Įkraunama...
Įkraunama...

Kačių šėrimas natūraliu maistu (RAW, BARF)

QUOTE(Gladness @ 2011 10 04, 20:04)
Jau vien tai aiškumo suteikė smile.gif
dėkui

geras informacijos šaltinis yra čia: http://www.super-ret...maitinimas/raw/
jei kyla klausimų - klauskit. tik supraskit, kad jūs su katinu gyvenat, matot kaip jis atrodo, kokia jo savijauta ir t.t. svetimiem žmonėm nuotoliniu būdu sunku porcijas-proporcijas sudėliot
Atsakyti
QUOTE(Katastrofa @ 2011 10 04, 21:08)
geras informacijos šaltinis yra čia: http://www.super-ret...maitinimas/raw/
jei kyla klausimų - klauskit. tik supraskit, kad jūs su katinu gyvenat, matot kaip jis atrodo, kokia jo savijauta ir t.t. svetimiem žmonėm nuotoliniu būdu sunku porcijas-proporcijas sudėliot

Aš ir neprašau proporcijų sudėlioti gramas į gramą, tik norėjau apytikslių duomenų kas kaip su kuo eina, kad bent pradžiai turėčiau nuo ko pradėti derinimą jau pagal asmeninius poreikius smile.gif
Papildyta:
Šis psl jau perskaitytas 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Gladness @ 2011 10 04, 20:25)
Aš ir neprašau proporcijų sudėlioti gramas į gramą, tik norėjau apytikslių duomenų kas kaip su kuo eina, kad bent pradžiai turėčiau nuo ko pradėti derinimą jau pagal asmeninius poreikius smile.gif

porcijas galit dėliot kaip tik jum patinka. taisyklių tam nėra. norit - duokit grynus produktus (nemaišant mėsos su subais, pavyzdžiui), norit - maišykit mėsą su subais, kaulais, žuvim... psakant, pasitelkit fantaziją biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Gladness @ 2011 10 04, 20:01)
Tai kas tie subproduktai, galit man lietuviškai su pavyzdžiais paaiškinti?  blush2.gif
o tai tada širdutes, skrandukus ir pan skaičiuoti prie mėsos svorio?
jau beveik nk nebesuprantu biggrin.gif

Taip, širdutės, skrandukai prie bendro mėsos svorio ax.gif

Aš savo katinui duodu apie 10 proc. jo kūno svorio ax.gif

Mažų veislių šunims irgi rekomenduojama duoti apie 10 prc. kūno svorio. Dydelių veislių apie 4 proc. Jaunų šuniukų dar kitoks skaičiavimas...nesidomėjau, nes pačiai nereikėjo. Su katinais tas pats kas su šunimis mirksiukas.gif
Atsakyti
Vistos, kitu pauksciu skrandis taip, prisiskaito prie raumens, bet jaucio skrandis tai yra per puse raumuo, per puse subproduktas. Gerai visu detaliu neatsimenu, kuri dalis tas raumuo, kuri subproduktas, bet paieskokit sunu forume, ten vienoj zinutej buvo labai graziai aprasyta apie jaucio skrandi smile.gif
Be kita ko, ar yra zmoniu, duodanciu katinams jaucio skrandi? Plauta ar neplauta duodat? Ar valgo?
Atsakyti
QUOTE(kar @ 2011 10 05, 08:19)
Aš savo katinui duodu apie 10 proc. jo kūno svorio  ax.gif

oho blink.gif . nepersiėda biggrin.gif? aš saviškiui 2-3% duodu, bet jis atrodo gerai įmitęs doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Katastrofa @ 2011 10 05, 09:52)
oho  blink.gif . nepersiėda biggrin.gif? aš saviškiui 2-3% duodu, bet jis atrodo gerai įmitęs  doh.gif

Gal kiek ir mažiau išeina...duodu apie 200 gr. Katinas galvoju sveria koki 3 kg g.gif Daugiau nei 5 proc.
O šiaip pačio katino niekada nesvėriau, stebiu ir duodu tiek kiek man atrodo reikalinga ax.gif

Atsakyti
QUOTE(kar @ 2011 10 05, 11:57)
Gal kiek ir mažiau išeina...duodu apie 200 gr. Katinas galvoju sveria koki 3 kg  g.gif Daugiau nei 5 proc.
O šiaip pačio katino niekada nesvėriau, stebiu ir duodu tiek kiek man atrodo reikalinga  ax.gif

O sakykit, ar kai perejot prie RAW liovesi katino vemaliojimai?
Atsakyti
QUOTE(Pujolis @ 2011 10 05, 11:51)
O sakykit, ar kai perejot prie RAW liovesi katino vemaliojimai?

Visiškai smile.gif

Atsakyti
QUOTE(kar @ 2011 10 05, 15:08)
Visiškai  smile.gif

Nu va, o veterinarai tai nepripazista, kad nuo sausiako vemalioja smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Pujolis @ 2011 10 05, 15:09)
Nu va, o veterinarai tai nepripazista, kad nuo sausiako vemalioja smile.gif

Tai jie gal nesuinteresuoti pripažinti unsure.gif

Jis ne tik vėmaliojo, bet į WC eidamas rėkdavo kaip per morčių doh.gif Net galvojau, kad koks puslės uždegimas doh.gif Vienu žo, buvau panikoj. Gerai, kad apie RAW jau anksčiau domėjausi, žinojau, kad toks dalykas yra, kad mėsėdžiui tai geriausia...kitaip net bijau pagalvot kokius kryžiaus kelius būtų teke pereiti doh.gif
Atsakyti
QUOTE(kar @ 2011 10 05, 16:32)
Tai jie gal nesuinteresuoti pripažinti  unsure.gif

Jis ne tik vėmaliojo, bet į WC eidamas rėkdavo kaip per morčių  doh.gif  Net galvojau, kad koks puslės uždegimas  doh.gif  Vienu žo, buvau panikoj. Gerai, kad apie RAW jau anksčiau domėjausi, žinojau, kad toks dalykas yra, kad mėsėdžiui tai geriausia...kitaip net bijau pagalvot kokius kryžiaus kelius būtų teke pereiti  doh.gif

Zinokit yra visokiu katinu. Vieni eda ta sausiaka ir nei vemia nei ka, o kitiems jis netinka. Mano katinam irgi sausiakas netinka, vienam maziau, kitam labiau, bet faktas. Na, kai dar pamirkydavau as ji, tai vienam siaip taip praeidavo, bet vis tiek, prisiedes to sausiako sededavo susiguzes kaip kalakutas ant laktos smile.gif Galiausiai ir akmenlige pradejo vystytis, nors skaiciau kad siamams ir orietalams to dalyko praktiskai nepasitaiko...
Atsakyti