QUOTE(Eslieu @ 2015 11 11, 19:02)
Labai ačiū už atsakymus, labai pravertė. aš dar turiu abejonių dėl turgaus mėsos. Na kodėl gi ten geresnė, negu parduotuvėje? Kaip tik į visokius marketus patenka patikrinta (bent privaloma) mėsa, o turgaus prekeiviais aš visai nepasitikiu. Jie ir meluoja, ir apgaus, aišku, ne visi gal, bet dauguma.Kodėl mes laikome juos mielais kaimiečiais, pas kuriuos mėsa tai jau šviežesnė negu parduotuvėje. Nemanau. Ne visi prasimuša iki maximų nuolatinių tiekėjų.
O dėl to, kad negalima maišyti sausučių ir mėsos, tai man sakė, pvz., kad kartu aišku nepatartina duoti, o atskirai nieko bloga. Pagalvokit pačios. Juk ir žmogui nesveika kartu valgyti skirtingos fermentacijos, skirtingo įsisavinimo produktus, bet atskirai po tam tikro laiko galima.
Gal tai tiesiog Raw gamintojų propaganda, kad jei jau Raw, tai gink Dieve, nieko kito. Nesu įsitikinusi nei viena nuomone, bet kai pažiūri spaudoje, kokios visiškai priešingos teorijos skelbiamos apie daugelį produktų praėjus kuriam laikui, pradedi galvoti, kad ir kačių maitinime tas pats yra.
Dėl turgaus nediskutuosiu, nes tikrai nežinau kaip ir kas. Man asmeniškai ten tiesiog lengviau rasti įvairių subproduktų - ir kiaušų, ir avių inkstų ar pan. Asortimentas geresnis. Ir patirtis su šunim. Būtent višta, su kita mėsa reakcijų nepastebėjau.
Tokių kaip raw gamintojų tiesiog nėra, kurie būtų suinteresuoti, nes raw yra žalias, neapdorotas maistas. Jei gyvenat kaime ir skerdžiat veršiuką ir juo šeriat naminius žvėris, sau ir esat gamintojas. Gal kaimynai iš kaimo veža, kiekvienas ieško sau pigesnių būdų rast mėsos. Dėl naminių gyvūnų tikrai mėsos pardavimo apimtys taip ženkliai nedidėtų, kad būtų verta užsiimt propaganda.
Žmonių ir kačių virškinimo ypatumų lygint griežtai negalima. Žmogus yra visaėdis. Katė mėsėdė. Žaliai mėsai virškinti reikalingas aukštas skrandžio rūgštingumas. Sausiakui - daug žemesnis. Per dieną jis nesiadaptuoja. Ir net per dvi. Sukramčius sausiaką rūgštys ėda patį skrandį. Čia tikrai didelė klaida, vedanti į skrandžio ir kt. Virškinimo problemas ateityje. Įsivaizduokit, koks turi būt rūgštingumas, kad suvirškintų žalią kaulą kakliuke. Valgant sausą jo nepakanka, tuomet tas kaulas gali būt ne visai suvirškintas. Ir pakenkimai nepasimato per mėnesį ar net pusmetį, tai ilgalaikiai ir ne visad grįžtami procesai.
Nenerimaukit taip, kad visko nesubalansuosit. Jei nešeriat visą savaitę vien inkstais, o kitas dvi - vien vištienos nugarėlėm, tai tikrai nebus taip blogai. Čia nereik fanatiškumo. Svarbiausia užtikrinti, kad gautų kepenų porąsyk per sav., labai svarbu jaučio širdis dėl taurino, žuvį kokią nors tikrai rasit gabalėlį per savaitę. Kakliuką duodat. Nugarėlės gal pigiau... jei katė neįnoringa, su raw galima ir labai pigiai prasisukt, būna gi visokių nuopjovų turguose. Nieko ten blogo. Ar gerklų mėsa. Na ir šiaip daugmaž įvairovė... kai atkalat akį, tikrai nereik ten su tom svarstyklėm sėdėt. Gyvūnas tunka - mažinat. Alkanas nuolat - didinat.