Įkraunama...
Įkraunama...

Bronchinė astma, 9 tema

QUOTE(oksy @ 2010 10 09, 11:59)
Mums rugpjūčio 20 suėjo metai kai turim BA, ir visus metus kas mėn. keliaudavom pas pulmonologą, dabar jau sakė kas 3 mėn. eisim. Per tuos metus stebėdavo vaiko paūmėjimus, ir nusprendė kad vaistų nemažinam, bet ir nedidinam. Bent jau kol šaltasis sezonas baigsis.

bet kaip idomiai jus pas pulmanologa,o mes visada pas alergologe,kazin kodel pas pulmonologa musu nesiuncia g.gif
Atsakyti
QUOTE(zuika235 @ 2010 10 08, 14:10)
aciu uz atsakyma. 4u.gif
taip ir buna su tais gydytojais, paziuri tyrimus, pabamba kazka po nosim, suraso sarasa, ka ir kada gerti, o kas mums, spreskit patys...
minejo kad gal kokliusas, gal mikoplazmos ir dar kazkokie galai, o zodzio astma net neminejo, o vaistai nuo astmos... opa..
na dar pabandysim pas pediatre pasiklausinet daugiau
4u.gif

tokie naktiniai zusikosejimai irgi gali buti del bronchu spazmu, net jei ne astma, rasomi tie patys ar panasus vaistai. tik is jusu aprasymo atrodo, kad is tikro gyd dar tik spelioja priezastis, todel maximaliai visko skyre, iskaitant ir antialerginius, reikai ju ar nereikia...

man paciai buvo daug bedu su dusuliu neseniai, tai patyriau, kad paumejimo metu man priepoliai uzeina net nuo paprasciausio bet kokio stipresnio kvapo, dabar jau geriau, bet negaliu uzuost rukalu, duju ir kitu astriu kvapu, jei tik ikvepiu, is karto reikai griebtis ventolino. dulkes, bet kokie kiti dirgikliai visiskai vesdavo is rikiuotes, nors mano dusuliu priezastis atrodo vis delto buvo atipiniu letiniu bakteriju padarinys (chlamidiju, mikoplazmu), bet kai jau isibujoja jos, tai ir alergijos prasideda, ir visokie kitokie galai. tiesa sakant man vaiciulioniene alergologe labai tuo atzvilgiu padejo, vienintele kuri is viso pradejo aiskintis mano ligu priezastis. visi kiti tik skyre vaistu nuo faringito, alergijos, astmos, ir kt - viska atskirai, ne vienas nepasiziurejo, kad visa tai gali buti susije sad.gif

beje, gal kas dar nepatyre, papasakosiu apie atipines ir ju tyr, gal kam pravers ta info... kai sios infekcijos pereina i letine forma, tai daznai sukelia visokius persalimo pozymius, dusulius, pastovius nepraeinancius kosulius, letini faringita, alergija salciui, ir visokiausiu kitokiu simptomu... bet jos nenustatomos iprastiniais paseliais, yra tik sorpo laboratorijoj spec paselis, kuris gali nustatyti, bet siaip reikia tirtis antikunus is kraujo, letinems ir umioms formoms.. kokios nors mikoplazmos siaip yr alabia paplite vaiku darzeliuose ir kaip supratau, kad lengvai ir pasidudoa gydymui, tik reikia tinkamu antibiotiku, o jei mazesniais kiekiais, tai imunitetas ir pats gali susikovot. bet pvz chlamidijos, jei tik isbujoja sunkiai pasiduoda gydymui... man pasiseke issiaiskinau per alergologe, kuo esu uzsikretusi ir neissigydziusi, pereje jau letine forma ir toli grazu nepanasu, kad imunitetas sekmingai kovotu pries jas sad.gif o mano seimos gyd tai kai nuejau pas ja su alergologes rekomendacijom vos vel nepasiute mokamo paselio darytis, nes sako kaip cia dabar gydysim, nezinodami jautrumo antibiotikams, teko man paciai jai pasakyt, kad pasitikslintu, kiek as uz ta paseli besumokeciau, man gi sito sukelejo ten nenustatys, o jautrios jos tik vienai antibiotiku grupei... doh.gif doh.gif doh.gif jau teik prisilaksciau per gydytojsu pastaruoju metu, bet dabar visa seima gydomes kartu, tai tikiuosi gal galu gale pasieksim rezultato.
Atsakyti
Mano sūnus irgi turi šį gėrį. diagnozė patvirtinta prieš mėnesį. Va peršalom ir šiom naktim miegam prastai. Paskutinę naktį apskritai tokie priepuoliai buvo, kad nei garuojantis verdantis vanduo, nei Ventolin nepadėjo...t.y. beveik, nes kol aprimo...kažkoks košmaras doh.gif Singuliar vartojam jau mėnesį, dar 2 tikrai vartosim. ieškau būdų kaip sumažinti kosulio priepuolių tikimybę unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Fedes @ 2010 10 09, 16:16)
tokie naktiniai zusikosejimai irgi gali buti del bronchu spazmu, net jei ne astma, rasomi tie patys ar panasus vaistai. tik is jusu aprasymo atrodo, kad is tikro gyd dar tik spelioja priezastis, todel maximaliai visko skyre, iskaitant ir antialerginius, reikai ju ar nereikia...

nezinia kurie vaistukai padejo, bet jau naktim nekostim thumbup.gif antibus jau sugereme, dar pora sav gersim singulair ir aerius, tikiuosi viskas bus gerai ir mazylis nebesirgs
Atsakyti
sveikos,

ar yra tokių vaikų, kurie tik padūkę ir sušilę kitą dieną sulaukia paūmėjimo? doh.gif Manoji - taip doh.gif Bet vakare ventolino suinhaliavom, ryte kaip ir nieko,išleidau į mokyklą,bet taip nelabai ramiai.. unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Čili @ 2010 10 12, 08:56)
sveikos,

ar yra tokių vaikų, kurie tik padūkę ir sušilę kitą dieną sulaukia paūmėjimo? doh.gif Manoji - taip doh.gif Bet vakare ventolino suinhaliavom, ryte kaip ir nieko,išleidau į mokyklą,bet taip nelabai ramiai.. unsure.gif

labai daznas dalykas doh.gif visada pasiruosus po tokiu dalyku triuba su vaistais unsure.gif bet kazkaip kita diena ir preina..
labas 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Dalita: 12 spalio 2010 - 08:06
QUOTE(Donma @ 2010 10 09, 17:06)
bet kaip idomiai jus pas pulmanologa,o mes visada pas alergologe,kazin kodel pas pulmonologa musu nesiuncia g.gif

Daznai tarp ju dedamas bruksnelis alergologas-pulmonologas. Tos ligos juk susije.
Mano maziui jau 4 m. kaip nustatyta BA. Po diagnozes vartojam singulair (tik vasara nereik) ir ventolina kai reikals yr. Iki siol buvo viskas gerai, bet dabar vis daznesni ir sunkesni paumejimai sad.gif Ypatingai nuo dregmes.
Atsakyti
QUOTE(Jusma @ 2010 10 11, 12:45)
Mano sūnus irgi turi šį gėrį. diagnozė patvirtinta prieš mėnesį. Va peršalom ir šiom naktim miegam prastai. Paskutinę naktį apskritai tokie priepuoliai buvo, kad nei garuojantis verdantis vanduo, nei Ventolin nepadėjo...t.y. beveik, nes kol aprimo...kažkoks košmaras doh.gif Singuliar vartojam jau mėnesį, dar 2 tikrai vartosim. ieškau būdų kaip sumažinti kosulio priepuolių tikimybę unsure.gif

kažkur girdėjau, kad astmininkams netinka verdančio vandens garai g.gif reikia garintis inhaliatorium. gal kas tiksliau atsakytų - kodėl?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Lindra: 12 spalio 2010 - 09:43
QUOTE(Lindra @ 2010 10 12, 10:43)
kažkur girdėjau, kad astmininkams netinka verdančio vandens garai  g.gif  reikia garintis inhaliatorium. gal kas tiksliau atsakytų - kodėl?

aš irgi tą girdėjau smile.gif Todėl garinamės tik kompresoriniu inhaliatorium šaltu garu.
Atsakyti
QUOTE(Lindra @ 2010 10 12, 10:43)
kažkur girdėjau, kad astmininkams netinka verdančio vandens garai  g.gif  reikia garintis inhaliatorium. gal kas tiksliau atsakytų - kodėl?

Tai, kad kai naktį per miegus užsikosti, kitos išeities nėra. Jis net neprabunda, o kosti kosti. Mums kažkaip padeda ir garai.
O garintis inhaliatoriumi - tai čia kaip??? g.gif Mes dar naujokai šioj srity, tai nežinau visų subtilybių.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Jusma: 13 spalio 2010 - 22:36
Mano sūnui vakar diagnozavo Alerginę asmą? Kažin kuom skiriasi nuo Bronchinės asmos? Gal kad mums nustatė gan stiprią alergiją dulkėms ir namų erkutėms?
Kaip saugotės nuo jų? - kilimus, minkštus žaislus surinkau, užuolaidų neturim. patalai sintetiniai. Kas dar svarbu?
Atsakyti
QUOTE(Jusma @ 2010 10 13, 23:35)
Tai, kad kai naktį per miegus užsikosti, kitos išeities nėra. Jis net neprabunda, o kosti kosti. Mums kažkaip padeda ir garai.
O garintis inhaliatoriumi - tai čia kaip??? g.gif Mes dar naujokai šioj srity, tai nežinau visų subtilybių.

aš tai visgi siūlyčiau įsigyti normalų inhaliatorių , kokie būna sanatorijose, ligoninėse - su kaukyte tokia burzgiantis aparatukas,metantis labai smulkų garą,tokį kaip rūką sakyčiau (omron, kažkas dar turi kitokių,berods microlife..ar pan), karšti garai jums tikrai nepadės jei tai ne laringitas. O dar variantas - vakare būtinai ventolino susikvėpuokit,mums padeda smile.gif

QUOTE(Alls @ 2010 10 14, 08:19)
Mano sūnui vakar diagnozavo Alerginę asmą? Kažin kuom skiriasi nuo Bronchinės asmos? Gal kad mums nustatė gan stiprią alergiją dulkėms ir namų erkutėms?
Kaip saugotės nuo jų? - kilimus, minkštus žaislus surinkau, užuolaidų neturim. patalai sintetiniai. Kas dar svarbu?

bronchų astma yra arba alerginio pagrindo,arba virusinio. Tai jūsų astmos paūmėjimai iššaukiami alergenų smile.gif
Atsakyti