligė ir yra "grybai" [mikroskopinio grybelio (lotyniškai vadinamo Candida albicans) sukeliama liga - gleivinių bei odos pažeidimas.]
Atsakyti
Tai taip ir yra, as skalavau ta gerkle, bet pasirodo dar reikejo vandens isgerti apie stikline, o sito nei lapely vaisto neradau parasyta ir daktare nesake. Pacioje burnoje kaip ir nebuvo pienliges, ji buvo rykleje, kaip cia tiksliau paaiskinti sad.gif
Atsakyti
QUOTE(lile @ 2010 10 21, 07:45)
Nu as kazkaip niekaip negaliu patiketi, kad taip galetu buti. Kad sveikas vaikas 5,5 metu taip imtu ir staiga susirgtu.

musu dickis irgi vat taip staiga, po plauciu uzdegimo ir dusulio priepuolio patapo astmininku. as vis tikiuosi, kad gal gi isaugs. ir guodziuos, kad bent jau lengva forma pas mus.

del flixotide ir vandens nezinojau, blyn, reiks suziuret. dabar angina buvo, vakar pediatre sake, dar zidinuku mato, bet vaikas siaip jau mano galva sveikas. tai kyba grybas. blyn blyn... kaip ta geri gydyt reik?
Atsakyti
Kazkaip vaiku daktarai ziuriu daznokai sumaiso angina su pienlige. Ir netgi israso antibu, kas dar blogina padeti kiek suprantu. Na mano merginai kai pienlige buvo isimetus liepe ciulpti daktarina ir NIstatina, sako cia tas pat, tik kad nistatinas labai neskanus.
Man siu vaistu niekaip neuzteko, teko truputi rimciau ziureti.
Atsakyti
QUOTE(lile @ 2010 10 21, 09:19)
Kazkaip vaiku daktarai ziuriu daznokai sumaiso angina su pienlige. Ir netgi israso antibu, kas dar blogina padeti kiek suprantu. Na mano merginai kai pienlige buvo isimetus liepe ciulpti daktarina ir NIstatina, sako cia tas pat, tik kad nistatinas labai neskanus.
Man siu vaistu niekaip neuzteko, teko truputi rimciau ziureti.

nu mums tikrai angina buvo. nes karsciavo kapitaliai, puliai virto. bet vat dabartiniai zidinukai g.gif , reiks siust dieda su pulmonologe pasisnekuciuot.
Atsakyti
Nu va, ir naujieną apie vandens gėrimą ir burnos skalavimą sužinojau blink.gif Aišku, nei pulmonologė, nei pediatrė nesiteikė apie tai įspėt doh.gif Nors man iš vis tie purškalai pasitikėjimo nekelia, ypač Flixotide unsure.gif Vienai pažįstamai, suaugusiai moteriai, stipriai sąnarius tie hormonai "suvalgė". O tiek mano, tiek MB giminėj yra polinkis į sąnarių ligas, tai nesinorėtų viso to dar suaktyvint g.gif
Lile, džiugu, kad tavo panelei mikoplazmos nerado smile.gif Deja, mano panai kraujo tyrimai ją nustatė ir vakar gydytoja Klacidą išrašė, o aš taip nenoriu jo duoti, širdis kažką negero jaučia, o dar kai perskaitai galimus šalutinius poveikius doh.gif Be to, per savo nepilnus 6 metus, ji jau 3 kartus tą Klacidą gėrė doh.gif
Atsakyti
QUOTE(ilja @ 2010 10 21, 11:08)
Be to, per savo nepilnus 6 metus, ji jau 3 kartus tą Klacidą gėrė doh.gif

gal nuraminsiu taip lietuviškai... Mano dičkė per vienerius metus gavo 11 antibiotikų kursų... doh.gif Čia kol nenustatė astmos. Po to nei vienų nebegavom..Bet organizmas jau patručintas nemažai verysad.gif
Beje, o mikoplazmos joks kitas antibas ar vaistas neveikia,jums nėra kito pasirinkimo, gal viskas pagerės po antibų wink.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Čili @ 2010 10 21, 11:33)
gal nuraminsiu taip lietuviškai... Mano dičkė per vienerius metus gavo 11 antibiotikų kursų... doh.gif Čia kol nenustatė astmos. Po to nei vienų nebegavom..Bet organizmas jau patručintas nemažai verysad.gif
Beje, o mikoplazmos joks kitas antibas ar vaistas neveikia,jums nėra kito pasirinkimo, gal viskas pagerės po antibų wink.gif 4u.gif

Tai maniškės receptų knygelėj irgi 11 įrašų su antibiotikų pavadinimais, bet net 3 kartus tai buvo Klacidas. Tik džiaugiuos, kad visa tai ne per 1, o 3 metus išsidėstė smile.gif O dabar jau 2,5 m nei karto negavus ir taip nesinori viso to įdėto darbo nubraukti 1 antibiotikų kursu doh.gif Bet matau, kad mano norai čia bus paskutinėj vietoj ax.gif
Tik man toks įspūdis susidaro, kad pediatrai lengva ranka antibiotikus išrašo, bet jei yra nustatoma BA, į tokį ligonį daug atsargiau žiūrima ir tie antibiotikai iš gydymo programos pradingsta. Žinoma, galima sakyt, suveikia BA gydyti skirti vaistai ir tada antibų neprireikia, bet dičkės gydyme privengiau ir privengiu visų purškalų ir Singulair.
Atsakyti
antibai patys savaime nera blogis, jei jie skiriami tinkamai ir tinkamoms ligoms gydyti. lygiai kaip ir singulairas ar flixotidas yra naujos kartos vaistai, sukurti butent BA gydymui, su aiskiu veikimo mechanizmu.
man daug baisiau, kai pediatrai ir lorai na lievo ir na pravo net kudikiams skiria actifeda. kai MB studijavo (baige 2001 m.), tai juos dar moke, kad pseudoefedrino negalima jaunesniems nei 6 m. skirt, o dabar va farmacininkai prasistume vos ne naujagimiams ji. sita mes nu jau taip atsargiai dozuojam ir tik jau visiskos siknos atveju girdom.
Atsakyti
mums sirupus išvis uždraudė girdyt, visokio š ten juose pilna... Sakė geriausia yra apskritai tablečių forma bet kuriuos vaistus girdyti.
Atsakyti