Įkraunama...
Įkraunama...

Kačių šėrimas natūraliu maistu (RAW, BARF)

QUOTE(Rodnega @ 2015 11 19, 21:07)
Nuo mėsos ir spalva išmatų būna beveik juoda. Juk mėsoje ir kraujo yra. O nieko gero bus tuomet, kad katė bus vangi ir maitinsis sausu. Beje, jei skambinsit vet, nusiteikit, kad gausit pilos o pats RAW bus išdėtas į šuns dienas

Tai va, dabar be visų baisybių keliose vietoje perskaičiau, kad dėl mėsos gali būti juodos išmatos.
Nuraminote mane su tuo postu 4u.gif ačiū 4u.gif

Man yra didelė paranoja dėl visko verysad.gif doh.gif , nes netekome kito kačiuko prieš mėnesį, mirė jis man ant rankų, prieš tai rodos buvo sveikas ir laimingas katinas. Tai dabar bet koks nors menkiausias dalykas susijęs su katyte kelia baimę... Gal pirma reikia man nusiraminti...
Atsakyti
QUOTE(Rodnega @ 2015 11 11, 18:08)
Jus tikrai tuom tikit? Turbūt ne jus nei giminės nesat dirbę prekybos centre...

Aš dirbau ir jei labai konkretinant tai būtent prie sveriamos kulinarijos, žuvies ir žalios mėsos. Mėsos tikrai būna tikrintos ir tikrai galiojančios.

Noriu savo katiną šerti RAW, esu taip šėrus šunis kažkada, taigi žinių yra ir pats principas aiškus smile.gif Esmė tame, kad katinas bedantis, taigi vienaip ar kitaip visą mėsą reiks pjaustyt. Tačiau kaip su kaulais? Kilo mintis malt kokius kaklus, tačiau sumalus gali būt aštrių kaulų atplaišų g.gif Panaši bėda su žuvimi, aišku yra visokios file, bet ar file atstoja viską kas būna normalioje žuvyje?
Atsakyti
QUOTE(Vetrunge1234 @ 2015 11 20, 21:11)
Aš dirbau ir jei labai konkretinant tai būtent prie sveriamos kulinarijos, žuvies ir žalios mėsos. Mėsos tikrai būna tikrintos ir tikrai galiojančios.

Noriu savo katiną šerti RAW, esu taip šėrus šunis kažkada, taigi žinių yra ir pats principas aiškus smile.gif Esmė tame, kad katinas bedantis, taigi vienaip ar kitaip visą mėsą reiks pjaustyt. Tačiau kaip su kaulais? Kilo mintis malt kokius kaklus, tačiau sumalus gali būt aštrių kaulų atplaišų g.gif Panaši bėda su žuvimi, aišku yra visokios file, bet ar file atstoja viską kas būna normalioje žuvyje?

Mėsa yra plaunama ir ne visuomet su vandeniu. Pasenusi mėsa malama faršui arba dedama į pusfabrikačius ...
Duok žuvų taukus ir tiek mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Rodnega @ 2015 11 20, 23:11)
Mėsa yra plaunama ir ne visuomet su vandeniu. Pasenusi mėsa malama faršui arba dedama į pusfabrikačius ...
Duok žuvų taukus ir tiek mirksiukas.gif

Prie manęs sveriamą faršą maldavo iš mėsos gabalų, o rytais atveždavo pusę arba visą kiaulę ir lygiai tai pat dienos eigoj jinai pavirsdavo mėsos dalimis
Jeigu laks tuos žuvų taukus...
Atsakyti
Prisijungsiu ir as prie jūsų.
Pradejau ir as serti savo kisas skerdiena. O jau ju išrankumas neapsakomas. Tai to nenori tai ano, problema neapsakoma su jomis. Viena iš vis be kruminiu dantu, tai kaulų nesukramtys, o jei ant mesos maltu lukštu uzbarstydavau.... tai nosį uzrietus nueidavo :bigsmile. Taciau kitos pvz vistu kakliukus tai net urgzdamos griauze biggrin.gif . Kaip suniukai savo gabakiukus gindavo biggrin.gif . Pasakiau apie nauja kaciu dieta savo vet. gydytojai. Ji man siam reikkalui pritarė, bet liepe pasirupinti tuom kad kates pakankamai vit. Ir mineralu gautų. ?. Taip mes atsidureme pas gyvunu dietologa ...... veterinarijos universitete biggrin.gif . Pas mane dar 2 augantys kačiukai, jie jie megsta paesti ir sausas maistas 24 val / stovi, kas nera blogai. Vištų ir visu kitu gyvunu kakliukus nustojau duoti nes juose yra hormonas skatinantis skydliaukės aktyvumą. I dieta itraukeme daržoves ir kukurūzų arba saulegrazu alieju ir mineralu miltelius nes pas mano kates pasirodo to labai organizme truko.... blink.gif
Atsakyti
Taigi taigi, ir mano katytė labai jau išranki. Nebenori valgyti vištų kakliukų. Po parą laikau, marinu badu, nei už ką. Tai ką duoti dėl kalcio? Duodu putpelės kiaušinius, lukštų nenori. O kai retkarčiais duodu sausučių, puola kaip išbadėjusi. Vadinasi, kažko trūksta. Duodu jautieną, kalakutienos širdeles, kepenėlės, jaučio širdį, kiaulės(nes neradau kito gyvūno?) inkstus, putpelės kiaušinius, vištos kakliukus, kepenėles, širdeles, kartais iš daržovių meliono,nes mėgsta, retkarčiais jogurto, varškės (nemėgsta), vietoj žuvies, kurios neėda, duodu kanapių aliejaus truputį (ten daug omega). Tai ko gi jai trūksta, kad taip puola ant dirbtinio maisto? Ar, girdėjau, kažkokio produkto negalima per daug duoti, tik neprisimenu kurio. Kepenėlių nepadauginu.
Nenoriu pereiti ant sauso maisto, kurio ji atrodo trokšta, net kaip padaryti, kad noriai ėstų tas kas sveika jai? Šiaip atrodo gerai, kailis žėri.
Atsakyti
QUOTE(Eslieu @ 2016 02 16, 13:34)
Taigi taigi, ir mano katytė labai jau išranki. Nebenori valgyti vištų kakliukų. Po parą laikau, marinu badu, nei už ką. Tai ką duoti dėl kalcio? trodo trokšta, net kaip padaryti, kad noriai ėstų tas kas sveika jai? Šiaip atrodo gerai, kailis žėri.

Vištų kojos, gerklos, ausys
Atsakyti
Gal kas žino, ar katei galima duoti ančiukų petukų. Ar jų kaulas ne per didelis mažai (7 mėn) katytei. Gal jį padaužyti? Nes vištų nei nugarėlių, nei kakliukų neėda. Duodu tų gerklų, bet man atrodo, kad kaulų ten nėra. Ir kiek procentų dienos racione turi sudaryti tikra mėsa, turiu galvoje jautiena, nes širdys,skrandžiai, kepenys, inkstai vis tiek jau nesiskaito gryna mėsa, greičiau jau subproduktai. Pagal RAW tai 80 proc., tai negi dabar duot 80 proc. grynos jautienos(ar kitos rūšies), ir 20 proc. ko kito. Labai jau brangiai išeitų. Aš galvoju, kad mėsa tai ne tik pati jautiena, bet ir skrandžiai, širdys, visa kas kieta, o subproduktai-inkstai, kepenys, kauliukai, ir visa kita. Kaip manote? Forumuose šis klausimas minimas miglotai.
Atsakyti
QUOTE(Eslieu @ 2016 04 03, 15:14)
Gal kas žino, ar katei galima duoti ančiukų petukų. Ar jų kaulas ne per didelis mažai (7 mėn) katytei. Gal jį padaužyti? Nes vištų nei nugarėlių, nei kakliukų neėda. Duodu tų gerklų, bet man atrodo, kad kaulų ten nėra. Ir kiek procentų dienos racione turi sudaryti tikra mėsa, turiu galvoje jautiena, nes širdys,skrandžiai, kepenys, inkstai vis tiek jau nesiskaito gryna mėsa, greičiau jau subproduktai. Pagal RAW tai 80 proc., tai negi dabar duot 80 proc. grynos jautienos(ar kitos rūšies), ir 20 proc. ko kito. Labai jau brangiai išeitų. Aš galvoju, kad mėsa tai ne tik pati jautiena, bet ir skrandžiai, širdys, visa kas kieta, o subproduktai-inkstai, kepenys, kauliukai, ir visa kita. Kaip manote? Forumuose šis klausimas minimas miglotai.

Man antienos kaulai per stambūs
RAWe pamiršot subusMėsa yra ne kas kieta. Kitaip mėsa galėtume vadinti kaulus
Širdis, skrandis yra mėsa ir subas ( du viename )
Tarp kitko, mėsa yra ne tik jautiena, bet ir vištiena, kiauliena, kalakutiena. Labai neatidžiai skaitėt . Duodu nuorodą į išsamius failus https://www.facebook...32649797/files/
Atsakyti
Skaičiau daug ir atidžiai, bet ne facebooką, nes jo neturiu (gal ir keista, bet išsiregistravau iš jo po kelių dienų, nes nematau tikslo ten gaišti laiką). Tiesiog paminiu tik tas mėsas, kurias mano matyt jau išlepinta katė ėda. Kankindavau ją ir po parą, bet kai neėsdavo vis tiek , tai palūždavau ir duodavau ką ėda. Taigi liko apribotas skaičius mėsų ir subproduktų. Pvz., smegenų,žuvų, vištos kakliukų ir net vištos mėsos nei už ką neės, puola tik prie jautienos, kitko nenoriai, tai baigiu subankrutuoti. Daug duodu jaučio širdies,kuri pigesnė už gryną mėsą, kad tik nebūtų per daug to taurino. Ir galvoju, kad ji nekramto tų nemažų kasnių, akimirksniu supunta, taigi dantys nesivalo, juolab kad kaulų negraužia. O jei padedi visą gabalioką, tai valkioja, nemoka atsikast. Vien gerklos ir putpelių lukštai duoda per mažai kalcio, tą įrodo ir tuštinimasis-išmatos niekada nebūna balkšvos. Man atrodo, kad gyvūnams, kaip ir vaikams, mityba pati svarbiausia vaikystėje-lemia visą būsimą sveikatą, dėl to aš taip perdėtai ir rūpinuosi dabar, nes esu jau praradusi šunį,kurį, beje, šėriau bet kaip, ir žinau, koks tai skausmas. Už patarimus labai dėkoju.
Atsakyti
Eslieu, širdis, kepenis katėms rekomenduojama duoti kas ketvirtą dieną / 2 kart į savaitę.
Atsakyti
QUOTE(esarmy @ 2016 04 04, 14:04)
Eslieu, širdis, kepenis katėms rekomenduojama duoti kas ketvirtą dieną / 2 kart į savaitę.

Apie kepenis tai skaičiau, o apie širdis šito nežinau. Vadinas, teks jų mažinti.
Atsakyti