Įkraunama...
Įkraunama...

Bronchinė astma, 9 tema

QUOTE(Laurina @ 2010 08 15, 15:12)
Sveikos mamytės, manau čia daug yra leidžiančių vaikučius į darželius, aš galvoju ką daryti? g.gif maniškiui 3 m. vasarą pradėjo eiti, birželį buvo paūmėjimas, nes buvo gana šalta ir virusą pagavo, dabar vėl paūmėjimas, nors visą tą laiką gėrė vaistus nuo alergijos, paūmėjimo neišvengėm, kam alergiškas nežinau, nes visą laiką vaitai, o tyrimams, reikia padaryti pertrauką,kad tiksliau rodytų, nuo rudens kaip ir turėčiau galimybę nevesti į darželį,bet taip norėčiau...vaikas visai kitoks, labiau bendrauja su kitais vaikais ir pan.bet gydytoja,vis kartoja,kad jei noriu užauginti kuo sveikesnį vaiką,ar patartumėt atsisakyti darželio, man atrodo kuo labaiu saugosiu nuo virusų ir alergenų jis visai bus jiems neatsparus 4u.gif

Tik jūs galit nujausti, kas geriausia jūsų sūnui wink.gif
Atsakyti
QUOTE(Laurina @ 2010 08 15, 14:12)
Sveikos mamytės, manau čia daug yra leidžiančių vaikučius į darželius, aš galvoju ką daryti? g.gif maniškiui 3 m. vasarą pradėjo eiti, birželį buvo paūmėjimas, nes buvo gana šalta ir virusą pagavo, dabar vėl paūmėjimas, nors visą tą laiką gėrė vaistus nuo alergijos, paūmėjimo neišvengėm, kam alergiškas nežinau, nes visą laiką vaitai, o tyrimams, reikia padaryti pertrauką,kad tiksliau rodytų, nuo rudens kaip ir turėčiau galimybę nevesti į darželį,bet taip norėčiau...vaikas visai kitoks, labiau bendrauja su kitais vaikais ir pan.bet gydytoja,vis kartoja,kad jei noriu užauginti kuo sveikesnį vaiką,ar patartumėt atsisakyti darželio, man atrodo kuo labaiu saugosiu nuo virusų ir alergenų jis visai bus jiems neatsparus 4u.gif

visos norime uzauginti kuo sveikesni vaika,bet gi jie serga ir budami namie,vaikas turi igyti imuniteta ligoms,zinoma gali laikyti namie saugoti kad su niekuo nesusitiktu,bet ateis laikas kai teks eiti i mokykla ,tada tikrai ligu neisvengsit ir nukentes mokslai
Atsakyti
QUOTE(grazina37 @ 2010 08 16, 07:48)
visos norime uzauginti kuo sveikesni vaika,bet gi jie serga ir budami namie,vaikas turi igyti imuniteta ligoms,zinoma gali laikyti namie saugoti kad su niekuo nesusitiktu,bet ateis laikas kai teks eiti i mokykla ,tada tikrai ligu neisvengsit ir nukentes mokslai

Aš už vedimą 4u.gif
Bent aš pastebėjau su savo vaiku, vis jam primindama kad saugotuos, nebūtų išsižiojęs ir t.t. kad galiu jam ivaryt kompleksą. Vaiko negalima atitraukt nuo bendraamžių - tai mano nuomonė. O ligos jos puola bet kur, tiek namie tiek kolektyve 4u.gif
Atsakyti
ar galite mamytes kuri atsakyti kaip atpazinti astmini kosuliuka g.gif musu pupa jau nuo pavasario naktimis apie 3 val kosti, dusta ir po to praeina, arba link ryto vel uzeina... klausem gydytojos ar galim vaziuoti daryti tyrimus kokius, bet mums aiskina, kad tik rudeni jie tikslus kai nezydi jokie augalai g.gif kaip jusu vaikuciams pasireiske pirmi pozymiai? kokie tyrimai tiksliai parodyti gali, ar alergologiniam centre daro? aciu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(lioniukė @ 2010 08 16, 14:31)
ar galite mamytes kuri atsakyti kaip atpazinti astmini kosuliuka g.gif musu pupa jau nuo pavasario naktimis apie 3 val kosti, dusta ir po to praeina, arba link ryto vel uzeina... klausem gydytojos ar galim vaziuoti daryti tyrimus kokius, bet mums aiskina, kad tik rudeni jie tikslus kai nezydi jokie augalai g.gif kaip jusu vaikuciams pasireiske pirmi pozymiai? kokie tyrimai tiksliai parodyti gali, ar alergologiniam centre daro? aciu 4u.gif

neklausyk tu tos savo gydytojos,grieztai prasyk siuntimo pas pulmonologa,ten papasakosi apie vaikiuko kosuli ir jis nuspres koki gydyma skirti,o del alergenu tai gali tirti bet kuriuo metu laiku,jei alergiskas ,taip ir rodys alergija,ir nedelsk kol liga pereis i sunkesne forma doh.gif
Atsakyti
QUOTE(oksy @ 2010 08 16, 15:00)
. O ligos jos puola bet kur, tiek namie tiek kolektyve 4u.gif

mūsų atveju vaikai nesirgo tuo metu kol neidavo į darželį.. Vos nueina-virusiukas ir vėl paūmėjimai baisūs... O namie būnant tai ir lauke per šalčius būdavom, ir į svečius nueidavom vis pabendrauti - nesirgo po pusmetį netgi... Vat ir žinok smile.gif
O dabar dičkė jau matyt išauga po truputį, eis į mokyklėlę ir tikiuosi mažiau sirgs smile.gif
Atsakyti
Šendien lankėmės pas pulmonologę, nuotaikos gan geros 4u.gif
Pirmą kart vaikinas pūtė kažkokį kompjuterinį aparatą, žiūrėjo plaučių stiprumą (kažkas panašaus), gydytoja pasakė kad gan neblogai gavosi, nes iš ryto nebuvome susidozavę vaistukų.
Kadangi mums tuoj 6 metukai tai Singuliarą jau 6mg. gausim, o dėl Fliksotido dar matysim, ar didins ar paliks tą patį. Bet tikrai nemažinsim, nes paūmėja iškart ax.gif
Ir aparatą pūsim kiekvienu vizitu pas pulmonologę kas 3 mėn.
Atsakyti
mes irgi šiandien iš pulmonologo, darželį mums uždraudė, nes visą vasarą kas mėnesį paūmėjimai, singuliarą nuėmė, nes vaiko jautri nervinė sistema, jam jau 3 m. o dar miega neramiai, tie vaistai dar labiau paveikia,paliko tik flixotide ir salbutamolį pagal poreikį ir taip du mėnesiai be pertraukos kvėpuoti,gydytoja man, aiškina,kad vaikas gal labai jautrus emociškai, ir dėl to jis dar gali susirgti,nu maniškis nelabai noriai ėjo į darželį, bet jis ir priprasti kaip reikiant nespėjo, manau laikui bėgant priprastų, o dabar atskirtas vaikas nuo bendraamžių, nepatinka man, bet ką darysi.... 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Laurina @ 2010 08 19, 13:06)
mes irgi šiandien iš pulmonologo, darželį mums uždraudė, nes visą vasarą kas mėnesį paūmėjimai, singuliarą nuėmė, nes vaiko jautri nervinė sistema, jam jau 3 m. o dar miega neramiai, tie vaistai dar labiau paveikia,paliko tik flixotide ir salbutamolį pagal poreikį ir taip du mėnesiai be pertraukos kvėpuoti,gydytoja man, aiškina,kad vaikas gal labai jautrus emociškai, ir dėl to jis dar gali susirgti,nu maniškis nelabai noriai ėjo į darželį, bet jis ir priprasti kaip reikiant nespėjo, manau laikui bėgant priprastų, o dabar atskirtas vaikas nuo bendraamžių, nepatinka man, bet ką darysi.... 4u.gif

O ar nesidarėte tyrimus, idomu kas išaukia tuos paūmėjimus.
Pagal saviškį tai pastebėjau žiemą - virusai ir namų erkutės, o vasarą tfu tfu viruso neturėjom, bet paūmėja tik pakeitus aplinką ax.gif
Atsakyti
QUOTE(oksy @ 2010 08 19, 17:58)
Pagal saviškį tai pastebėjau žiemą - virusai ir namų erkutės, o vasarą tfu tfu viruso neturėjom, bet paūmėja tik pakeitus aplinką  ax.gif

o apie kokius tyrimus jus cia kalbat,ar apie tuos meginelius ant ranku,ar dar kokie yra? 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(oksy @ 2010 08 19, 17:58)
Pagal saviškį tai pastebėjau žiemą - virusai ir namų erkutės, o vasarą tfu tfu viruso neturėjom, bet paūmėja tik pakeitus aplinką  ax.gif

ne pulmonolgas jokių tyrimų nesiuntė darytis, bet jis nuo pat gimimo, buvo pienui ir pelesiui nustatyta alergija, gal dabar ji pasikeitė, net neisivaiduoju kas vasarą jam galėjo sukelti paūmėjimą,įtariu,kad alergija, bet kam tai nežinau,gal darželio maistui, nes daugiau bėrimų atsirasdavo, nes ten gauna ir pieną,nes dažnai čiaudi,ir nosis užgulta, bet vėl nesuprantu kaip alergija galėjo suaktyvinti astmą, kai jis visą laiką nuo alergijos vaistu gėrė g.gif ,vadinasi visą tą laiką reikėjo ir nuo astmos vartoti vaistus 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(delfinarija @ 2010 08 19, 17:04)
o apie  kokius tyrimus jus cia kalbat,ar apie tuos meginelius ant ranku,ar dar kokie yra? 4u.gif

nesu darius tų mėginukų ant rankos, nežinau bet man jie kažkokia nesamonė blush2.gif
darėmės mišrų 38 alergenų tyrimą, ėmė iš venos kraują. Darėmės 2009-11 dabar pasklausiau pulmonologės gal vėl teks pakartot, tai ji sakė nevertą padarysit tai dar po metų, nes didelė alergija buvo erkutėm, tai ji ir nebus sumažėjus blink.gif
Atsakyti