QUOTE(Tinka @ 2010 10 18, 11:18)
nedarom gripo ir erkinio encefalito. Gripo nedarom, nes jis sezoninis ir Lietuvoj kaip taisykle nepataiko su tipu. o erkinio nedarom, nes MB turi savo pozicija del Endemiko vykdomos skiepu propagavimo politikos. net per pati pika erkinio encefalito, LT tebuvo keliolika atveju, is kuriu didzioji dalis nuo ozku pieno. plius Endemiko pasiulymas skiepyt ekstra po ikandimo isvis jokiu sveiku protu nepaaiskinamas.
skiepijom vejaraupiu abu vaikus. pasiteisino labai. Vyresnelio darze epidemija buvo kaip tik tuo metu, kai mazeliui buvo 3,5 men, kai yra pati imunoglobulinu, gaunamu is motinos duobe ir vaikas yra labai imlus visokioms zarazoms. plius visu pazistamu, kuriu vyresneliai sirgo vejaraupiais tuo metu mazieji vaikai persirgo zymiai sunkiau. be to, sis skiepas kazkiek pridengia ir visus kitus herpesinius sudus.
o maziu kiepijom nuo roto. Dickio augimo metu to skiepo nebuvo. kadangi vyresniam rotas baigesi visisku nusividuriavimu per nepilna valanda ir reanimacija, pakartot nebesinorejo is principo. dabar, kiek budavo enterovirusu, mazius perserga tikrai gerokai lengviau, nei mes visi.
supratau ,ačiū
dėl Endemiko politikos
baisu ir kai nėščiąsias pirmam trimestre kalbina skiepytis ir ta 'logika' po ikandimo skiepytis...
vėjaraupiais aš vis dėlto buvau linkusi neskiepyti, būčiau prieš mokyklą ar paauglystę skiepijus, man norėjos jiems duoti įgyti imunitetą visam gyvenimui persirgus, tai savaime viskas ir išėjo -persirgo abu vienas trijų metų, o mažoji tuo pat metu 8 mėnesiukų , aišku mažajai su daugiau temperatūros, bet dabar ramu
tik dėl tų kitų herpesinių aišku būtų nauda iš skiepų, bet kiek suprantu, bet kokiu atveju vienu ar kitu metu jie pas mus kaulų čiulpuose... šitoj vietoj reikės dar man daugiau pasidomėt...
o vyresnėlis lygiai taip pat reanimaciją pasiekė nuo Noro viruso... todėl mažajai nedavėm tos roto vakcinos. pagal tikimybių teoriją tikimybė par maža, kad pataikys būtent ant to viruso, kuriam paskiepijom