Įkraunama...
Įkraunama...

Kačių šėrimas natūraliu maistu (RAW, BARF)

QUOTE(Šerii @ 2011 05 27, 20:46)
Apie plaucius dar neradau nieko, pertrumpai domiuosi, zinau, kad sunims jokios naudos is ju, o katems kenksmingi? Ar tik jokios naudos?

neatsimenu kaip ten su tais plaučiais doh.gif . įdomu kaip su skrandžiu g.gif . galima duot?
Atsakyti
Jei neklystu katems jaucio skrandis nera naudingas ir jos jo needa, bega tolyn vos uzuode. biggrin.gif O siaip idomu ar kas nors isiule katei jaucio skrandzio? biggrin.gif Pauksciu skrandukai gal naudingesni, ten gi mesa, be riebalo, manau estu skaniai.
Atsakyti
QUOTE(Šerii @ 2011 05 28, 01:50)
Jei neklystu katems jaucio skrandis nera naudingas ir jos jo needa, bega tolyn vos uzuode. biggrin.gif  O siaip idomu ar kas nors isiule katei jaucio skrandzio? biggrin.gif Pauksciu skrandukai gal naudingesni, ten gi mesa, be riebalo, manau estu skaniai.

vištų skrandukų maniškis gauna. įdomu ar jaučio ėstų unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Katastrofa @ 2011 05 27, 22:28)
kažkur esu skaičius, kad katėms negalima duoti plaučių  g.gif .

palaikius mėsą kambario T, ji bus tinkama šėrimui

Mano drauge duodavo katei plauciu, nieko blogo neatsitiko. O siaip tai skaiciau, kad plauciai nevertngi, be to sunkiai virskinami, nes juose yra daug kolageno.Bet raso, kad jie neblogai tinka nutukusiems gyvunams, kad uzmust alkio jausma ir gaut mazai kaloriju.

As sildaiu katinui mesa taip: idedu i keramikini bliudeli ir ta bliudeli idedu i inda su karstu vandeniu.Palaikau, po to apverciu mesa ir dar palaikau.
Atsakyti
QUOTE(Pujolis @ 2011 05 29, 20:18)
Mano drauge duodavo katei plauciu, nieko blogo neatsitiko. O siaip tai skaiciau, kad plauciai nevertngi, be to sunkiai virskinami, nes juose yra daug kolageno.Bet raso, kad jie neblogai tinka nutukusiems gyvunams, kad uzmust alkio jausma ir gaut mazai kaloriju.

As sildaiu katinui mesa taip: idedu i keramikini bliudeli ir ta bliudeli idedu i inda su karstu vandeniu.Palaikau, po to apverciu mesa ir dar palaikau.

na, aš perskaičiau, kad negalima, tai ir neduodu.

maniškis tokios prabangos neturi. aš išimu iš šaldutuvo, palaikau kažkiek kambario temperatūroje ir duodu, tikrai specialiai nešildau
Atsakyti
Aš kadangi šunis skrandžiais šeriu duodu ir katinams. Tikrai nebėga, vieni ėda kiti ne. Senukas kuris namie išpindėjęs aišku neėda, jis nuo royla priklausomas. O vat sode priglausti kastruoti katinai matę prieglaudą ir konteinerius-ėda ir nieko, normaliai, stori, blizga biggrin.gif. Nenori tik tos dalies su gaureliais, ypač kai aš neplautus duodu skrandžius su apvirškinta žole. Bet vat raumuo normaliai eina biggrin.gif
Atsakyti
Na ir as daviau katei jaucio skrandzio. Daviau toki sustorejima, kuris nebuna apauges gaureliais ir ka, suede lotuliukas.gif Negalvojau serti ja pagal raw, bet ji tokia liekna, siulelis. doh.gif Sausa maista eda(power of nature), bet vistiek kuda. Gal priaugs nors kiek svorio nuo mesos, tikiuosi pavyks subalansuoti mityba, kad nieko netruktu. Katei 1m. 2men, judri, aktyvi, sterilizuota, sveria 2.9kg verysad.gif , siandien pasveriau. Ji visad kuda buvo, bet tuoj taps permatoma blink.gif Reiketu daryti kraujo tyrimus, bet dabar finansai neleidzia, be to raminu save, kad kate atrodo sveika, judri
Atsakyti
Pabandziau duot savo katinui tuos vistu kakliukus, daviau po nedaug ir nors gerai isdauziau juos su mesos plaktuku, bet neviskina jis kaulu. Kokiam formate sueda, tokiam ir iskakoja, vadinasi ir jokio kalcio is ju nepasisavina. Galvojau, gal pripras, prades virskint, daviau net fermentu, bet galiausiai katinui sustojo skrandis nuo tu kaklu ir vel pradejo jis man rytais vemt, tai vel teko savaite ramuneliu arbata girdyt. Taip kad grisiu prie pasiteisinusio varianto, varskes, kiausiniu tryniu, lukstu ir daugiau jokiu eksperimentu...
Atsakyti
Vienintelis argumentas komercinių maistų naudai mano manymu yra toks- žmogui taip patogiau. Tai tas pat, kaip nueiti į McDonald'ą, nors visi puikiai žinome kokį šlamštą ten gausime, bet juk taip greičiau ir patogiau, nei valgyti namie sveiką maistą. Visada reikia pagalvoti apie pasėkmes, kurios gali būti negeros. Tai kodėl gi, mes siūlome tokį patį "greito paruošimo maistą" savo gyvūnams? Maistas teikia gyvybę, gyvybingumą, bet apie kokį gyvybingumą mes galime galime kalbėti kepinto, virto, maišyto, dažyto, presuoto, dezodoruoto, konservais pripumpuoto ir supakuoto į šlamantį pakelį komercinio maisto kontekste?

Žinot kas sveikai maitinasi? Ogi- laukinės katės. Pagalvokite, ar jos gauna sauso ėdalo, šlapio ėdalo, galiu iš karto atsakyti- NE, jos to negauna. Jos pačios tai susimedžioja. Sveikos mitybos tikrai galima pasimokyti iš jų.

Primenu, kad RAW maitinimas nėra vien mėsa. Maitinti pagal RAW sistemą nėra taip paprasta, kaip gali pasirodyti iš pirmo žvilgsnio. Ir man pačiai iš pradžių buvo daug vargo su tuo, dabar esu patenkinta rezultatais. Mėsa turi sudaryti ~80%, 10% kepenys, likę kiti 10%- subproduktai, tokie kaip inkstai, skrandukai, širdys, gali būti blūžnis, smegenys ir visi kiti smagumynai. Taip pat reikia duoti kremzlių ir kauliukų aš duodu vištienos kakliukus. Ir jokiu būdu jokių smulkinimų blenderiu! Gyvūnas turi kramtyti ir pats atsikąsti mėsą, taip kad duodami kuo didesni gabalai (aišku, jei pereinate nuo sauso ėdalo, numetus gabalą mėsos, katinas jos neės, reikia smulkinti, bet palaipsniui didinti gabaliukus). Taipogi, jokių birimų ar plikinimų. Mėsa turi būti žalia. Toliau, kas dėl visokių morkų, burokėlių, moliūgų ir pan. jei ėda- galima duot, bet mažai rasi tokių ėdančių ... Na o varškė, natūralus jogurtas, putpelių kiaušiniai, su visais lukštais (sutrintais) labai patartina duoti.

Maitinant RAW'u sakoma, kad nereikia duoti vitaminų, nors suduoti būtų ne pro šalį, mes tai duodame. Esame užtikrinti, kad mūsų katė ėda tik geriausią maistą + vitaminai. Kai pagalvoji, kas gali būt sveikiau už žalią mėsą katei?, ogi nieko.

Iš tiesų, RAW maitinimo metodu gali maitinti ne kiekvienas. Mėsa kainuoja tikrai brangiai šiais laikais, todėl sausas ėdalas/ šlapias ėdalas katėms gali išeiti kur kas pigiau nei maitinimas žalia mėsa. Būtinai reikia žinoti kokią mėsą duoti. Inkstai, kepenys, skrandžiai ir visi kiti organai yra būtini ir reikalingi. Subproduktai taip par yra neatsiejama RAW sistemos dalis. Paros norma- +/- 4% gyvūno masės, o šiaip reikia stebėti gyvūną ir patys matysit ar reikia duoti daugiau, ar mažiau.

Primenu, kad mėsos kasdien nereikia lakstyti į turgų. Aš perku po 3-5 KG, grįžus namo viską susipjaustau, susinormuoju, sudedu į maišelius ir į kamerą. Prieš maitinimą išimu porciją, atšildau ir paduodu. Pripažinsiu, taip juk daug patogiau.

Jeigu katinui nėra apetito, maistą pagardinti galima Tunu. Žodžiu, kaip kas sugeba.

Maitinu katę RAW metodu ir pastebėjau be galo daug pliusų, pvz:

* Puikiai apsivalo dantys (ypač tolimiausi krūminiai).
* Katės kailis ima blizgėti.
* Pastebėjau žymiai mažesnį ir trumpesnį kailio šėrimąsi.
* Katė ėda su malonumu.
Atsakyti
Pereiti prie RAW maitinimo mane pastūmėjo nuolatinis katuko viduriavimas, alergija kol valgo gydomąja maistą, tai nieko, susitvarkydavo, bet vėliau prasidėdavo t.p., nuo maistu kaitaliojimo jau galėjom atidaryt parduotuve, tiek rūšių turėjom, kol veterinarė mums nepasiūlė RAW, radau labai daug informacijos, išanalizavau ir ilgai nesvarsčius nuėjau į parduotuvę kur ir prisipirkau visko. Perėjom staigiai, be jokiu perėjimu ir jau antra diena po tokio maitinimo susitvarkė viduriukai, sumažėjo, o po poros dienų ir visai dingo dermatitinės egzemos thumbup.gif
Ir dabar mes valgom tik žalią mėsą ir esam labai patenkinti kaip aš taip ir mano katukas wub.gif
Atsakyti
Nuostabi tema, ačiū autoriui. Norėjau paklausti, o gal kas nors maitinate krevetėmis? Ar girdėjote ką apie jas? Galima? Negalima? Kaip dažnai? Aš taip pat noriu pereiti prie mėsos, išbandėme viščiukų širdeles, bet nežinau, kaip dažnai galima duoti? Visgi tai gryna mėsa, kad paskui nebūtų per daug, neišvemtų. Kiek per dieną duodate savo katinams? Maniškis kastruotas, patarkite g.gif
Atsakyti
QUOTE(<...Neringa...> @ 2011 08 21, 17:13)
Nuostabi tema, ačiū autoriui. Norėjau paklausti, o gal kas nors maitinate krevetėmis? Ar girdėjote ką apie jas? Galima? Negalima? Kaip dažnai? Aš taip pat noriu pereiti prie mėsos, išbandėme viščiukų širdeles, bet nežinau, kaip dažnai galima duoti? Visgi tai gryna mėsa, kad paskui nebūtų per daug, neišvemtų. Kiek per dieną duodate savo katinams? Maniškis kastruotas, patarkite g.gif

kiek aš skaičiau, tai galima, netgi reikia duot žuvį, bet tik jūrinę žuvį, tai perku šaldytus šprotus ir duodu karta-du per savaitę. O apie krevetės nieko nebuvo parašyta g.gif bet šiaip, gal ir galima, visgi krevėtės turi labai daug vitaminų, chitino...
RAW yra neapdirbtas, natūralus, žalias ir kuo įvairesnis maistas, kuo artimesnis gamtoje gyvenančių kačių mitybai ir netgi pagerintas didesne įvairove geru produktu, kuriu ne kiekviena laukine kate gauna (pvz. žuvis, kiaušiniai ir k.t.). Kiek suprantu labai svarbi produktu įvairovė ir natūrali forma. Maitinant pagal šią sistemą, maistas turi būti tinkamai subalansuotas, t.y. kaip ir minėjau, tai ne vien tik mėsa. Mėsa turi sudaryti apie 80%; 10% kepenys, likę kiti 10 % kiti subproduktai (inkstai, skrandukai, širdys, blužnis, smegenys...). Taip pat reikia duoti kremzlių ir kauliukų, vištienos kakliukų.
Paros norma yra +/- 4% gyvūno masės, o šiaip reikia stebėti gyvūną ir patys matysit ar reikia duot daugiau ar mažiau, nes kastruotiems ar nutukusiems paros normą reikia pagal poreikius mažint nuo 4 iki 2%, o mažiukams galima dienos normą padidint pagal poreikį iki 10%(per kudas, per mažas, po lygos...), bet reikia neapsigauti "alia" nuolat alkano katino ir maitinti pagal katinuko masei atitinkanti maisto kiekį, nes kai pradedi šerti pagal RAW, pas juos apetitas labai pagerėja ir atrodo kad suvalgytų nors ir kilogramą mėsos biggrin.gif
Atsakyti