Iš pradžių mes savo katę irgi maitinom sausu ėdalu, šlapiu ėdalu. Visų pirmiausia katę, nuo mažens maitinom visokiais "Propesko", "Kitekat'ais", "Whisk'ais" ir t.t Ir pati buvau šiuo atžvilgiu ne protingiausia, kadangi dar tuomet apie tokio kačių ėdalo žalą, nežinojau. Nesidomėjau ir girdėti nieko panašaus neteko. Tiesiog kačių ėdalai, kurie tuo metu man pasirodė ganėtinai geros kokybės.

(kai pagalvoju, kokia gi buvau kvailelė). Maitinau tais visais blogais ėdalais, kol galiausiai pažįstama pasakė apie jų neigiamus atsiliepumus katės sveikatai, organizmui. Aš tai supratau, nes prieš pažįstamos pasisakymą pastebėjau, kad katės kailis nežvilga, dantys apsinešę apnašomis, ji pati nėra judri, kažkokia lyg bobutė.

, net nemoku apibūdint išvaizdos ir katės elgesio. Vėliau nuėjau pas veterinarę konsultacijai, kokiuo gi man ėdalu katę maitinti. Patarė duoti "Hill's". Nupirkau, ėdalas ganėtinai brangus, bet ir geras (čia pagal veterinarės nuomonę). Nupirkau, padėjau katei ir ji neėdė. Žinoma, juk naujas ėdalas, nėra ko kito ir tikėtis. Laikiau gal 1-2 dienas, maniau, kad suės, kai išalks. Ne. Nė velnio. Neėdė ir viskas, nieko nepakeisiu. Visaip bandžiau. Apsimesti, kad ir pati ėdu

, žodžiu bandymams nebuvo galo, nieks iš to nepasikeitė ir teko pirkti naują ėdalą. Tai buvo RC, kitaip sakant "Royal Canin". Šitą ėdalą valgė, bet ne taip kaip "Kitekat'us" ir t.t, todėl, kad tuose"Kitekatuose" daug dažiklių, daug E. Na ties "Rojaliu" apsistot ilgai negalėjau, nes nenorėjau matyti kaip mano mylimoji katė kiekvieną dieną darosi vis kūdesnė, lieknesnė. Pirkau dar daug ėdalų, kurių ėsti nenorėjo. Grįžti prie "Kitekat'ų" ir visų kitų blogųjų ėdalų taip pat nenorėjau, norėjau laikyti sveiką katę. Nuėjau pas veterinarę, kuri patarė maitinti RAW. Iš pradžių net nesupratau ką gi tai reiškia? Man daugmaž paaiškino, papasakojo kaip maitinti, kaip pradėt ir t.t, tai ir supratau. Galiausiai internete radau reikiamos informacijos, straipsnių, įsicinkinau ir nusprendžiau išmėginti taip maitinti katę. Prisipažinsiu, iš pradžių buvo sunku. Juk ir aš iš kart profė nebuvau ir katė nenorom ėdė. Galiausiai priprato ir pamėgo mėsą, taip, kaip jokio "Kitekato" nemėgo. Reikėdavo katei normuot porcijas, kad nepersiėstų, nes toks rijotas ji, taip mėgsta mėsą.

Bėgant laikui pamačiau RAW pliusus. + Jie buvo akivaizdūs. Katė tapo stipresnė, žvalesnė, žaismingesnė. Tai geriausias maitinimas, kurį galiu pasiūlyti savo katei.
O kas dėl krevečių, tai taip, galima duoti krevetes katėms, bet manoji jų nemėgsta.