Įkraunama...
Įkraunama...

Kačių šėrimas natūraliu maistu (RAW, BARF)

Pujolis nebandet uzeit i SM sunu foruma?As anksciau ten rasdavau daug naudingos info,budavo ir sudaryti meniu savaitej.
o siaip pamenu is savo RAW patirties,deja nepavykusios,kuo daugiau domiesi,tuo daugiau priestaravimu randi doh.gif vieni sako galima,kiti jokiais budais.Galima ir pasiklyst tarp patarimu.
Atsakyti
QUOTE(Jonavietis @ 2011 05 27, 16:14)
vargu.Būna va tokių jautriaskrandžių ir tiek.Mano vienas plikutis toks.Jei kas  ir daro minkštai.Jūs gal jam pabandykit kokio fermento su maistu paduoti.Bet kad RAW tokiems tinka labiau tai faktas,nes sausą atitaikyti jiems iš vis problema.Aš metus laiko vargau kol prisitaikėm

Duodu as jam fermactiv miltelius, padeda. Dabar tai jis daugmaz normaliai laikosi, bet buvo ziema nusilaizes kojas, akne karts nuo karto atsinaujina. Su sausiaku tai mums irgi nieko nesigavo, bandziau ivairu, visos problemos tik stiprejo, plius dar atsirado ir kitu problemu, todel ir perejau prie mesos. Mesa jam nepalyginamai geriau, tik mane vis veterinarai gasdina, kad naturalios dietos katinam neimanoma subalansuot, o zalia mesa pilna parazitu. Kaulu, ypac vistos, sako is viso negalima...Tai ir galvoju, duot po truputi tuos kauliukus jam, ar ir toliau skaiciuot ir vargt su tais kiausiniu lukstais ir varskem...
Papildyta:
QUOTE(Evelincik @ 2011 05 27, 16:31)
Pujolis nebandet uzeit i SM sunu foruma?As anksciau ten rasdavau daug naudingos info,budavo ir sudaryti meniu savaitej.
o siaip pamenu is savo RAW patirties,deja nepavykusios,kuo daugiau domiesi,tuo daugiau priestaravimu  randi  doh.gif vieni sako galima,kiti jokiais budais.Galima ir pasiklyst tarp patarimu.

Kurgi ne, perskaityta viskas po desimt kartu, ir apskritai viskas, kas yra lietuviu kalba.Ir rusiskus puslapius apie naturalu maitinima skaiciau, bet jie kitaip ta naturalu maitinima supranta. Tikrai nei RAW, nei BARF...Jie pataria vistiena ir kitokia paukstiena, zuvi, subus virt, kaulu neduot, duot darzoviu ir kruopu koses, papildus, kiekviena diena duot po 100 gr zalios jautienos, raugintus pieno produktus ir karta per savaite zalia kiausinio tryni.Esme tame, kad mano sitas katinas kruopu apskritai netoleruoja (nors lb megsta), siek tiek kai kuriuos zalumynus valgo.Jautienos ir versienos beveik nevalgo,o ir nelabai ji jam tinka.Vienzo, sunku man...
O kodel jums nepavyko serimas RAW? Daresi kas nors blogai?
Atsakyti
QUOTE(Pujolis @ 2011 05 27, 13:21)
Nu man kuo toliau i miska, tuo medziu daugiau blush2.gif Dabar jau kilo klausimas, kiek proc. kaulu ir kiek mesos yra vistos kakle? Gal yra koks tinklapis, kuriam butu surasyti tokie duomenys? Pvz. maisto medziagu kiekius tai as ziuriu tinklapy www.dieta.lt.

nu jau aš tokių dalykų neskaičiuoju biggrin.gif. vištos kaklą skaičiuoju kaip kaulą, nes jei numesiu kaulą be mėsos, tai pati ir galėsiu graužt biggrin.gif. normas aš skaičiuoju %
Atsakyti
QUOTE(Pujolis @ 2011 05 27, 15:50)
Duodu as jam fermactiv miltelius, padeda. Dabar tai jis daugmaz normaliai laikosi, bet buvo ziema nusilaizes kojas, akne karts nuo karto atsinaujina. Su sausiaku tai mums irgi nieko nesigavo, bandziau ivairu, visos problemos tik stiprejo, plius dar atsirado ir kitu problemu, todel ir perejau prie mesos. Mesa jam nepalyginamai geriau, tik mane vis veterinarai gasdina, kad naturalios dietos katinam neimanoma subalansuot, o zalia mesa pilna parazitu. Kaulu, ypac vistos, sako is viso negalima...Tai ir galvoju, duot po truputi tuos kauliukus jam, ar ir toliau skaiciuot ir vargt su tais kiausiniu lukstais ir varskem...

gali būti kad jūsų katinas netoleruoja perdirbtų baltymų.Kas labai budinga sausiukui doh.gif Tada jums reikėtų bandyti sausiuką su pilnai išskaidytais baltymais.Iš sausų tokį gamina tik Specifik ir dar viena nepamenu kažkas su choise blush-anim-cl.gif2:Va šitų tyrimų pas mus nedaro ,juos daro tik vokiečiuose darydami žarnyno biopsiją doh.gif Kas liečia subalansavimą tai vargu mes skaičiuodami pagal surašytas žmonių lenteles viską taip jau ir suderinsim doh.gif čia kaip sausas jei tinka tavo gyvūnui netiks manajam.jei bijot parazitų tiesiog šaldiklyje palaikykit maistą keletą parų.Aš laikau keturias ,penkias paras.Kitos dar nupliko atšildytą verdančiu vandeniu.Aš neplikau.Gyvūnų skrandis kitos ir jis susitvarkys su tom bacilom.Kas liečia vištų kaulus g.gif taip tarybiniais laikais vetai taip šnekėjo kad vištos kaulas yra aštrus ir skilęs gali sužeisti skrandį ar žarnyną.Dabar RAW kalba kad tikrai ne.Jei vištos kaulas su mėsa nieko nenutiks .Na iš tikro tas kaulas su mėsa tikrai skyla kitaip,jis nebūna tokiais aštriais kraštais.Kitos duoda tuos tuščiavidurius šlaunelių kaulus.Aš neduodu.na vis dar nepasitikiu.Aš tokia senesnių pažiūrų. biggrin.gif Na sausame maiste pagrindinis alergenas kaip pagrindas būna višta,kukurūzai,soja,bet natūrali višta ir jos kaulai kaip taisyklė nealergizuoja.Čia vėl gi natūralų maistą gyvūno organizmas perdirba kitaip.Mano šuniui sausas su vištieną buvo baubas,alergizavo smarkiai o va žalią vištieną šutina gan dažnai ir jau kokie penki metai.Nei karto alergija nebuvo pasireiškus.Tikrai nebijokit tos vištos ir jos kauliukų.katino žandikaulis tikrai stiprus jis be problemų sugrauš net nedaužytą vištos kakliuką.Maniškis juos nuo keturių mėn graužia.Kiek reikia tiek atsikanda.Kai aš pradėjau šunį šert RAW man LVA vetas pasakė kad į kapus per pusmetį nuvarysiu.Nors jie alergiją jam gydė kelis mėn ir negalėjo išgydyti doh.gif O pakeitus maistą į naturalų šuo pasveiko labai greit.
Atsakyti
QUOTE(Pujolis @ 2011 05 27, 14:50)
Jie pataria vistiena ir kitokia paukstiena, zuvi, subus virt, kaulu neduot, duot darzoviu ir kruopu koses, papildus, kiekviena diena duot po 100 gr zalios jautienos, raugintus pieno produktus ir karta per savaite zalia kiausinio tryni.

RAW maitinimas yra grynai žalia mėsa. apvirta mėsa, kruopos, daržovės - jau nebe RAW
Atsakyti
QUOTE(Pujolis @ 2011 05 27, 15:50)
Kurgi ne, perskaityta viskas po desimt kartu, ir apskritai viskas, kas yra lietuviu kalba.Ir rusiskus puslapius apie naturalu maitinima skaiciau, bet jie kitaip ta naturalu maitinima supranta. Tikrai nei RAW, nei BARF...Jie pataria vistiena ir kitokia paukstiena, zuvi, subus virt, kaulu neduot, duot darzoviu ir kruopu koses, papildus, kiekviena diena duot po 100 gr zalios jautienos, raugintus pieno produktus ir karta per savaite zalia kiausinio tryni.Esme tame, kad mano sitas katinas kruopu apskritai netoleruoja (nors lb megsta), siek tiek kai kuriuos zalumynus valgo.Jautienos ir versienos beveik nevalgo,o ir nelabai ji jam tinka.Vienzo, sunku man...
O kodel jums nepavyko serimas RAW? Daresi kas nors blogai?

nu jo katinas kaip paršiukas doh.gif šerkim kruopom.Suprantu jie naminiai,bet visgi kas lauke katinui verda košę.Aš nesistengiu jų padaryti žmogiškais sutvėrimais,lai jie pas mane lieka katinais.Užtektinai jie ir taip jau loviniai,bet lai valgo jie kaip katinai.Nori lauke žolę paskabo,nori ėda kaulą,nenori lai tasos neėdę irgi į sveikatą.na negavo jis šią savaitę žuvies ir kas nutiks biggrin.gif ,gaus kitą savaitę.Kuo mes labiau gilinamės tuo didesnis š doh.gif kai aš pabandžiau savo gyvuliam pagal tas lenteles dėlioti gavosi jovalas.Daugiau nieko nedaryt tik svarstyti porcijom doh.gif o iš tos porcijos pusės anas neėda nors užmušk.neėdi von nuo bliūdo išalksi ėsi.Mes kažkaip viską kas liečia tą RAW labai sureikšminam doh.gif atrodo vaikais rūpinausi,bet ne iki tiek kiek vargau su RAW.Nusispjoviau ir pasidariau savo biggrin.gif .Ir ką valgo taip kaip man atrodo gerai.Sveiki kaip arkliai ,bėdų jokių.Kailis blizga kraujo tyrimai geri
Atsakyti
QUOTE(Katastrofa @ 2011 05 27, 17:31)
RAW maitinimas yra grynai žalia mėsa. apvirta mėsa, kruopos, daržovės - jau nebe RAW

Taip, as viska suprantu, bet sakau, kad rusai kitaip supranta naturalu maitinima. Del kakliuku kiekio supratau 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Jonavietis @ 2011 05 27, 17:41)
nu jo katinas kaip paršiukas  doh.gif šerkim kruopom.Suprantu jie naminiai,bet visgi kas lauke katinui verda košę.Aš nesistengiu jų padaryti žmogiškais sutvėrimais,lai jie pas mane lieka katinais.Užtektinai jie ir taip jau loviniai,bet lai valgo jie kaip katinai.Nori lauke žolę paskabo,nori ėda kaulą,nenori lai tasos neėdę irgi į sveikatą.na negavo jis šią savaitę žuvies ir kas nutiks biggrin.gif ,gaus kitą savaitę.Kuo mes labiau gilinamės tuo didesnis š doh.gif kai aš pabandžiau savo gyvuliam pagal tas lenteles dėlioti gavosi jovalas.Daugiau nieko nedaryt tik svarstyti porcijom doh.gif o iš tos porcijos pusės anas neėda nors užmušk.neėdi von nuo bliūdo išalksi ėsi.Mes kažkaip viską kas liečia tą RAW labai sureikšminam doh.gif atrodo vaikais rūpinausi,bet ne iki tiek kiek vargau su RAW.Nusispjoviau ir pasidariau savo biggrin.gif .Ir ką valgo taip kaip man atrodo gerai.Sveiki kaip arkliai ,bėdų jokių.Kailis blizga kraujo tyrimai geri

Nu gerai, itikinot, varau i turgu pirkt kaklu smile.gif
As tu kosiu jam ir neduodu, tiesiog kai nuo sausiako triede su krauju, tai bandziau duot virtos vistienos su ryziais, nes daug kur taip patariama. Ryziai netiko, o virta vistiena ir vistienos buljonas vis del to padejo. Dabar jau eda zalia. Zinot, skestantis ir uz siaudo griebiasi. Kai jau buvo lb blogai jam, tai viska isbandziau, tame tarpe ir kruopas, ir virta mesa.Juk i sausiakus deda dar labiau apdorota mesa, ir grudus deda, ir zoles deda , bet gi visi tais sausiakais seria ne arklius ir ne kiaules...Taip pamaziukais ir atsekiau, kas jam tinka, o kas ne, tik su kaulais bijau.Bet kadangi forumietes apie jokius blogumus nuo kakliuku neraso, kiemo katinams nuo ju irgi nieko blogo nesidaro, tai manau kad veta ir man pabandyt.
Atsakyti
QUOTE(Pujolis @ 2011 05 27, 15:44)
Taip, as viska suprantu, bet sakau, kad rusai kitaip supranta naturalu maitinima. Del kakliuku kiekio supratau 4u.gif

žmonės maišo RAW ir natūralų maitinimą. katinai ne paršai - kruopom neužkiši, todėl nieko keisto, kad kruopų organizmas nepriima
Atsakyti
primityviai isverciau dali straipsnio tik sutrumpinau. Man idomu, kaip serti raw, kad nepakenkciau ir kad katas isisavintu visa jam reikalinga geri.
straipsnis anglu k.

Kates ir sunys yra plesrunai. Sunys gali buti seriami pastovejusia mesa, turincia sioki toki kvapeli, O KATES BUTINAI SVIEZIA MESA. Kates dazniausiai pacios needa gestelejusios mesos, issirankioja sviezia, pasenusios needa. Grieztai rekomenduojama priziureti, kad kate estu kasdien. Jos negali badauti ilgiau nei 24 val., tai ypatingai svarbu nutukusioms katems. Pervedant kate prie raw reikia stebeti, kad ji estu kasdien, net jei reikes duoti senojo, (katei iprasto) maisto.
Kates organizmas nesugeba gaminti taurino, kaip kad suns, tad kates turi gauti pakankamai taurino su maistu. Gera zinnia, kad taurino yra visoje mesoje, ypatingai jaucio sirdyje. Nemalti ir nesmulkinti mesos, nes taurinas oksiduojasi ir sumazeja katino galimybes isisavinti ji. Taip pat smulkintoje mesoje atsiranda geresnes salygos bakteriju augimui, bakterijos utilizuoja taurina, tad jo lieka maziau katinui.
Kates gali esti tuos pacius raw produktus kaip ir sunys, tik mazesnemis porcijomis ir VISADA SVIEZIA MESA (gali buti saldyta, negali buti apgedus). Tinkama katems: vistiena, putpeles, erienam jautiena,kiauliena, kalakutiena, antiena,zuvis, ozkiena, stirniena, triusiena, peles, ziurkes, kiausiniai ir ivairus gyvunu organai. Kartais kates needa mesos kurios iprastai nesusimedzioja (jautiena, eriena ), taciau reiketu pasiulyti/pripratinti, pvz. sumalant jautiena kartu su zuvimi (nors malta mesa ir nera taip naudinga, kaip stambesnis gabalas mesos). Be to jautienos kepenys, sirdis ir inkstai turi daug naudingu maisto medziagu, svarbu, kad kate ismoktu (pamegtu) juos esti.
Kates raw maistas turi buti PATIEKTAS SILTAS, nes dauguma kaciu netoleruoja saldyto ar salto. Lengviausia pasildyti idejus mesingus kaulus i maiseli ir palaikius maiseli 10 min siltame vandenyje. Vanduo negali buti karstas, kad mesos pavirsius neapvirtu.Taip pat niekad neatsildykite uzsaldyto mesingo kaulo mikrobangeje, mikrobange isvirs kaula is vidaus, kol isorine mesa dar bus vesi, o virtas kaulas trapus ir skylantis.

Eiryn nuoroda

cia taip pat rasoma, kad mesa turi buti patiekiama silta, panasios temperaturos, kaip kates kuno temp.
Atsakyti
QUOTE(Šerii @ 2011 05 27, 20:06)
Kates gali esti tuos pacius raw produktus kaip ir sunys, tik mazesnemis porcijomis

cia taip pat rasoma, kad mesa turi buti patiekiama silta, panasios temperaturos, kaip kates kuno temp.

kažkur esu skaičius, kad katėms negalima duoti plaučių g.gif .

palaikius mėsą kambario T, ji bus tinkama šėrimui

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Katastrofa: 27 gegužės 2011 - 20:31
Apie plaucius dar neradau nieko, pertrumpai domiuosi, zinau, kad sunims jokios naudos is ju, o katems kenksmingi? Ar tik jokios naudos?
Atsakyti